Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    23.824
    Ајде сега кога е веќе официјално да ве почастам.
    Имавме преубав ден. И вашите желби за среќен брак придонесоа за тоа. :l:
    Фала ви на сите за честитките. Кај сите со убаво да се враќа.
    yl1WocOB4J.jpeg
    1109_7a4c7f9be0731ba4d2d67b18eeb7adba.png.jpg
    caramello-cake-105070-1.jpeg
    wpid-drink-bottles.jpg
    drinks.jpg

На ALISA0000, kuc, dunika и 40 други им се допаѓа ова.
  2. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Добро утро
    Конечно сум се наспала,па сега си го пијам првото кафе за денес, па да се спремам за на работа.
    На скапа, ефтина струја некогаш пазиме, некогаш не, кога како.
    Честитки сега и официјално, ви посакувам се најубаво во заедничкиот живот @Skorpija25 :l:

На kuc, Tajnaotrovna, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Skorpija25 со среќа и само убавини да ве пратат :d:

На kuc, Tajnaotrovna, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @Skorpija25 честитки само убавини да ве следат :hug::hug:

На kuc, Tajnaotrovna, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  5. nina123

nina123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1.138
    @Skorpija25 честитки и среќа да ве прати:inlove:

На kuc, Tajnaotrovna, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Најсреќни и вечни да сте!

На kuc, Tajnaotrovna, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.374
    Допаѓања:
    279.060
    @Skorpija25 официјално честитки!

Јас како девојка бев како Миу миу на Сања,никогаш со викање,ама навистина не се сеќавам нешто да сум се расправала со моите,и тие не ми викале ,едноставно цел живот одев по некоја права линија и онака како тие очекувале па и немало повод.Не сум скитала многу,учев многу,бев во стабилна врска ....Може затоа сега не можам да ги разберам децава ,дека нема сите да може да одат по правата линија само.
    И мојава не се кара со висок тон,не приговара како некои што ги гледам,нема големи барања за гардероба,пари и сл.,ама си тера по нејзино,не сака да ги послуша моите совети,чувствувам како во ветер да збрувам,аха,добро вели и така тивко ама пак по свое си тера...

На kuc, Tajnaotrovna, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    @Skorpija25 честитки! Среќни и вечни да сте! :)
    Мрза ме тепа. Гледам прозор од сабајле.
    Чекам:o: да заврне:rain:, дождот да истуриииии...:rofl:
    Се мислам дали да земам нешто сама да нааправам беља некоја или да си седам мирна, да го чекам Петре( чудно ми е маж да го речам, нз кога ќе се навикнам) он е пипав за такви раб...:?:
    Темана за пластични корекции, едно големо НЕ!
    Можда за филер на уста би размислила,ама силокон не.Немам тенка уста ама ете уште малце .:makeup:

На kuc, Tajnaotrovna, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.309
    Допаѓања:
    92.126
    @Mr. Right даваат Табу некои нови епизоди се или јас не сум ги гледала незнам :D што не шета по светот пак ќе кажам,ние тука ефтина и скапа струја зборуваме :rofl:
    Гледам да внимавам на евтина и скапа струја машина секогаш пуштам после 10 навечер така нај ми одговара,ручек повеќе на плин.Колку и да гледаш да штедиш нема којзнае каква разлика на сметка.

Оваа синоќа го напишав ама сега успеав да го пратам :D

@malerozna овој го имам гледано на TLC раскажуваше колку пари има дадено за пластични операции за да изгледа вака и дека бил заразен па нон стоп имал некој зафати,како и да е премногу е грозно целиот е пластичен.Гради, мускули,лице,уста носот незнам колку пати му е опрериран за да му е како што сакал... грозно навистина.

