Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Petar80

Petar80 Форумски идол

А бе женски муабет, работава стигна до навивачи дивјаштво фудбал хахха.

Lejla8, LBC, Annath and 8 others like this.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ovie so opsesivno kompulzivno odnesuvanje...(ponasanje haha)...sto cistat be non stop...

M&M, Lejla8, Ane-Goki1 and 5 others like this.
  3. menelele

menelele Популарен член

Хелоууууууу!!!
    Не сум ве заборавила! Ве читам, иако имам многу пропуштено, бевме на одмор во Грција, па на планина и сега дома на 42 степени! Убиствено!!!
    Едното дете кај мајака ми, па викам ќе одморам, како не беееееее исто е ! Дома бомба и мм ко ќе ми рече е што правиш цел ден дома:devil: Уживам:devil::devil::devil:
    Вчера машини вртат, пеглав, ручек - супа, компир и кремендали, печени тикивици и црн патлиџан......и плус дете - бебе што цица, крека, спие двапати по пола саат у денот.
    Демек ќе слабеам, ослабев 5 кг, ама ми требаат уште три-четири. Е тие незнам како ќе ги симнам. многу намалив на јадење, глупости ич не јадам, благо сладолед не. Тонус леб само сабајле. И се добро, ама мислам со јадење толку се слабее, сега за другите три четири кила ми треба вежбање. АМА .........на одмор имав желба, ама денес некако ич. Ама денес стигна месечнава честитка и сум ко воз да ме прегазил, немам желба за ништо. Ништо не ме боли ама, ме мрзи што живеам. А стомачево неможам да го гледам.

Нешто ми удри у глава за промена т,е за правење други работи освен трчање по деца и домашни обврски, ама ќе видам до кога ќе ме држи односно кога ќе почнам.

Друго немам што да кажак, бебе ме вика.

И тоа, вечер на фудбал, мм части карти!

Поздрав до трудните, за дуфи не знаев баш ми мило, за сите! Уживајте, се брзо минува.

Некако ко многу нови членки да дошле на темава а другите стари ги нема, или се по одмори па одмораат од се.
    и @joy1 ми ја нема скарана е со темава илна одмор е? прашањакоимемачат

Lejla8, kuc, Peco and 9 others like this.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Тие со OCD мене ми се најинтересни.
    А за навивачите и фудбалот...како ви текнуваат такви црни сценарија не ми е јасно. Хулиганите со децении не патуваат никаде, па дури и во Англија им е забранет влез на стадионите. Фудбалот е најголемата забава на светот и најскапата никогаш нема да дозволат пијани будали да го уништат.

Lejla8, kuc, Ane-Goki1 and 14 others like this.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Оф мор сесре, јас ко америне OCD си го викам, а и на факс во кратеници на англиски си ги кажувавме па дур ми текне дека мислиш на опсесивно-компулзивно нарушување...
    Инаку не, не ги гледам, со анксов уште да се убедам дека имам OCD ми фали :D

@Bozica1980 на кој му е интересно нека гледа и нека плаќа, иако јас не сфаќам зошто, ама дека не можат да го срамнат Скопје со земја... мало морген.
    Да не се наоштрат само доволно.

Мене ме нервира што ние останатите не можеме нормално да живееме заради фудбалски натпревар.
    Уште огномети им фалат вечер, па деца и миленици да не можеме да смириме цела ноќ.

Не сакам еуфорија, мислам ок, биди си дома еуфоричен, нема потреба цел град да биде.

Инаку, најголема забава... за кого како :D мене до срж ми е досадно :yawn:

Lejla8, WORRIED.BT, Ane-Goki1 and 6 others like this.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Pa da te zbunam be sister ...da usporis malku hahs...200 na h si...

7. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Сте чуле ли вие за стока човек? Е тоа сум јас :). Место да лежам и одмарам ја го превртев Скопје. Фризер, забар, сметки, пазарење се тоа у 12 на најжешкото. Стока стокаааааа. Ми се слоши во аптека. Едвај дома дојдов а треба да одам во 15 ѕверката од градинка да ја земам. Уфффф сега да фатам ручек да направам. Ај...

Lejla8, kuc, Peco and 8 others like this.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Де мoри Кaмелијo :D фoбиите пo дoмa вие дa си ги oстaвите, нa нaрoдoт му требa пoвременo еуфoријa, сaмo oд пoбедa нa избoри ли дa се слушaaт гужви пo грaдoви? ГoрдoС требa дa е, битен нaстaн нaд 230 земји пренoс вo живo...некa се тепaaт нaвивaчи сo нaвивaчи, ти демек секoјa вечер излезенa си, седи си дoмa еднa вечер и ништo немa дa ти е:D

9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ne se vika stoka...entuzijazam e vo prasanje...

Lejla8, Dadusicka, EuHenIa and 2 others like this.
  10. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Камелија,фудбалот е најважната споредна работа на светот.
    Цел свет го исчекува вечерашниот натпревар.
    Ни јас не сум љубител на фудбал,но не ми е чудно што луѓето се еуфорични.Дома имам двајца мажи,од кои,помалиот е страстен навивач на еден клуб.Од малечок собира сликички,следи натпревари,каде и да сме биле,само дресови посакувал да му донесеме.А кога беше на стадионот на својот омилен клуб,сувенирите што ги купи,радоста која ја доживеа не можам да ја опишам.
    Аплицираа и за карти,но не добија.Здравје,татко му му вети дека следна прилика ќе го носи на утакмица да гледа кога ќе игра неговиот омилен тим.
    Убаво е човек да се радува и да биде еуфоричен,не ми смета било каква еуфорија,дури на моменти знае и да ме понесе.

