Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.225
    Немој @mareane ќе ја направиш слама косата. Прикриј тоа што не ти се допаѓа со поинаква фризура за вечер.

Пластични операции би правела да немав здравствени проблеми и да имав одвишок пари. Оној/онаа од погоре не ми се допаѓа ама ако е среќен/а што да не :)

На kuc, Ane-Goki1, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ви ден и од мене.Пластични операции,да,ама да не е претерано,како овај погоре,и секако ако џебот е длабок или се влечка по земја :!:.Мареане-подобро почекај за косата,камуфлирај со фриз. на пр,еднаш таква грешка направив и цела година не можев да ја опоравам,слама беше.Скорпија-официјално честитам,само убавини нека ве пратат.Растев смирено и мирно,не дека бев цвеќе за мирисање,ама по прав пат си терав.Синко помалиов не е лош,ама пубертетот го има мавнато јако,не е проблематичен,ама си тера по свое,зборувам па ваљда нема да испари низ уши,се надевам ќе остани нешто до мозок да стигни(facepalm)

На kuc, Ane-Goki1, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Добар ден :)

Да ве поздравам прво со утринското кафе, од сабајле ви е сликано :)
    IMG_20170812_145438.jpg

На 4500 степени надвор бев да си купам штикли и си купив (hollest) за на свадба :)

IMG_20170812_144020.jpg IMG_20170812_144223.jpg

Сега пијуцкам лимонада, се обидувам да се рехидрирам :)

Со моите не се имам карано многу, не бев проблематична, а и моите се многу open mind, посебно мајка ми. Сепак, сме имале несогласувања, меѓутоа јас како ќерка и' на @sanjaeva ќе им образложев зошто и како и ќе си останев на моето. До ден денес сум таква.

Со моите најголема неразбирачка ја имав околу образованието, кога им кажав дека сакам средно ветеринарно шлог ги мавна :)

На kuc, Ane-Goki1, Tajnaotrovna и 24 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    1. Купив цигaри,, ги стaвив негде,...негде :envy:
    2. Тoa штo ви лaјкaм не знaчи декa свaтив кoј е ТOЈ ГOРЕ :@

На kuc, Ane-Goki1, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.225
    Не се нервирај ќе ставиме пак слика :) грд е не си пропуштила ништо :))))

На kuc, Ane-Goki1, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @sanjaeva претпоставувам на овој мислат :)
    пластични операции во некоја нормала зошто да не ама да забегаш...исто и за тетоважи мислам
    со моите сум се карала во пубертет на секој можен начин, голем инает сум била и сум до ден денешен.
    Се осеќам ко да ми лазат мравки во главата уффффф ај нека заврне па да ги удави

На kuc, Dust, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Лелее scary movie 3ka
    Не би мењала ниш на себе нема сила што ќе ме натера па макар и најгрда и најдебела би била на планетава

Пс па плус и ако се водиме спрема тоа дека секоја жена на свој начин е убава.. Ехее 8):devil:

На Dust, Skorpija25, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    OНOЈ ГOРЕ е кaкo Кен вo стaри гoдини :D
    Јaс не би стaвилa ништo нa себе, aмa би извaдилa :emo:

На Ane-Goki1, Dust, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Околу пластични операции, би си ги смалила цицките и подигнала капаците, барем десниот :)

На Skorpija25, Lejla8, Sesil и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, арни сте? Јас фино, банана, кафе пијам и ве читам.

Вчера излегов без пудра, и онака бев во диско, чуму толку потресување кога и онака не се гледа ништо. :D

Со моите родители имам пријателски однос и блиски сме. Кога има некое проблематично прашање, со мајка ми се карам, со татко ми правам муабет. Мајка е тврдоглава и сака секогаш да е по нејзино, сакам и јас, па избива куршлус. Татко е реален човек, ист карактер имаме, па лесно ни е кога дискутираме околу некоја работа.
    Околу облеката никогаш не сум имала којзнае какви барања. И по прашање финансии и околу изборот. Ми текнува на еден период кога облеката ми се состоеше од фармерки, патики и маички. Секој шопинг јас се фаќав за слични работи, а мајка не можеше да се помири со фактот зошто се облекувам толку спортски. Муабетот одеше вака: види Ребека, убава кошула, пробај ја, а јас велев: не ми треба, сакам маица и фармерки. Е после ова следеше транзитен период кога почнавме да излегуваме и јас имав само маици, а ми требаа кошулки, фустанчиња, штикли и јас немав идеја што ми се допаѓа.
    Единственото нешто што ми пречеше е ограничувањето до кога треба да се вратам дома. Не дека сум испуштила којзнае што, ама половина час мене ми менува многу, ним речиси ништо. А примерна бев, учев, не пушев, не пиев, кога фатив дечко сама и кажав на мајка ми, и немаше причина да ме лимитираат. И им се лутам за тоа, ама малку. Кога ќе размислам подобро мајка ми ме органичуваше, татко беше потолерантен околу излегувањата.

