Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.207
    Допаѓања:
    124.885
    @bittersweet точно си погоди :) Сега се доевме со синко. Вечерва од возбуда нема да спијам зошто утре си одиме домче. А и цимеркава рчи незнаете колку :( Ич немам спиено , по 2,3 саати..... Па и уште ми вика гаси светло и тв неможела така да спие :@ Не ми помагаат ни слушалки ништо :doh: Мн. е гласна. Синоќа една сестра ме ожали вика дај ќе ја поместам малку во кревет дебелка е ама ќе пробам :D Душа . Да се вратам во шема, тешко дека би прифатила брак со човек кој веќе бил во брак и има деца, не образложувам зошто го делам истото мислење со @Rebecca_R .

На ph.orhideja, kuc, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Имаш право. Комплицирани се овие работи во пракса.

На Lejla8, Annath, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Распад на брак не треба да значи крај на животот за бившите сопружници.
    Ако се на чисто кој каква улога има и ако се способни за договор и ако имаат желба за договор, може да е успешна секоја врска.

Децата си имаат родители, без оглед што се разведени.
    Очувот/маќеата можат да бидат родители само ако едниот родител го нема, починал или нема контакт со детето.

На Ane-Goki1, kuc, stetoskop и 12 други им се допаѓа ова.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    @CameliaMiller погрешно ме разбра... Не дека тој не би го прифатил ради мајка му, туку дека би расипал однос со нив заради тоа...
    Ова го спомнав ради пример во околина

На Lejla8, Annath, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Искрено, ако јас сум сигурна дека сакам да бидам со Трпе, а моите не го сакаат зошто има дете, и те како ќе си расипам однос со нив.

Не е нивна работа тоа, а ако имаат проблем со малограѓанштина, сами ќе си го решаваат.

На Lejla8, ♡BuBaLe♡, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Родителите ако сакаат и главата од ѕид нека си ја кршат, ако јас ја сакам и гледам иднина со неа. Со или без дете, сеедно. Имам кажано, уште е рано ама кога ќе дојде време за такви сериозни работи во една врска моите родители по автоматизам доаѓаат на второ место, а јас и она на прво. А тоа не значи дека јас не си ги сакам родителите.
    И убаво кажа @CameliaMiller , маж кој е со изграден карактер и свое ЈАС не можат да му диктираат од дома што да прави и како да прави.

На molikaMk, kuc, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.164
    Допаѓања:
    137.283
    тебе изумивме да ти честитаме, или јас не сум исчитала се - нека ти е честита синчето, секогаш да ве прави среќни :hug::hug:

За брак воопшто, треба убаво преиспитување на се и дали може да се носиш со тоа. Конкретно за деца од претходен брак на партнерот до детали треба секој сегмент да го преиспиташ. Не е така едноставно.
    Персона имаше долга врска со разведена жена со дете, се разделија оти не можеше да се носи со тоа. Се ожени, дете доби и се разведе, па и се врати на старата љубов. Ама сега може да се носи со тоа, и он е со дете, па сеедно му е.

На kuc, Lejla8, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  8. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Не би прифатила никогаш брак со некој што има деца, а ако сум разведена со или без деца ни во сон не би се омажила повторно.

На kuc, Lejla8, НаталиЛили и 3 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Симонка сакаше да каже дека родителите на очувоѕ/маќеата веројатно нема да го прифатат детето.

Во мои очи, тие се апсолутно небитни.
    Има детето баби и дедовци од родителите.

На kuc, Lejla8, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Или можеле да си направат свое :)
    Се разделиле од глупости, чим после се' пак се заедно :)

На Lejla8, ♡BuBaLe♡, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @eli25 честитки, нека ти е живо и здраво синчето.:inlove:
    :hug::hug::hug:
    Шесто сетило имам за сите трудници тука на темава, ве намирисувам дека сте се породиле.:rofl:
    Се надевам дека убаво си помина, лесно знам дека не е ама причината е преубава.:)

Ми се спие инаку интересна е темата на @Mr. Right , после кога ќе станам ќе се изјаснам.:lol:

На kuc, mal.ecka, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Зошто не би се омажила повторно? :)

Ќе правам салата од крастаИци, јаде ми се. :nod:

На Lejla8, ♡BuBaLe♡, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Јас сепак сметам дека разводи кај што луѓето сконтале дека љубовта престанала и дека е најдобро да се разведат постојат само на филм. Разводот би требало да се случи кога сопружниците веќе нема да можат да најдат заеднички јазик, ама најчесто до развод доаѓа ради неверство или психичко / физичко малтретирање. А во развод кој настанал ради тортура или ради неверство, сопружниците никако не би можеле да најдат заеднички јазик.

Кога напишав дека не би можела да глумам родител, не мислев буквално, туку самата ситуација би наложила јас да бидам родител, на некој специфичен начин.
    Има многу опции, ама онака генерално кога ќе земам, премногу личности, премногу ситуации и тешка одлука.

