Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @manja666 ма не, слободно, или тука, или мене во лп пиши ми, ич не ми е проблем. Овде можеш да бидеш целосно искрена и комплетно своја. На крајот на краиштата немаме ништо ништо со твоето заминување, па затоа овде можеш да добиеш најдобар совет од личности кои немаат никакви емоции кон тебе, туку кажуваат баш се што мислат.

Проблемот со одење преку океан е преголемиот влог. Од една страна имаш прилика за која многумина сонуваат, ама откако ќе го поминеш тој пат, нема назад, барем не наредни 2 години.

Луѓе сме, од крв и месо, имаме емоции, а колку и да размислуваш, или барем се обидуваш трезвено да размислиш, крајната одлука зависи од она што го чувствуваш.

Колку и да е морничаво, познаничка не присуствуваше на погребот на својот татко, баш поради тој услов од најмалку 5 години. Ете колку е суров животот и колку уствари тежи таквата одлука.
    Познаник не присуствуваше на свадбата на својата сестра, повторно, од истата причина.

На kuc, fallenangel, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Се зависи од тоа колку човек е спремен, а по пишувањево @manja666 не ќе да си спремна, не барај изговори за да ти е помалце тешко на душата, за ваква одлука треба 100% да си сигурна без најмал сомнеж и кога ќе стигнеш само напред да гледаш.

На kuc, Lejla8, Viktorijaaa5 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.510
    @manja666 дури и за западен брег, доволни се 24 часа пат... а сепак, туристичка па и студентска тешко се добиваат. А за студентска виза потребни се многу финансии..

Изборот да заминеш или да останеш е тежок, но сепак треба да ставиш на вага се што сте имале досега.
    Ако имаш пристоен живот тука и голема љубов, би ти рекла да останеш.
    Во сите други ситуации би те советувала да одиш ...
    Велат дека некои шанси во животот доаѓаат само еднаш, но тоа не значи дека нема да има други шанси .. можеби и подобри од оваа
    За мене, нема ништо поскапоцено на светов од будење секое утро до тој што безрезервно го сакам ..
    Пари се печалат и тука и таму, само тука на потешкиот начин. А сепак, кога ќе имаш пристоен прилив на средства и Македонија може да ти биде запад. Дури и да ти фали нешто во МК, одалечено ти е на максимум 2-3 саати со Визз... нема што нема, кога имаш $$$
    Македонија е преубава, ако успееш да се избориш во морето со ајкули..

Да напоменам, ова го пишува човек што не се врати од САД поради љубов ... а сепак не замина пак, поради љубов ...
    Си го пронајдов спокојот, а тој нема цена. И се додека ми е вака, ги бирам неговите очи и слаткиот поглед наутро, пред било кои пари и лајфстајл

Не велам дека не би заминала никогаш ... можеби би заминала некогаш со него или сама .. не знам што носи животот. Но додека е убаво, нека трае :)

На ines.h, Peco, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  4. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    7.467
    Daleku od ochi daleku e od srce. Dalechinata e dalechina i teshko premostiva e. Kolku i da e jaka vrskata znaj deka puka. Formiranje na semejstvo e polesno tuka odkolku tamu barem vo pocetok koga se odgleduvaat decata. Shansi ke imash barem najmalku dve za napredok. Amerika ne e taa sto ja gledame od filmovi i taa sto ni ja raskazuvaat drugite. Ne odgovara sekomu. Razicen stil na zivot od evropskiot, mnogu postresen i ponaporen.

На ines.h, kuc, fallenangel и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Добро вечер. Еве ме мене измрзната. Немаше вода скоро цел ден и на крај се избањавме во езероно. Покрај претрпениот шок од ладна вода и паника (језиво ми е на вечер бањање во езеро, река, море.. Ма шта год) сега и настинав. Се разбудив премрзната, се изнаоблеков сварив кафе и еве на тераса. Не ми се спие веќе. Има да се сликам сега до сабајле..
    Иначе @manja666 па што знам јас мислам би заминала. Ако е тоа таа вистинска љубов тогаш не би требало тоа да биде пречка. Напротив тој треба да ти биде поддршка. И не еден милион бизниси нека има ако сака да дојде со тебе или покасно кај тебе ќе најде начин. Се друго за мене би било само изговор.
    #ОваИскуствотоЗборува

