Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.083
    Zosto??? Imas alergija????
    Ne se sekiraj...sister ke gi razdeli po narod...

На Lejla8, Ane-Goki1, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    @Skorpija25 Среќа да ве прати цел живот и муабет да имате секогаш.

Туку ова со свадбиве и поканиве. Јас и онака не носам цвеќе со години. тоа што сум планирала за цвеќе го ставам во пликот. ОВа со грепкиве не е лоша идеа, ама иритира моментот кога некој ќе го нашие. Ме потсеќа на првите што пишуваа пари во плик:^)

Туку јас уште не можам да се помирам слика што не добив за свадба ниту една:D

На Peco, Lejla8, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Еј вечер ќе оди ли некој на Пиволенд или утре. или пак бил некој вчера да каже како е

На Lejla8, ♡BuBaLe♡, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Станав.
    Пиев кафе.
    Правев ручек - ориС со батачиНа. Готов е.
    Измив садеви.
    Се стопив.
    Се ладам под клима.
    Многу сум вреден. Блазе си и на таа што ќе ме земе. :D

Уште зборите за свадби и покани? :^) Што се однесува до мене кога ќе ми дојде време за брак не би ни правел свадба. Беспотребно фрлени пари ми се, плус се канат „роднини“ кои ги гледаме само на свадби и погреби. Епа такви ич не ми ни требаат.
    Дедо ми ми се јави да ми даде :cash:, а како ме мрзи да одам само да знаете. :doh:

@Skorpija25 честитки. Ви посакувам убав ден и мнооогу љубов. :)
    Отидов да ставам од оризот, ми се јаде. :talk:

Едит: @CameliaMiller те мислев и пак те заборавив да те спомнам. Еден голем (y) за песМата.

Последна измена: 10 август 2017
    На Peco, Lejla8, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Не, не ги сакам.
    Имам фобија од инсекти, а инсектите обожаваат растенија, цвеќиња посебно... и така.
    Сакам да ги гледам, во саксии.
    Така ми се убави.

На Lejla8, Ane-Goki1, Rebecca_R и 8 други им се допаѓа ова.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Ај добар ден од посабајле интернет немаше и пиев кафе и во ништо не зјапав мм вика нека прават така оти сите зависни сме биле од интернет .Инаку досадно дете е кај баба на гости ние сами по дома туку не не ни е досадно си наоѓаме работа:lol:...На тема пријателства имам другарки со кои можам да споделам баш се таквите дружења во денешно време се за поздравување оти се ретки..
    На свадба носам секогаш цвеќе и плико грепка нека си купат самите со цвеќе ми е далеку поелегантно :f:
    @Skorpija25 Честитки се најубаво во заедничкиот живот ...
    Убав ден !!!

На Peco, Lejla8, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Спамирам денес.. пак ми се пие кафе. Работата што ја почнав до пола белки нема така да остане.
    За фудбалот заборавив коментар да дадам, баш убаво што бевме одбрани, секој ден не се случуваат вакви настани еднаш во сто години како што е зборот и може да се издржи еуфорија, навивачи, гужва и сите пропратни работи. За орото и дечињата големо браво. За Манчестер навивав.
    На пиволенд би одела но не можам, еве од тука ќе се напијам едно, сакам пиво.

На Peco, Lejla8, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.968
    @monik55 вчерa пишa декa беше...

На mal.ecka, Lejla8, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    5.494
    Чао свима!:hai:

Открив нова комбинација на смуди (бај д веј, како е правилно смути или смуди?:?:), а тоа се замрзнати кајсии, замрзнати сливи, замрзната аронија, вода од фрижидер, во блендер и мерациии(y)
    Кисел вкус, но истовремено те освежува и оладува, како овошен сладолед е.:muscle:

На работа досадно, пола фирма на одмор, екипата која е останата ми е досадна, па поретко ги дружам на пауза.
    На ова би се надоврзала и на темата од поназад за пријателства.
    Имам голем круг на пријатели и другарки, од детство сме заедно. Некои ги имам и од средно, па од факултет, и дури од претходното работно место имам колешка со која се зближивме.
    Комуникативна сум, лесно се спојувам со народ, не е проблем тоа за мене, а блискоста зависи од фрекфенцијата, не со секој сум блиска, си имам јасна граница од човек до човек.
    Имам и другарки кои живеат во странство, доаѓаат тука често, одам таму, далечината не е пречка за другарство, или пак тоа ако не се слушнеме дека ќе се одалечиме, барем не во мојот случај.

