Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Значи сите жени се како по шаблон во мозокот.
    Раце им се тресат и ,,припаѓаат,, кога ќе видат убави чевли/чизми,сандали

Јас на пример имам голема слабост на кратки чизми...на штикла, рамни, со мала, каубојски, за на тесни фармерки, со тенка штикла, летни чизмици, тинејџерски дури имам како цокули, со штикла и над колена....

Но...кога ќе дојде време да се излага некаде пак она вечното ,,немам што да носам,,

Сандали не носам.
    Само салонски -класика.Во сите бои.

П.С. Во поверение да кажам оти мојон не чита, па слободно можам да се ,,изјадам,,...денес фрлив едно папучи...за да има дома простор да си купам нови хи,хи
    Некој ден ќе фатам сите горенаведени ќе ги сликам и че Ви ги приложам тука да видите колкав чевломан сум

На Esmeralda-MD, Glasna, Mekuska и 16 други им се допаѓа ова.
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден на сите :) Утринско кафе сега пијам, така е распоредот денес, Уствари, кај мене секогаш е после доручек кафето, не ми оди на празен желудник ни под разно, па додека јаде малото, додека го средам, па јас да јадам, па дури после кафе.....ехехеее, со ручек некогаш се спојува. Во добрите денови кога ручаме рано, во 18:00 :D

Немојте бе за чевли, чизми, такви работи :( Уф, ми ги продале Тимберланд кремастите, беа на попуст :envy: Не сакам црни. Којзнае дали и кога ќе донесат пак сезонава. Додуше, овде зимска сезона многу долго трае, може ќе ми се посреќи :) Ќе ги најдам на друго место, не им простувам така лесно ]:)

Мене свекрвата ми доаѓа за 3 недели, утре мајка ми доаѓа. И по описот на @referentka што ја нервира и што и смета...епа кај мене мајка ми е таква, а не свекрва ми. Свекрва ми си е многу прибрана, можам со неа 24/7 муабети да терам и да не ми е досадно или глупаво. Со мајка ми е малку послецифично :) Ќе се потрудам да останам прибрана и да не се карам, не сакам тоа малку време што ќе го поминам со неа да има нешто караници, па мудро ќе си молчам :D Држете среќа да успеам :wasntme:

На ozbilnazena, Esmeralda-MD, Mekuska и 19 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.695
    Јас пиев чај со едно 3 4 цигари, комбинација еј |(..
    Мене времево ми е баш како за мој вкус, суво, облачно и тмурно..
    Посабајлечки правам планови што како.. а кога ќе почнам да се подготвувам и реализирам ќе ви соопштам (fingers).. не сакам да зборувам пред време... туку времето лета народе час трепнеш час дошол викенд, а мразам викенди освен ако не сум некаде во добро друштво на по салата и ручек :D8) .
    Многу ви благодарам на сите вас за подршката, многу ми значи.. ваква позитива одамна не сумчуствувала.

@bittersweet убаво ти кажаа жените и јас се сложувам, оди ако треба на повеќе мислења се надевам од се срце дека нема да се случи тоа, знај дека сме со тебе, ти ја пуштам сета позитива и среќа вака виртуелно, подршка и добра мисла.. се ќе се среди.

@referentka алав да ви е на односот со свекрвата како што кажуваш се гледа дека е свесна и обзирна жена, а верувам дека тоа е обострано.

Пријатен ден жени, кој на работа кој по дома кој на шетање..:hai:

На DVAANGELA, Esmeralda-MD, Mekuska и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Дури сега малку се ослободив од обврски, иако имам уштеее...:@
    Ова ми е прв пост на фемина денес и ги побива наодите на група луѓе кои мислат дека оние во "државна фотеља" по цел ден пишувале на фемина :D Е не е така бе.
    си пишуваме ние и на други места :D :yawn:
    Дури ни кафе немам пиено.
    @referentka јас не сум од тие што припаѓаат на добра кондура.
    Кога одам на шопинг, нозете ми се враќаат. Еве последниот пат, купив два пара кондури од Биана шуз и тоа среќа бев со маж ми, продавницата пред затварање, јас набрзина пробав два пара, пониска и повисока штикла, тој ми рече земи ги двата пара (а не планирав два пара, скапи ми беа некако) и јас реков епа ајде и два земав за највеќе 10 минути. Пократок шопинг здравје.
    По тоа сама отидов до гтц и за саат-два успеав да купам каиши, ташна, сукња и блуза. И бев задоволна, бидејќи обично за тие работи ќе ми требаше цела недела шетање, па пребирање...
    Јас сум од тие луѓе што не обожаваат шопинг, не сум од тие жени што едвај чекаат да излезат да купуваат, тоа пробување ме замара, баш би било добро тоа што ќе го посакаме некој да ни го донесе на готово :D

