Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.310
    Не сум скржава, го давам ;)

На Annath, Skorpija25, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  2. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Културно во ред си чекам стрпливо ^_^

На Annath, Skorpija25, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Abe ti go davas ama...da ne se popismanis na sred svadba

На Annath, Skorpija25, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.383
    Допаѓања:
    279.168
    @Peco ептен ме погоди со фустанот таман по мој вкус ама би го позајмила и на другарката @Ariel без проблем.
    А да одиме Бт да се оладиме блазе си им со дождот мислам да заврне надвор ќе седам.

На crazylady, Ane-Goki1, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    153.042
    Елaјте си...кo шo сум пoд нaпoн вечервa бaш дoбрo ќе ми дoјде друштвoтo

На Ane-Goki1, mal.ecka, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Што викенд поминавме, топ. Јас, јатрва ми и уште две самостојни и едно полусамостојно дете.
    Едвај се освестив денес за на работа, телово како да не беше мое. На состанок се разви остра дискусија, па адреналини, кортизоли до плафон ми се качија. И глава ми се разбистри и нозе ми се размрдаа. Не се фер значи, не иставаат еден ден да ти остане трага од прекрасен викенд. Се утепав од работа, не ни јадев, само едно брзо кафе.

@CameliaMiller, ја знаеш српската поговорка-колко људи, толко чуди
    Кога бев помлада често се случуваше пациент да ме извади од такт. Последниве години не можам да се сетам на некоја таква ситуација. Не дека нема незгодни пациенти, семејства, но веќе научив како да се справувам со различни проблематични ситуации. И да се задржи нивото на професионализам, и да се заштитам самата себе од дополнителни нервози. А некогаш кога ќе згрешам, се преиспитувам, често имам и грижа на совест. Сега скоро имавме една пациентка негде моја возраст, со карцином, со мс промени, во терминална фаза. Ептен се сочувствував со жената, маките не и се гледаа. Еден ден доаѓа ќерката, некои 24-25 години. Не можам да опишам колку беше дотерана, изнашминкана како за на писта. И така некако дистанцирано се однесуваше. Не знам што ми стана, прокоментирав пред неколку колешки за изгледот на девојкава, односно колку е соодветен на состојбата на мајката. После се чувствував глупо...Која сум јас да судам, може тоа и е некој одбрамбен механизам да се справи со ситуацијата.

На Annath, ph.orhideja, Arendelle и 17 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Poslednata recenica...
    Maskara i tusot me imaat spaseno vo mnogu emotivni situacii...
    Odbranben mehanizam ...za mene da.

На Ane-Goki1, Annath, ph.orhideja и 12 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ко принцеза ќе сум ^_^:inlove: тамам.
    Грацијас:$

На Ane-Goki1, Annath, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    @Peco и јас сакам ф'стан:makeup:.На едно рамо ко Бошка и ја,ама ко со карнер да е онака со волумен,доле нека паѓа слободно+ шлиц долж едната нога обавезно,и обетки така помасивни дека косата врзана ке ми биде:emo:.Јас ке ти помогнам за смокинг кога ке треба(fingers)

На Annath, Skorpija25, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  10. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Хм, во контекст на муабетиве од погоре. Фала му на Бога не сум имала не знам какви тешки ситуации во животот. Ама се борам со мои лични демони и многу едноставни работи ги доживувам преемотивно иаако тоа не се гледа.
    Секогаш кога сум била најдолу и сум се чувсвтвувала најлошо, се истите оние периоди во кои најмногу се шминкав и се средував за секое излегување ко за на свадба.
    Ко маска ми беше, за се што беше лошо внатре во мене и неубаво во душата. Затоа се трудев потсвесно надворешноста да е беспрекорна.

А во најубавите периоди пак, шетам без шминка, во стартки и фустан ама и без безпрекорната надворешност од мене зрачело среќа.
    Не можеме да судиме по физички изглед, не знаеме со што се бори личноста длабоко во себе.

На crazylady, mal.ecka, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.413
    Допаѓања:
    260.148
    Периодот ми е претежок.
    Зедов и се офарбав. Се шминкам секој ден. Средена и насмеана.
    Иако е маска, ама многу убаво се чуствувам.
    Секој наоѓа начин како да се справи со болката и проблемите.

На crazylady, mal.ecka, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Јас кога бев во најтешкиот период од црна станав плава. Што никогаш не верував дека ќе го направам.
    И добивав комплименти како никогаш во животот а одвнатре се распаѓав.
    Се чувствуваме убаво можеби, зашто сме задоволни со вниманието што го добиваме и убавите зборови, ама позадината на сето тоа е дека всушност сме несреќни.
    Живот, тоа ти е...

