Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Кога е поладно пеглам сѐ, летово освен за малиот, пеглам по потреба
    Готвам претежно на два дена, некогаш и секој ден, зависи од јадењето
    Купена храна ретко,скоро ич...А за пици/сендвичи,тоа кога земаме најчесто е за вечера...

И јас синоќа лошо спиев,т.е. повеќе не спиев...Тежок ми е периодов, а излез не наоѓам

marama, Lejla8, Peco and 17 others like this.
  2. Dust

Dust Game Over

Станав во 6 ... не ја завршив обврската и пак во кревет|-) дооооо 9 и нешто ситно..
    Кога станав ме чекаа 4 кошули за пеглање и тоа оставени на стол во трпезарија, да не не ги видам случајно..
    Мразам да пеглам ама кошули ептен мразам да пеглам:lol:
    Пеглам по потреба, порано и мајка ми пеглаше ама летово и онака не може ништо да фати па на мене остана:envy:
    А јас пеглам само тоа што ми треба:lol:
    Ручекот е готов, кујната чиста ..
    И лето и зима се покривам со чаршав во Скопје, па и тој само околу кичмава го виткам некако додека спијам..
    Сакам да спијам во ладна соба, 15 степени е ок преку цела год:lol:
    Треба да одам до Карпош ама ми изгледа како да е жешко надвор:?:
    Денес требаше да се тргне за Грција ама...:| ама ќе тргнам јас деновиве сама|(

Многу сум емотивна деновиве..ама премногу:whew:

Lejla8, Peco, Ane-Goki1 and 20 others like this.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@eli25 честитки, да е живо и здраво :l:.

Синко доби тротинет од татко му, пресреќен е. Толку му се радува што од радост едвај заспа:). Сега сака да оди да се возе.
    Кога нешто ќе добие, се фали на сите кој му го купил. И за чипс дури:D.
    Брое денови до градинка, а јас до почеток на хроно]:). И така кога оди во градинка, дома не јаде од ручекот, па идеално е да почнам со диетата. Сама за себе не можам да готвам. И вака за двајцата е неисплатливо и секогаш ми останува и фрлам. Но кај нас маркети кои продаваат готвена храна нема, има кфеани и ресторани само.

Знаете по кој пат се пишува за пеглањето и готвењето:D. За чеизот оддамна немаме зборувано8-|:rofl:.

Lejla8, dunika, Someday and 22 others like this.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добар ден!
    Да ве почастам за роденден и именден на моето љубовче, денес полни 4 години!

еве и ние сме со три деца, богати родители, богати и дечињата кога се три и да си се имаат во животот, но кога не оди бракот - не оди! глуми, трпи, давај шанси, голтај, подразделисе па врати се и све јово - на ново, но не оди и не, и сега што?? боли, не да боли, ми се рика ми се легнува болна, ми се умира, ми се раѓа одново и да почнам се од почеток и да можам да им дадам највредното на децата - фамилија и дом, нормален,топол, среќен, семеен дом. од душава да си скинам и да биде тоа одма би! ама нема. нема на овој век, нема со овој маж, нема. И кога би размислувала во насока - да ме земе некој со три деца, прво размислувам - дали и како би прифатиле некој друг, та мој та од татко им, моите деца!!! не е она - деца се, ќе се прилагодат. не, не е така. деца се и тие страдаат најмногу. го гледам секој ден во очите на моите ова. тагуваат за тато. сакаат да одиме дома. а која дома побогу! јас да сум била силна, а за нив, кој помислува на нив дали можат со тоа да се носат?? ухх, и да, боли што син ми освен што има две дома, денес ќе има и два родендени, еден со тато еден со мама... боли, ужасно боли!

5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Нека му е среќен и весел роденденот на баткото, голем да расте, сите желби да му ги исполните :*
    Ах бе Буби... ;(
    Најкриво ми е, барем да беше “обострано“ ова вашево нејќење... а знам дека не е.

Lejla8, sanjaeva, kuc and 4 others like this.
  6. manja666

manja666 Популарен член

Добар ден женски.
    Убава дискусија сте свртеле вчера, со мерак ве прочитав сите.

Јас немав време вчера да пишам некој збор, а за пеглање навистина не ми се збори па ќе ја актуелизирам пак вчерашнава тема.

