Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Dobro e...da ne se sekiram ...;)

Lejla8, Annath, Dadusicka and 2 others like this.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Не гледам ништо што би требало да се слави на плоштад, освен Нова Година.
    Ни Нобелова.
    Ама би било убаво да се дочека нобеловецот како што се дочекуваат спортистите... кои трчаат и скокаат.

Lejla8 likes this.
  3. manja666

manja666 Популарен член

Фудбал како спорт, мразам.
    Сакам кошарка и ракомет и гледам исклучиво кога игра наш клуб или репрезентација. Ова фудбалот ми е најдосадната преувеличена работа на светот.
    Ама еуфоријата не ми смета. Сфаќам дека како што е досадно за мене за некој друг е доживување овој натпревар. И ние вечер ќе гледаме во двор со друштво, ќе навиваме.
    Спортот е нешто кое најмногу ги сплотува луѓето. Мене ми се допаѓа позитивната енергија во Скопје овие неколку дена.

Инаку маж што не гледа било каков спорт за мене не е маж. Му фали нешто.

На работа сум, немам јадено цел ден. Само 2л вода испив. Ви текнува зимово кога се жалев дека немаме парно и работиме со ракавици и шалови?
    Е така сега немаме клима туку работиме со отворени прозорци од каде влегува уште толку топлина и промаја.
    Па секој ден станувам со болки во грбот.
    Срамота е. Ко на пазар да работам па да нема основни услови за функционирање.
    Менувам маици на работа по неколку пати дневно.
    До тука дојдовме. |(

Lejla8, LadyC, menelele and 9 others like this.
  4. CameliaMiller

Е како не бе :) Му фали нешто. :)
    Дм е бивши спортист. Само не со топка. Со бензин.
    :)

А од спортови со топки, не прати ништо. И тоа ми одговара мене.

Lejla8, Mr. Right, Rebecca_R and 2 others like this.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Мм сега најави дека вечер ќе се гледал фудбалот кај нас :( уште само гужва дома ми фали ама ок. За еуфорија, па јас поголема еуфорија правам за новата епизода на Game of thrones отколку за било што друго па можам да разберам се. Имам еден радлер во фрижидер се лади едно две три недели па ќе ги подружам вечер малку.

Lejla8, kuc, Peco and 6 others like this.
  6. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

зарем само до еден радлер ќе ги дружиш??
    Убав е градот денес. Сакам големи забави и убави дружења.

Lejla8, Ane-Goki1, Peco and 4 others like this.
  7. CameliaMiller

Кога бев во Италија, одамна, мислам беше 2010 година, тогаш беше мислам светско првенство (фифа ако е, тоа е), и имаа направено како видео бимови на секој ќош по улиците во Центар. Ретко кој дома гледаше :)
    Не знам кај нас дали имаат такво нешто смислено.

И јас, додека не ескалираат во шибање кој кого стигне.

Ќе видиме вечер и утре што ќе биде...

8. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Зошто сте толку песимисти??

Lejla8, Bozica1980 and EuHenIa like this.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

За жал @Dadusicka со еден само, не сум јас по пивото, пре би вино ама не смеам да се опуштам со вино ќе претерам додека трепнам. Еден радлер колку да не е со сок :)

Lejla8, Lilit, stetoskop and 3 others like this.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Не сум заинтересирана за фудбал кажав и претходно ама убаво ми е кога гледам колку еуфорични се навивачите,љубителите на фудбалот и воопшто на спортот.
    Убаво е да се види градот размрдан за убава работа,кафичи и ресторанти полни со луѓе кои ќе навиваат,плоштад,улици...
    А тоа што е блокирано и гужви ќе се издржи зашо да не,2-3дена ќе трае не којзнае колку.
    Убаво ми е кога гледам луѓе како се договараат за вечер,спремаат дрес да облечат макар што ќе се и пред Тв. Пред малку пред мене група дечки се пребројуваа колку ќе се за да знаат што да земат за грицки и пиење.Радост е а богами и гордост зашо да не.
    Од цел свет да се одржува ваков настан каде што главни улоги имаат најголемите фудбалски клубови и ѕвезди.

Како што мене ми е ќејФ и убаво да гледам на Тв филм со омилен глумец и да пратам настан каде што настапува омилениот пејач/група така и на љубителите на фудбалот убаво им е да го гледаат својот идол и да се радуваат што е дојден во Мк.

Не сме сите исти,и неможе сите работи исто да ги сакаме и разбираме,нели :)

Сакам и јас аватар како на @Sesil :makeup:
    Блазеси ви што немате апетит на жешково,јас и тоа го имам :| еве болоњезето е спремно на ред се макароните :D :sweat:
    Дека дома не осеќам жештини па затоа така,да да највероватно |(

Lejla8, Skorpija25, kuc and 17 others like this.
  11. CameliaMiller

Дека немаме причина :)
    Не се проблем фудбалерите, не е проблем фудбалот, проблем се овие суштества кои не можам ниту животни да ги наречам, бидејќи ни животните не се вакви дивјаци.

