Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. fallenangel

fallenangel Популарен член

Тетка Бриџит не бркаше со метлата :lol:па не се спаси од нас, ти батко @Peco со стап и камења да не бркаш од темава не си одиме:!: ние младиве.:P:lol::rofl:

Во врска со денешната тема на муабет ќе речам Бог да чува и да не те снајде и никогаш не вели никогаш.
    Никој кога стапувал во брак не планирал да се разведе туку напротив си имал убави замисли, желби и очекувања.
    Поентата е подобро да се разведе отколку да се биде во дисфункционално семејство, деца да растат во нездрава средина и да бидат под стрес, нон стоп расправии на родители да гледаат.

Од друга страна не секој е храбар и има можности каде да се врати доколку се разведе. Најчесто родителите знаат да речат сам/а си го бираше сам/а трпи си седи кај што ти е местото без оглед на тоа колку е лоша ситуацијата па макар и биле малтретирани од страна на партнерот. Има и такви кои нема каде да се вратат и препуштени се на милост и немилост на живот, секојден го минат во измачување.

Најдобра реакција на глупи муабети и распрашување од роднини некогаш би била игнорирање, ако не бива така тогаш дрско одвраќање од типот гледај да не ти дојде на глава па да си мислиш за твоја глава и твој живот, а не сега мене да ми солиш памет.

Би била во врска или брак со разведен и би го прифатила неговото дете ако постои љубов и обострана почит затоа што сепак битен ми е карактерот, слогата и љубовта со партнерот, а не неговото минато.

Сметам дека секој заслужува љубов и среќа и шанса да си продолжи со животот после разводот.:!:

Last edited: Aug 14, 2017
  2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Изгледа и на маживе во темава ги дрма пмс... :)
    Затоа има опција игнор, ако не сака некој нека не ме чита

3. LBC

LBC Истакнат член

Добра вечер.
    Ми почна серијата ама велам чек да видам што прајте.
    @Peco изненаџујеш. а баш за швалер те планирав, шо е воа од тебе? :D
    Темата развод-премажување, уз пат со деца- Според мене секој нека си прави како што му одговара.
    Мене лично не ми сметало. Дури имам другар разведен со две деца кој барем мааалце поише да ми се свиѓаше немаше само другар да ми е. по тоа вајда значи немам ограничувања.
    Не судам никому , а мене редовно ми судат :D
    И така...

Annath, Sesil, Peco and 12 others like this.
  4. Someday

Someday Популарен член

Симонке, Симонке.. е така ми падна ова во очи.. не е фер да се етикетира така.
    Јас лично сум дете на разведени родители и тоа поголемиот дел од мојот живот.
    Никогаш не сум почувствувала дека нешто ми недостига што од мајка што од татко. Нити пак ме сметале за копиле само затоа што мама и тато не биле повеќе заедно. А најмалку па да сум била етикетирана од друштвото во смисла ете мајка и и татко и се разведоа она е копиле бла бла.. Ниту пак сум била нешто помалку од другите.
    Сметам дури и дека сум имала далеку поубаво и подобро детство од многу деца на кои родителите сеуште им се во брак. Подобро е родителите да се разведат доколку не се среќни заедно за да им пружат на децата пристоен живот без кавги и расправии од колку децата секој ден да трпат трауми.

Annath, LivingGlam, Mishela and 13 others like this.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не разбирате изгледа дека Пецо не зборува за вашата зрелост, него зборува за години. Не е дали се осеќате вие зрело или не, или дали плаќате кредити и сте го прошетале светот и градите куќа во моментот... за возраст зборува, баш баш возраст. 40 и кусур годишен човек сака да седи во друштво на приближно на неговата возраст. Ете толку. И ете, му скиснува чат-пат на докажувањата на младите и реагира. Големо мити чудо. Вие нон стоп реагирате и се бунтувате за што не, за секакви тривијалности се крева џева на темава..сега еднаш изреагирал Пецо и дај да си ја покажеме зрелоста... да се изредиме, да го тагнеме и искараме ко мало дете оти,ние ипак сме позрели од него. Како тоа 40 и кусур годишен маж да сака во темава да си зборува со приближно негова возраст. Не е негова темава. Олабавете. Оставете да човек реагира и прескокнете, исто ко што и вие сакате да ве прескокнат и да не ви се обраќаат со малите што се знаат.

6. monik55

monik55 Форумски идол

Денеска ако видовте некоја со огромен камен во раце како се шета низ Кисела вода тоа бев јас.
    Таман ги поминав пругите и пред паркче дечко што највеќе имаше 18 години ме зграпчи за гз и толку брзо трчаше што за секунда го снема и пола саат го барав со каменот да го гаѓам.
    Иначе добра сум онака колку да се рече.
    За темата развод немам муда да зборам се плашам а зашто незнам ни самата.

Ane-Goki1, Annath, JuLleE and 16 others like this.
  7. LBC

LBC Истакнат член

јас на шала го тагнав :!:

Lejla8 and zhap4e like this.
  8. simonka93

simonka93 Форумски идол

Не реков дека јас така мислам, далеку од тоа...Туку дека знам луѓе што така мислат за жал

@zhap4e како една од најмладите во темава, не наоѓам посоодветна тема...Ако дозволат да отворме нова тема- Млади девојки/жени под 40 год

Ane-Goki1, Annath, Skorpija25 and 6 others like this.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Твоето се простува,освен што сега го откачи од швалерајска листа. :envy:Таква дискриминација..немој друг пат. Молим лепо. :envy::P

Аман, не преувеличувај. :DНе е работата да отвори сега некој нова тема. Дај ако не и за луѓето како мене да отвориме. Изреагирал и толку. Големо чудо. Релакс. Не ве набрка. Реакцијата му е крај краева на конкретен тип на коментари и докажувања до бесконечност во темава.