Јас само мислам дека премногу сме себични затоа што имаме премногу очекувања од партнерот.
    Со овој памет што го носам сега мислам дека доколку е вистинска љубов би прифатила доколку тој има дете, само под услов да сака сеуште деца за да можам и јас да се остварам како мајка.
    Доколку му верувам и го сакам со сето срце не може дете да ми биде пречка за таа љубов. Свесна ќе сум дека сум на второ место ама нема да ми е криво зошто неговото дете е побитно од мене.

Јас воопшто не би се трудела да му бидам мајка на тоа дете. Си има и мајка и татко. Би пробала само да имам некој другарски однос доколку тоа ме прифати, доколку не, нема лутиш.
    Дете е, не можам да бидам љубоморна а ни да ми смета.
    И да не ме сака ќе разберам, тука најбитна би ми била љубовта која ја добивам од партнерот.

Сметам дека и вие што велите дека никогаш не би прифатиле, зборите само хипотетички. Не сте се нашле во таква ситуација и не можете да знаете. Исто како што со сигурност не можам да тврдам и јас.
    Ај заљуби се онака вистински па кажи ми дали едно детенце треба да биде пречка во таа љубов.

За разведени ќе се повторам ко многу други пред мене. Жена во МК да се разведе е херој. Тешко е претпоставувам. Искуства на мои блиски луѓе велат дека разводот е страшен исто како смрт и претешко се преболува.
    Тоа што кај нас после тој развод жените се должни да трпат секакви навреди и омаловажувања го препишувам на фактот дека сме малограѓани и прости луѓе. Во почетокот боли, подоцна се навикнуваш.

Повторно ли дојде некој да кажува кој да седи на темава кој да си иде? Ако гледаме така сите машки аут.
    Свесни сте кога пишувате тажачки по одредени членки дека самите си ги мавате?
    Форумот без разлика на името на темата е за сите. Јас не сум трудна, немам дете но може сакам и имам нешто да пишам во труднички или мајчински муабети.
    Тема на форум е, многу си ја присвојувате ко да е лична сопственост на тие што од почеток се тука или на тие што се постари.
    А и нешто ми падна во очи. Зошто го исмејувате младинското катче со едни исти муабети од типот ќе одам таму и ќе пишувам која тетратка и блокче да купам?
    Ако еднаш некој нешто такво пишал не значи дека само такви муабети се вртат. Еве повелете па отворете и видете какви квалитетни ликови и постови се пишуваат таму, малку ко на исмејување ја терате работава. Демек овде сме се собрале само паметни муабети вртиме, интелектуални а таму за тетратки се пишува.

Имам уште да пишувам ама доволно е, и немам време. Ќе се надополнам после.
    Се вратија жештиниве а? :envy:

7. vitamina

vitamina Форумски идол

img1502796211922.jpg Добар ден друштво :D
    Поздрав до сите.
    Барем не е жештини тешки..
    Седам на тераса ме дува ветер и сама ладам глава и уживам мн ми беше потребно ова:!:
    Погледот на самото море страшно ме релаксира :emo::sun:

8. CameliaMiller

Лелеееееееее тејк мииии :o :l:

Lejla8, fallenangel and vitamina like this.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Хелоу,:hai:

Завршив некои обврски по дома. Меѓу кои собрав и куп алишта за пеглање. Ич не сакам да пеглам!

Гледав прво се наеднаш да испеглам и средам. Сега само по потреба. Пегла и маж ми што му треба. Кошули мразам да пеглам. Секогаш нешто им штрчи.:tmi: Па маж ми ги средува. Он си знае како треба. :D
    Тоа му е школо од свекор ми.
    Кога има некој фамилијарен настан , девер ми и мојот носат се кај свекор и он ги средува тип топ. Тогаш е најсреќен он. :D Ама тоа дека не живеат со него, па тоа е еднаш во 5 месеци. Секогаш да му туткаат да пегла не знам дали би бил толку среќен.:rofl:
    Од сушара не пеглам, освен деликатни парчиња. Диплам додека се топли и редам на место.

За ручек сум пишувала, греота е да се жалам. Посебно сега. Готват мајките. Земам и од локални ресторани нешто готвено. За двајца за 250-300ден и дома да зготвам, есапот е тој.
    Маж ми не е проблемтичен. Што ќе му сервираш тоа јаде. Или си прави. Сега ептен ме штеди. :angel:
    Упрпан е ептен.
    Ама и со кајгана да поминеме не се жали. Важно му е само во петок бобче да има. :D Ама за тоа мајка ми се грижи најчесто. Од мене е блашкото. 8)
    Ама па сега сме двајцата. За со дечиња би била друга песна.

