Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.891
    Допаѓања:
    173.471
    Би прифатила ..
    Детето е дете.. не секоја е мајка, не секој е татко.
    Не е доволно да го направиш/родиш и да избегаш
    Всушност веќе одамна имам таков пример ококу мене, мајката го роди и го остави на таткото, а овој 4год глуми и мајка и татко ..
    Вика - каква жена душице.. јас не можам на кафе да ја изнесам кога ќе кажам дека имам дете а не пак да се женам..

Мене па, многу поважен ми е човекот од тоа дали има дете или не ...
    И детето ќе замине еден ден, ќе одлета како птица во средно или на факултет, а ние ќе треба да останеме да живееме до крај на животот...сами..

Нашето општество е труло. И одамна го знаеме тоа. Ама не правиме ништо за да го промениме... епа еве не мава по глава некогаш :)

Не ги судете жените, па ни мажите и не се правите многу паметни, додека не искусите на своја кожа :)

П.С.. да се разведе жена во Македонија треба ХРАБРОСТ!

На Ane-Goki1, ♡BuBaLe♡, manja666 и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Јуле на добар дел од луѓето пропаднат брак и дете од тој брак не им е критериум, ама сепак направиле поинаков избор.
    Јас не очекувам ништо од тебе, ниту од било која друга разведена личност. И од мене се очекува да се мажам наскоро, ама јас тоа нема да го направам додека јас не се почувствувам спремна и додека сите мои замислени критериуми не се исполнат.

Самата правиш да туѓите ставови имаат влијание на твојот живот. Мораш да разбереш дека луѓето постојано имаат некакви очекувања, ама јас и ти одлучуваме како тие ќе влијаат на нашите чувства и емоции.

Јас не бев истата пред 10 години, а де факто, нема да сум истата ниту после 10 години. Ставовите можеби ќе ги сменам, поинаку ќе гледам на работите, ама доволно сум возрасна за да имам свој став по многу прашања.

Интересно е што некои, според тебе, млади и неискусни членови имаат многу повеќе искуство од тебе.

Нема извинување за таков израз. Како тоа јас ти "продавам муда за бубрези"?

Ако не те интересираат моите мислења, мислењата на Камелија, Мања, Руби, Симонка, Сесил итн, тогаш слободно прескокни ги нашите мислења. Доколку темата ти е недоволно интересна, јас не можам да направам ама баш ништо по тоа прашање.

Како што веќе имам кажано, темава нема да ја напушам и да престанам да пишувам поради друг член. Ќе го сторам тоа кога темава веќе нема да ме инспирира, нема да ми е интересна или ќе немам доволно време да пишувам тука.

На Ane-Goki1, manja666, m.i.g и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.891
    Допаѓања:
    173.471
    Или кога едноставно ќе ти објаснат дека темава е за домаќинки .. жени во брак.. жени во години ..
    Жени со реални проблеми .. а не со детски проблеми

На Ane-Goki1, manja666, Mishela и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.941
    Допаѓања:
    164.028
    Екхм...мене Рефка ме викна одамна.
    Ај ќе дојдам за година, година и пол, до две.

На Lejla8, CameliaMiller, fallenangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.891
    Допаѓања:
    173.471
    Мене @Bridget ме избрка еднаш .. па што|-)

На Ane-Goki1, Sesil, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.388
    Допаѓања:
    262.050
    Еве го воведот на Луничка, сите можат да пишуваат што се пронаоѓаат во темите за муабет.
    Лајкот на постот на Пецо беше за првата половина, го разбирам на што цели. Какви цврсти ставови имав јас во животот...нејисе
    И јас сакам да пишуваат и Трендафилка и Пирамида и Ливинг и Кукла и Даничап и Џој и еден куп умни жени кои ништо не пишале до сега кај нас во катчето ама ете решиле дека доста е дружба.
    Можеби на моменти многу сериозно го сфаќаме форумов :drunk:

На green.eyes, Ane-Goki1, ph.orhideja и 23 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    И ти ли Dust? Океј, фала.

На темава муабетите воглавно се домаќински, сметам дека не отскокнувам.

На Val-Dim, Lejla8, Mr. Right и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.891
    Допаѓања:
    173.471
    Ноуп .. јас не.. јас сум 90та

Само една изгубена овца во цело стадо:rofl:

АМА темата имала намена ... а веќе нема. Тоа само сакав да кажам :)

На Lejla8, Rubiii и fallenangel им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Каква намена? Овде ние муабет може да правиме, не можеме да го дополниме она што фали.

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.941
    Допаѓања:
    164.028
    Ливинг не пишува?
    Како да ја читам од време на време.
    Можам да не пишувам од лични причини од реалниот живот, ама да не пишувам ради членки и форумот сам по себе... маааалце ми е глупо, реално... и булинг е. Зошто е булинг? Не пишувам зошто пишува тој и тој, ќе ве уценам и сега ќе ве казнам со своето отсуство се додека ја дружите таа и таа личност мене не ме читате тука или постојте си без мене вие никакви низаедни па да видите како е.
    Може да не пишувам и ако ми здосади.
    Пишувам со години и со различен интензитет.
    Мене администраторите не ме натераа да претстанам да се забавувам, не па рандом.
    Сме се скарале, е де? И одма некако се оди на лична основа и да не си имал таква намера. А малку па е глупо кога некоја рандом особа ќе се умисли дека е така битна и има став за некого од тука, демек јас такви личности не поднесувам, па нема ни тука... Ок е, соземи се небитен лику, еднакво небитен како и јас самата за тебе, опупшти се и веслај.
    Не можам и да разберам такви што кога ќе се накомат на некого само го повикуваат индиректно со нивниот велелепен став и анализи, демек ти кажувам ќерко, слушаш ли снао муабети...
    Познавам две такви форумски особи кои ќе ги оставам во својата состојба, разбирам од кај им оди тоа, не се они криви, ама па не сум ни јас. И се смеам секој пат. Што имам бе јас со тебе и ти со мене па да ми се обраќаш мене или на било кого индиректно со твоето небитно мислење? Ти се обраќам јас на тебе било како? Не. Епа шетај.