Грепки на свадба мислам дека се дискутирало, не знам дали сум се произјаснила, обично следам што се збори, но пишувам ако ми се пишува.
    Кој како сака, проценува, замислува, очекува, доживува, сфаќа, така нека си тера и живее.
    Мислам дека животов е пре краток за да се замараме со изборот на другите, та тоа, или та размислувањата...
    Секогаш ќе се косиме во толкувањата на нештата, и тоа е добро да секој различно постапува и размислува.
    Мислам дека за моја свадба здравје Боже еден ден, нема да напишам ниту поклон во плик, ниту грепки, можеби би напишала средствата за букети да се остават во кутијата на влезот како донации за тоа и тоа...
    Можеби па ништо нема да напишам, навистина не сум одлучна по тоа прашање, зошто не сум му дала важност да го размислам (ако истото воопшто има тежина за да размислиш )8-|
    Не знам, никогаш не вели никогаш, вака ме научила мајка ми да велам.
    Да бидам искрена зошто сум секогаш, за тој ден - свадба, важно ми е моето расположение и моите желби, како ќе наумиме јас и партнерот така да биде. За жал денес има свашта од ситуации што од младите, што од гостите, што од старите, и овие потези повеќе се за анализа, отколку грепките и цвеќето.
    На пр. младите гледаат да ја извадат во пари свадбата, старите пак си даваат превише право и доколку тие плаќаат сметаат дека тоа е нивна журка, и трето кога се гостите во прашање ме фрапира како први се да одат, да се изнашминкаат и дотераат кај стручни лица, а гледаат да отидат со поклон од 500-1000 ден(n)
    Секако ова не важи за 100% точно, секогаш има исклучоци, но земааат замав ваквите постапки, кои се разочарувачки според мене, па така грепките ми се гола вода.

Тоа е тоа што имав да кажам, бројам време додека се приберам дома, ми се јаде.
    Дома имам сув леб 1-1.5кг ( што интегрален, што земички ѕвезда), ќе ги испечам во рерна со кечап, кашкавал, салама, оригано, маслинки, нешто како пици, уз јогуртче.:pizza:
    Сакам брзи ручеци/оброци, нешто што само се прави на рингла или во рерна.^_^

На WORRIED.BT, Lejla8, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    ја нема да се пофали како било. Има ли прашина како минативе години.

На WORRIED.BT, Lejla8, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добар ден
    Ве гушкам сите што помислиле и не помислиле на мене :hug:

Денес славиме 7 годишница.
    Месец ипол од кој цел јули и пола од августот веќе врне!!!
    Јас сум пребледена, депресивна и матна во глава. Ми се темти благо кажано!!!
    Англија не е створена за мене.
    Јас дожд мразам!!!!
    И кармата ми стигна на гла.
    (facepalm)
    Еве го денес нешто сонце као пркна ама студено па де се крие де тука е.
    Бљак!!
    Ви задувам на горештините.
    Барем со клима се живее ама сонце си е сонце поготово во сред лето а не ко нас парно да уклучуватр у јули и август.
    И што да пишам?
    Дека врне?
    Дека е депрес?
    Дека е никакво?
    Не бе..
    Чоек да не може да излезе од дома.
    Јас сум ненаспана неручана не пиена од детево што јадно не излегло од дома една недела па не може да спие а исто и јас во комплет.
    Едвај ама едвај чекам да дојде недела и да заминам од оваа глупава држава макар и на две недели.

Годишницата малку ја прославивме вчера со полу затворени очи се додека не легнавме детето цела ноќ се превртуваше и ексик и од се по ред.

