Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Сакам лето.
    Толку.
    Море, сол, плажа.
    Па и по град.
    Сам можеш да си правиш уживања.
    Ги сакам сите годишни времиња, но претпочитам да вријам, него ли да смрзнувам.

Пмс ме тресе. Нешто не ми е ич по кејф, не знам што е денес.
    Уствари знам, ама се правам дека не знам, од сознанието ми е уште помака.

Што се однесува со другарства.
    Се давав максимално.
    Повеќе не.
    И со најблиската другарка сум веќе на резерва. Се очекувало од мене и не се возвраќало, било - ееее па ти...а за обратно ако намерно вратиш, друго било.
    Порано мораше да се најде време за другарки. Сега не. Прво тоа што мене ми е по план и желба, па ако има време. Нема лутиш. Не сакам ни мене да ме ставаат на приоритет. Фер инаф. Ама луѓево си сакаат да се приоритет у туѓ живот. Колку ме иритира тоа. Ок е човек, во твојот живот ти си си најбитен, во мојот не си. И уште погодени се од тоа.
    Сериозно редуцирани ми се другарите и пријателите и посреќна сум вака.
    Некако со зрелост се отвараат очи и посвесен си што ти е ок, што не ти е.
    Не ме релаксира да се истресам на некого што ме мачи. Себично е. Многу сум затворена за зборување и тоа особено е нагласено во последната година и пол. Во сериозна невоља сериозно гледаш кој е кој. Претходно си мислел дека е супер, седенки, искачанки, муабети...ама сфаќаш дека тоа не е сериозната слика на другарството.
    Две блиски и многу, многу далечни... само се наметна мотото, со сите фина и културна, со никого блиска (или селективно), па ако некому му се отворам, значи стварно го сметам за човек по мои мерила, го сакам и го почитувам.

Last edited: Aug 10, 2017
    kuc, M&M, EuHenIa and 9 others like this.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, арни? Јас фино, појадок, кафе и читам што има. Е вака е интересно, одамна не сум читала волку интересни мислења. Бош муабети ама ко опуштен муабет со другарка. :D

Ај да почнам со темите.

Кога велам друштво, мислам на заедничкото друштво, мое и на дечко ми, па тука има и машки и женски (повеќе мажи се де), парови, сингл и интересно ни е. Супер функционираме, се знаеме со години и фин муабет имаме. Од седенки, до кафани, до викенди, ма за се можеме да се договориме. :D
    Мои другарки, со кои можам да споделам интимни детали се бројат на прстите на една рака. Се гледаме ретко ама квалитетно. Имам близина со нив, и после кафе или вечера со другарка ептен сум опуштена. Ко анти-стрес терапија ми е.
    Е сега, од другарствата немам речиси никакви очекувања. Другарството го сфаќам како муабет, човек со кого имаш да споделиш среќа и тага и толку. Во моите другарства има и повеќе од тоа, но доаѓа спонтано со текот на годините, не сакам наметнати работи, притисок и очекување дека личноста треба да е до мене. Помош, потпора и совет очекувам и добивам само од моите и дечко ми, а спрема нив имам безусловна љубов.

@Dust протестирам, не умеам поинаку. Сметам дека секоја личност треба да прави она што го прави среќен и прави да се чувствува исполнето. Се трудам, а и успешна сум во тоа, оставам секој да направи избор, па ако делиме мислење - супер, ако не, секој по својот пат.
    Љубовта е чувство и како таква не смее да прави да се чувствуваш обврзано, небитно дали е родителска или од партнерот.

@Bozica1980 не сум била на таков одмор, ама не звучи комплицирано. За ручек сендвичиња, некогаш пица, грицки, овошје итн. Во Лидл има леб за сендвичи, има и комплети од салама и кашкавал (сецкани и запакувани, по 8 парчиња), плус зденка - таман е. :D

@Skorpija25 честитки! Секогаш да сте весели и насмеани! :inlove:

@vitamina за ваков поглед мислам дека би можела да поднесам толку дожд. :D
    Убаво да си поминете на одмор. :hug:

@manja666 и јас сакам. :wasntme:
    За шетање и дружење секогаш сум - за!