Lejla8 likes this.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Кога би била Ск денес по цела жештина би се мавтала низ центарот да почувствувам дел од еуфоријава.Не ми пречат гужви,луѓе,галама..Ова е навистина редок настан и секој треба да го почувствува.
    Мм е нешто сличен во размислувањата како Камелија,па донекаде ја сваќам.Тој денес е службено таму,јас би се радувала значи сепак ќе видам нешто,на било кој начин ќе бидам дел од тоа,а тој од вчера мрчи...па жешко па кој знае кај ќе не заглават,па ова, она.
    Големата е иста,не сака големи гужви,излегување со големи друштва.., а тоа ја не можам да го разберам,викам како дивјак си во најубавите години,ќе останеш без другарки...

Lejla8, kuc, WORRIED.BT and 14 others like this.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

ајде да се освежиме

а кој си мојТ

арни?

M&M, Lejla8, Skorpija25 and 30 others like this.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

:^) па не значи дека сите се такви. Па и нашиве навивачи знаат да направат скандали и правеле..

Lejla8, Mr. Right, Petar80 and 3 others like this.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Кога бе ќе дојде септември бе,да мине сево ова и да остане само чекање дур не обелиш и пцовисаш на крај. :D Оно и овака ќе обелиш и пцовисаш ама веќе шансите и да убиеш некого уз пат.. стануваат се поголеми и поголеми.
    На секоја твоја мака значи мора некоја будала да се најде и да ти доотежне. :D Не дај боже да ми е досадно,да ништо не се случува. Мора се да е на High voltage. Не знам, до мене ли е, или на луѓето им е досадно и им изгледам ко доволно комплициран човек па да им го размрда животот. Бог да чува више.

И мене ми е смешно Нобеловци да се дочекуваат ко спортски тимови. Ако сакале да им трчам така... тогаш требало да изберат некој спорт или евентуално рокери да биле:D па и некое групие ќе им се џитнело. Вака... :shake::D нека прават видеа,држат говори по универзитети,дебати.... ко Жижек или оној Каку физичарот,ќе ги гледам :P

Lejla8, kuc, Ane-Goki1 and 9 others like this.
  16. CameliaMiller

И јас го кажав истото.
    Да е поголема трагедијата, ние не ни имаме некој квалитетен тим, некој познат тим.
    Кога за Шкендија и Вардар се кршат од мавања, што останува за “големиве“.

@mareane никој не се ни труди да објасни во што е убавината да гледаш што било, концерт ли, натпревар ли, каде е забавата.
    Јас сама по себе не ја наоѓам.

Со тоа што, морам да напоменам, не сум видела бич фајт меѓу фановите на Бијонсе и Рихана, рецимо.

Lejla8, Sesil and mareane like this.
  17. fallenangel

fallenangel Популарен член

Добар ден и од мене.:)

Фудбал гледам во исклучителни ситуации и тоа само заради друштво ако се организира нешто како собиранка по дома или во кафич. Вечерва ќе гледам затоа што со намера сум да го манијачам Кристијано Роналдо.:$:P

Ми се допаѓа тоа што има ваков настан во Скопје затоа што реално недостига малку поинаква енергија во целава држава. Ми се допаѓа таа еуфорија, носење дресови на омилена репрезентација,натпреварувачки дух, навивање,:rock: радост за секој еден гол.(poolparty)(fingers)

Добро ќе ни дојде малку еуфорија што сме домаќини на ваков настан наместо сите да бидеме напнати поради протести, избори и слични работи кои не направија разединета и меланхолична нација.|(

Со оглед на тоа што се очекува посетители од цел секаде кои се фанови на фудбалските репрезентациии големи се шансите да се има добра заработка за угостители, трговци и сл . што е уште еден плус зошто е убаво да се оддржуваат вакви настани.(y):handshake:

Единствено скептик сум заради безбедноста на терен посебно поради насилници и не дај Боже од најлошото пу пу скраја да е не сакам ни да спомнам.:xДа се надеваме се ќе помине во најдобар ред.:)

Чоколада, сладолед, грицки кикирики, кафе снабдени остана уште чипс и пиво:beer: да се купи и спремни за фудбал и навивање.:rock:

Имајте убав ден.:sun:

Lejla8, Skorpija25, kuc and 7 others like this.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Леле каква мрза ме има фатено, знам дека ова ќе ми се врати :D

Ај да оладиме глава со по едно кафе. Јас си направив, ако сака некој нека каже, ќе направам.

IMG_4215.JPG

Lejla8, Skorpija25, kuc and 18 others like this.
  19. referentka

referentka Moderator Staff Member

Убаво е за Македонија да се одржи ваков натпервар.
    На малку земји во развој им се укажала ваква прилика.
    Да не зборам од економска гледна точка , за приливи на финансии, за покажување на домаќинл'кот наш, за привлекување на по некоја повторна посета...
    Се си има свој удел во стварањето карактер на Македонија.
    Фудбалот и општо спортот многу пати помогнале да се чуе името на нашата земја.
    Замислете, Скопје е преплавено од фудбалски фанови од цел свет.

Lejla8, Skorpija25, kuc and 24 others like this.
  20. CameliaMiller

Аиииииииии [​IMG]

А уствари како го одбраа Скопје за домаќин?

Lejla8, Ariel and fallenangel like this.
Thread Status:
Not open for further replies.