Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    7.467
    Edno ke kazam deka sekogas biram ljubov.I jas pred 17 godini taka trebase da biram.Izbrav ljubov. Nikogas ne se pokajav iako godinite ja vidoizmenija ljubovta no karierata i napredokot sekogash pruza poveke od edna shansa a ljubovta ne sekogash.

На fallenangel, CameliaMiller, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Љубов ако е вистинска, искрена, взаемна

На fallenangel, CameliaMiller, Dust и 9 други им се допаѓа ова.
  3. nina123

nina123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1.138
    Кога би требало да бирам јас би избрала љубов. Колку и да сум успешна во работата доколку немам со кој тоа да го споделам на крајот од денот, џабе е. :nod:

На fallenangel, CameliaMiller, Someday и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.310
    Допаѓања:
    92.135
    Во вакво време невреме овде во нашата Македонија и тоа како е битна кариерата или заминување во странство АМА ако си сигурна и веруваш во вашата љубов остани и уживај,џабе се ако немаш до тебе човек со кого гледаш иднина :)

На fallenangel, CameliaMiller, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    260.115
    Јас вака на времето, имав шанса да отидам на мастер надвор од Мк, ама баш како Мања, заљубена, мислев вистинското е. И беше. Си ја пропуштив шансата и ете ме си патам во животот. Ама го добив син ми. Повреден е од сите кариери на светот.
    Мој совет ти е да заминеш, љубов секогаш ќе најдеш.
    Јас не верувам дека еднаш човек се заљубува.
    Од друга страна па и сам и во друга земја. Овде имаш работа, семејство. Не ти е лошо па и затоа се двоумеш.
    Тешка, а битна животна одлука.

На fallenangel, CameliaMiller, MacenceEna и 15 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Дојдов до кревет конечно :sweat:
    Целата сум мокра и немам сила да се преслечам.
    Едвај чекам кревет да фатам.
    Бебево ми е 100 тка на саат. Нит спие нит бутур а крај 7 полудува црка на сет глас и вика и кенка додека заспие.
    Уф...
    Мокра сум оти го носев од вц до дневна да го облечам оти порасна па го бањам во вц веќе, го оставам во корито да се забавља па корито во када, кога го ставам прави чудна фаза у стил "шо се деси" па осетува вода и почнува да прета и цело купатило е лом.
    Сега ќе се туширам и ќе спијам од одма.
    Толку ми е силата.

Инаку не се заебавам овде цел јули врнеше и беше облачно со исклучок на 2 дена. Од 1 фо 10 август еден сончев ден денес.
    Мразам крајности и дожд поготово во комбинација со пмс.

Кој вели дека као после пораѓај не болеле циклуси и се немало симптоми лаже.
    Се е до организам на мене ми е бетер.

@Bozica1980 чинам еднаш спомна како било се зелено во лондон.
    И е!!
    Покрај биг бен во сама близина има трева и паркови дрвја народ вежба вози точак и се шета ќе речеш не е центар тоа на лондон ама е!!
    Тоа дека англија е презелена е факт!!
    Ама јас затоа викам се си има позитивност и негативност насекаде.

Некна фудбалот не го гледав оти немаше каде, ама отпосле бурно изгледав видеа и се почустував прекрасно.
    Македонија била прекрасна факт е!!
    Ѕвонам на мама и и викам јадни манчестер дамла ги удрила 50 стрпени од 10 8-|.

@referentka еднаш ме праша уштр памтам каде пробувам со бебе и количка облека во бутик па еве да одговорам оти сега искусив веќе на око не купувам.
    Тука има посебни инвалитски кабини. Со стол со огледало огромни со тепих со се све па идам таму со се количка и пробувам.
    Глеаш рефи уште паметам :D.