@orhideea и јас вака некако се чувствувам по прашање годишни времиња.
    Сите годишни времиња ги сакам, ама нема ништо подобро од убаво време во септември или мај.

kuc, Mr. Right, mal.ecka and 14 others like this.
  3. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Сакам умерена температура, некаде до кај 25 степни максимум. Да може човек убаво да се дотера без да се растопи или да има потреба од неколку слоја облека.
    До лани убаво поднесував жешко време, дури и клима не пуштав за спиење, ептен ретко во најголеми жештини. Сега не можам да се изладам. Стареам, стареам...

@Skorpija25 нека ви е со среќа и се најубаво во заедничкиот живот

kuc, Mr. Right, Lejla8 and 14 others like this.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

@malerozna welcome..
    Чинам имаме лпосувано :)
    Од овој форум најголемото пријателство го склучив баш со имелда жена од форумот.
    Немате појма колку ми се најде жената кога дојдов.
    Буквално за секоја работа несебично ми помагаше.
    За жал патиштата ни се разидоа откако сменив град и повеќе не е изводливо да се гледаме со возон. Ама па затоа се слушаме. Се надевам еден ден и пак ќе се видиме.

Ти чинам живееш крај лондон а во лондон ако има 15 сончеви дена месечно проследени нели со бранови дожд и ветер како и целата англија овде од 15 ние имаме 5 на пример кај што сум јас.
    Имам роднини и пријатели во лондон пачесто знам дека таму пука сонце а овде истура.
    Да така не е исто една работа.

А друга дека нормално е дека во секое место на живеење има позитивности и негативности.
    А и различни луѓе и карактери.

Мене ако ме прашувате јас сум дете што израснало 10 години покрај морска обала, чадори и коктели, високи и ниски фактори за сонце.
    Нормално дека не ја сакам климава и дождот.
    Не ми смета никое годишно време се додека е во граници на нормала.
    Нит 60 степени не е во ред а нит 10 во август месец.
    Значи зборувам за граница некоја.
    Сма светот полуде па да така ќе си ги кркаме сите последиците.

Можам да змислам в понеделник каква дамла од 40 степени ќе ме удри во занте ама ако ќе се греам несебично :party:

kuc, Mr. Right, mal.ecka and 16 others like this.
  5. ines.h

ines.h Популарен член

Eve sum pak.Prijateli tuka odkako dojdov poslabo,so nkoj ne se druzam intenzivno ama onaka labavo imam krug na luge,no zalnoto e sto vo denesno vreme site SME rastrcani nema vreme.Site povredni prijstelstva gi ostaviv tamu kade sto zivev pred da se mazam.kakva plazicka si najdov raj za oci ,tirkiz boja tivka bez guzva cista ...uzivavme

kuc, mal.ecka, Lejla8 and 6 others like this.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Имелда ми е една од поомилените форумџики, штета што не пишува веќе. Да ја поздравиш една нејзина форумска обожавателка. Недостигаат нејзините постови секаде на форумов.

Има многу ликови кои што ги препознавам по стилот на пишување. Штета што многу престанаа да пишуваат. На претходната работа скоро секој ден читав на форумов. Скоро 10 години сум на форум. Овде поретко пишам. Повеќе сакам да си остане анонимноста. Кога се знаеш со некој во живо, се пазиш што ќе кажеш. На анонимен форум има искреност. Нема лицемерие, скоро се се кажува во лице. Иако понекогаш некои претеруваат со коментарите и искреноста, не пазат на зборови.
    Штета што ретко среќавам вакви cool people во животот. Ко Диоген сум со фенерот. Барам луѓе.

Еве пак се наоблачи. Многу често, кога излегувам од дома е сончево, за 30 мин дури стигнам на работа, веќе истура дожд и за 5 мин сум ко бањато маче.

kuc, Lejla8, mareane and 9 others like this.
  7. simonka93

simonka93 Форумски идол

По милионити пат ќе кажам дека обожавам лето.Можда дека пораснав покрај езеро, секогаш можам да се освежам, мада годинава и водата е претопла па не освежува...Пожив е градов, на зима е град духова, депресивно и досадно..И постојано ми е ладно...Најмногу сакам доцно лето, кога преку ден е топло, а навечер веќе засвежува...Можда бидејќи тој период сум родена...

