Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Полека,прво смири се,нема да постигниш ништо со нервите кои си ставаш,зашто сепак и твоето здравје е итекако битно.На болница биди смирена колку што можиш,а ако имаш нешто да им кажиш,направи го тоа на културен начин,и секако подалеку од собата каде е татко ти,доколку е и тој во болницата.

На Annath, kuc, Petar80 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Ма какво здравје тоа и вака и така си го уништив ба никој не му е гајле дека психички ќе се пореметам.

На stetoskop, WORRIED.BT, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Полека,ако одиме по таа логика-досега требаше да сум во психијатриска болница.Немој така,животот ни носи тежини,но на нас е да се справиме со нив.Те молам послушај ме,ова ти го вели паталец,а не гаталец,што би рекле.:hug:.Допрва твојот живот е,знам дека сето ова што ти се случува боли,но ти си јака девојка и ќе издржиш:hug:

На mal.ecka, eli25, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Моник.
    1. Докторот НИКОГАШ ама баш никогаш и ни под разно нема да се откаже од операција поради реакциите на член на семејството на пациентот. Ако си била ти проблем, ќе ти речел да излезеш и немало да те множи со нула. Негова работа е татко ти, ниту ти, ниту мајка ти ниту никој не сте му важни.

Многу е важно да е пациентот спремен за операција. Последно што му треба е пред сала да качи 200 притисок, да се истрауматизира а операција да не бидне, пошто со 200 притисок анестезија нема да се нафати да го успие.

Освен тоа, и да го оперираат, рехабилитацијата не е лесна, посебно првиот постоперативен период, ако е психички слаб може операцијата повеќе да му наштети отколку да му помогне.
    Станува збор за голема операција и тој мора да биде психички спремен за се' што потоа следи.

Околу митото не можам да коментирам дали е или не е причина, ама ти и твоето однесување, какво и да било, сигурно не сте причината.

На eli25, Annath, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    So vakvi dijagnozi ....sto porano se zapocne so procedura-toa podobro.
    Ne vi spomnaa prvo da odi na zracenje za da se zacauri tumorskata masa????

На Annath, Petar80, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Не ни спомнаа такво нешто туку ќе се види после операцијата дали треба зрачење и хемотерапија.

На Annath, WORRIED.BT, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    И П.С. пун к*рац ми е од болничари што се замислуваат дека бога за м*да го фатиле.
    Искрено од цел персонал, најнеомилени ми се тие.

Се прават многу мудри, а во реалноста никаква медицинска работа не работат, нивна работа е давање храна и одржување на хигиена на пациентот.

Од цел персонал тој мочко најмалку може да ги знае причините на докторот.

На Annath, Ane-Goki1, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Da....mnogu poznato mi e....hmmm...
    A da otides ti na onkologija i da pobaras razgovor so nekoj od doktorite po ova prasanje ,a???

На Annath, Petar80, zoran43m.k и 2 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Чим цела бешика ја вадат нема време за чекање. Или ќе пробаат да му направат од тенкото црево бешика, или цистостома ќе му стават. Ама не можат да ризикуваат да метастазира по околина. Затоа хируршкиот зафат му е најдобра варијанта, и ако е се' во ред постоперативно ќе оди секако на онкологија некој период, и ќе прима хемо, но ако е се' во ред тоа е повеќе превентивно, затоа што не постои начин докторот да знае дека баш секоја малигна клетка е отстранета. Многу зависи од патохистолошкиот наод.

На Annath, ♡BuBaLe♡, Petar80 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Sister....se zraci tumorskata masa za da se zacauri.....hemoto posle operacija...PET sken...aman...nemam sila da diskutiram na ovaa tema...tolku od mennne.

На mal.ecka, Annath, Petar80 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јасно ми е. Но не е таква праксата кај туморите на бешика.