На ozbilnazena, Mekuska, Val-Dim и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Чевли...ммммм...обожавам. А искрено и да ви кажам, со овие броевите на облека претараа, па порано што можеше на детски оддел 14-ска да се најде, сега го крстиле L, така што кога правам шопинг терапија, воглавно лечам „душевна болка“ со чевли, ташни и марами :)

Откако свекрва ми си ја омажи ќерката и виде колку за свое знае да боли, сфати дека е среќна што ме има за снаа :wasntme: и момент како во индиска серија, она драматично зумирање од сите агли на фаца со знак на покајание, ми призна дека за некои работи ми има погрешено. И кажав дека живи луѓе сме, грешиме и дека се и е простено. Ама и годините си го прават своето, сфатив дека многу работи што ме нервирале кај неа, повеќе биле моја пркос и страв да не владее со „моја територија“. Живееме одделно, ама скоро секој ден се гледаме, блиску се до нас, па ќе претрчи на по некое кафе и сега си тераме фин муабет, баш онака опуштено и се на шега, па и пријатно ми е нејзиното друштво. Ужива да готви, тоа и е страст, постојано пробува некои рецепти, посебно ја бидува за месење и благо и што и да направи и да врне и да вее, веднаш го праќа свекорот да ни донесе, а уште човекот не влегол на врата, она веќе ѕвони на телефон да чуе оценка од дегустацијата, па уште ако и поделиме комплименти, на радоста и нема крај...:dance:
    Е пред некое време бака се модернизираше и си направи фб профил, па си најде занимација, а и место каде да си ги реди своите фотки (бидејќи е страстен семеен фотограф), па на сите фамилијарни збирштини, иде свеки, очила на пола нос, фотоапарат во раце и шљоцка ли шкљоцка....(убавини -техологија оди напред, нема трошење филм), а пола од гостите завршуваат на очно од блицот.:rofl:
    Единствено што ми пречи е што на секоја моја објава или слика на фб, ама буквално на секоја, мора да искоментира (иако секогаш коментарите се позитивни) и да лепи по неколку стикери и кога отварам, имам најмалку 10 нотификации, читам: М..... лајкс јур фото, М..... коментед он јур фото, М..... коментед вит стикер он јур фото, М..... шер јур фото...(а цело време се работи за едно исто фото):headbang:

На Bridget, nena2010, Esmeralda-MD и 25 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Е мене ако дојде циган на работа и ни понуди 3 лака за нокти, јас обавезно ќе купам...
    Али....ако се најдам на тезга со 100 лака, јас ете неможам да изберам, и или ке купам нешто ,,шантикир,, или нема да купам.
    А во шопинг -уживам
    И кога имам полн џеб пари, обично ништо не бендисувам
    Ако се најдам без ебана банка бо џеб, се ми се допаѓа

На Esmeralda-MD, Glasna, Mekuska и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Абеј мила како да ја пратам женами на пракса кај тебе околу шопингов. Па ти си била срце за шопингување ако е како што кажуваш јас со тебе би можел стално на шопинг (не го вадете ова од контекст)

На DVAANGELA, Mekuska, Val-Dim и 6 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Ааааа неможе така...мора да се извади од контекст, ова е таква тема ха,ха
    Ако плаќаш @Abeja ОДМА да си стапиш во контакт, а после искуство со него прикажи ни тука па и ние да се пријавиме.

На Abeja, anel, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Да испаднам каваљер хаха проблем ли е еден шопинг плус ако е во ГТЦ една кредитна нека летне еххх за да се покажеме. Абеја да не се налутиш сега ова испадна на твоја сметка.

На DVAANGELA, Abeja, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.695
    И јас сум ко Абеја околу шопинг.. одам, обично тоа што ќе ми падне во очи го пробувам (а некогаш и не) и го купувам.
    Ако ништо не ми паѓа во очи сваќам дека не ми е денот па си се враќам назад бидејки сигурна сум од старт дека ништо нема да бендисам.
    Вака одам и за 5 минути завршувам работа.
    Исто и рефка како што кажа ако имам пари в џеп ќе одам..ќе талкам и нема ништо да купам.. а кога ги немам се ми се допаѓа
    :rofl:..жени бе

А ти @Petar80 не туку фали се овде дека ќе потрошиш цела кредитна.. ве знаеме ние вас мажите колку вие "трошите цела кредитна за шопинг" 8)

На DVAANGELA, Esmeralda-MD, danichap и 7 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.875
    Ох шопинг :whew:

Да ме следи некој кога се прибирам од прошеткиве...ќе ме проласи за параспурџика и недомаќинка.
    А нема веза :rofl:

Туку се поретко и поретко наоѓам нешто што ми се свиѓа. Мојов ми вика па се имаш, затоа ништо не наоѓаш.
    Кога нешто ми се допаѓа ретко гледам цена, или па ми ја мисламд али да го зедам. Евентуално може во неколку нијанси истото парче.