Почнав навечер да јадам овошна салата наместо глупости :wasntme: ќе же биде 8)

На muchacha_a, CameliaMiller, MacenceEna и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Муабетов срце ми корне.Далечината сама по себе е тешка,вчера се јави и кажа дека два дена е болен-бронхит.Цела ноќ завчера со температура,сабајлето едвај на доктор,антибиотик му препишале,и пумпица за дишење.Да не беа визите,верувајте пешки ми иди да заминам,што би се рекло,а не пак со авион.Тешко му е секој ден,но од овде беше разочаран,па вели дека ќе искрепи се,за подобро утре.Мања не би знаела што да те советувам,најмалку имам право на тоа,бидејќи моето дете не е овде.Голема одлука те чека,и само ти можеш да пресечиш,најдобро се познаваш самата себе,но што и да одлучиш,стои цврсто позади тоа,зашто ако се навраќаш на ,,што,,како,,само тежина ќе си додаваш.

На fallenangel, bittersweet, CameliaMiller и 22 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Љубов на далечина.
    Не ми зборувајте.
    @manja666 јас би ти рекла дека ти најдобро си ги знаеш своите тежини, планини, душа, живот ислишно е ние да даваме совет овде кога се зборува за нечиво животно прашање а при тоа не те познаваме ни тебе ни твојата кариера ни твојата љубов.

Уште ова да промрчам на другачките.
    Тек да видитр од октомври до февруари како е, магла дожд иња, облаци, темно ауууууу.
    Ќе си избегам од кожава.
    Лани отккао дојдов во нов град светот ми сњ сруши од времево.
    Инаку @M&M и јас ко живеев близу лондон времето не беше лошо.
    Ама овде кај што сум нема споредба за жал.

Кога ќе се вратам од заслужен одмор ќе барам работа.
    Т.е и сега ја барам и дешифрирам.
    Не сакам ич да имам слободно време.

На CameliaMiller, M&M, Someday и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    178.150
    Кој ќе ми одговори на прашањево? :)

На fallenangel, Lejla8, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.876
    А бре a Пецo..пa немa вo четвртoк мaтемaтикa..
    Нели 4 чaсa беa..

Ај пиши ми петкa сегa

На fallenangel, Lejla8, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    178.150
    Одлично, еве ти петка 5 :D

На kuc, fallenangel, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.876
    Фaлa,фaлa:bow:

На kuc, fallenangel, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Тежок ден денес.
    Повторно ме разочаруваат ситуации на работа. Од глупости се прави раздор.
    Не сакам некаде да бидам млада невеста, ама ако треба ќе стиснам заби и јово на ново.
    Се издував прееска со возење точак покрај кеј. Уживање. Неделава секој ден. Ако сум умна да продолжам ќе биде добро. Мозок на пасење.

Уморна сум!

На Tajnaotrovna, kuc, fallenangel и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.222
    Другарка ми се забавља у Монте Карло со Џанлука Ваки, а ние тука дискутираме за времето....ееее животиште.

На kuc, fallenangel, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.716
    Гледав филм и се растревожив за нешто врз кое не можам целосно да влијаам... Такви филмови+пмс =лоши мисли и солзи...
    Бар вода имаме вечерва :party:

На kuc, fallenangel, Lejla8 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.379
    Допаѓања:
    279.099
    Кога би била млада и вљубена како Мања,и кога би се нашла во реална ситуација сигурно би избрала љубов.
    Но од денешна перспектива вака теоретски би рекла дека не треба да ја пропушти шансата за надвор,а љубовта ако е вистинска ќе опстане,може и тој ќе си појде по неа.

Често велам и за децава свои дека ако им се укаже прилика да си заминат од овде без ич да се свртат назад.Ама знам дека во таква ситуација би ми било претешко.Но сепак најбитно ми е да бидат среќни па макар и во најдалечната земја(не би имала против Битерка да им најде некој роднина на докторот таму...:wasntme:)

На Peco, kuc, fallenangel и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    @manja666 на колку време одиш? има ли шанси за трајна преселба таму? ако има би сакал ли дечкото да дојде? разгледај ја ситуацијата од сите аспекти па ќе одлучиш...
    Јас би отишла, ако љубовта е вистинскаа би опстојала и на далечина.

На kuc, fallenangel, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Јас би морала да останам најмалку две а најмногу пет години.
    Документи ќе ми среди мојата фирма ама и тоа нема да оди преку ноќ и така лесно.
    Тој секако дека би ми се придружил ама знаеме сите колку е тешко да добие и туристичка виза за во Америка а не пак за живеење.

