Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.691
    Ми тргна наопаку одморов. По пат на пауза симнувајќи се од тротоар со малово во раце го свиткав глуждов. Болка у пм. Сеа ми е отечено вајда нема полошо да биде:whew:. Заклучивме со мм дека сме остареле и дека сме веќе само за у охрид и планина, се почнало да ни смета :D.
    Ај да не мрчам важно сме на одмор

На kuc, nina123, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Пластични операции - да, ама не за промена до непрепознатливост. Оправдувам во случаи кога е правена ради некој недостаток, маана која влијае многу на самоовербата на личноста. Пример многу крив нос. Али изложување на операции ради бес, ради желба да изгледаш како некој или како што си зацртал дека треба, при што се потребни куп операции ми е несватливо.

Сме збореле, јас и ти бевме меѓу погласните ПРОТИВ играње бос. Јас и онака не играм, скоро па ич, не пак боса :lol: Не личи, свечен фустан, фрзура, шминка и боси нозе или домаќи папучи. :tmi:

На kuc, nina123, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Можеби некогаш би направила некоја пластична операција ама сега не би иако си ги знам и повеќе од добро недостатоците. Не би го корегирала видот затоа што си се допаѓам со очила, ушите ми се клемпави, носот голем ама па ич не се замарам, со годините се прифатив таква каква што сум. Немам против никој што би се одлучил за опееација, на крајот е најбитно како се чувствуваме во своја кожа.

Боса на свадба и јас викав не, затоа што сум издржувала целодневни свадби на нога, со играње арно ама на сестра ми свадбата кога ми потекоа нозете, кога почнаа да ме сечат ремчињата си се соблеков. Не знам што се случи, после тоа пак ги имам носено истите со саати, пред тоа исто на свадба ги носев истите цел ден ама тука не издржав. Фустанот без нив ми стоеше очајно ама не помислував да седам на свадбата на сестра ми.

Куќа секогаш ќе биде мој избор пред стан. Во стан се гушам, ми треба слободата што ја дава куќата и дворот.

Супа сакам секаква, најмногу домашна, со варено пиленце и еден куп зеленчук.

На kuc, dunika, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Убав ден денес слабо ветре со сонце ту дијде ту го снема ама ако се осеќа она права пролет зза да биде осечајот поубав почнав полека да се спремам за одморот. Куќава ми е бомба па од нејзе ќе почнам
    Се читаме

На kuc, dunika, nina123 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Од вечерва најавија драстичен пад на темоературите. Едвај чекам, таман и климава да ја одморам малку. :nod:

На kuc, nina123, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Денес е денот кога треба да врне, па, еве, чекам и бројам. :sweat: :D
    Сто пати се разбудив синоќа и уште толку пати и презаспав. На крај во десет станав во паника. Рекорд во спиење ми е ова.

Главно носам ниски,рамни чевли,патики....се'. Ама носам и на штикла,т.е. штикличка од по 3-5-6 цм. Оние повисоките ми се за демек... побитни настани |( и тешко издржувам стоејќи на такви, па ги избегавам.

Пластични операции... сто пати имам кажано. (y)
    Ама репер не ми се Цеца и таквите. Дека ќе направам некогаш... мало морген. Баш од страв да не испаднам ко Цеца и таквите. Коа ќе видиш...се во круг а задоволството на коцка.

Еден труд ми пропаѓа ради туѓа непромисленост и i can't do anything about it освен да оставам така и да го чекам одговорот во октомври,здравје...негативен,разбира се.
    Нервозата бар ми спласна, колку толку. Бар за една трошка де...да не се лажеме. :D

На kuc, nina123, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.374
    Допаѓања:
    279.060
    Во последно не носам штикли,освен за свечености.И тогаш преферирам удобни чевли,од Биана ми се фаворит за таа намена.
    Ама вечерва правам исклучок,искрено не ми се даваа 2400 за едно облекување,па си купив некои ефтинки,а повисоки се ама на дебела штикла.Незнам како ќе поминам,највероватно повеќе во седење...
    Косата не ја префарбав ,каква е таква ...