На kuc, bittersweet, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  10. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Добар ден.:sun:
    Читај, читај, не се дочитува:!: ама стара тактика си применувам :Dпреку едно три мислења и оп до последна страница стасав.:lol: Многу теми на муабет сте имале.:)

На тема пазарење за дома ќе кажам дека секогаш одговорна сум јас,:!: пошто знам да си направам есап, да си испазарам се што по мене си е квалитетно и што се јаде секојдневно.:!:
    Список не носам, списокот ми е во глава , минам покрај рафтови и знам што ми треба, почнуајќи од млечни производи до средства за чистење, дури и продавачките во маркет од каде што пазарувам ме научија и знаат кои намирници и производи си ги земам.:lol: Не сум трошаџика туку практична и економична ( каскатија не ми е рамен,:rofl: се зезам):!: зимам од се по малку и на тој начин си имам разновидна храна.:handshake:

Супи јадам ретко, ако веќе немам време нешто посебно да зготвам. Не ги сакам домашните приготвени, иако како помала сум јадела домашна пилешка супа на баба ми која дури била со месо пилешко и јајце во неа.:shake:

Имав и сеуште имам многу желби, дел ми се остварија:)на еден чудесен и посебен начин:) другите се надевам ќе ми се остварат во блиска иднина.:angel:

Кога би морала да бирам помеѓу љубов и кариера, би избрала љубов ако е искрена и вистинска затоа што нема вредност ако стоиш на врвот на успехот и си сам, ја немаш вистинската личност покрај себе, за заедно да се радувате на успесите, заедно да созревате и да си градите своја иднина онака како што сте си ја замислиле.:angel:
    Кариера и работа на овој или на оној начин се наоѓа пат да стигнеш до неа, ама вистински личности вредни да ги имаш до себе потешко.:!:

Пластични операции во крајност од типот за промена на личен опис, со дуење усти, гради и вештачки јаболчници, задници не ми се допаѓа иако имам разбирање дека некаде тоа го налагаат одредени професии.:wasntme: Корекција на нос и уши оправдувам оти тоа создава комплекси кај луѓето посебно ако се исмевани од околината, и не дај боже ако дојде до изгореници па да е потребна интервенција.

@Skorpija25 честитки уште еднаш :f::hug:многу среќа и убавини во бракот, па да повлечеш нога 8-|не има уште многу во катчево што сме за мажачка.8-|

@baba Rada поздравче до тебе, пишувај почесто, фали твојот хумор и позитивна енергија.:f::hug:

Се расприкажав нешто денеска.:$

Имајте убав ден.:sun:

На kuc, Ane-Goki1, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.858
    Допаѓања:
    142.540
    Хај.
    Уште малку 7 години на форумов. Стaреам. Дојдов по совет за дечко, а сега сум мајка :) Си ги поминав сите теми од дечко, брак, бременост, мајчински...

Исправ 2 машини од сабајле, недела ни е ден за шетање и не сакам да перам у недела. Освен ако морам.
    Си играм диета... морам да намалам малце со благо и тестенини, многу јадам. Плус и ми дојде, па две недели пред добивање уште решетките од фрижидерот не ги изедов.

Супа правам со варен морков, магдонос, целер, пашканат, брокула, фиде и коцка за супа.
    Не сакам супи со јајца, со месо...

Се гледам во огледало во лифт. Станувам мајка ми. Дури и уморот во очите ни е ист.

Полека сфаќам дека се ќе биде исто. Баба ми умре од премор, од работа, еден ден одмор немаше, мајка ми работи на 3 места и нема бел ден видено, а и јас станувам иста. Веројстно работењето ко вол е наследно. Баба ми барем така викаше, шопките не знаеле да седат и ништо да не работат, едно клавче да е, ке го сронат, ке го сомелат.

Другата баба тутун нижеше у Монопол, ама па и беше беспрекорна домаќинка. Сакам да сум чистотница ко неа. Дома и сјаеше. На 85 години секој ден минеше со правосмукалка, двор метеше, секој ден ручек имаше.

Од вештини нивни сакам да знам од ништо во фрижидер да знам да направам јадење. А не да седам на форум оти од реална социјализација скоро ништо немам. Сите другарки работат у смени, или работат по неколку работи, или се на специјализации, докторати, преморени се и среќни сме ако се видиме во 3 месеци еднаш. Барем коа ни е тешко тука сме, кога ни е арно не се замараме.

Епа ај да се фатам за работа, предметите не се решаваат сами.

