Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    17.648
    Еутаназијата можеби порано ја поддржував, но сега не би рекла. Освен играњето Господ, мислам дека секој човек минува низ свои маки и искушенија низ животот, некој болест, друг сиромаштија, банкрот, скршено срце итн. А Господ е Голем и ако не тој, сигурно некоја друга возвишеност има план за сите нас. А и чуда се случуваат, тешко болни оздравуваат. Ќе звучам сурово, но сите се мачиме во животот, секој со својата мака. А и да внимаваме како живееме, бидејќи се се враќа и се се плаќа, мислам дека тоа го увидов во некои случаи.
    И еутаназијата не може да биде самоубиство, туку убиство, бидејќи некој мора да ги исклучи апаратите на крај, а тоа нема да биде болниот. Да не се мешаме каде што не ни е работа. Секој треба да има шанса да живее до кога му е судено, можеби е вистина дека надежта последна умира и дека некаде пред крајот се случуваат и чуда.

На kuc, Ane-Goki1, lunicka и 11 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ве прочитав збрда здола од изминативе денови...дојдов до заклучок дека ништо не е како порано:lol:
    Уште некој саат па ќе треба да се соочам со предизвикот на кој се нафатив а не знам ни јас зошто(facepalm)
    Море,не му ја мислам.Знам дека ќе се покажам во вистинско светло:makeup:(fingers)
    Идам да го чекам Мурињо и останатите:lol::hai:
    До среда/четврток ќе се издржи.Мора,за слава и пари:@:rofl:

П.С.И позз бек до сите што ме побараа или оговараа:hai::lol::*

На WORRIED.BT, green.eyes, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.235
    Земи ме маааа, ќе ти шепкам за фудбал, кој фудбалер е кој и кафе ќе ти носам :angel:

На kuc, Ane-Goki1, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добар ден девојки и момци. Што е тоа во мојата карма што ми го пое.ува секој викенд не знам :( Вчера сама си се за..ав. Ја отворив мојата голема уста демек за добро да направам ама .... погрешно ме сфатија. Моите мислења биле застарени. Е ајде да видиме.
    Со кумови живеам одлично, еве сабајлево бев таму од 9 до 12. Ми го причуваа детево за до пазар да одам, за се што ми треба биле тука секогаш и обратно
    Еутаназија, за терминално болни да за други не, ај да ме еутанира (така ли му доаѓа) некој ко ќе ми е се преку глава. За мене е тоа easy way out

На kuc, Lejla8, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.214
    Допаѓања:
    124.926
    Рано завршив обврски. Во веро џамбо две, три ме гледаа чудно ( си викале има ли памет оваа со стомаков на топлото ). Маж на одмор, ама само му се лежи. Му давам фора денес, од утре друга песма ;) Вареше кафе и лубеница, од кам донесе ќеса чоколади , плаче за ќотек! За ручече шпагети со некој сос. Ми фалат две личности многу :( Чудно е како учиме да се справуваме со најголемите болки. Секој си знае, ама има денови кога пече силно и ништо не помага. Гледам видео клипчиња со баба ми, во исто време плачам и се смеам на глас. Кога сакав да се релаксирам после напорен раб.ден одев кај неа и со саати смеење. Најголема друшка ми беше. Попрво бирав да бидам со неа отколку со друштво. Уживав да спијам таму, во најчистата и најиспегланата постелнина, нешто што никогаш нема да го можам. Јадењата, уф. Нема врска староста со болката. Некој така ќе ми рече стара беше......

На kuc, Ane-Goki1, lunicka и 21 други им се допаѓа ова.
  6. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    Дали аква паркот кај Борис Трајковски си работи нормално до 20ч у портокаловава фаза?

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ола лејдис енд џентлмен. :hai:
    Не, не е @bittersweet . @Mr. Right e. :lol:

Денес сум се наспал убаво. Се разбудив, т.е. ме разбудија во 7, ама си се свртев на другата страна и пак кома бев до 11. Кафе пиев и сега се мислам дали да испаднам после или не. :nod:

Еутаназија во никој случај не поддржувам. Тоа ми е еднакво на убиство. На пример, некој од моите да е на смртна постела (скраја да е) и јас да одлучувам дали да живеат или не - не, фала. До кога им е пишано, до тогаш. Не можам, срце не ми дава. Ние лани кучето не го успивме, не па човек да го успијам.
    Со кумовите мои не ни нѐ посетуваа, ниту доаѓаа на гости. Умрени се неколку години наназад. А на брат ми кумот жив е уште и Бог знае каде е. :D

Кога сме веќе кај кумовите - дали ги прашувате постарите кумови дали сакаат/сакале да ве венчат вас или си наоѓате други кумови за свадба без да ги прашате? Слушам разни муабети на оваа тема - грев било, кум се почитува, кум ако те проколне мора нешто да ти се случи...триста глупости. :drunk:

На kuc, Rebecca_R, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    5.494
    Топло, топло, ама улиците низ Центар беа фрекфентни уште во 8 ипол часот, се надевам барем после околу 15ч ќе биде порастеретно за побрзо да успеам да се приберам.
    Денес време посветено на себе, на својата едукација, се надевам ќе завршам се што планирам.
    Дечко на пат, јас ја собирам сестра ми и на ручек кај нашите, турлитава со таратор на мени^_^

