Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.275
    Допаѓања:
    205.764
    Хелоу друштво, да се јавам, од сабајле турбо бев, иако малку ве читнав, морав да работам, па пред пола саат се ослободив. Чекам најавени пациенти, дали ќе дојдат ќе видиме. Иначе ова го напишав околу 12 и пол.... еве ме пак два часа подоцна.

Фудбал сакам и гледам, и овој ќе го гледам, колку се може со деца дома, се надевам заспани ќе бидат, па со Радлерче да се ужива... ама тоа само план е, надеж, колку ќе се оствари, ќе видиме.

Мене лично ми се свиѓа ситуацијава моментално, целата таа еуфорија низ која Скопје поминува во моментов, и за два-три дена ќе биде сè по старо, тмурни фаци и нак****ни луѓе од жешково.

А мрчала против вакви убави настани ич не сакам. Многу ме нервираат луѓе кои плукаат по сè, само затоа што, наводно, нивниот комодитет е нарушен и не можат да се прилагодат. Разбирам сè, ама драмење за глупости не.Да, Камелија, мислам на тебе. Како само негативните работи ги гледаш тука, ич не ми е јасно. Па што ако има еуфорија, гужва, огномети, убави работи се случуваат. А хулиганите секаде ги има, а вечер верувам дека ќе биде фина атмосфера, и нема да има дивеење, барем не на стадион, нема шанси тоа.

Голем фудбалски фан сум, и сигурна сум дека ќе бев дел од спектаклов на лице место ако дојдеше Јувентус да игра. И не само на натпреварот, ќе одев и на тренингот, како и на дружбата на членовите на фан клубот со тимот. Да, до толку сум забегана. И искрено, уживам во таа еуфорија што ме држи кога вакви настани од светски ранг се случуваат баш во нашата земја. Ако ништо друго, фудбалскиот свет ќе научи каде е Скопје.

Бубале ма... не ми прај лиги....

Ајде поздрав!

На Rirri, wannaBeMomma, Lejla8 и 27 други им се допаѓа ова.
  2. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    @CameliaMiller не милерке, кај нас нема бимови у Центар, такво нешто ете уште не им текнало да стават.

На Lejla8, Petar80 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Се поднесува барањедо УЕФА.
    Извршен комитет на УЕФА разгледува барања, а во обзир зема стадион, услови....СЕ...
    На тој што ќе му се додели организирање на ваков настан, за него е огромна чест (за земјата), бидејќи УЕФА со тоа врши јавно признавање на фудбалот на таа земја.

Иначе за овој настан се знаеше пред две години...тогаш се додели улогата на домаќин на УЕФА супшер куп

На Lejla8, kuc, ph.orhideja и 19 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.087
    Допаѓања:
    276.791
    Имаме де право да не сакаме.
    Јас не сакам спорт во вид на фанатизам, и сметам дека е непотребно.
    Мислам на сите што ќе се пронајдат.

Ќе дознаеме утре во каква состојба ќе биде градот.

Убаво објаснив што гледам негативно.
    Не мораме да уживаме во исти работи побогу.

На Lejla8 и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.800
    Не сум некој фан на спорт, гледам покрај мм, порано гледав NBA сега некако се нема време, гледам Олимпијади кога има, Светски првенства, така некој поважни дешавки, пливање ми е нумеро уно, мажите.:P:wasntme::lol:
    Мм па од мали ги носи децата на натпревари, никогаш немало никакви инциденти, баш е фамилијарна забава, натпреварот.

@CameliaMiller јас колку што се разбирам веќе повеќе години Англија има закон за хулиганите, забранет им е пристап до стадионите, за вакви меѓународни натпревари забрането им е да ја напуштат државата, најригорозна земја е со казни во однос на хулиганството така да тешко некој од овие што ги имаше на видеово ќе ги има во Скопје вечерва.:)

Кафе, цигара и спремање за на работа, последна вечер за неделава...јеееееј.:D

На Lejla8, Skorpija25, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.087
    Допаѓања:
    276.791
    Се надевам :)
    Ако помине без инциденти, можеби и ќе сменам мислење :)
    Анат, разјарена маса може било кој град да срамни, ако така сака.
    Сите за нешто мрчат. Ете фан си, па затоа не мрчиш.
    За мене е мал збор не сум фан, јас сум антифан ако постои таква работа. Затоа мрчам.
    И затоа што знам дека утре крш и свињарник ќе биде. И ќе затекнам потечени навивачи на работа. Ама дај Боже да грешам.