Поздрав

На kuc, dunika, sanja.burgundy и 22 други им се допаѓа ова.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Мареане иста е и МиуМиу. Си тера по свое, само има толку силен став околу тоа што го прави што едноставно ме тера да се чуствувам засрамено кога ќе приговорам. Цврсто стои на земја и ги оправдува своите постапки.
    Нејзе не може човек да и делува.
    За гардероба има и преголеми барања, тоа според моите гледишта. Кај нејзе не поминува било што. Сака едно ама вредно. Кога ќе размислам со ладна глава, исправно.
    За пари...па не знам. Јас и давам неделен или месечен џепарац, кога како. Знае да штеди. Редовно ме изненадува со собрав толку и толку, ќе купам тоа и тоа.
    Нема срам и се бори за тоа што го наумила.

Има работи, како на пример школувањето, за кои сум и рекла дека не толерирам отстапки.
    Ако има време да шета, ќе има време и за учење.
    Не карам за пониска оцена, ама не паѓам ни во несвест за добиени петки.
    До душа, паѓам ама не покажувам :D
    Тоа е обврска и нема бегање.

Мала е, а еве веќе цела година има дечко.
    Ако, не викам, не карам. ..зошто и јас имав на нејзини години, па сега да глумам лудило ми смешно.
    Само нека бидат здрави, живи и среќни, се друго ќе направиме ние за нив.

На kuc, Ane-Goki1, Jas! и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.897
    Допаѓања:
    173.490
    Станав .. кој знае колку беше. А легнав пак во 4(facepalm) јас се гушам во Скопјево, покрај се останато што ме гуши..
    Пуштив машина, правосмукалка, земав ролетни да бришам па ми викаат - што бришеш, ќе врне..ама јас нееее, нека ги чисти.
    Сега се е чисто, уште малку па и стерилно:D
    Мајка ми не може една вилушка да помести, а не па да чисти и ете остана пак се на мене, по кој знае кој пат.
    Што ќе правам со таа жена, не знам..мозокот ми врие од неа|(
    Кичмава од ден на ден се повеќе ме боли..
    Требаше да одиме на свадба за Грција ама женава се ми пореметува.. полудев, најсериозно:sweat:

Излегов демек да си најдам нешто за носење, ништо не бендисав и си седнав да одморам:D
    Ми фали гардероба ама не ми се допаѓа ама баш ништо:?:

Сакам да одам кај него...таму сум најсмирена.. ама и тоа не може:(

За ручек пилешко со печурки..кога не ми текнува ништо друго, ова ми е најбрзо

На kuc, Ane-Goki1, Tajnaotrovna и 22 други им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.715
    Добар ден
    Подзачистив и застанав да одморам

Пластични операции не би никогаш. Мм веќе неколку години ме убедува да одам за очите, ама без очила не би била таа јас...

Во врска со родителите, како што ве читам си собирам искуство, бидејќи немам добар пример...

Кај мене немаше разговор, туку монолог, на кој најчесто следуваше некоја казна...Природно бев плачка, па и малку да ме искараа, јас со солзите на очи...И мајка ми при секоја кавга седеше лута
    со денови...Еден збор не изустуваше.Се сеќавам дека со сестра ми ѝ пишувавме писма да ѝ се извинуваме за да ни се смири...Плус, татко ми мораше сѐ да знае, мајка ми не ми беше другарка...За слаби оценки викање и казни, за петки нема пофалба...Затоа и ден денес очекувам некој да ме пофали за ситница...Тогаш ми беше чудно како другарките се "караат" со родителите, денес ми е чудно како јас "не се карав"...Секогаш беше или по нивно или никако, не ми дадоа простор сама да се изградам...Дури ми замерија зошто за свадбата сѐ сама си направив од китенки и бомбони, заедно требало, поубави ќе биле :x
    Многу се расприкажував, ама можда ќе дадам пример на некој како не треба, иако си знаете :)

Имајте убав ден :hug:

На kuc, Ane-Goki1, Tajnaotrovna и 23 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.374
    Допаѓања:
    279.060
    @sanjaeva значи децава во овие нови генерациии се доста слични.
    Барем во некои работи.Искрено ме утеши.
    Најмногу и замерувам што не е нешто по учењето,едноставно не е амбициозна во тој поглед ама тоа од мала се гледаше.Досега тера одлична со понеколку 4 ки ама едвај со сила...
    И мојата исто веќе цела година има дечко што искрено не ме радува толку мали а веќе на некој начин сериозни врски...:shake:

