Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Супер е времево,јас не се жалам,големи промени да,ама па претходноно беше заникаде
    Гостинка имам од Србија,за Охрид,заедно ќе одиме,најверојатно вторник ќе одиме,одморот мој почна,мм и понеделник е на работа
    И на раат со ширум отворен прозор пеглав,и не се пожалив
    На мени денес пиле печено со пире и салата

На kuc, Skorpija25, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.715
    Добар ден
    Тмурен ден, тмурно расположение...
    Кај нас само ветер ладничок дува,инаку пак е топло

На мени денес пици и пастрмајлии, и гости
    Сакам и постапалки да правам за малиот... Све сакам, уште да имаше него кој да го чува :worried:
    Ќе постигнам некако, ко стално :muscle:

На kuc, Ane-Goki1, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Добар ден. Убав ден.

Може ли денес цел ден да збориме колку е времето прекраснотија? :inlove:

Конечно асално се наспав. Прозорци отворени, мачето за прв пат после 3 недели не е малаксано и си го собра јазичето внатре. Дури доби желба и да се игра.
    За ручек варев грав со ребра и сланина. И тоа уште толку ме асоцира на есен.
    Конечно ќе се испие топло кафе а и мафе. :D
    А може и палачинки ќе направам за прв пат летово, оти времево ми дава волја за се.

Се надевам искрено дека ова е крајот на летото и дека африканските жешки бранови нема да се вратат повторно.

Уживајте во есенскиов ден.

На kuc, Rubiii, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    178.120
    Од атлетика гледав скок во далечина, каде што настапуваше србинката Ивана Шпанович

Исто и скок во височина со русинката Марија Ласицкене :)

Имаше и една Холанѓанка што трчаше, ја заборавив како се викаше :)

Во моментов, РК Вардар игра на турнир во Германија. Може да гледате на следниот линк
    https://www.facebook.com/vfl.gummersbach/videos/1440895715958859/?fref=mentions

На PUPICA, Dust, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  5. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.754
    Допаѓања:
    7.574
    Спортски ден

На Dust и Lejla8 им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    152.847
    Рернa уклученa a дoмa се живее....јееее....некa пoтрaе темперaтурaвa..дa пoдишиме мaлку...

На kuc, Someday, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    И ние сме станати од 7. Нема прозор што не е отворен, провев мава од сите страни. Јас сум со дупла доза Скоприл.
    Туку за пластичните операции сакав да кажам...Всушност, не би правела и сум релативно задоволна од својот изглед, а тоа задоволство кај мене расте правопропорционално со годините. На висина 166 држам тежина околу 58. За секој ден користам само лесна пудра, руменило, маскара и кармин. Коса во лежерна пунџичка-сам свој мајстор. Се облекувам лежерно, на ниски обувки.

Но, летово имав доста активен социјален живот. Многу настани и собиранки од кои произлегоа доста фотографии -јас со пријателки, роднини, познанички. И сега гледајќи ги фотографиите ми се роди некое незадоволство. Повеќето од жениве на моја возраст и +/-, бајаги поисцртани, усни изразени, пози извежбани, стомак вовлечен, гради исфрлени. Јас немам фејсбук, се сликам за мое лично задоволство и спомен што би рекле стариве, а не за себепрезентирање по социјалниве мрежи. А еве летово доста слики без мое знаење и дозвола излегле на туѓи профили. Меѓу извежбани пози, обилна дневна шминка, испеглани коси, јас себе си се перцепирам некако спонтано и натурално. Што знам-да си останам ли своја и водена од свои убедувања што се однесува до физичкиот изглед или да им дозволам на трендовите да ме водат. Првото ќе биде знам, но и самото јавување на дилема не е добар знак...

На Hipster, ph.orhideja, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво, како сте друштво? Јас таман, банана, млеко, кафе пијам и штракам по нет.

Малку ко матно ми е во главава ама пријатно е. Дома сите задоволни, наспиени, одморени. Идеално би било да има сонце, ама рано е за дождови, ќе има уште топли денови. :sun:

На kuc, Ane-Goki1, Someday и 11 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Кога треба да се спремам ме мрзи ме заболува глава и загласвувам буквално во време и простор.
    Ја го кај е часот јас дремам.
    Плаќаж за бебево а си го држам едно 4 часа во раце :^):|
    Кујзнае како ќе биде на 100 ума сум.
    Ижам 3 пара купаќи :makeup:
    Доста се.

На kuc, Ane-Goki1, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    @vitamina мцни од Сабвеј едно сендвиче со тенки пржнати сланинчиња за мене, кога јас веќе не можам :)
    Имате директен лет до Закинтос?

На Mr. Right, Dust, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Да и тоа 5 пати во денот има лет а картите се за смешни пари 300 фунти за сите тројца повратен билет и тоа не со виѕ туку со друга компанија. Да требаше да одам во мк ќе платев 2000 фунти повратен билет за сите тројца.

