Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @Mr. Right и јас сум од вашата екипа, сеуште не можам да гласам на анкетата. :D

Инаку никој не знае, му имам споменато на дечко ми, ама не знае баш дека јас - девојка му, сум Ребека на форумов. :D И да му кажам, сигурно нема да ме манијачи да види што пишувам, ќе чепне само.
    Не дека ќе ми е проблем и да знае, и онака сите ситуации кои тука ги имам напишано, ги имам дискутирано и со него.

Инаку кога ќе сме во брак, сигурно ќе види дека ми е отворен форумот, ама ништо нема да се смени. :D

На fallenangel, bittersweet, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    За мене е очигледно дека пишувам, и од телефон, и на работа од компјутер.... Не знам дали ми го знаат никот, не верувам :)

Ама па и цел живот пишувам на форуми, не им е ништо чудно :)

На fallenangel, Skorpija25, N.2106 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    5.494
    Моето присуство на форумов е периодичен, зависи од желбата, време ќе се најде. Некогаш имам желба да куцам/читам, некогаш со месеци не сум се уклучувала.
    Од 2011 сум зачленета, тогаш имаше др форумџии, па кога почнав поактивно видов дека 80% се нови.
    Секаде шарам/барам/пишувам, а во оваа група според возраста не би требало,иако и се приближувам на 30ката :D
    Во однос на темата на @Mr. Right за жал сестра ми знае како сум потпишана, и тоа не ми е по ќејф, иако сме најдобри другарки/сестри, сакав да си имам скрос интимно катче, но не е страшно, зошто она што го пишувам го знае и бездруго...
    Што се однесува до партнерот, тука се распрашував за некои работи кај неколку членки, и да му пренесам инфото, истрчав со муабетот дека од форум имам информации, и не очекував дека манекенот мој ќе обрне внимание, па ме стави во тесно со прашања кој форум/што/како, и јас само му реков не ти кажувам :D
    Не дека и он ќе прочита нешто што не го знае за мене, ама не сакам, ова си е моја територија и тАчка.
    Познавајќи го не е тип што ќе земе да чита или куца тука, да ми бара стари постови, доволно ќе му е да знае кој е тој форум, ама не му текна пак да праша :D

Имам желба за вино,мафе и чоколадо.....

На fallenangel, N.2106, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.220
    Едно питањце, добро се зависи од фирмата, НО сепак, која е веројатноста во голема фирма да си го земеш годишниот одмор на два пати во лето по 7-8 дена, претходно стариот нормално и да си зимаш по еден два дена слободни за ад хок викенди сам да си ги правиш продолжени, споени и така на така, а претходната недела си се вратил од шрва половина годишен одмор?

Ми кажува дм за еден кај нив и му викаж вујко ми е владика, имате ли други такви, он на тоа, не другите не знаеме да побараме...
    Абе каква е таа одговорност и совест према фирмата и колегите?! И да може не би користела така.
    Ама по сите мои сознанија токму зошто сите одат се прават планови и лете се зема се знае како.

Вчера како ме обработи една... срам ми е да кажам...
    Вечер да гледате метеорски дожд.
    Сум ви кажала ли дека може да не ми се допаѓа некоја жена, ама ако е добра мајка тој дел од неа го гледам како светост и со почит? Ги делам тие две работи.

Последна измена: 11 август 2017
    На fallenangel, Annath, WORRIED.BT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ми се јаде нешто кисело. Ќе правам супа уште малку, од вчера ја мислам. :bug:

На Skorpija25, WORRIED.BT, EuHenIa и 5 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ако е на Подравка од петел, викај ме, ќе купам лимони по пат :)

На Skorpija25, WORRIED.BT, EuHenIa и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.310
    Допаѓања:
    92.135
    Ауу омилената ако е таа и јас идам биберот од мене :D:D

На Skorpija25, EuHenIa, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    А од кокошка не сакаш? :D
    Ми се вртка една во кујна од Таково, кокошја супа ама ич не ги сакам тие. Најверојатно ќе купам Алпска од Подравка.

На Annath, Dust, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Од купечки само петел признавам на Подравка :)
    Само јас и додавам фиде.

