Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Се согласувам со ова. Најмногу ми е жал за градежните работници што се печат на +45 степени.
    Лето сакам, ама ова е претерано.

На M&M, Lejla8, simonka93 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Истото го помислив и јас. Не поминува настан во државата без Сарс или Ван Гог. |(

Да се надополнам за претходниот пост.
    Единствено нешто позитивно во лето е лубеница и диња. :D

А едно од најнегативните се бубашваби, лебарки. :worried::@

На M&M, Lejla8, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Дојдов кај мајка, легнав дете да одмори па се спружив и чекам тинтрање :). Мм отиде за Солун ќе се врати вечер, треба нешто од Икеа да купува, ќе видиме што ќе донесе. Леле досадно бреееј јас не знам дома да седам а тек еден ден е што ќе правам уште две недели.

На mal.ecka, Lejla8, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.146
    Мразам лето ако не знаете да ви повторам пак :D
    И нема никогаш да ги разберам луѓето што велат дека сакаат лето и дека уживаат.
    Кое е уживањето да неможеш да дишеш,да неможеш на раат да излезеш надвор кога ќе посакаш,да стоиш пред клима 24/7 и да дишеш едвај сув воздух,да нема ветре да освежи а дожд пак научна фантастика,да неможеш раат да се нашминкаш и средиш пред излегување.Што е пак со градежните работници оние кои на пекол работат надвор имаат 20мин пауза и цела ден стојат на сонце,ни каде да се пожалат ни моќ да направат нешто,работат и ќутат од што немаат друг излез од што мораат. Да набројувам уште или доволно е?!
    Какво лето каква убавина жити се,ни одмор ни море ништо не ме залажува.Не дека уживам на -25 ама ова бре не се трпи |(

На M&M, mal.ecka, Lejla8 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Оооии мање колку си во право само. И јас ја обожавам есента ама во мк. Се знае во мк што е есен топло со ладно ветренце зајдисонца убаво сонце пријатно надвор лисја исушени шушкаат ти шеташ и плакнеш очи па пијуцкаш кафе додека лисјата паѓаат ова. Па кондурки лабав џемпер

Е ама ај дојди тука да те видам дојди во државата каде што нема ни е од есен ни з од зима ни л од лето ни п од пролет.
    Секој ден тмурни облаци модри и сиви и дожд и дожд и дожф!!
    И фани пукни се

Така драги мои.
    Никад не вели никад нели епа витамина је рекла никад ама сега никад више нема да рече никад за да се врати ДОЛУ :party:

ЌЕ БИДЕ ЕДЕН ДЕН !!!

На Cka, mal.ecka, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Da uletam jas,
    Sendvice ili kroasan od dorucek spakuvano ke zavrsi rabota za rucek, e sega so golwmive bebinja ne znam :)

На Lejla8, Peco, simonka93 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    5.494
    @Mr. Right фала на конфирмација друже, те вака ќе прочитав, те онака, и си викаш може грешам, не сум најпаметна и најучена...:worried:
    А за лајкот спасиба, ќе ти клам и јас на тебе, лајк за лајк нели е политиката кај младите (fingers):clap:

@manja666 апсолутно се сложувам со тебе за летото, си напишала исто како јас да би напишала.
    Покрај бубашваби и лебарки, би додала и гуштерки мали:tmi:
    Викендов бев кај моите на спиење, во неделата се прибрав дома и во ходник чим отворив ми помина мало гуштерче кое избега одма, се пикна во вц.... Дм ми вика оди барај го, кај бе човек да го барам, мало, бледо беше, го побарав нема... Заклучивме дека преку прозор влегол, јак заклучок знам^_^:nod:
    Летото е топ за ученици, евентуално за студенти кои одат на работа по странство, инаку за да функционираш во главниот град во кој нема ни 100 дрва, све е објект до објект, летото е далеку од практично, романтично и тако даље...
    Навечер не ми се излегува пред 21ч, било кафе или маркет да испазариш, а насабајле во 8ч џабе ќе се шминкам дома, и на работа се шминкам.
    Супер се само тие денови одмор, каде се тегнеш и уживаш, а инаку летото во Скопје е ужас, никогаш не сум го сакала...(n)

На M&M, Lejla8, WORRIED.BT и 6 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ај кога ќе се мажам ќе те имам во предвид :rofl:

На Lejla8, Ane-Goki1, simonka93 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас се сеќавам пред некои си 2 години кога бев во македонија колку само убаво се чуствував во организам физички и психички кога отидв во октомври месец. Ќе си излезев пазарење со џемпер и кондурки ќе фатев по најубавата наша улица со огромни дрвја од сите страни сонцето ќе ѕиркаше лисјата ќе паѓаат во сите бои и така ќе си се греев во душата.
    Летото ќе се разладував во аква паркот со коктели пријателства безброј ручеци народ ..луѓе смеа и шала.
    Зимото ќе ќиснев по снегот тоа беше радост еднаш кога крцкаше се низ околу нас ѕолкаво пласти ние ќе шетавме смрзнати радост!!
    Пролетта паметам ќе излезев в двор абе пчели бумбари мај жесец ќе брмчеа на сите страни мирис од дрвја од цвеќиња тоа е рај!!
    Многу се радував верувајте!