В недела одам на закинтос се надевам и едвај ја чекам нашата дружба со нашите премили кумови. Тие ни се фамилија ма се ни се!!
    До тогаш гасам светло и ме нема во живите :drunk:(lalala)
    Ах да можев да ги преспијам овие 3 дена!!!

До сега плачев еден стрес ме мавна згора на се. Детево почна да вришти едни солзи крокодилски тој црка јас цркам и така во круг дал го убив на ушите не знам ама јазикот ќе си го гризнев од јад да плаче за моја грешка :u:
    :!:
    Уффффффф
    Ај чаост.

На M&M, mal.ecka, PUPICA и 18 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас сум депре, ако има сонце :) Од работа во кола дома, од дома во кола на работа... не поднесувам сонце и топло и спарно...
    До желбите е :)

И не си ја јади толку душичката, бебенце е, ќе си поплакнува малкуцка :) :*

На Lejla8, simonka93, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Смути. Според „smoothie“ би требало да е смути, а не смуди. :^) Ушобол имам кога ќе го слушнам она „смуДи“. :doh:

Многу долг пост си пишала. Не го прочитав цел, ама лајкче ти ставив. :$

На Lejla8, simonka93, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Мене ме потсеќа на муда. :x

На Lejla8, simonka93, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.275
    Програмата тапа некако, мислам нема Пивофест без САРС.
    Јас ќе одам ама дали утре или во сабота сеуште не знам. А пиво не пијам :)

На Lejla8, Peco, simonka93 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Јас не знам дали постои нешто подепресивно од лето?
    Заробен си дома од 11 сабајле до 7 навечер. И откако ќе зајде сонцето пак не е за надвор оти од зградиве и асфалтот станува спарно па не може да се дише.
    Еден ден асално не се наспав на горештините.
    Ниту имам апетит на +40, ниту волја да правам нешто.

Златен есен бе. Времето е пријатно, малку свежичко. Можеш да бркаш работа од 8 сабајле до 8 навечер без да колабираш.
    Сезона на кратки чизмички, на убави џемперчиња.
    Период кога сите сме на купче дома, се стуткуваме, пиеме чај и гледаме филмови.
    Навечер се топлиш под кебенце.

А на топлово што? Освен тие 10 дена за одмор што се, останатиов дел од месеците не може никако да функционира човек.

На Cka, M&M, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Зошто не пиеш пиво Бошке, па на пиво фест без пиво бива ли

На Lejla8, ♡BuBaLe♡, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Дрти мајнд. ]:)

На Lejla8, simonka93, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  19. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Добар ден, убав ден.:)

Леле:o првпат слушам за ова:$и повеќе не го метам дворот:!: па мајка ако сака со метла нека ме тепа.:rofl::lol::rofl:
    На покани не ми се допаѓа назнака поклон во плик , ниту грепки наместо цвеќе.(n)
    На свадби носам поклон во плик, таму каде што не е назначено носам подарок во склад со прилики и можности, :handshake:цвеќе не носам оти знам дека дел се фрла, дел по роднини се дава,:shake: бонбониера купувам ама јас си јадам. :lol::$:PОва моево се вика чиста сметка долга љубов.:handshake:
    Кога веќе се зборува за свадби да си кажам дека голема желба ми е да бидам кума:nod: па со кумот да седиме на невестинска маса, па да му играм, па на прасето пари да фрлам.(poolparty)(mooning):lol::rofl:

@Skorpija25 Честитки,:party: со среќа нека ви е, нека заедничкиот живот ви биде исполнет со многу љубов, почит, разбирање и дечиња.:f::angel:

Ми фали кофеин , мозокот не ми функционира, заминувам да си направам едно кафенце:coffee:па ко воли нек изволи :nod:имам и сладолед и чоколадни бисквитчиња.:smirk:

Имајте убав ден.:sun:

На Lejla8, WORRIED.BT, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Прекрасно е летово има ли поубаво од лето .

На Lejla8, Peco, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.