Се спремам јас, спремам торбите накај 7 ќе поаѓаме :emo:
    Летот е 3 ипол часа како ли ќе се издржи не знам

На Ano, Ane-Goki1, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  12. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Доар ден, убав ден.:)

Ми се допаѓа временцево што е облачно и ветровито, освежено, се потсетувам на причините зошто сакам есен.^_^ На вакво временце повеќе функционирам.:!:

Не бев присутна во трета смена дека скиткав таму ваму, па да се изјаснам на темите на муабет што сте ги имале.:):$

Тест за бременост првпат купив годинава:$се пресрамив некако и се тупнав во аптека, што да правиш кога ќе се најдеш во небрано.8-|Кондоми имам купено иако повеќе ми беше срам:$ама се охрабрив зошто здравјето ми е побитно и нормално на тогашниот партнерот да му дадам до знаење, дека што е сигурно сигурно си е.:!:

Тропскиве горештини не се пречка за мафесување, побитна е желбата.:$ Ама сепак поромантично ми е мафе во есен посебно кога врне.:rain::$

Не бев во Скопје на Пиволенд , што не бев ради немање екипа ама затоа вечерва одам во Струмица на open fest:nod:(poolparty)се надевам убаво ќе поминам, ќе ви шкртнам импресии како поминав.:)
    Ако некој има од Струмица на темава нека шкртне какво е временцето натаму.:)

Имајте убав ден.:)

На kuc, Ane-Goki1, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  13. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    @CameliaMiller јас можам да цепидлачам со саати :D
    Уште еден податок, Лејди Ди била трудна од муслиманот :|

@Petra777 бидна ли невестиче? Страшно ли е?:worried:

На fallenangel, Ane-Goki1, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007

Абе викендов и е свадба на @Petra777 ??? Бреј невестулки неделава :)

За 3 ипол саати ич не му ја мислам.
    Јас најдолго летав 9 саати.
    И да, досадно беше. На краткиве летови играм Кенди Краш и сл. Дур потрошам животи слетуваме :)

На fallenangel, Sesil, Ane-Goki1 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Да ма да и јас слушав музика и жмиев кулирав без бебе ама со бебе.
    Де се покакало се помочало, вришти не сака во раце склет му е не може да заспие соблачај облачај во еден газ место...
    Ај ај да не се потсетуам :worried:

На kuc, Sesil, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ќе се навикне, и онака цел живот ќе треба да лета :)
    Малецко е, нормално е да е нервозно во авион. Ти само потруди се да бидеш смирена, нормално е. Немало лет каде што некој беблак не пиштел. Тоа големи деца кенкаат, не па бебенце. За нас е нормално да истрпиме и притисок во уши и се', него му е потешко и не знае како поинаку да ти каже освен со плачење.

На Sesil, Annath, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    И јас сум од 7 на нозе|(
    Дијана.. на државна матура правев проектна на тема conspiracy theories for princess diana's death и бев единствената во моја генерација што проектна имаше по англиски8-| и од тој ден се што се збори за дијана не ми е интересно:D
    Кондоми си купувам, всушност вчера купив од рамстор, намалени им беа.. тестови за бременост имам купувано, зошто срам..
    Мене ми е повеќе срам да барам некоја услуга и 100 пати ќе се препотам, него ли да си дадам свои пари за тестови и кондоми..
    Секс во лето..:x :shake: да готвам, можам се ама прашањето е што сакам..а тоа се брои на една рака.
    Денес мешана скара за ручек и тоа купена:wasntme:
    Имам едно загноено враснато влакно на стомак и тоа преку ден стана такво, сабајле кога излегов беше минијатурно а кога се вратив колку орев(facepalm)..ама надолу е кај што се закопчуваат фармеркиве..стана огромно|( 3-4 пати досега ми се има случено ама сега боли бре..и не сака да созрее.. ихтигал ставив..мн е грд и редок, ихтиол нема никаде а тој одма ми помагаше :( ако знаете слично на овие 2, одма да кажете пошо мислам дека некој царски рез ми направил, од болка не можам ни да седам ни да се наведнам ниту пак фармерки да закопчам..а имам гоолем праг на толеранција:rofl:

Закинтос за со деца па уште и мали, не ми е. Ама убав провод @vitamina :party:
    Се надевам не сте во Лаганас сместени:lol:

Најдолго летав и јас 9.5 саати ама здивев:D
    Се прашувам како ќе се лета од Франкфурт за Токио за нова год, 11 ипол саати без прекин:drunk::tmi:

На fallenangel, kuc, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас и ти уникати во генерација.
    И јас бев единствена со проектна социологија. Имаше двајца од правен смер деловна психологија полагаа, после нив само јас социологија.
    Кога ме грабна Душка да ме испрашува и вон проектот :) :) ама јас спремна, ем троа зборлеста, ја надзборев :muscle:

На Annath, Mr. Right, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Ќути за Душка не ми збори:envy: во 4та душата ми ја изваде:D
    Јас последна да е па немаше да правам проектна ако таа е во комисија:rofl:
    Мене па бидејќи имавме "многу" по англиски професорки, бизнис ми беше во комисија:rofl: и драгана ментор ииии не памтам кои други беа:whew:

На Annath, CameliaMiller и Lejla8 им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    За со деца е прашинке :D како не е
    Ние одиме кај кумовите се фул таму со нив во нивна куќа терасата е со поглед на морето достапност на бејби ситер си имаме исто така да така е супер одлично. 8)

На Sesil, mareane, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.