На kuc, Ane-Goki1, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Помислив дека е женско. (facepalm) А после кога го спомна @Viktorijaaa5 дека го давале на TLC ми текна дека и јас го гледав. Лечат фрустрации со операцииве.
    Инаку поддржувам пластични операции во границата на нормалата. Братучетка ми пред две-три години си стави силикони на градите зашто не беше задоволна од тоа што го имаше. Не ѝ се некои големи колку главава моја туку се во склад со нејзинотот тело и висина. На мене не ми треба операција. Тоа што ми сметаше си поправив. :makeup:

Кога сме кај родители и деца, моите никогаш не ме карале или казнувале за ниска оценка или наградувале за 5ки. Моите сите терсене, они наопаку. :| Со моите деца сакам да си имам другарски однос. Сакам сѐ да ми кажуваат и да не се срамат од ништо. :)
    @mareane , @sanjaeva ако ви имаат ќерките по 15-16 години воопшто нека не ве чуди што си имаат некој. Ако се под оваа возраст мислам дека е рано за дечко/девојки.

Желби? Имам многу и не сум скромен во истите, подобро да не почнувам. Само знам дека бракот и децата ми се на последното место од мојата виш листа. :)

На kuc, Ane-Goki1, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.858
    Допаѓања:
    142.540
    Има ли пропишано колку галама може да прави еден автомобил или мотор? Да ги пријавам овие брчачиве? Имам еден идиот у зграда спроти, има мотор на 4 тркала (ваљда толку е дебил шо не може на 2 да вози) и бескрајно многу е гласен! Па уште и женски се качуат со него не знам како не го боли глава од галамата.

На Peco, Dadusicka, Viktorijaaa5 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.374
    Допаѓања:
    279.060
    Не е за овде прашањево ама знам дека вде ќе добијам најточни и нјаврзи одговори:Се исфарбав пред 3-4 дена и не се бендисувам ич,нешто експериментирав ама :headbang:.Фризерката ми е на одмор,сега се думам сама пак да се префарбам оти вечер сум на свадба.Косава ми е е ептен слаба,се плашам да не ја изгорам скроз како метла да ми постане или да ми допопадне:worried:
    Совет?!

На fallenangel, Lejla8 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  19. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Совет ако не сакаш да ја догориш стави кна. Само да знаеш дека кната потешко се покрива после тоа. Ама важно акко си за кафена или црна или црвена ќе ти покрие и ќе добиш сјај и ќе ти ја ојача косата.
    Позз од Претор. Вечерва си одиме дома DSC_0056.JPG

На kuc, Tajnaotrovna, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Добар ден.
    Кафето испиено на средно водно.
    На враќање влегов во теранова и да не кажувам со колку парчиња излегов :wasntme:

Домашна супа правам или со телешко/пилепко + зеленчук
    Или само зеленчук.

Динстам месото, чистам од коска, додавам ситно сецкан зеленчук, на крај додавам фиде
    Кога сакам брза лесна супа, пикам во вода со коцка, ситно сецкан зеленчук, проварувам и додавам фиде.
    А за најбрзо пикам петел супа или супа со кендли и тоа е тоа:D

Кога ќе се вратам наназад, сфаќам дека уствари скоро никогаш не се карав со родителите. Бев послушно дете. Ги почитуват родителите и учев како единствена моја обврска. За шопинг може не добивав колку шпо едно дете или тинејџер посакува, ама се немаше. Меѓутоа за послушноста секогаш добивав дозвола за излез и пари за излегување. Секогаш имав пократко време од останатите, ама почитував и никогаш не доцнев. Е единствено нешто што не успеаа моите да ми додржат и ми се лутеа е што почнав да пушам. И тоа многу рано, на почеток на средно. Растев во период кога се купуваше витач или смедеревка и се седеше на форум и СФ. После тоа почнавме и по кафанчиња (биртијчиња) да се собираме пред диско, ама битно со другарките се чувавме и не дозволувавме да се случи некоја глупост. Дечковци скоро сите фативме дури на крај на средно, почеток на факултет. Претходно повеќе имавме симпатии. Е какви спомени ми се навратија и уште колку можам да пишувам на темава. :$

На kuc, bittersweet, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.