Денес ме ослободија од ручек, ќе одиме кај тетката на мм, ќе ми заврши услуга и алишта да исперам :drunk:

bittersweet, kuc, Mr. Right and 14 others like this.
  8. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Само да ве поздравам :hai:
    Гледам арни сте , размуабетени , читнав нешто од вчерашниот разговор ама немам многу време за следење.

Сум слушнала за младенци кои бараат грепки наместо цвеќе и не ми е ич глупава идеја.Зошто да не, јас би однела.Најсреќен ден треба да им биде па колку повеќе грепки толку по голема шанса да си добијат нешто плус.:D
    Па не е свадба само направи банана фризура земи цвеќе и терај.
    Зошто да не е по интересно.
    И не мрчам зошто пишале така па да се навредам па да не одам...Кој како си сака така нека им биде.
    Ако не ми е за одење и така нема да одам а не поради тоа што пишува грепки наместо цвеќе или поклон во плик.
    Мрчев само еднаш кога ми го напишале погрешно името.Во бапска форма.Мм ми се јави уште кога му ја дале поканата и рече знам дека ќе реагираш и им кажав на шала дека нема да сакаш да одиш.
    Каква шала , му реков те поканиле со баба ми да одиш па оди со неа јас на таа свадба не одам.
    Па госпожата сваќа ми се јави да ми се извини и да ми каже дека нова покана ќе му даде на мм.]:)

Имајте убав топол :sweat: остаток од денот.
    Разладете се со сладолед, јас частам (highfive)
    ... а во меѓувреме фантазирам за рана есен.Мојата сезона.(fingers)

Еден огромна гушка за @bittersweet :hug:

bittersweet, kuc, Mr. Right and 12 others like this.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас кога дојдов овде и тргнав на работа. Сонце печеше излегувам од врата дожд и ветер и така едно 3 4 пати додека стигнам до дома. Прво бев накисната па од ветерот се исушив :D
    Кај нас трае сонцево и нека трае.

Ќе ја поздравам имелда и ќе и кажам дека на сите ви фали мада што знам дека повеќе не сака да пишува не и е интересно :D
    Сигурно ќе замине на некои малдиви 100 % :makeup:

kuc, mal.ecka, Lejla8 and 7 others like this.
  10. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Здраво :hai:
    Си помина и славата,со гости до кај 23-00 часот.
    Средивме, па кога сум легнала до 14часот спиев :D
    Едвај ве дочитав доста сте муабетеле
    Највеќе ме израдува постот на @Skorpija25 ^_^^_^
    Многу ми е мило, ви посакувам најубаво да си го поминете утрешниот ден, па да ни се пофалиш кога ќе станеш госпоѓа :hug::inlove::l:
    Порано многу сакав големи свадби, но со тек на годините сега повеќе сум за една помала до 100-150 гости и да биде со забавна музика.
    Не сакам гужви, народна музика и не сакам да сум во центар на внимание на свадба.
    Со оглед на тоа што сум Лав чудно е дури :D
    Не ми смета ни што пишуваат поклон во плик или грепки место цвеќе.
    Подобро благо би земала него милион цвеќиња кои секако брзо ќе се исушат и ќе се фрлат.
    Иако сум голем љубител на цвеќиња доволно ми се 2-3 букета од најблиските.
    А за поклон во плик подобро тоа,на секој добредојдени му се пари за сам да си купи што му е потребно, отколку да има 10 сервиси за кафе,10 пегли....
    Јас највеќе сум за ако веќе решиле цвеќе подобро да има кутија за донации и парите што планирале за цвеќе да ги дадат таму да одат.
    Барем ќе се помогне на некој.
    Што друго се збореше :?:
    За годишни времиња,ги сакам сите ама да се со нормална температура,a не како сега претерано дури :sweat:

bittersweet, kuc, Mr. Right and 10 others like this.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Уф барем да имавме есен и пролет. Последните години , со ова глобално затоплување за жал и ова го нема.
    Од зима на лето и пак назад.

