Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.527
    Допаѓања:
    288.908
    Завршив работа :(.

Туку тактика им е со чоколадата. :devil:
    Не е од добри намери. Си викаат паднат ни е шеќерот, нервозни, или пак сакаме да збориме за врската...и вака тутни ни едно чоколадо.
    Првен ќе го изедеме, хормонот на среќа до горе, па после грижа на совест доле... и сме заборавиле што сакаме да им кажеме.

Се им е однапред испланирано. Знам јас.

На bittersweet, Lady Phoenix, green.eyes и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Јас ќе бегам на спиење бидејќи и мене нешто ми се јаде... само мене ми се искушенија теста.
    А имам едно пакување замрзнат жу-жу. Од прееска ми е на памет, ама нема да поклекнам.

Пијам чајче од камилица, грлото ме боли, што осетлива сум станала.
    Денес имавме мајстори, ни инсталираа инвертер клима, и само што се симнав долу, кога престанаа со бушењето, од тој облак на прашина веднаш ми се јави некоја инфекција на грло.
    Не ми е прв пат. Кога е многу прашина надвор, а тука градов ионака е загаден и смрдлив, почуствувам гребање во грлото и не ретко завршам на антибиотик :(

На bittersweet, Lady Phoenix, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739

Јас ја сефтосав мојата денес! Топ е, споредено со другата што ја имаме, глас не и се слуша!

На Lady Phoenix, Esmeralda-MD, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.722
    Јас си изедов две парчиња торта.. за част на искушенијата и диетите ]:)
    Не ме фаќа сон ниту дремка .. големиот и малиот ага сигурно привршиле, на ноќен ред оној голем брат не сакам ниту да го слушнам оддалеку апа камоли да го гледам, а пак затоа дискавери инвестигејшн си пратам редовно:)

Пријатма вечер:hai:

На bittersweet, Lady Phoenix, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.429
    Допаѓања:
    180.132
    Аман бре жени имајте милост на диета сум бреее кога и не сум била
    Почнав и реков дека ке се мерам после 5 дена за да не се разочарувам
    Конечно се е таман средено цакум пакум ке видам до кога само ,ама од друга страна ме дрма пмс
    Јас сакам да прашам нешто тука сигурно ке се развие дискусија поголема одколку во темата кој вид на контрацепција го користите ?На ум ми е да си почнам со апчиња?:?: чекам да добијам деновиве и да почнам
    пукајте жени

На Petar80, referentka, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.527
    Допаѓања:
    288.908
    Може да качиш килажа...може не.

На Petar80, referentka, Esmeralda-MD и 2 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.722
    Јас имам доста гадно и макотрпно искуство со овие пилули, и на никој не му го посакувам моето.
    Но секој организам е различен и различно ги прифаќа овие пилули, потребно е да се истражува и да се види што би ти одговарало за твојот организам, ако треба смени неколку видови битно е да ги пронајдеш вистинските за тебе бидејки не секоја пилула одговара исто на секој организам.

На DVAANGELA, Petar80, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.429
    Допаѓања:
    180.132
    едно време микрогинон пиев немав никакви проблеми

На Petar80, referentka и tessie им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.722
    Баш затоа и кажав контрацепцијата кај секого е индивидуална,јас ради немарност си пропатив.

На Petar80, Esmeralda-MD и tessie им се допаѓа ова.
  10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Се стегав цел ден да не пишам за шопинг да не ме карате но ќе си пишам :) ...Обожавам и во маркет да е само пари да се трошело хаха така вика мм...имам мн интереснаа случка...Во јануари поднесов за кредитна картичка и одам пред работа да си ја земам кога отворам гледам златна !! Се чудам јас банкарот ми вика браво златна јас прашалници цела...но гледам за 5 мин морам на работа и такси фаќам и летам...во главата си правам филмови каков шопинг ќе падне утредента...кога стасувам на работа ми звонат од банка да ја вратам картичката грешка ми направиле златна но лимит хаха имаа среќа шо бев на работа инаку кога ќе се пуштев во шопинг хаха и ја вратив и бидејќи не сум потрошила ништо на мојата картичка ме наградија плус 3000 :) ии мн паѓам на попустии ептен ме влечат тие зборови 30% 50% ...или купи две третото гратис...ако имам дома битно на попуст е да се земе...одам по млеко бее само млеко да купам пример идам со сјај за садови со гратис крпа, прашок плус омекнувач,4 млека,дезедоранс плус ролон итн итн или одам за блуска некоја секојдневна се враќам со штикли и свечено фустанче....трошач невиден сум...а сега за бебуш кога ќе го правиме главниот шопинг мм го боли глава хаха ееј на 13 јануари јас во Џамбото лампиони гледам а на 14 се открасува мм се крсти :D

На Lady Phoenix, green.eyes, danichap и 8 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Добро утро дами....не знаев кој за што е, па измешав од се по нешто...:)

На bittersweet, Lady Phoenix, green.eyes и 15 други им се допаѓа ова.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Кафињата се еспреса нема промашај ќе земам едно тоа е мое кафенце и едно смуди или цеден сок што и да е ;) убав ден и денес ќе биде убав почеток на викенд на сите што му се радуваат на викендот и не се на работа :) поздраав до сите и убав ден и викенд :)

На vitamina, Petar80, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  13. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Сончево утро:sun:.Добро утро:coffee:.Се гледам во огледало и сум многу бледа.Шминки еден тон во несесерот ама кој да се шлака сега?!?!?Ама пак од друга страна срамота е со луѓе работам.Вака изгледам како да сум болна. Свекрва ми за шминките особено за карминот вика малку живот да си ставам :makeup: .Жени што мислите за несредените мажи/жени што работат на јавни места(шалтерски раб.,келнери,доктори и сл).
    Имајте убав ден петочен:f::f:(y)