Греам вода во бокал, да зоврие, супата и + фиде веќе има во тенџерето, ја ставам водата и поклопувам, за 10 минути супицаааа :)

На Skorpija25, WORRIED.BT, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  10. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Добра вечер.
    Прво да ја гушнам @vitamina :hug:
    Дете спие, маж шета, јас овде. Уходани сме секој ден во исто време исто прајме и баш ми одговаара.
    Тема има/нема? Желба за тема енибади? :wasntme:

На Skorpija25, mareane, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Жешково од како фати-супа од петел на Подравка секој ден имам сварено,па ако сте за-повелете,и лимон има и црн бибер :!:

На fallenangel, Skorpija25, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Јас рендам компир и ставам морков и магданос во водата. Последниот пат правев со коријандер и пашканат плус додаток за супа. А со брокула супата ми е најубава.

Да се надополнам. Многу ја фалите таа од петел, а не сум ја правел никогаш. Толку е убава?

На Skorpija25, WORRIED.BT, Dadusicka и 13 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Мнoгу тешкo ми пoминa денoв.Некoјa слaбoст чувствувaм...и луѓе ништo не ми се рaбoти aмa ништo.
    Дoмaшниве дрндaaт зa јадење a мене не ми се фaќa тaвa вo рaце.Oдбивнoст нетрпеливoст некoјa вo мене.
    Бoг дa чувa сум стaнaлa не се пoднесувaм сaмa себе...
    Имaте ли вие вaкви мoменти кoгa сите ви oдaт нa живци ,сите oчекувaaт нештo oд вaс, зa пoјaдoк ручек и вечерa не ни збoрувaм,дa им свaриш кaфе,дa им гo исчистиш купaтилoтo пoсле нивнo туширaње ,сoбирaње шминки и aлиштa...
    Не ги мoжaм пoвеќе.
    Некa ме oдведе некoјa вo стрaнствo...плиз,пoдaлеку oд се и сите.
    @manja666 знaј декa љубoв нa дaлечинa е тешкo дa се oдржи.
    Нa фoрумoв сум пoвеќе oд 5 гoд.и не дoбивaм веќе нaгрaди,не сме биле предвидени зa тoлкaв стaж...
    Некoгaш сaмo читaм,некoгaш ги читaм сaмo oдредени фoрумџии a некoгaш не ни oтвaрaм.
    @vitamina тукa сум зa рaзгoвoр секoгaш...

На Skorpija25, WORRIED.BT, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  14. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Алал да ти е топло на топло.
    Јас коцки мраз би и турила:?:

На Dadusicka, CameliaMiller, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.506
    Ох..следниот месец 6години тука:D
    Тие денови беа пресвртница во мојов живот, тогаш членував на друг форум ама иако со многу членови, со доста од нив се знаевме приватно и не можев да си се искажам, па дојдов тука ... АМА ме следел господинот тогашен па ми направи драми тука после тоа|(
    Среќа па мислам никој не се сеќава или пак избришано е поради офтопици..
    Јас после тие денови "пораснав" некако наеднаш.. па соочувајќи се со милион други проблеми, спасот си го најдов низ темите, пред се читајќи .. не пишував долго време.
    Темава ми прирасна за срце, мислам дека денот кога нема да можам на темава да склопам 2 реченици, ќе биде денот кога и официјално ќе се пензионирам .. и како модератор и како член. Благодарение на темава на некој начин запознав жени и девојки што ми станаа толку мили, не сте свесни колку..
    Да ја поздравам друшката со која што од еден друг "свет" дојдовме тука ... @Tajnaotrovna :*
    И другарот @ninja35 :*

На темата дали некој ми го знае никот ... дечкото што најчесто седи до мене:wasntme::rofl:
    Пријателки не, ама ме имаат видено како пишувам и не сум криела која сум ама не ме прашале ..
    Имам една комшивка што замина за Канада, ме знае таа ама јас не и го знам никот:lol:
    Инаку, очигледно е дека во последно време сме стекнале и непријатели тука, со оглед на случките од последниве 2 месеци .. стварно не знам на кого сметав ама нека им служи на чест:) никогаш не сум криела која сум, нема ни од сега да почнам да се пазам...
    И така:)