Ај бркајте си раатот.
    Ако не сте спремни и флексибилни за различни ставови и веројатност да го промените својот личен светоглед благодарение на туѓ, што сте дошле на форум?

На Annath, Lejla8, Emy867 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Ајде примирје
    IMG_20170814_181332.jpg
    п. с. немој и за боите да се расправате, овие децава по 4 парчиња избраа ама ако ми е сама си отварам работа.

На Ane-Goki1, Annath, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сите страници на фејсбук што сум ги заследила од памтивек,решиле да се вклучат во живо... во иста секунда.

На Annath, Peco, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    23.823
    Ау Пецо, ќе останете двајца без тројца ако си заминеме ние помладите, т.е нам на кои не ни е местото тука.
    Сто пати е продискутирано на таа тема и секогаш на крај се доаѓало до заклучок дека тука може да пишува секој кој се чувствува возрасно без разлика на годините.
    Според мене, добро е да се прочитаат различни мислења. И од помладите и од постарите.

Ова беше не ве бркам од темава, ама ни сметате, така да одете си сами.
    Не е ничија сопственост темава.

На Ane-Goki1, kuc, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ве читам и ме замисливте право да ви кажам. Прво ако некогаш се разведам, нема ни пак да се мажам. Доста ми е еден. А и немам ништо против разведен со дете.
    Не се замарам што ќе речат другите па затоа и мислам нема потреба од некакви обележја дека бил/а разведен/а.
    Туку за друго сакав да ви кажам синко се заљубил. Каква е таа чиста, платонска, детска, искрена љубов. Се црвенее кога ќе ја види. Убав на мајка:D

На Ane-Goki1, Annath, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  15. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Иднината не знаеш што ќе ти донесе така да не вели два пати. Сè е можно. Иако да ти кажам искрено јас сум дете на самохрана мајка и мајка ми го направи ова што ти го пишуваш. Си има жената свои причини. Но, доколку се случи да најде да речеме некој кој ќе ја сака и почитува и ќе биде фин и љубезен спрема неа зошто да не, јас лично не сум против тоа.

На sj *O*, Annath, elimkd и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Никогаш не вели никогаш така е.и јас сум за тоа :)

На Annath, Lejla8, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. nina123

nina123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1.138
    Во врска со разводот. Џабе се дискутира и се даваат мислења. Тоа не се планира, а сигурно и после тоа дали би била со друг партнер или не. Јас сум дете на разведени родители. И да навистина детството ми беше оптеретено со глупости кои многу допираа до мене, еве еден обичен пример: зошто ти немаш татко, татко ти не те сака... , ти си к*****е, и бла бла други работи кои децата не ги знаеле ама ги научиле од возрасните. Па ме мавале со камења....( и тој што тоа го правеше сега е разведен). Премногу солзи имам пролеано со секакви прашања ,зошто јас? Ама, до мене секогаш имаше близок човек,од семејството кој секогаш ми ги даваше и сеуште ми ги дава најдобрите совети и кој се постави како родител. И така, се е џабе, колку и да зборуваме вака ќе направиме, вака сакаме, како што треба да е ќе е.

Порано бев голем противник за мајка ми да се омажи, едноставно ми сметаше. Тоа беше кога бев помала. И од дамна и велам да си најди партнер, друшка, ама нејќи и тоа е, така си решила.

На Ane-Goki1, Annath, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Испаѓа дека ние помладите сме ги "избркале" постарите?

Интересен форумски феномен е тоа, како некој заради некого не пишува.

На крајот, годините не се репер за нечија "возрасност".
    Има 40 годишни немажени/неженети што живеат со родителите и немаат деца, а има и 25 годишни што плаќаат станбени кредити и размислуваат која доба е најпогодна за кречење и бараат најдобри методи за симнување на температура кај 3 годишно дете.

И јас ако разбрав темава е за "домаќини", не ексклузивно ограничена со возраст.

Едно е да ти фали некој (и мене ми фалат), сосема друго да бараш вина во некого што тој некој не пишувал повеќе.

На Ane-Goki1, WORRIED.BT, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.941
    Допаѓања:
    164.028
    Од увек се дружам со постари.
    Само да си кажам.

На WORRIED.BT, Sesil, Ariel и 5 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Ептен тешка тема сте отвориле. Ама за жал и тоа е дел од животот.

Дома имам ,,дете,, на разведени родители. И тоа рани '70. Како им било и како пребродиле само они си знаат.
    @JuLleE јас ти посакувам само сила и тоа многу, за да го пребродиш периодот. Можам само да претпоставам колку е тешко. Ама ти си храбра и борец , ќе го пребродиш и ова и ќе излезеш посилна со голема животна лекција.
    Паметување и солење памет е најмалку што ти треба во овие кршливи периоди. За жал зборување ќе има секогаш. Ама настрани ја капата и смешкај им се. :)

Си дремам во двор. Пријатно временце. Само јас и кучето. :D
    Сите други секој на своја страна.

@emkaemka денес бев во молот и си заминав без ништо. :D
    Те ми е дебело, па тенко, па ќе ми биде мало за две недели,те големо, ништо не ми се погодуваше.
    Не бев јас, хормони беа.:angel: И си заминав без ништо и сега ми е мака. (facepalm):rofl:

@Peco јас те разбрав што сакаш да кажеш. :)

На Ane-Goki1, Annath, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.