На green.eyes, Sky-butterfly, Eli23 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.258
    Допаѓања:
    277.668
    Добро утро денес дупло машко кафе пијам ќе го биде денов изгледа

На green.eyes, Annath, Mekuska и 8 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.639
    Допаѓања:
    109.076
    За мене чајче од брусница молам, кафе едно најмало на цел свет, колку за атер. И геврек златен, геврек мил, ми спасува живот од сабајле :D Добро утро мили мои :*

На green.eyes, danichap, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.258
    Допаѓања:
    277.668
    Ангелче ти само посакај (и ние овде ќе те мазиме и пазиме)Повели !
    images.jpg images (1).jpg download.jpg

На green.eyes, ph.orhideja, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.639
    Допаѓања:
    109.076
    Се по ќеф мила, алал вера, баш такво геврече јадам, чајчето погодено, кафето уште повеќе ;)

На mareane, Annath, Mekuska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Мајне либе не го носам со мене на шопинг од многу причини:

1) Нема нерви. Сме пробале, не дека не, и додека јас сакам да чепкам во секој дуќан како циганче у контејнер, тој мрчи, се грчи, се препотува, гунѓа, негодува, шест пати излегува да пуши цигари и на крај ми вика другпат излези си со мајка ти.

2) Не е веродостоен критичар.Никогаш не ми преправа во изборот и според него се убаво ми стои, само за да ме откачи нормално и тука да завршат неговите маки и моите патешествија. Еднаш беше со мене и јас пробав сукња од овие сега модерните со фалти и напред и позади, го прашувам како ми стои, он ми вика- екстра, кога да се погледнам во огледало што да видам, изгледав како разапнат чадор за сонце-„Скопско“.

3) Тој мрази да купува, дури и кога треба тој да се поднови. И кога одиме да шопингуваме за него, тој стои од страна како мало дете, а ја треба да бирам. Што и да му одберам не се буни и гледа купувањето да трае што е можно пократко. Во неколку наврати го оставив сам да бира и искрено се покајав. Бевме на шопинг во Бугарија (мораше да појде, се спремавме за кумство) и бараше одело да купи. И пред еден дуќан стои продавачка, пуши цигара, а она како од бордел излезена, ние пред излогот коментираме и најверојатно не слушнала дека зборуваме за костуми, леле кога го фати за рака и го пикна во дуќанот. Јас у шок, она му се унесува у фаца- „Сега ас ште ти намирам хубав костјум“, го пикна во гардеробата, му фрли едно зелено одело, а оно луѓе мои, зеленоо, зеленооо, страхота. И кога излезе овој, абе само лотосов лист му фалеше и да почне да крека - жаба крастача. А он намонтирал благотелеќи осмех и мисли дека е убав, она му дели комплименти, јас правам фаци... му викам, ај оди таму, соблечи ја таа алигаторска кожа, не ли видиш на што личиш.Продавачката фати да ме убедува колку му убаво стоеле панталоните у газ, го испофаќа и испогали, овој фаца луд јебе збуњенога, јас веќе притисок триста и излегов од дуќанот, го оставив на милост и немилост, па ако до толку нема очи и му е непријатно да ја откачи драката, нека оди на свадба како Миле Кузмановски у почеток на кариера. Кога ете ти го иде од таму како посран голуб, успеал да се откачи и нормално подоцна купивме многу убав костум, кравата и кошула. И така најчесто изборот ми го препушта мене, а кога ќе добие комплимент, се перчи како паун пред парење, па најверојатно затоа и нејќе да се замара.

Најубав шопинг ми е со другарките. Најчесто во Скопје, поради поголемиот избор и тоа трае од утро до вечер, со повремени паузи за кафе, ручек и слично. И ништо да не купам, душата ми е исполнета од дружењето и времето поминато со нив, се чувствувам полетно, без никој да ме замара и ограничува со времето. Одвреме навреме одиме и до Солун, особено кога има попусти, мајка ми е исто така купохоличар, па некогаш и таа не дружи, ама секогаш кога ќе купувам за себе, обавезно по некое парче земам и за него и за децата.

На bittersweet, Abrakadabra, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.035
    Допаѓања:
    123.692
    ако мажот ти даде кредитна и ти рече троши колку сакаш значи дека нешто гадно заебал работа!

Ја тоа не сум пиела во моја кариера. Хормони за него да не му смета кондом јок !

На Lady Phoenix, WORRIED.BT, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Добро утро и од мене.
    Со малото машала сме си поспале, ова се нема случено да спијам до 9-10 саат од кога ми се роди големото. Он уште у 7 е станат, а ова луби га мајка, сав је на мене, сака да си поспие.

За шалтерските работници не очекувам професионална шминка и фризури како за свадба, ама сепак по цел ден се со луѓе и не треба да се со мрсна коса и како Вардар да ги исфрлил. Римелче, карминче, туширање секој ден, зимоска може на два дена ;) , ми е во ред.

Туку големото се нешто удрено, изгребано си доага од градинка. Се мислам дали да речам нешто т.е. да направам бука. Треба да ми кажат дека се удрил за да пазам на симптоми како потрес на мозок и слично. Не дека дома не може да падне и да се удри, ама дома ќе знам.

Јас го испив моето кафенце.

На bittersweet, Lady Phoenix, green.eyes и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.