На Lejla8, ♡BuBaLe♡ и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.275
    Допаѓања:
    205.764
    Секако дека не можеме сите да бидеме исти, фала Богу. И мене ми смета гужвата што ќе се направи, оти и јас после работа брзам дома, оти ме чека мало дете. Ама да мрчам, не мрчам. И се декларирам како фудбалски фан.
    А градот е друга приказна... тоа што ние како држава немаме капацитети за да организираме вакво нешто е друга тема.

На Lejla8, Skorpija25, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    176.142
    Dobro...koj ke gleda neka gleda...koj ne gleda-vecer tuka...

На Lejla8, Skorpija25, elimkd и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.558
    Допаѓања:
    264.084
    Да ми биде поише мака. Ем имам карти ем не ме носат :(
    IMAG1602.jpg

На Lejla8, Skorpija25, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Значи..штом маШ ти не е дома, ти ќе бидеш домаќинка на вечерашната журка:D..

На Lejla8, kuc, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    Здраво друшво, арни? Јас фино, праска, кафе пијам и ќе почнам да мрчам за тоа колку работа имам. :whew:

Мразам гужви од секаков тип, особено оние кај што никој не гледа кај оди, па следи газење, буткање и така. Настани кај што има еуфорија и мене ми пречат, јер и да сакаш да отидеш и да бидеш дел, постои огромна шанса некој до тебе да почне тепачка, ненамерно ќе те гурне и нагази, или во најмала рака да те испрска со пиво, јер атмосферата го понела.

Да пуштам телевизор и да гледам спорт не се случило, онака со друштво може да оди во позадина, и онака нема да регистрирам што се случува.

Ама налудничаво викање и дерење кога некој ќе даде гол, е се', ама не нормално.

Кога има вакви гужви, јас не излегувам од дома.

На Lejla8, kuc и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.273
    Уште се мислам што ми фали. [​IMG]
    Ако може една дијагноза, ве молам. Фала. :nod:Инаку се имам занимавано со спорт кој нема допирна точка со топка.

Баш вчера чичко ми кажуваше. Едни млади од странство седеле во еден кафич и на секој кој ќе помине им покажувале среден прст. Полицијата си седи, а да беа наши и казна ќе си заработеа. Култура!

Инаку и јас не сакам воопшто гужви каде и да е. Им ја разбирам еуфоријата на другите, ама не и викањето на секој гол од кое цела зграда ечи.
    Не ми се допаѓа и пречекување на спортисти на плоштад ко да се богови.
    Па згора на тоа и улици менуваат во нивно име ко Бог знае што направиле. :)

На Lejla8, CameliaMiller, simonka93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    ^Е не знам, се уште не ми е јасно што точно им фали на мажите кои не следат спорт, може зашто не познавам таков.:D
    Ама чим откријам ќе ви кажам.:D

Подеднакво чудно ми е ко жена која што не ја интересира НИШТО за мода и шминки.

Ова се само мои предрасуди и бубачки у глава. Ноу хард филингс.

На Lejla8, Annath, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.226
    Допаѓања:
    167.494
    Сакам уште лето, не го барајте септември. После ќе биде леле аман времево, депресија да те фати.

Ми прија еуфоријава.
    Сакам што се случува тука.
    Во околина се е веќе затворено.
    Ќе живнеме и економски малку.
    Не знам зошто би мрчела за нешто така убаво иако не сум фан на спорт?!
    Ме радува настанов. Убава енергија некако има.

На Lejla8, kuc, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.731
    Допаѓања:
    5.525
    Фино е народ да се радува, да слави, ама да е умерено, да не се упропастува туѓо расположение и туѓ имот.
    Фино е што имаме туристи повеќе деновиве, иако памтам 2008-2009 чинам беше, имаше фудбалски натрревар со Шкотска, и имаше низа немили настани, приведени... Е тоа не ми се допаѓа и ми прави да ми падне во вода секој настан, гостопримство, туристи, се.
    Искрено, не сум некој страстен навивач, било да е домашен натпревар или како овој вечер, не се палам многу на атмосферата, не славам, не ѕвонам по телефони да честитам.
    Вардар кога станаа европски шампиони беше лудило по улиците, а јас заглавив со друштво во кола на другар, и нит таму нит ваму си... Секој со секој си свири, си мафта, снимаа со мобилни на семафори, дури и свирката на другарот рикна од многу свирење, и едвај чекав прва станица да ме остават, не продолжив во кафуле со нив...
    Вечер ќе гледам, светски настан е во прашање, мило ми е што на нашава напатена и непозната земја и падна таа чест. Се надевам ќе биде се ок, цел ден само хелихоптери летаат, оклопни полициски возила проаѓаат...