На fallenangel, Lejla8, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.705
    Вчера пропуштив да честитам @vitamina честито годишнина да ви се множат уште мнооогу. @Skorpija25 со среќа да бидете секогаш среќни заедно.
    За заминување надвор не знам што да кажам, во ваква ситуаџија како што е @manja666 e и најтешко да се донесе одлука. Јас порано мислев дека ако отидам некаде нема да се вратам, отидов во Лондон сфатив дека не сум тој тип. Ми фалеа сите, не дека не ми беше добро и таму ама сепак ми фалеа луѓето од тука. Некогаш ми е криво што не останав бар уште 1 година ама ете ми се случија убави работи тука и не се вратив да ја искористам виЗата.

На Rebecca_R, kuc, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Рано заспав синоќа. Демек, ќе одмарам..за инает... ќе го гледам Хајлендер..детство мое :$ оно глуп дел пуштија :envy: од толкуте Хајлендери... него го најдоа:envy: Небитно. Заспав рано беше муабетот:D и уства-ри... тоа ми требало. Да се изнаспијам ко човек. Со денови веќе мозокот само ми прднува меури место мисли.
    Светот е поубав денес. Је! И жешково кај и да е ќе го засакам. Да не претеруваме,мислам.
    Со душа ја чекам сабота оти ќе врнело демек. И ако испаднат две капки дожд,има црево да си закачам на прозор и нека ми врне. :P И една љубов си сонував синоќа.А,бе,а,бе. :drunk: Лудости.

Морген, красен светууу. Што паметно ќе правиме денес? :beer:

На Peco, M&M, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    143.700
    Добро утро!

Мајстори по дома уште од 7.30. Ваљда ќе завршат скоро, треба да се оди на работа.

Вчера бев на пиволенд и супер беше. Да не рече после @Peco дека не сме кажувале како е.

Доста народ, убава музика и белгиски пива по пристојни цени. Што повеќе да посака човек?

На ines.h, fallenangel, Lejla8 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.876
    Дoбрo утрo!

Кaфе и вие...сaмo дa си знaете кoлку сте ми битни...

Светoт е пoубaв oти денес е петoк....:)

Не спиев вooпштo...жешкo и тешкo...жешкoтo се знaе oд штo aмa тешкoтo oд мoјaтa лaкoмa устa...се прејaдoв кaснo и целa нoќ вoдa пиев....

Синoќa ме уплaши и здрви еднo цигaнче зaспaнo мa улицa...меѓу илјaдниците чуѓе штo шњтaaт нa Ширoк сoкaк сaмo еден стрaнец се зaгрижи зoштo лежи нaсред aсфaлт...вo истиoт мoмент се зaтекнaвме и ние....прoбувaше дa гo рaзбуди нo не успевaше...гo шлaкaше и дрмaше нo не...нa крaј му пoдaдoв шишенце сo вoдa гo пoлеa и дететo едвaј oтвoри oчи....дoбрo беше дететo сaмo цврстo зaспaнo кутрoтo...целa четa беa рaдпoслaни низ целa улицa...гo тргнaвме нaстрaнa нaеднa клупa...
    Се уплaшив aмa и се згрoзив oд тoa вo кaквa мизеријa oд луѓе сме се претвoриле...игнoрaнти пa мaкaр и зa дете се рaбoтелo...

На ines.h, Peco, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Добро утро друштво! :D

@vitamina честито годишнина, да ви се множат!

@Skorpija25 (се надевам вистинската ја тагнав) со среќа нека ви е, се најубаво во брачниот живот!

@manja666 јас да сум на твое место би одела. Ама тоа сум јас, не се врзувам за ништо 100%. Едноставно, сметам дека секој треба да си го најде своето место под сонцето, небитно каде е тоа, и секоја укажана прилика треба да се искористи ако има можност за тоа.
    Не ме праша никој, ама да си кажам, да не останам покусо :D

Полесно се дише оти викенд... ама кога ќе ми текне дека наредна недела (баш пред одмор) мм е на службен пат неколку дена, коса ми се крева. Белки ќе се издржи и тоа турбо темпо, ќе мора.

Ми треба психички одмор, затоа се лечам со вакви слики

На ines.h, НаталиЛили, Peco и 32 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    Кафе е на ред и кај мене, не ми се пие сама ама тоа е. Одвај чекам да заврне/залади.