Денес денов лудница.. тргнав со намера да средам се, а средив едно големо НИШТО ...
    Ми фали тој:inlove:

На fallenangel, Skorpija25, Cka и 26 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @lunicka иста си ко мајка ми. Многу ги тинтриш искрено. Зарем они немаат раце и нозе да си направат јадење и да дигнат по себе?
    Да си го исчистат купатилото после бањање?
    Да си сварат кафе?
    На мајка ми многу и се лутам зашто е иста со брат ми кој има 25 години во газот, а ме прашува дали во салата се става зејтин. Зејтин, ејј. (facepalm) Мојот шампон ќе го земе и не го враќа на место. Мајка ми му собира чорапи од соба, му прави јадење и кафе. Извини, ама и ти си крива што тие се дојдени до ова дереџе. Се трудам на мајка ми да и објаснам да не му од оди по газот зашто утре ниту една нема да го земе, не особено од овие модерниве девојки. Ниту една не сака да слугува по дома и ги оправдувам.

На fallenangel, Skorpija25, N.2106 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Бошке те снема да кажеш ако ако :D
    Ај јас да ти кажам

Не е тренутак истине туку фаворизирање на нови членови :P

На Skorpija25, CameliaMiller, Arendelle и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.235
    ^сега те прочитав ;)

На CameliaMiller, Lejla8 и Annath им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.616
    Хај, здраво, хола, здрасти, салу:hai:.

1/3 од одморот ми помина... во гушење од жештини нормално и препелкање по кревети со тука-таму по некоја опуштачка комедија на лаптоп. Тоа се тие импресии за дест дена(facepalm).

Прееска излегов пак по некои набавки, прво банкоматот ми ја лапна картицата, второ, така се натоварив што кога стигнав дома едвај здивот си го повратив пред врата|(.

За пазарување список не ми треба, и така уживам да зјаам по рафтови па никако не може да не ми текне дека нештото ми треба кога ќе го видам на рафт, а и не мора да ми треба ќе си го купам за кога ќе ми затреба:D.

На форумов сум 3.5 год, кога повеќе, кога помалку активна (никој не ми знае ник, ни дека пишувам тука), многу работи научив од овде буквално за секоја сфера од живеењето, а во катчево истотака ми е доста пријатно.
    Тие заминуванки што се издесија на неколку членки од катчево, воопшто не ми се одраз на возрасна личност, оти нели, некој ми пререкол збор,два и ај право од после еден саат не пишувам повеќе во темава, а ме има на форумов. Па на некој ако му сметам тој нека си оди, што морам јас? Плус, на некој ако му сметам, на друг сум му пријатна можеби, што е и нормално. Не можеме никогаш и никаде од секого да бидеме сакани. И тоа е во ред. Како и да е, секој си знае.

Јас сум толку даун во расположение... Кога сум дома сакам надвор, кога сум надвор сакам дома, кога лежам сакам да шетам, кога шетам досадно ми е во градов... буквално ништо не ми е погодено и ништо не ме исполнува:doh:. Башка што од времиштево и нискиот притисок сум како пијана кокошка, летаргична, поспана, никаква.

А, и ќе заборавев за темата од сабајле. НИКОГАШ заради некој не би се откажала од план или сон. Еднаш се подлажав на таков потег, а потоа зажалив милион пати со оглед на тоа како работите продолжија да се одвиваат со дотичната личност. Затоа сега, поучена од тоа ЈАС СУМ НА ПРВО МЕСТО, а другиот а бил, а не бил... ќе му се најде чаре и на тоа.

На green.eyes, fallenangel, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  20. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Темата од сабајле...да, се имам откажано и не жалам. Ако требало да биде ќе бидело. Не можев амбициите да си ги оставам зад себе и да заминам во друга држава ради дечко. Да ми беше маж ок, ама за дечко-не. Ми беше мисла-Абе ајде ако не да не мрднам со прст у живот ради него. И наравно он ме кочеше, ме викаше кај него и почнав да се напињам и баталив.

На Skorpija25, mareane, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.