Ane-Goki1, Annath, Peco and 8 others like this.
  10. LBC

LBC Истакнат член

Не бе откако те прочитав како го оправдуваш ти готоо му простив. го враќам на листа, уше он да ме сака мене за мафе и готоо. Пола работа завршена.

Annath, kuc, Lejla8 and 4 others like this.
  11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@monik55 Те мислев неколку дена и гледав дали нешто си пишала...само да те :hug:
    Убав поминат ден кај другарка на кафе,работни обврски,деновите си поминуваат.Се диши овие два дена,страв ми е да не биде пак како изминативе дена,не би можела да ги поднесам.Едвај чекам есен :rain:Убава вечер девојки:f::f::f:

12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@duffi маааа ]:) а баш си бев полна со убава мисла дека нешто новичко ќе си донесам дома, од толкав Мол мора нешто да ми пасува, а ти така викаш а :smirk:
    Ако не за мене тогаш ќе потрошам парите за тоа уз мене, битно дома не ги враќам :wasntme: мм вика и јас сум ти опција само да знаеш 8)

@monik55 ме изнасмеа :rofl: те замислив со каменот во рака како луто шеташ и го бараш ,,виновникот,, :rofl:

Ane-Goki1, Annath, Peco and 15 others like this.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Кoнечнo дискусијa нa темaвa :)
    Мнoгу е нoрмaлнo нa 25 гoд. некoј дa oчекувa декa ќе имa пaртнер кoј е слoбoден кaкo птица, a истoтo тoa е нaдеж и нa негoвaтa oкoлинa.
    Нa 40+ гoдини, битнo е чoвекoт дa е чoвек, не вaжнo штo нoси вo негoвите куфери.
    Зa првите, фраер е oнoј кoј е oблечен пo пoследнa мoдa, имa дoбрa рaбoтнa пoзицијa, прoшетaл вaму и oнaму...
    Зa втoрите, "сooдветен" е oнoј кoј имa среден двoр, кoј е ведaр, вреден, реaлизирaн кaкo личнoст.

Првите, ќе грaдaт зaеднички живот.
    Втoрите, ќе стaнaт дел oд живoтoт нa другиoт.

Рaзличните гледиштa се секaкo прoизвoд нa искуствoтo.
    Би реклa, би упoтребилa цитaт нa мoј пријaтел
    " кaј штo сме пеглaле, уште не сте переле".

Oдaмнa сaкaм дa кaжaм декa мa темaвa фaли и @Jas! ... пoкрaј сите другарки кoи се сместијa вo други удобни кaтчињa нa фoрумoв.

Ane-Goki1, ph.orhideja, Jas! and 30 others like this.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Најако беше што мм ме чекаше на автобуска а јас со каменот одам накај него и еден комшија ни вика добар ден а јас со каменот во рака.

15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Настрана тоа што сте ми интересни како форумски ликови, на темава дојдов затоа што ме покани Џој некој пат да шкртнам по нешто. Повеќе ми оди муабетот со вас, како што кажа еднаш Сесил сигурно нема да зборам за глини, блок5 за цртање и пенкала.
    Второ, пораснав прерано поради сплет на околности и реков дека со постарите од мене ми оди муабетот.
    Ставови се ставови, или ги имаш или ги немаш. Јас имам, знам што сакам и што барам и тоа што го пишав на вчерашната тема и сето она изминато муабетење го мислам тоа.
    Кажав еднаш и пак ќе кажам, кој не сака да ме чита или нека ме игнорира или нека го скролне мојот пост и нека продолжи понатаму. Јас досега никого не сум игнорирал и имам почитување и сум двоел од времето за вас за некој ваш проблем или некоја ситуација, па без разлика дали јас имам 18 или 50 години се почитува мислењето на секого.

Баталете, сакав друго да си кажам ама се фатив за ова. Изгубив желба и да си кажам тоа што имам.
    Друг пат.

16. duffi

duffi Форумски идол

@emkaemka ти викам не беше до молот, во мене беше проблемот.:D
    Ќе си покукам сега, ќе ми помине.:rofl:

17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Дуфи јас во цел Космос ништо не бендисав, па ни шминки, празна излегов, така да немам веќе надеж :doh:

Annath, Lejla8, fallenangel and 4 others like this.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Пецо можеби не го напишал убаво тоа што го напишал, ама и јас мислам дека го разбрав.
    Не е веќе интересно и од драматични заминувања од темава, а и од жестоки докажувања исто така. И кога ќе се почне дискусија се едни исти како капак на секое лонче се, се они знаат, се тие, па тие.
    Како и во животот впрочем... Жалосно.

19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Понекогаш мислам дека и со право некои членови не пишуваат веќе на форумов или на некоја тема.

kuc, Ane-Goki1, Annath and 6 others like this.
  20. LBC

LBC Истакнат член

Признавам, претходно се читав, сега знам и да прескокнам. :tmi:

Ane-Goki1, Annath, nina123 and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.