На kuc, M&M, nina123 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Не секоја мајка е мајка. Запрепастена сум.
    Колку треба да си ладна како личност за на сопственото дете да му кажеш дека не ти моментално приоритет. Што год и да се дешава, дете ти е секогаш на прво место. Ако ако имаш две ко во ситуацијава никад не смееш да дозволиш едното да испашта на сметка за другото.

Последна измена од модератор: 12 август 2017
    На kuc, M&M, nina123 и 21 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.089
    Немам против пластични операции, сакам и јас, да си ја зголемам устата. Ова ми е желба од мала. Стварно, знаете дали се ризични и што да ставам, а да не ми изгледа како на магарето од Шрек?
    Значи природна да е, ама зголемена.

На nina123, Hipster, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.635
    Допаѓања:
    178.128
    Те видов во модни критики и според мене не ти е потребна никакава пластична операција :)

Се вратив од работа и го чекам најавеното заладување. Можеби доцни а можеби и нема да дојде :|
    Дали е дозволено шетање на Водно? Или важи забраната за движење низ шуми?

На kuc, nina123, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    За природен ефект стави филери (хијалуронска киселина во олик на гел). Со игла се вбризгуваат во усните и нема потреба од никаква операција, бираш колкава количина на гел да ти вбризгаат и тоа го изведува доктор (може и забар) со лиценца дека посетил таков курс.
    Е сега, треба да внимаваш кој тип на филери користи и дали има доволно искуство, лесно може да направи утка (несиметрично ставен гел, грутки итн.).

На nina123, Annath, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Невремето, каде е?

Пукнав од жешко. :@

На kuc, nina123, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Еве го доаѓа.:!: Кај мене се наоблачи па и ветре како да има.:wasntme:
    И да заборавив силикони сакам да си ставам :nod:

Последна измена: 12 август 2017
    На kuc, nina123, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Пластика не би ставала. Може евентуално една липосукција на задник, за да можам да облечам краток тексас шорц.:P

На nina123, Annath, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Едвај чекам да залади. Облачно е, ветер дува ама никако да залади и заврни. Да знам дека нема да се истури утре да организирам шетња :?:

На kuc, nina123, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    И мене ми е чудно кога некој ќе ми каже ептен удобни штикли... Можеби, оние ептен нискине, ама штикла удобна?
    Можеби помалку неудобна :)

@JuLleE јас за капациве сакам ботокс. Сега тоа не е трајно решение, максимум 1 година, ама тоа е добро, ако не чини - ќе помине и нема трајни последици :)

На kuc, nina123, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Домашната си ја завршив :muscle:
    graphics-cycling-473021.gif
    Малку се зезнав, рано излегов, па мислам дамла ќе ме удреше. Жива душа немаше на кеј...јас и рибарите :D

На kuc, dunika, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  18. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Со дечко ми имаме така една малку безобразна заедничка песничка што некад си ја потпевнуваме.
    Толку сум во пмс што се расплакав и му се налутив зошто не сака да ми ја испее и тоа надвор ми текна дур шетавме.
    Сега срам ме фати. Не ми личи ова однесување.

За естетски корекции, на мене засега не сакам. Понатаму желба ќе имам сигурно, ќе видиме дали финансискиот дел ќе ми помогне да ја реализирам.
    Ако е со усул, и ако изгледа убаво, поддржувам.

На M&M, nina123, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.089
    Не е опасно нели? Да не добијам некоја болест како последица оти ова ми е стравот :D.
    И дали нема да ми се распадне устата после некое време оти на повеќето такви им стануваат како растечена гума:|.

А да и липосукција сакам:).

На Annath, Rebecca_R, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.635
    Допаѓања:
    178.128
    Што не ме викна мене? :D

На kuc, Mr. Right, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.