Арна тема Мистер Правичен, ние сме збореле повеќе пати со дм, иако не сме официјално верени, ама си планираме, ги редиме работите, и сме збореле на темава.
    Ние сакаме негов другар да ни е кум, од деца се заедно, ама дм имал стари кумови кои и не се баш стари (40-45год), но разведени, и мене сето тоа не ми фаќа око, но тој смета дека ред бил да се прашаат, а сигурно ќе се нафатат...
    Ем стари, ем разведени... Не ми прави ќејф, не знам дал сум во право....:?:

На kuc, Lejla8, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Па отворено кажете им дека имате други ваши другари кои сакате да ви бидат кумови и сигурно ќе се откаже овој постариов. :^) Не знам колку е близок со дечко ти. Мојот воопшто не ни дошол некогаш да ме види и ден денес жив да беше ич немаше ни да му идам дома и да го прашувам. :shake:

На kuc, Lejla8, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.214
    Допаѓања:
    124.926
    @Mr. Right кога ќе ти дојде време, прави како си сакаш. Јас се каам и ден денес, ај да испоштуваме традиција, првпат се запознавме тогаш ( иако немаше притисок од нашите дека мора они) сега комуницираме, се слушаме ама они се во друг град и се немаме видено 3 години дури. Нема близина.

На Lejla8, Dadusicka, simonka93 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.310
    Допаѓања:
    92.135
    Ај јас да кажам мое мислење за оваа со кумовите, 40-45 не се ич стари :) нема врска дали се разведени прашајте го кумот ако се согласи океј ако не тогаш барајте нов кум. Можеби убаво си живеат двете фамилии,не е убаво туку така да го откажете кумството,можеби му е ќејф да ве венча зашо да не :)

Ние имаме ново кумство,другар на мм живи радости беше кога го прашавме :lol: супер си живееме и многу се почитуваме :)

На kuc, Ane-Goki1, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.616
    Не си во право Руби. 40 и неколкугодишни луѓе воопшто не се стари прво, а второ, што дека се разведени? Да не се црвливи?

На мој познаник кумот му е разведен, си беше со децата на свадбата. И ништо не фалеше. Со годините и тој е тука некаде.

На kuc, Ane-Goki1, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.692
    Имаат и сара фешн јас 1 горни си купив од таму ептен ми се погоди. И јас сум од клубот на големки :D

На referentka, Lejla8, Peco и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Абе јас во секој случај ќе си правам како што мислам и сакам, ама овие муабетиве вриштат. И да не сакаш во глава ќе ти влезат.

На Lejla8, Dadusicka, Sesil и 2 други им се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.716
    Добар ден
    Кај мене класика денес чистење, вечерва гости во најава имаме :D
    Кумот наш е најдобар другар на мм и сме ептен блиски, т.е. тие се,јас со кумата не до толку...Со радост прифати,ама кога правеше тој свадба рече дека сме го зезнале пошо тој нас нѐ планирал:lol:
    Свекор ми само го извести стариот кум дека си сакаме друг и немаше проблем

Не ми се оди никаде ама ни дома не ми се седи :drunk:
    Убав ден

На kuc, Ane-Goki1, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ако видите некоја женска со чадор во рака,таа сум:tmi:
    Страотно е надвор,а ќе морам да пешачам едно 10 мин.
    Паника ме фаќа...:drunk:

На kuc, M&M, referentka и 12 други им се допаѓа ова.
  17. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ние ни немавме стари кумови, мм си одбра другар од основно, многу искулирано човече. За ништо не ни се замешал или замерил, ни име за дете ни ништо. За второво ако не се убедиме со мм ќе го прашам за совет. Може со недели да не се чуеме па да се гледаме пет дена по ред. Не е женет живее со неговите јас си ги викам старите кумови :) детево ми го обожаваат.

На kuc, referentka, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.

Го поминавме пола ден лежејќи,пред тв со романтични комедии.Серендипити не знам по кој пат го гледавме и пак ми е интересен.
    Децава секој на своја страна,пораснаа и не откачија,ние двајца сами.Се договараме нешто за шетање вечер,ама по топлово не ми се мрда од дома,од двор.

Да истрчаме обврски кои ги имаме следната недела и заслужено да здивнеме малку.

Поздрав.

На ines.h, kuc, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Ние ги прашавме старите - прифатија. И ден денес се чудам зошто. Мислиш за уши сме ги тегнеле да дојдат. Реално нашиот кум само за потпис во матично беше како сведок, друго ништо ама ајде по традиција требало да се покани. Дека речиси и да немаше контакт мм со нив освен ако слчајно се сретнат на улица се надевавме дека ќе откажат :angel: Ние и нов кум си најдовме т.е сам ни се понуди а пошто беше блиска особа многу повеќе сакавме тој него кумовите. Во овие 2 години после свадба они не најдоа време да дојдат ни на едно кафе. Не ни не знаат каде живееме. Почнавме првата година да им одеме за празници на гости, нели кумови де, ги каневме за се што теравме за ништо не дојдоа.

На kuc, Rebecca_R, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. nina123

nina123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1.138
    Денес убав ден, пеколно жешко, ама лето е мора:sweat:. Место да си седам на ладовина дома со книгата в раце и да уживам си тргнав со друштвото на плажа:sweat:. И сега си се печам под сенка како рак и кукам што ми требаше8). Е што ми требаше де од сабајле. Еве да се пожалам и јас. 8):sweat::worried:.

П.С шабанарија не слушам ама вчера сум била на Аца Лукас, па,луѓе дали јас бев расположена или незнам човеков е добар.:nod::rofl:

На kuc, elimkd, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.