Последна измена од модератор: 11 август 2017
    На Peco, Rebecca_R, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Добро утро и од мене.
    Од сабајле со жена за чистење, а како за малер јас цела ноќ неспиена. Потешка ноќ не сум имала. Ти се спие, ама не можеш. Што од топло, што од немирни нозе :(
    Незнам како ќе се преживее денов.

Ај да послужам кафенце, одамна не сум понудила.
    la-dd-how-to-make-turkish-style-coffee-pg.jpg

На Peco, Rebecca_R, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро, добри луѓе. Одморов завршува, и почнува паника да ме фаќа од обврски стари, слободно време малку, замор и мисла. Дали вреди да се жртвува психичкиот мир на сметка на материјалниот. Поголема одговорност, повеќе работа, а помалку време за блиските....вреди ли???
    Bozica1980 почекај со купувањето, секаде е различно, ама јас купував кога почнуваа. За да не се двоеле :^)

На M&M, Rebecca_R, fallenangel и 11 други им се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Хелоуууууууууу!!!
    Се гледа дека сум со бебе само, па имам време да испијам кафе на раат. Детето кај баба, јас денес цел ден сама. Дома ќе си седам, а имам работа, нормално, за жена кога нема дома работа.
    Кој нема друштво за кафе нека дојде кај мене- клима, Vh1 classic и сладолед(само за гости - пазам што јадам).
    Вчера вагата за прв пат ми покажа 59 кг и нешто. Ама си направив некој мој начин на исхрана - ем не сум гладна, ем слабеам, ем здраво јадам. Е вчера пред спиење морав едно лажиче мед да каснам :(.
    Поздравввв!!!!!

На ines.h, Peco, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  15. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Добро утро и од мене:)
    Оваа недела ке се припремаме за на одмор.(poolparty)

Имајте убав ден.:sun:

На M&M, Rebecca_R, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Morning :coffee: :yawn:

ПЕТОООООООООК :sun:

Наспана за мерак, уште да не беше 100 степени од сабајле :)
    Ајде кој е за појадок и кафенце покрај моренце :pizza:

На НаталиЛили, Peco, Rebecca_R и 27 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро и убав ден на сите !!!
    image.jpg

На Juccy, Peco, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  18. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Добро утро и од мене:rain:
    Последен ден од одморот и немам што да кажам последните 2дена врне во недела имаше магла и денес температура до 16 степени не ја сакам есента депресивна е но среќна сум во кондурки и мантилчиња..... (неодлучна левел 9999):wasntme::wasntme::wasntme:
    И јас заминав од Мк насмеана возбудена со големи сонови некои си ги остварив некои уште не но здравје ќе биде... Кај мене беше полесно зошто избрав љубов и кариера од една страна и напуштив тивки и мирни родителите кои одкако дојдов тука ми фалат и тоа како....
    јадасикажамнедеканекојмепраша
    Јас ќе кажам ако имаш убав живот остани си дома на оваа денешница е тешко да се најде вистиска љубов...
    (сакам да ве почастам нешто ама од тел сум да некажете скржава сум)
    :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:
    :coffee:
    убав викенд на сите
    :f::f::f::f::f::f: :f::makeup::makeup::makeup::makeup:

На Peco, M&M, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    На Lejla8 и N.2106 им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Околу дилемата на @manja666

Мања, јас бев во САД 6 месеци и имав можност да останам таму.
    Се вратив.

Убаво е, многу е убаво. Заработката е предобра.
    Работните услови, далеку подобри од нашите.

Со три пати помалку работа, заработував за 2-3 дена колку тука за цел месец.

Се вратив, не само за дм. Дм беше една од причините, една од поголемите причини.
    Се вратив ради моите, ужасно ми фалеа. Се вратив ради плишко голем.
    Мојот живот тука ми фалеше, премногу.

Но, тоа сум јас. Поминаа повеќе години, не се каам.
    Правилен избор направив.

Понекогаш си викам - што ако.. веројатно ќе бев побогата, ќе одев на поубави одмори, ќе имав поубави работи.
    Но ќе си го немав семејството, ќе го немав дм.

Мислам дека правилно постапив.

Но ти, само ти можеш да знаеш што е најправилно за тебе.

Последна измена: 11 август 2017
    На душленце, M&M, Rebecca_R и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.