Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    За било што ќе треба да се акаш по пазари ..освен ако не исечеш бело чаршафче од по дома:rofl:

На Lejla8, Annath, Ane-Goki1 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Жабо, ај мене што ме доживуваат постара, него јас тебе те доживував помлада, помлада и од мене :)

@Dust јас мислев попросто е... Некоја цвеќара и сл.

@menelele фалаааа :)

На Lejla8, Annath, Ane-Goki1 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Е да..ако имаш пари одиш во цвеќара и кажуваш...колава накитена да е за 2 саати..и одиш по 2 саати и гледаш 2 машнички и 1 поголема..и тоа е..
    Плаќаш возиш:D
    Само немој во онаа во автокоманда на главна ул.:lol:

На Lejla8, Annath, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.304
    Допаѓања:
    92.104
    А јас пак да си кажам дека криво ми е што не го слушам Дино Мерлин вечерва во живо :|

На поминување и еден поздрав :)

На kuc, Lejla8, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Па не верувам повеќе од 500 денари да ми земат за машни. Или можда грешам....

А зашто не кај таа? Абе поеќе збунка ми направи Дасти! :D

На Lejla8, Annath и Dust им се допаѓа ова.
  6. nina123

nina123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1.138
    [QUOTE="CameliaMiller, post: 353909

Децо, да вас питам нешто.
    За свадбава на другаркава сакам да си ја накитам колава, дајте идеа што каде како колку :)[/QUOTE]
    Купи си од цвеќара две панделки и врзи ги на ретровизори:)

На Lejla8, Annath, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Па поскапа е а намќори се:D
    За машни често на метро иде цената, зависи колкави сакаш:lol:
    Нема да ти земат повеќе од 500:)

На Lejla8, Annath, Sesil и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    @Lilit @Petra777 изборот на венчаници преубав. Секоја прекрасна на свој начин.

Денеска убав ден излезе.
    Цел ден по улици,
    ММ ме прошет во парк, па во city mall. После тоа поспавме, па маалско кафе се правеше. Ама измрзнавме надвор.

Инаку се подновив чевли. Повторно 10цм. Не можам да ги најдам на страната на Bershka а ме мрзи да ги сликам сега. Сега уште пригода ми треба за да ги облечам, зошто плишани се и специфична боја. Ама за 799 не се пропуштаа. А за фустан да купам отидов.

На Ane-Goki1, kuc, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ај кажи ми и дека во околина живееш :rofl:
    Инаку еднаш имам влезено таму само, навистина намќорка таа, и толку беше....

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Трета смена? Еве ме мене, на вечера надвор од градов, глуждовите ми смрзнаа, се пикнав во чорапи сега. Прслукот ко да не е мој, ме стегаше, леле мајко, панталоните исто (дека не јадев многу) почнаа да ме стегаат. Се прејадов! :whew:

Фативме муабет кај би можеле да одиме за Нова година. Веднаш отворив booking да видам хотели, цени, и така. :D

Свадба ние испланиравме за две години, не наредно лето, туку летото после тоа. Кога би правела свадба нареден месец би носела ваква венчаница. До нашата свадба, има време. Здравје до тогаш, може и ќе сменам мислење.

[​IMG] [​IMG]

На kuc, mal.ecka, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    На таа пара... :D
    Животна желба ми е да ја пречекам Новата година некаде на топло, на плажа со купаќи, а вие тука да мрзнете. ]:)

На kuc, Dust, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Не баш за Нова година, недела пред тоа, недела после тоа, крај на јануари, не е битно. Мене ми е мерак да шетам, сега додека сум слободна и немам обврски.
    Инаку да, печалам пари и со мерак ги трошам на шетање, без разлика дали ќе шетнам на викенд во Охрид или во Виена, мене ми е убаво на душичката.

На kuc, Lejla8, Rubiii и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Тема: Дали би прифатиле врска или брак со некоја личност ако има деца од претходната врска/брак? И ако не, зошто не?

На kuc, Dust, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Околу венчаници, повелете нешто од мојата желботека :)
    0105514a3c835b149a60a5d462c22f79.jpg 6fbc9e6ea44a619b0dd04d5fc2b5b07f.jpg 4ef110daa963b439a22efcafc109b08e.jpg f20043b0eabbc982b7d91e53ee95caaf.jpg e771fa5bccd1bce5246fe6cddac75168.jpg d011ba61de45f7e30236edae1aaf22bc.jpg 2463b4ecf05c08227d479554f4c0eb16.jpg

@Mr. Right би прифатила, ако се уверам дека навистина меѓу нив е завршена приказната и дека нашле начин како возрасни да се носат со ситуацијата и одржуваат цивилизиран однос.
    Со маж кој е во ужасен однос со мајката на неговите деца не би имала ни секс, а не врска. Чим е неспособен цивилизиран однос да има, тоа мене многу ми зборува за него и неговите избори. Каква и да е, не смее да заборави дека им е мајка на децата и колку и да не ја сака, тоа да го има на ум и да ја почитува.
    А важно е и каква е таа и колку таа е способна да се носи со ситуацијата.
    Ако за неа врската не е завршена, ќе ме малтретира пошто јас ќе бидам нели лошата, а таква врска не би ни почнала.

Затоа реков, ако тие двајца знаат на што се, немам ништо против.
    Деца си се деца, не може тие да бидат "пречка" за ништо во животот.