Пријавување комшии не би. Човечките односи треба да се над се, пак ќе речам доколку се комшии, а не некои 2-3 месеца тука, па следните 2-3 месеца нови и така..
    Доколку е настан во прашање, нормални луѓе (семејство) се во прашање- никако! Дај Боже да имаат повод за славење секогаш, во круг на најблиските...
    Ги жалам тие што глумат редари и расипуваат убави веселби, со повод, навистина ги жалам таквите лица.

На Lejla8, Skorpija25, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    И јас не би во гужви.
    Имам страв од маса народ, затоа и никогаш не сум била на концерт на некој пеач.
    Еуфорија одамна не ме фаќа, освен еуфорија од лична природа за некој личен настан, на пример роденден на ќерка ми.
    Ама мерак ми е кога гледам вака народ како се спрема, се весели...
    Мерак ми е што цел свет ќе ја гледа утакмицата која се игра во мојата земја.
    Мерак ми е кога ќе чујам дека биле продадени 10 000 стикери за фрижидер
    Дека се продадени незнам колку пива и чипсови...

На Lejla8, Skorpija25, LBC и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.226
    Допаѓања:
    167.494
    Комшијата правеше свадба и по ресторан до сабајле дома правеа гезме, полагав утредента последен испит.
    Не одреагиравме.
    Ќе стиснеш заби и ќе се радуваш со другите.
    Мене ме чудат и луѓе на пример што сакаат да живеат во центар или дебармаало и постојано мрчат како е гласно. Ако толку ти смета отсели се, не те тера никој со сила. Оди на периферија и уживај со штурците. Секогаш имаш избор. Продај отсели се. Или ако си под кирија још боље.

На Lejla8, Skorpija25, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.800
    Секаде во светот има понекој инцидент кога станува збор за спорт, пред 2 години тука на Melbourne Open, мислам Ѓоковиќ играше против некој хрват па кога се подбраа после србите и хрватите, ете тенис као демек по онаков спорт.

Јас до сега сум била на безброј напревари спортски, порано со татко ми одев( бев на напревар помеѓу Италија и Австралија кога бев 16-17 години кога играа Малдини, оној со прцлено репче, што промаши пенал на светско:l:), сега со мм и децата, никогаш немало инцидент.:)
    На концерти исто не знам на колку сум била од AC/DC до Eminem и се измеѓу, никогаш не ми се случило никаква непријатност, ниту ме газеле, буткале, алкохол додуша тука е забранет секаде па може и тоа помага да нема инциденти.

А секаде те понесува поинаква еуфорија, на напревар самиот тим, па навивачите те понесуваат да викаш, урлаш, стискаш заби кога губат, се радуваш кога победуваат, единствено чувство е тоа.
    На концерт па те понесува тоа што во живо ги слушаш омилените песни од омилениот пејач,ка, група исто уште 30.000-40.000 гласови те прават да се чувствуваш прекрасно, како дел од нешто посебно.:inlove:
    Исто ми е и кога одам на изложби, пред три недели ги носев децата на изложба на Салвадор Дали, гледаш уметност, единствени дела, бесценети работи се пред твоите очи, дел од историјата ти е на здив од тебе.:lol:
    Што знам мене секаде ми е убаво, не ми смета ни гужва, ни ништо, во се си наоѓам позитивно нешто.:lol:

На MacenceEna, Lejla8, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.283
    Допаѓања:
    70.906
    Сакам фудбал(ери) и сите главни настани ги пратам уште од мала...И ракомет исто, сакам да навивам и да се радувам...Знам и дрес и шал да ставам,ќејф ми е
    Мм е страствен навивач на Ac Milan, сака да оди на утакмицата со Шкендија... Сакам и јас, ама здравје некогаш

На Lejla8, kuc, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.558
    Допаѓања:
    264.084
    На Lejla8, kuc, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.