На crazylady, mal.ecka, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  13. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Само жена може (и знае) болка да претвори во убавина...

На crazylady, Annath, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.413
    Допаѓања:
    260.148
    Исто.
    Од црна станав плава. Внимание добивам од секого. Комплименти. Ми годат. Се убаво, ама позадината е всушност дека се е маска и си длабоко несреќен.
    Пријателка ме гледа и ми вели колку си поинаква, блескаш, те гледам надминуваш полека. Околината ме доживува поинаку.
    Од една страна ми влијае и на самодовербата, нема да лажам дека колку и да е маска, шминката ми ја развеселува на моменти душата. Делува на психа многу.

На crazylady, dunika, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас се нервирам некогаш што не ги гледам пациентите. Мислам, ги гледам, ама... Некако површно. Како еден од многу. Навистина се многу, во сред лето и сред одмори 164-165 имавме. Колку и да сакам да сочувствувам некогаш со овие со "обични" болести (читај - нема да го убие болеста) не можам кога пред него поминал некој како женава што зборуваш.
    Мене околу осуди, ги осудувам оние кои доаѓаат во болница (на хирургија, патем) за болниот "да полежи малку во болница". Значи не е ова старечки дом, не, не може да "полежи" освен ако не треба да се оперира. Башка за такви на кои им треба некој пелени да им менува, немаме персонал. Ноќе остануваат 1 сестра, 1 болничар и 1 доктор на одделение. Каде попрво.
    Е, јас ги разбирам дека е тешко за таков човек да се грижиш (двајца имав по дома), но ако не можеш, постои геријатрија и постои Сју Рајдер.
    А најчесто, овие што бараат да "полежи" пациентот, се или сопружник или деца на истиот, скоро секогаш скоцкани, дотерани, а пациентот крајно запустен.
    Живци ми играат кога ќе видам неподвижен пациент небањат барем 2 месеци. Ако е неподвижен не значи дека треба да се запусти. Ама тука игра улога "што ќе кажат комшиите" ако го дадат во институција, полесно е да кажа т дека го задржале во болница.

Тоа се луѓе кои не се замараат со човекот што умира, туку како да си зачуваат "образ" а и да не се малтретираат со него истовремено.

На Ane-Goki1, dunika, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    на влечки чик Куманово :lol: да виде шо е бренд

Screenshot_1.png

На вага -5 :party::party: а бе се изненадив коа стапнав. Ај да не заслабнам многу пица вечерав :lol: Али претходно едно расправија дома со мм, мислам од петни жили ме крена морав да урлам. 100 пати му имам кажано на места кај шо не сакам да одам да не напнува. Или сам нека оди или нека мисле изговор. Не заедно ќе сме оделе, сите биле со се сАпруги. Е нема да одиме и тАчка. Што ќе вријам јас од бес, поарно дома да си седам... па коа почнав да му вадам ,,аргументи,, против одењето, виде - не виде легна на брашното. :tmi::tmi:

На Ane-Goki1, dunika, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Каква свадба мор? Навистина наскоро сум на свадба :)

На Annath, stetoskop, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Вoзевме тoчaци, пиевме кaфе, сегa ми се јaде и ми се спие. Не мoжaм ни еднoтo ни другoтo.
    Првoтo, не oдaм вo кујнa дoдекa утре не нaпрaвaм претрес дaли Џери имaл другaрчињa.
    Не мoжaм дa спијaм oд мaкa декa фустaн не дoбив.

Утре пoвтoрнo рaзделбa. Секoјa ми е се пoтешкa. Кoгa е тукa се ми е пoеднoстaвнo, веселoтo пoвеселo, тaжнoтo пoтaжнo.
    Ќе следaт месеци нa вибер и тaпшaње пo рaмo - мoждa физички не сум тaму aмa ме имaш.... Дa, бaш истo е...

На Ane-Goki1, mal.ecka, dunika и 20 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.383
    Допаѓања:
    279.168
    Јас па не знам да ставам маска кога не сум добро.Тогаш нити се шминкам,нити се дотерувам...Не плачам ,не кукам ама оддалеку ми се познава дека нешто ме мачи.
    На поблиските најчесто си се доверувам веднаш што е ,иако денес имав ситуација дека изгледа веќе незнам кој ми се блиски и ќе морам да чувам уста позатворена...:x

На crazylady, Ane-Goki1, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    178.201
    Не кажа каков сакаш :D

На Annath, CameliaMiller, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.