Најдобро ти е да не ја дираш. Штом е слаба, обиди се да покриеш со фризура или купи колор шампон, фарба немој никако. Може и второто фарбање да го утнеш и тек тогаш ќе имаш проблем. :worried:

На kuc, Ane-Goki1, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    5.494
    @CameliaMiller , ако ми веруваш синојќа до 04ч бев будна и читав, гуглав, барав слики,искуства,совети,предлози,идеи за куќи...
    И тоа паралелно пуштена од лап топ, таблет и телефон, а папката со работа која планирав да ја работам остана на масичката, каде сеуште стои.
    Кога ќе сумирам, вреди куќа vs стан, за мирот, слободата, чистиот воздух, ваквото кафе испиено во спокој и уживање, уште рано сабајлечки да акумулираш енергија и живот.^_^
    Второ Камелија, ако си ги купила утрово сребрените од лево, имам јас сребрени и златни, најнеудобни штикли евер ми се! Мислам дека ни се исти, тој е тој модел, таа висина, пад, шпиц...
    Ти посакувам среќа со нив.(hollest)

Мал осврт на темите...
    СУПИ И ЧОРБИ многу сакам, обожавам пилешка и телешка по некои ресторанчиња. Дома правиме домашна со вода од кокошка +зеленчуци, инстант готови секакви, крем чорби домашни со зеленчуци па се пасираат, и во комбинација со пармезан, павлака, лимон.Обожавам!
    Баш денес ќе јадам домашна крем чорба.

Со МОИТЕ сум немала проблеми, секогаш сум била примерна, не сум ги разочарала, баш напротив ги оправдувам нивните очекувања секој ден, од мала сум била одговорна за своите обврски, скромно дете и скромна девојка денес, единствен проблем ни беше и денес ни е што сум тврдоглава за некои работи, и си држам до себе и своите идеи и сонови.(lalala)

ПЛАСТИЧНИ ОПЕРАЦИИ, се што е умерено е убаво.
    Не знам дали би направила, мислам дека не, никогаш не сум посакала, но никогаш не вели никогаш е едно од моите пораки.:clap:

На kuc, Dust, Cka и 9 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Не постојат удобни штикли за мене... 99% носам старки.
    Трпи бабо за убавина сум по свадбиве :)

А куќа.... Нема замена. За мене барем. Не толку куќата, колку дворот :)

На kuc, nina123, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Ма има доста работи што би променила на себе,ама за тоа ми треба некој друг живот во овој сега не би ме мачела.Џабе кога најубавите години зад мене се.
    А и да сменам нешто сега од физичкиот изглед,ќе избришам ли со тоа ,,нешто "од минатото.Не.
    Тие што сакаат и можат нека повелат.Не ми пречи ни некој како тој горе.Едноставно негов/нејзин живот и тело.
    Изреката секоја жена е убава...за мене е дрн,дрн јариња.

Децава мои.често се жалам од нив.Имало и конструктивни разговори има и удирање глава од ѕид.Колку и да гледам да бидат некако на прав пат,се нешто ми се чини дека застрануваат.Не во смисла дека тоа се лоши работи,туку е повеќе мрза,безволност,летаргија...
    За мене веќе и заборавам каква сум била,знам само дека не бев проблематично дете.

На kuc, dunika, nina123 и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Пластични операции не би направила, едноставно не сум спремна да одам под нож ради естетика. Задоволна сум од својот изглед (не и од моменталната тежина, ама за тоа не треба операција), па веројатно затоа и го имам тој став.

Пластични операции кои го менуваат личниот опис никогаш нема да ги разберам, ниту пак силикони во стил на Цеца или Карлеуша. Сепак, силикони од B на C се сосема океј.

Исто, операции за клемпави уши, грбав нос, минимални филери во усните изгледаат убаво и го менуваат ликот, ама позитивна промена е тоа.

Ги гледам сега и силиконите на Цеца и Карлеуша, и во цицки и во усни ми се репер за тоа како НЕ треба.

На kuc, nina123, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    5.494
    @CameliaMiller јас носам штикли од 16 год почнав со нискички 2-3цм, и постепено како растев, како созревав, како сама си го градев имиџот ги менував и штиклите, па такада имам свашта купено, носено, пешачено, седено, стоено,држено во вис нагоре( joke де:devil:), ама како со овие два пара лошо искуство немам доживеано...
    Ретко ги носам, повеќе за блиц кафе-мафе шема, поретко на свадби зошто еднаш ги носев сребрените и останав на маса да преседам јер немав резерва со мене..
    Понеси си некоја полабава штикла за резерва или балетанка.

На kuc, Lejla8, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    И јaс сaкaм кaфе-мaфе шемa :lol:

На kuc, Ane-Goki1, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    5.494
    Многу добра комбинација кафе- мафе (y)
    Подбра може да е само диско - миско:music:(poolparty)

На kuc, Lejla8, EuHenIa и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    И јас порано бев заслепен по стан и сакав да живеам во стан, ама сега во скоро време се премислив. Во куќа имаш приватност и што сакаш можеш да правиш додека во стан не е толку едноставно. Во стан би живеел привремено само. :)

Миле воли диско, диско. :music: :D

На kuc, nina123, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Секогаш си носам балетанки, рееееетко сум издржала цела вечер во штикли. Тоа на свадбите кај што не играм.

Не знам дали сме муабетеле, играте ли боси по свадби?
    Мене ми е ултра сељачки момент, ако немам резервни поудобни обувки, или трпам, или не играм.
    Боса ни под разно.

@Mr. Right а ја коло шумадиско

На kuc, nina123, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Нема подобра шема, прво кафе па мафе. 8)

Боса не доаѓа во предвид, ултра - супер - сељачко е. За целодневни свадби на кои знам дека ќе играм, си носам балетанки, за оние не-толку битни едноставно не играм и решен проблем.
    Сум видела девојки кои играат боси со образложение - па долг ми е фустанот, не се гледа. Е арно де, како видов јас?

А таква работа како удобна штикла - не постои. Удобни се патики, оксфордки, балетанки (но не сите), ама не и штикли. Јес да овие од Биана се ептен удобни, сепак, за штикла правиме муабет.

На kuc, nina123, Someday и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.