Не кријам оти го сакам летото. Сакам кога сум малку облечена, со тенко и лелеаво. Да се шлапкам у вода и да мирисам на сол. Годинава малку ми беше морето ама другата година ќе надокнадиме.
    Многу сум заморлива и зимата не можам да се стоплам. Плус сите сме затворени по дома. Во лето колку и да се криеме по дома преку ден, навечер е секаде раздвижено.

Од толку свадби летово, една беше со грепка место цвеќе. Па однесовме грепки. Тоа е, колку и да се бунев на крај попуштив. Си велам еден ден нивни е , да ги испочитуваме.

Кај нас немаше многу цвеќе, повеќе беа чокалада. И подобро.
    Не сум му некој обожавател. Нешто замина кај моите, кај свекрва ми, кај нас дали 3-4 си земавме. Колку да не потсеќат на свадбата. Обично носам некое блашко со поклонот. За благ да е бракот.:D

Сакам и јас малку на планина. Од друга страна велам досадно ќе ми биде, во базент не можам, сауна уште помалку. Ни за пришетки долги не сум.
    Ќе треба да јадам и спијам. А тоа само не би. :D

@Skorpija25 убава вест! Многу среќа да ве прати целивот живот со слога ,љубов и многу дечиња.
    Чекаме частенка утре. :hug::hug:

12. Peco

Peco Форумски идол

Со среќа нека е :)

13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас дојдов да ви се пофалам оти многу сте ме сакале па добив трофеј :D
    И сте ме унапредиле во популарен член :)
    IMG_20170810_182040.png

Па ај да почастам, и фала многу :)
    tumblr_omgma4YHk41vui4u2o1_500.jpg

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Ај нешто да јадеме...
    Што?

Someday, Annath, Lejla8 and 2 others like this.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Клуб сендвиииииич... Од Ројал..
    Знае некој до кога се на одмор?

Lejla8 and Skorpija25 like this.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Ако ти кажам прича за Ројал, ќе престанеш да јадеш било што до крај на животот. :puke:
    Криспито им беше врло јако добро, но... не фала.

Annath, M&M, Lejla8 and 2 others like this.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Мислaм дo 13-14.08. Прoчитaв aмa не ми беше знaчaјнo зa дa пaмтaм :D

CameliaMiller and Lejla8 like this.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Хелoу еврибaди...

Пукнaв oд жешкo...едвaј се дoвлечкaв oд рaбoтa...aмa се ми е oд прегoлемaтa рaзликa вo темперaтурa нa рaбoтa и нaдвoр...не знaм кaкo вие се нoсите сo жештинaвa aмa јaс немaм вoлјa зa ништo oткaкo ќе дoјдaм дoмa...исцрпенo се oсеќaм...немaм aсaлнo згoтвенo целa неделa среќa децaвa кaј мaјкa ми oдaт секoј ден пa тaa им гoтви...ние јaдеме штo ќе стигнеме(не сум мнoгу гoрдa сo oвoј пoдaтoк):)

Нo сепaк иaкo е жешкo сеуште гo сaкaм летoтo...сaкaм и прoлет и есен(кoгa не врне)
    Сaмo зимa нејќaм...ни снег ,ни студ и мaглиштa,ни дрвa и чaдoви,ни стo рaлa џемпери и ѕиври штo требa дa ги oблечеш зa дa се стoплиш...

Пијaм лaднo нес и грицкaм еднo кoлaчињa кoлку дa се пoдлaжaм...ми се јaде ми се лaе aмa чекaм мм дa се врaти дa oдиме некaде нa пицa...се нaдевaм ќе oсвежи мaлку дo пoпoсле...

Честитки дo @Skorpija25 мнoгу гoдини вo љубoв и среќa дa си дoчекaте сo куп дечињa oкoлу себе...

bittersweet, kuc, duffi and 15 others like this.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас јуфки од мк ми ги донесоа втора тура покрај мојава. Ама и овие се при крај ...

dunika, kuc, ines.h and 8 others like this.
  20. nina123

nina123 Истакнат член

Честитки @Skorpija25 , се најдобро во заедничкиот живот:)

Last edited: Aug 10, 2017
    kuc, Mr. Right, CameliaMiller and 3 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.