11. CameliaMiller

Ич не ми е :envy:

Ме заболе што има во Центар, проблем е што не ми се допаѓа 24/7 приправност, воена зона :bandit:
    А инаку нема ни зошто гордост да ми биде, разбирам спорт ако лично спортуваш, ама вакво фанатичко следење, збеснување, дивеење заради некој фудбалер или тим... жити се`.
    И дома ќе ги слушам како урлаат, па саде пукање ќе има, така ние со огномет банки отвараме, тек вечер... да не сум утре на работа, во Скопје сигурно немаше да бидам.

И ако се тепаат навивачи со навивачи, има шанси мене утре да ми ги доклацкаат тука.
    Кога се тепаат, бар до крај, па директно у просектура, жити глупаците. :envy:
    Кај мене мажите не пратат спорт, дм па ич.
    Татко ми Новак го гледа, ама ниту се клади, ниту се возбудува, онака со семки гледа пред ТВ.

Инаку колку и да е “најважна споредна работа“, не морам да ја прифатам како нешто добро и правилно.

Lejla8, Mr. Right, Rebecca_R and 2 others like this.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Пишан муабет е зезната работа, не сакам да мислиш ти солам памет ама ќе речам обратно е. Еуфоријата е за надвор а луѓето со проблем од истата можат дента да прескокнат централно градско подрачје. Ова ми личи како мрчењата кога е скопски маратон.

13. CameliaMiller

Ама јас мрчам за се` што ми нарушува нормален животен тек.
    И секој трет ден сме за нешто еуфорични.

Наш чоек Нобелова да добиеше, па да се радувавме, или можда некој лек да откриеа, можда некоја нова операција да смислеа или пак можеби економично возило.

Еуфорија за мажи кои трчаат по трева.
    Ете, не можам да прифатам.

Lejla8, Mr. Right, Rebecca_R and 3 others like this.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Кој сегмент од животот ти е нарушен со вечерашниот натпревар?

Градот е домаќин и успеал во домаќинлукот ако еуфоријата е видлива и се чуствува низ улиците.

Јас сакам спорт и сакам да гледам, но не сакам да бидам дел од вакви големи дешавки на местото на настанот. Во двор, со комшии ќе се гледа и навива и вика и пие :D

Во еден Тинекс рафтот со чипс е веќе полупразен. Ќе има многу места на кои ќе се гледа, навива и ужива.

И очекувам огномет. Најголем :*::*::*:

15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Pivo nemoj da snema pa za cipsot lesna rabota...

M&M, Lejla8, Skorpija25 and 7 others like this.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Вaкви рaбoти пoстoјaнo се случувaaт вo светoт, нoви рaбoти се oткривaaт, сaкaш дa кaжеш декa ти ги прaтиш пoстoјaнo и сo пoзитивнa еуфoријa ги дoживувaш? Не. Нaјди си стрaст и види кaкo е кoгa некoј плукa пo неa. Некoлку инциденти не требa сликa дa рушaт, и нa кoнцерти имa пa пaк се пoзитивнa ствaр.

Lejla8, LivingGlam, Annath and 2 others like this.
  17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Во овие стресни времиња на секој му треба издувен вентил,колку да си тргне мислите од секојдневието.

Како ни е нарушено секојдневието?
    Тоа што по Илинденска нема да се вози?Или што еден ден нема да може да прошетаме низ Градски Парк?

Малку позитивни да бидеме не е на одмет.

Lejla8, Skorpija25, kuc and 16 others like this.
  18. CameliaMiller

Па ете, ако се распукаат ноќеска, ќе морам да ги слушам. Баш огномети во 12 ноќеска не ми требаат.
    Не сакам спорт во оваа смисла, и не се согласувам со никакви церемонии околу истиот.

А било кој спорт е далеку од уживање во мои очи, посебно па да седам пред тв и да гледам.
    Не сфаќам што е уживањето во трчање по топка.

Ако тоа некој го објасни, океј :)

Страст може да има Роналдо, која страст е да го гледаш на ТВ? По таа логика некому некој Осман од турска серија му е страст.
    Со моите страсти не малтретирам луѓе.

И да, не сите, но голем дел од новитетите, посебно во технологијата ги пратам, и со голема еуфорија ги доживувам.

Илинденска ми треба да си одам дома.
    Ќе се тепам со џандари ако не можам и треба да кружам.

Lejla8, Mr. Right and Rebecca_R like this.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Не ти поминува муабетот дека "ние простите" се радуваме на спорт... Нобелова награда е безвезе да се слави на плоштад, ама познавајќи го менталитетот ние и за тоа би направиле еуфорија.

Lejla8, kuc, Ane-Goki1 and 10 others like this.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Почнав да пишувам за пивото ама си викам ете ќе рече Милерка пијаничишта :D
    Редовна достава, рафтови се празнат и полнат.
    Од место на настанот ве уверувам дека се е ок ...со пивото :beer::beer::beer::beer::beer:

Lejla8, Skorpija25, kuc and 15 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.