Тука нема ништо од тие убавини се е вештачко се е принудено дури и лисјата во есен капат од дожд и не паѓаат туку мувлосуваат, дрвајата в пролет не мирисаат, нема бубачки да зујат, нема мирис, нема сонце, нема син облак ..
    Кој видел знае вака нема поента да опишувам кога тоа треба да се искуси. Да се искуси најлупиот остров на свет !!

На mal.ecka, Lejla8, WORRIED.BT и 13 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Како гледаш фудбал без пиво?
    Чудно ми е, сите што ги знам што се собираат натпревари да гледаат ОБАВЕЗНО им е пиво и чипс/кикирики :)

На Lejla8, Peco, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.407
    Допаѓања:
    260.125
    Јас не ја сакам есента. Депресивна ми е, многу.
    Летно дете сум, го сакам летото оти се живо е размрдано, па и градот ни се полни.
    Ама не ги трпам жештините. Од дома не излегуваме пред 19 часот. Под клима, страв ме фаќа од сметката:worried:.
    Сакам пролет и лето во јуни.
    Зимата почнав да ја засакувам. Оние -25 не ги осетив.
    Туку ова не е прво лето вака топло да е. Минатите неколку не беа вакви да, ама ние сме имале вакви лета со над 40 и зими со -20. Само што сега имаме фб и форуми па си се жалиме:D.

На Lejla8, Peco, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.634
    Кога некој ви се јавува на моб од странство, дали и на вас ви се тарифира одредена сум на минута или не?

Да разбијам муабетот за жешко и грепки:D.

На Lejla8, fallenangel, Sesil и 4 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Витаминче имаме нова другарка тука од Англија, не знам дали ја примети, @malerozna
    Инаку како што го опишуваш врнењево, Англија за мене е. Јас обожавам дожд.
    Ама обожавам и ни една капка до сега не ми засметала :rain: :l:

Ти како мајка ми... летенце :)

@Emy867 ако си ти на домашна мрежа, не ти наплаќа ич ништо :)

Ај да си се собереме ние друштвенце @manja666 @Viktorijaaa5 @Rubiii и уште кој се јави што сака ладничко и да си одиме на викенд на моренце :)

На Lejla8, simonka93, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.275
    Вино сакам, шток, џин, вотка, ама пиење и спорт не ми идат. Ќе бев нон стоп пијана :)

На Lejla8, Peco, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Абе не било кој спорт, некако фудбалот секогаш сум го поврзувала со групно гледање во паб, каде се лупат кикирики на под и се пие пиво од кригли....

Иако јас не пијам алкохол, единствено што ми правело ќеиф е ладно, камен пивце, директива од флаша да го пијам :)

На Lejla8, Rebecca_R, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    @vitamina претпоставувам Англија си, мм едно време работеше таму и баш поради дождот не ја сака. Сега кај што сме си има и тука дожд доста често, ми сметаше на почетокот баајги, но се навикнав. Лето слабо ден, два топло па цела недела тмурно.
    Туку се одвикнав од жешкото домашните викаат ќе поцркаме од жешко, јас не знам тешко ќе го поднесам.

На Lejla8, vitamina, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    И јас сакам лето...оти во лето ми е топло, зиморлив човек. Во зима, кога ми е ладно, колку и да се облечам, никако не можам да се стоплам. Излегувам во лето без проблем во било кое време од денот, функционирам сосема нормално. На плажа сум одела пешки, во жешкото, никогаш сум немала мака. Отсекогаш било топло, не е само сега, ама жешкото во Скопје не се поднесува затоа што цел град е бетон. Да има повеќе зеленило, и да е градено како што треба, ќе имаше и воздух. Кај нас е убаво и свежо, кога си одам дома, како да влегувам во друга држава, скроз поинаку од центаров. Е сега децава ми се метнале на мм, с'клетчии, претопло им е, потат многу, ама не гледам дека им пречи. Летно дете, шта ќеш... Есен и зима ми се депресивни, само се јаде, само дома се седи, никаде не можеш да мрднеш, посебно со мали деца, оти повеќето болни, со грипови и чудесии. Зима? Не, фала. Лето? О, да, камо да траеше подолго. Ќе се преселам некаде каде што е вечно лето, озбилно.
    (И на крај, ќе завршам во Канада Богу иза леџа |( оти нели, во животот добиваш што не сакаш).

На mal.ecka, Lejla8, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас би во вечна есен или пролет... ни зима, ни лето сакам.
    Зима сакам 1 недела зимовање, лето 1 недела летовање.
    Доста е :)

На M&M, Lejla8, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  19. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    @CameliaMiller Или пак истава екипа во есен да фатиме планина пример. Златибор еве.
    Куќички од дрво, мало езерце, и прекрасна природа.
    Природата во есен е нешто магично.
    Внатре огинче и грејано вино.
    Офф кои филмови си направив.:D

На Lejla8, kuc, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.146
    @CameliaMiller јас сум и за на планина да се ладиме и да пиеме грч пиво од шише :D @Mr. Right,@Skorpija25 @Emy867 ќе ги земеме со нас дека не се љубители на лето :D

На Lejla8, kuc, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.