Последна измена: 14 август 2017
    На kuc, Lejla8, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.404
    јас имам кажано дека сум 90та, да поФторам де :D :D

Ај и за времето да кажам - прекрасно е, се дише, се шета без да се растопиш и шминка да ти потече, и да се дотераш можиш итн, итн. Без клима сме денес, врата и прозор отворени. Од нигде никаде почна да се слуша шабанарија. ШизнаФ! Па шетав, па гости, па пак шетав... и така. Нек издржи бар уште утре ладното.

Венчавки - јас мојата пред 2 години ја поминав. Ко вчера да беше. Без еуфорија, трема, трауми и драми. Ко на роденден да ми дошле гостите :lol: Од искуство да кажам на тие тек што ќе правите венчавка - не е страшно, не боли, терајте ко што двајцата сакате без совети и мудрувања од било кој, дури и од најблиските.

Ако и јас имам деца, или сум во поодмнати години.

На kuc, Dust, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Јас би прифатил. Ќе станам инстант татко. :drunk:
    Сериозно би прифатил. Децата воопшто не ми сметаат и нормално дека секогаш се на прво место.

На kuc, Dust, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе,.цигара и фемина пред спиење.:)

Сабајлево немаше воопшто гужва по патиштана, таман стигнав дона на време да однесам деца во градинка, училиште, сега може на раат 3.5 саата да отспијам.:lol:

@Lilit честитки, фустанот преубав.:)
    @simonka93 лесни чекори на малиот.:hug:

Што убаво рефче на @referentka си игра докторка, мене после играње со децата ми треба доктор, вчера Лети сакаше буквално на глава да ми се качи(facepalm), ни гледаат кај газат, кај ќе те акнат, среќа заби до сега што ми немаат скршено, меѓусебе не се тепаат ама мене кога ќе ме докачат, не дека сакаат да ме тепаат, се бориме ама некако без осет ме газат кај ќе стигнат.;(
    :rofl::rofl::rofl:
    Вчера Конта сакаше да ме разбуди, ме покривал со плишаните играчки врз глава, се наведнал некако незгодно, мене раката под глава право во лактот мој се акна, си го помодрев детето во окото.(facepalm)

Не знам дали се однесувам во склад со годините, како треба да се однесува 37 годишна?:?:
    Со децава се подетињив и јас, играм, пејам со нив, дома, надвор, трчам како блесава по нив, возам точак без раце, се правам фраерка, возам ролерки со нив, скејборд, се си правам и ич не ми е гајле дали треба така да се однесувам или треба да бидам уштиркана дамицс да си одговарам на годините, вечно дете ќе си останам.:lol::lol:

Кој се жалеше како ќе издржале лет од 11 часа?
    14 часа Мелбурн - Дубаи, плус 3 деца испод 4 години и уште 5 часа Дубаи - Скопје, сама, ееее тоа е за жалење, птеживеав ама никад више.]:):rofl:

@eli25 ни ја нема, да не се породи, мислам дека август и беше термин.:?:

Лејди Ди си потпиша смртна казна кога се заљуби во муслиманот па уште кога се дозна дека е бремена, броени и беа деновите.
    Се знаеше дека Чарлс нема да биде крал туку Вилијам и со тоа без обзир што беше разведена од Чарлс, Дијана ќе беше кралица мајка, кај може таква битна функција да има со маж муслиман и плус идниот крал на Англија да има брат, сестра муслиман, немаше шанса тоа да го дозволат затоа ја скинаа.
    Татко му на дечко и на Дијана, Мохамед Ал Фајад е еден од најбогатите луѓе во Англија, Хародс го купил а државјанство англиско не му даваат не па да биде во било каква врска со кралското семејство.

На ph.orhideja, kuc, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.714
    Бидејќи и јас имам дете сега, би прифатила... Да немав може поинаку ќе мислев,баш поради причините кои ги наведе Камелија...

Но, :!:
    Повеќе ме мачи како околината би реагирала... На пример, доколку некогаш се разведам, и продолжам понатаму со друг, тој колку и да го прифати моето дете, неговите мислам дека нема никогаш

И да не заборавам, фала на сите:hug::hug: Вкусни беа, иако лоши на изглед

На kuc, Dust, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Од старт грешка.
    Возрасен маж, со изграден катактер, кој знае што сака, не може да дозволи неговите родители да играат улога во неговиот избор на партнер.

Ако му значи мислењето на мама, на мене и моето дете тој не ни треба.

На kuc, Lejla8, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Брак би прифатила ако и само ако јас сум разведена и имам дете/деца. Не сум тип на човек кој си го комплицира животот со маж кој позади себе има брак и деца. Не би можела да го толерирам тоа одење кај бившата жена за да ги земе децата и да помине викенд со нив, па договарања, караници и ред други комплицирани животни ситуации. Не сум ја толку фина да растам туѓи деца, да им правам ручек и да глумам родител. Едноставно не сум толку добра личност, па не би можела да бидам секогаш праведна кон нив. Маж е едно, ја го бирам, ама тие секогаш ќе бидат само негови и нема да е фер да го трпат мојот карактер. Вака и двајцата да се најдеме на пола пат, моето, твоето, не дека ќе е лесно, ама во мојот ум само таа опција е прифатлива.
    Но, ова под услов да решам да имам втор маж. Вака кога ќе подразмислам, доколку имам дете, не знам дали воопшто би се нафатила повторно да се запознавам со некого, па да наоѓаме заеднички јазик, преселување, прилагодување, комплицирано звучи додека пишувам, а не пак да треба да се соочиш со такво нешто.

Инаку јас сум генерација со @CameliaMiller , да не ме заборавите нареден пат. :D

На Lejla8, ♡BuBaLe♡, m.i.g и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.