Теоретски ако е вистинска љубов ке победи се. Ама во пракса да не видиш некој две или повеќе години е тешко дека ќе опстане таа љубов без разлика што е искрена.
    Едноставно ќе се одалечиме и ќе имаме потполно различен живот а нашите животи ќе немаат една допирна точка.

Јас би го одбрала него без двоумење и најверојатно ќе останам затоа што немам срце да заминам од овде и да прекинам совршена врска.
    Од друга страна не ме плаши тоа што ќе пропуштам можност да ми напредува кариерата, млада сум ќе створам уште многу такви прилики.
    Моето двоумење е што животот таму а бегањето од овде е мој сон.

Пишав дека не сакам да се откажам ниту од едното ниту од другото. Што и да жртвувам еден ден ќе се каам.
    Ама некако се чувствувама повеќе спремна да жртвувам соништа, со надеж дека повторно ќе најдам начин за да ги остварам.
    Не можам да најдам сила да го оставам, затоа што не можам да најдам една маана за нас. Толку убаво функционираме, не ми се случило до сега.

Животни одлуки, тоа е...

На kuc, fallenangel, Lejla8 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @manja666 ми текнува кога прв пат спомна за заминување, тогаш мислам дека ништо не те задржуваше овде. Патувањето се одложи и ти се случи ТОЈ, нели?

Јасно е дека не можеш да го имаш и едното и другото, ама што ти е побитно?

Заминувањето преку океан е идеална прилика, јас би си заминала од оваа држава само за да ги трошам парите на работи кои навистина вредат. Овде е премногу пусто, неинспиративно, оштетено. Трошам пари а не добивам речиси никаков квалитет.

Ако тој ги има истите чувства спрема тебе како ти спрема него би те следел. Туристичка виза не, ама студентска - изводливо е, ама тој треба да вложи многу.
    Знам дека работи, но ете, ќе запише некој факултет реда-ради, ќе положи некој испит, ќе аплицира за работа и ако му се насмее среќата ќе добие виза. Е тука е многу битен моментот што тој теба да вложи напор, време и пари. А дали е спремен да го направи тоа?

Втор, исто така многу битен момент, дали си спремна да ги оставиш твоите? Без разлика од кој град од Македонија си, од Скопје до таму имаш најмногу 3 часа со автомобил. До Америка имаш речиси 3 дена пат, без опција да прелеташ овде кога ќе ти биде мака.

На kuc, fallenangel, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    @Rebecca_R Убаво си пишала се.
    Има многу битни моменти кои што ги пиша ти а јас ги разглабам во глава веќе неколку месеци.
    Првата прилика за пат се одложи, се случи тој баш тогаш, ама не ни сонував дека врската ќе дојде до ова ниво. Мислев дека ќе е нешто моментално.

Факултет одамна има завршено тој. Да запише друг и да полага без никаква поента, и сето тоа само заради можност да дојде јас не би му дозоволила. Не сакам да прави жртви ради мои избори.

Од друга страна само едно дете е а имаат семеен бизнис. По сплет на околности единствено тој е оној кој ја води работата и се зависи од него. Има тука уште неколку фамилијарни моменти поради кои немам срце да го разделам од неговите.

Инаку тој ме поддржува да заминам и вели дека ќе ми се придружи кога и да може. Јас сум свесна дека ќе му е преголема жртва затоа не сакам ни да го ставам во таква ситуација.

И како што кажа има уште нешто премногу битно што ме вржува да останам овде. Тоа се моите.
    Знам дека мислев полесно ќе ми е ама факт е дека не можам така лесно да ги оставам и да заминам на толку време.

И на крај, кога го пишувам ова сфаќам дека можеби само не сум спремна да направам толкав чекор и да оставам буквално се овде. Можеби сите овие причини кои ме кочат се само изговор затоа што реално како што кажа и ти убаво ми е овде, не се, ама се што сакам ми е тука.

Деновиве мора да падне одлука, па ќе ве информирам.
    Се додека имам кров над глава овде, фино работно место и еден куп луѓе што ме сакаат и ги сакам, каква и да е одлуката знам дека ќе сум среќна и задоволна.

Доста тупев со моите проблеми. :D Давајте нова тема за трета смена.

На kuc, fallenangel, Lejla8 и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.