Еве, да речеме, живееме јас, новиот маж и моите деца. Во нивното воспитување ќе учествувам само јас, тој ќе им е очув, па неговиот збор нема да е битен, ама сепак децата ќе го гледаат него секој ден и тој ќе им биде пример. Чудно звучи, ама, тој ќе биде машка фигура од која ќе учат, ама не баш се'.
    Доколку живееме јас, тој и моите и неговите деца, уште покомплицирано ќе е. Јас не сум таа која ќе треба да се меша во нивно воспитување, ама јас ќе сум фигура од кои тие ќе учат одредени работи. :drunk:

@simonka93 честитки за синко. :hug:

@eli25 нека е живо и здраво, секогаш весело и насмеано. :l:

На Lejla8, ♡BuBaLe♡, Ane-Goki1 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.389
    Допаѓања:
    259.960
    Според вас моето дете е пречка јас да се премажам и некој да се заљуби во мене, а да не е разведен и без деца?
    Се декларирате како многу либерални и опен мајнд, ама при вакви ситуации се јавува малограѓенштината, има дете?
    И во име на љубовта би се откажале.
    Секоја втора жена ја советувате да се разведе и дека животот продолжува и ќе најде подобар партнер. А тој според вас мора да биде разведен, вдовец со дете.
    Сами на себе сте контрадикторни.
    За жал во оваа наше општество уште долго време ќе се лепи етикета за разведените.
    Сега ви е јасно зошто нема да се мажам повторно, оти ретко некому моето дете нема да го гледа како пречка и товар.

На Gosh, ph.orhideja, kuc и 29 други им се допаѓа ова.
  15. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Затоа што прекраток е животот да правам глупост по втор пат. Не профункционирал првиот брак, уште згора на тоа имам деца, не гледам причина повторно да стапам во брак. Остатокот од животот ќе се посветам на децата, а кога ќе созреат ќе шетам ќе уживам, ќе се посветам на себе, а не да мислам дали во иднина пак ќе се погоди некој со фалинка :D а може и јас да сум со фалинка па по втор пат не би некој да зацрнам :)

На kuc, Lejla8, Ane-Goki1 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.164
    Допаѓања:
    137.283
    За 3ти лица ич не ме занима што мислат, дали прифаќаат нешто или не, ако јас можам да се сносам со сето тоа нивниот став е најмал проблем. Конкретно ако јас можам да се сносам со тоа што партнерот би имал дете, моите родители, роднини, комшии, нек мислат што сакаат.
    Едино што е важно е детето да ме прифати. Да не ме гледа ко непријател. Да не ме гледа ко пречка во животот. Можда јас ќе бидам таа што ќе биде во битни моменти со него место мајка му, па и те како е битно да сум добро прифатена од него.

На kuc, Lejla8, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    7.454
    Apsolutno da , bi prifatila vo kolku toj ima korekten odnos kon mene i ima ljubov megju nas. Sekoe minato e optovareno so nesto i decata se najmaliot tovar sto moze da se ponese i da se vlozi vo niv za da se izvedat na dobar pat. Decata ne se prechka , vozrasnite se problem.

На Lejla8, mareane, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Погрешно си ме разбрала, барем мене.

Јас велам дека лично мене ќе ми биде тешко да се прилагодам на таа новонастаната ситуација.
    Си имам свои бубачки и можам да претпоставам како би се чувствувала. Емотивно сум стабилна, ама толкава турбуленција не би можела да поднесам. А не сакам личностите околу мене да го почувствуваат мојот бес и мојата нервоза.

Да, доколку една личност размислува за развод, тогаш треба да се разведе. Животот е премногу краток за да го поминеш со личност која негативно влијае врз тебе, на било кој начин.

На Lejla8, eli25, simonka93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.389
    Допаѓања:
    259.960
    Убаво ве разбирам.
    Зошто да не можете да се носите со дете?
    Луѓе посвојуваат деца покрај биолошките и ги одгледуваат како свои, нам детето на партнерот би ни бил пречка.
    Доколку партнерите се разведат мирно и потоа имаат коректен однос, воопшто не гледам комплицирана ситуација.
    Никој не ни гарантира дека ако најдеме партнер кој нема деца, ќе имаме убав брак.
    Може токму тој со дете е вистинскиот.
    Воопшто не треба на детето да се гледа како комплицирана ситуација. Детето е дете, партнерот е партнер.

Ако се разведеме или останеме вдовец/и, зарем животот треба да престане оти според некои измислени правила партнерот треба да биде со ист статус како нашиот? Така звучи од мислењата, а и општо така е кај нас за жал.
    Затоа и многу одлучуваат да не стапат пак во брак оти другиот партнер не може да го прифати детето.

На Gosh, *Amethyst*, ph.orhideja и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Можеш барем да ме тагнеш, само јас ти реплицирав, па претпоставувам дека мислењево делумно се однесува и на мене.

Јас во некоја претходна дискусија имам кажано дека никогаш не би посвоила дете. Едноставно не би била доволно добар родител. Знаејќи го тоа, не сакам да се обидувам или да глумам љубов, а со тоа да го комплицирам мојот и животот на останатите. Си ги знам мааните, не сум племенита личност, ниту ја имам таа доблест.

Што се однесува до правилата за ист статус, не сум ги измислила јас, така се чувствувам и така сметам дека е најдобро, лично за мене.

На kuc, Lejla8, Bridget и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.