На Esmeralda-MD, Glasna, green.eyes и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084

На DVAANGELA, Mekuska, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Витаминче кажав јас за да се покажам тука инаку за женче хммм дел нели ама пак не чепкам нејзина кредитна троши колку и е воља

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Е јас имам и една малку „лоша“ навика. Кога ќе видам нешто што толку многу ми се допаѓа, а сега сум драстично поправена, не ми пречи што нема број за мене, го купувам, да го носам за кога ќе ослабнам. :tmi: И така имам неколку парчиња во плакарот, уште со неизвадени етикети.:wasntme: А мајка ми ме вика - купец за у перспектива.:lol:

На green.eyes, Glasna, lunicka и 10 други им се допаѓа ова.
  15. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Блазе вам кои можите да си приуштите да одите секоја недела/месец на шопинг.За мене тоа стана мисловна именка?!?!?Арно едно време кога имав повеќе пари купував купував па сега уште носам од тие работи:?:....туку дај фрлете некој чевел на ваму ако не носите:D:D.Да си кажам и бројче 37(facepalm).Имајте убав ден ситеее

На ozbilnazena, green.eyes, Bridget и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Или купец што никад не губи надеж за подобро утре :D
    И јас имам доста парчиња така купено, некад ми успеало, некад не.
    Како што рече Дани, јас акo најдам само едно парче што ми одговара, спремна сум да го купам истото во неколку нијанси, ама ако стварно ептен ми се свиѓа како ми стои.

И така јас непијана кафе си останав, ни вода пијана, нит какао.

@Petar80 не сум утврдила тарифник за шопинг ниту па за консултации и тренинзи на сопруги, ама еве ко за тебе и сопруга ти може без пари како први муштерии.

Туку да си знаете јас кога одам на шопинг неќам некој да ме брза и да ми ствара непотребен притисок, јас сакам и да седнам негде на закуска, скаричка, може на кафе, сладолед и тоа да трае два-три саати и да изнесува две третини време од цел шопинг :D

На green.eyes, mareane, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентелмен.:hai::hai::hai:

Децата спијат, мадам крстам прсти да не се разбуди за некој саат два, мм и тој мртов уморен заспа додека ги успиваше децата:lol:а јас бидејќи само си се префрлам од кревет на кауч, на фотелја ни ми се спие ни ништо.

За свеки немам ништо друго да кажам освен пофални зборови и дека ако доживеам да бидам свекрва сакам да бидам како нејзе.
    Ненаметлива е, си има своја работа, се јавува за кога сакаат да дојдат на гости иако почесто не кани на гости, така сите наеднаш има можност да ги види, свекор ми исто е душа од човек, ми го наполнил фриждерот со зготвена храна за една недела да не мораме да мислиме на јадење, утре пак ќе донесе јадење еден куп, многу ми се наоѓаат кога и да сум била болна.

За шопинг повеќе мм е за онакво мкнење по продавници, пробување а јас превртувам со очите и едвај чекам да си одиме, за мене ќе видам нешто што ми се допаѓа и го купувам, ни пробувам, ни ништо обично не правам утка а и да направам ќе им го вратам или ќе си дреме во некој ќош така со се етикета.(facepalm)
    За чевли не сум нешто многу мераклика, мора да се со висока штикла од 8 цм па нагоре од ниски/мали штилки ме болат нозете, скоро цела година сум во апостолки, од нив имам сигурно 20-тина пара и патикоман сум, имам преку 50 пара бетер од раперине сум, некој не ми се ни носени.:drunk:
    Пред некој месец отворија Лабутин продавница и сум на ум да си купам едни така некој класични да имам што да и оставам на мадам, да си мисли кога ќе порасне дека мајка и била модерна а не параспурка.:rofl::rofl:

На ozbilnazena, green.eyes, MacenceEna и 18 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.875
    Абеја ако испаѓа човек со маж обавезно таква пауза.
    Им паѓа шеќер, притисок,...|(.

На mareane, vitamina, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Не бе срцка, мене ми паѓа тогаш и шеќер и притисок а богами и маснотии у крв :D

На ozbilnazena, vitamina, Daleron и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Ако паѓа само тоа нее страшно многу може да се надохнади

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.