На Annath, ♡BuBaLe♡, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    @monik55 како прво и основно веднаш да си ја тргнеш мислата дека си ти виновна за било што во ситуацијава.Премногу си млада а толку силно и храбро водиш битка на многу полиња.Ама изгледа си столбот на семејството во моментот и мораш да се бориш.
    Уште кога пиша првиот пат дека ја одложиле операцијата со таков изговор пишав дека сметам дека бараат мито.Додека не осетив на своја кожа не верував на кои се начини се способни тоа да го побараат ама тоа е за жал .Пробај со смирена глава и земи некој со себе па појди поразговарај со докторот,не оставај татко ти да оди и да го мавтаат кој како ќе стаса.Таму и болничарите се сметаат за надбога а не сестрите и докторите.Ќе начекаат некој со мака и без врски и пари и уште побезобразни се ..Уф страшно се револтирам.

На Peco, Annath, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Бев и и докторката многу фина беше и ми одвои време.
    Ми кажа дека операцијата е сложена и тешка операција која трае 8 саати и дека опоравувањето е тешко и се зависи кога ќе се отвори каква е ситуацијата после операцијата ќе се успитува примерокот на хистолошки и да се знае кој стадиум е дали треба зрачење и хемотерапија.
    После операцијата лечењето го продолжуваме на онкологија.

На Lejla8, Annath, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Бевме ние со сестра ми сее разговарано но он сам си оди од врата на врата никој нени знае и после кажува.

На Lejla8, Annath, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Моник ,барај начин каков и да е само побрзо да оди на операција а после се другото.
    Кај свекрва ми извадија огроменнтумор во трет стадиум,нанпрвата посера на онколог докторката и сама не веруваше дека ќе се опорави кога ја прашав колку циклуси на хемо ќе има рече шест се потребни ама да почнеме прво не верувам дека ќе издржи до толку.Кога ја мери тогаш имаше 49 кг ,сега помина повеќе од година и пол таа има 90кг супер е бавча си работи ,оди на контроли и сега за сега е во ред.Мислам дека само навремената операција ја спаси
    Татко ми не сакаа да го оперираат со такви разни изговори а всушност барале пари,ама мајка ми сама по болници жена ,толку успеа да се справи.Никогаш не прежалев што нешто јас не пробав околу др ама неискуство и верба во збор на др имав тогаш.

На mal.ecka, Lejla8, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    @monik55 немаш се и никаква вина, не си ставај при срце се. Не се замарајте со болничари, вратари, хигиеничари кој шо рекол.

сФадби и песни .. мојата почна со I want to spend my lifetime loving you

На Lejla8, Annath, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Освен докторот, ниту еден друг вработен во болницата не е битен. Што да кажувам, кога на сите ви е јасно каква е ситуацијата кај нас. Ред нема - апсолутно никаков. Само можеш да се надеваш дека ќе се погоди доктор кој разбира што прави и има барем малку човечност во него.

Болничар не смее ни крвната слика да ја прочита, а не пак да дискутира околу нешто друго. Негова работа е да одржува хигиена, да се погрижи за јадење и да го одвезе пациентот кај што е потребно - ехо, рентген и сл.

Инаку вознемирен пациент лесно може да качи притисок, а не сум компетентна да расправам како и зошто. Ниту еден хирург не се нафаќа да оперира пациент кој е психички неспремен а треба да оди на операција која може да се одложи ден-два, недела-две.
    Сега, ако е срцев удар, слепо црево, прснат чир, итен царски итн - никој не те прашува и нема што да се дискутира јер мора да се оперира во момент. Ама комплицирани операции се одложуваат.

На Lejla8, Annath, simonka93 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Спиете?
    Јaс не :envy:
    Ми влезе глувче (уште пa нaгaленo сo ЧЕ) дoмa. Сегa се мислaм вo кревет ќе ми дoјде.
    Сестрa ми викa влеглo дa се oлaди :( ММЕ гo видoв кoгa влезе oд влезнa врaтa.
    Их aмa ми е шубе.
    Ќе пукнaм oд мaкa.

На Lejla8, Peco, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @sanjaeva рано е, уште нема 5. :D

Жешко ми е и не ми се работи. А нема друга опција, работата мора да биде завршена.

Не што ќе ти влезе во кревет, штета може да ти направи, а и каки сигурно ќе имаш. Гадно ама вистинито.

На Lejla8, Annath, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    стапица, лепак нешто?

На Lejla8, Annath, Mr. Right и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.