@CameliaMiller јас дојдов од куќа во стан и подобро здравје. Посебно ако е простран. Ама па се си има предности и мани. За дома за генералка мајка ми си вика жена еднаш на во месецот или на два месеци. За секојдневно одржување уште е и сестра ми дома па и помага.
    За дворот се грижат со татко ми. И двајцата имаат мерак по него. Ама си има работа не дека не. Посебно кога е голема површина.
    Се греАт на систем на дрвја. Е за тоа е татко ми задолжен. Трошат околу 15кубика за 100 и некој квадрат, ама па се е топло. Само да ги влечкаш е тешко. Ама каминот на сред терпезарија е незаменлив, бар за мене. Дава посебна топлина на домот.
    И ние сега размислуваме на парно. И спориме меѓу дрвја и на дугме. Јас сум за дугме. :D Вештачки камин ќе си ставам.:D

Бубале Среќен Роденден на твоето мало бубале, живо и здраво да е. Радост да ви носи. :l::^:

Last edited: Aug 15, 2017
    Val-Dim, marama, Lejla8 and 20 others like this.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Доаѓај каме :hug:
    Многу сум задоволна преубаво е а посебно морето чисто како солза 8-|

Lejla8, sanjaeva, simonka93 and 5 others like this.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Нека му е најсреќен роденденот на малото душиче :hug:
    Фатив па мрежа малава спие на плажа, другиве отидоа да јадат јас чекам гиро да ми донесат. Ние преферираме сами на одмор, едни комшии дојдоа во близина кај што сме па на 2,3 дена ќе де гледаме така друштво може инаку не сакам да се врзувам цел одмор со некого.
    @eli25 живо и здраво сега разбрав по постовите :hug:
    Пробувам 2 дена да ставам слика од море не иде бре слаба мрежава така да од скопје ќе ви се фалам, т.е. од Охрид од втора половина на одмор :) . Чеј да пробам па

Lejla8, Peco, Ane-Goki1 and 14 others like this.
  12. Dust

Dust Game Over

@vitamina читав пожари имало, се е ок?
    Погледот е прееекрасен.. како и секогаш на Закинтос :)
    @eli25 живo и здраво да е :hug:
    @♡BuBaLe♡ среќен роденден и именден на синко:hug:

Јас се обрукав денес ..доста е за месецов. Не ви кажувам зошто:tmi:
    Зини земјо и голтни ме:lol:

dunika, Lejla8, Peco and 15 others like this.
  13. CameliaMiller

Мене ми е фуфка Закинтос да не е полн со млади пијаници, ич нејќам такви :) Ама чим ти со беблак немаш гајле, ќе идам богами :)
    Чек да ја тагнам @Rubiii нејзино беше прашањето :)

Lejla8, sanjaeva, Sesil and 5 others like this.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Не сме на такво место мила :)
    Овде е супер и најмирно на свет ;)
    Во таква багра сами може ќе поминеме некој ден на прошетка :!:

Пожари од сите страни има, пола ридот зад нас е изгорен вчера гореше над тој рид ама идат нон стоп хиликоптери и гасат.
    Еден гасат друг се пали се е така 8-|

TutiFuti, Lejla8, Sesil and 6 others like this.
  15. CameliaMiller

Во кое градче сте?

Lejla8 and vitamina like this.
  16. Dust

Dust Game Over

Пазете се:hug:
    И уживајте:party:

Lejla8, vitamina and CameliaMiller like this.
  17. CameliaMiller

Ти што сииииии.......
    само нешто кажуваш, ама не докажуваш :devil:
    Кажи сеа како се обрука, цел ден ќе те мислиме.

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не можете да очекувате да не тажат по одредени ликови. Зошто?
    На многу од нас денот овде ни започнуваше и завршуваше. Овде има членови кои имаат пишувано за свои интимни работи, овде се славело, плачело. И јас сум се приврзувала за некои членови.
    И мене ужасно ми фалат некои кои воопшто не пишуваат, а ми фалат и оние кои се овде на форумот, а не во темата.
    Нема да навлегувам во причините зошто си заминаа, само знам дека сега ги бркам низ другите теми за да прочитам како се, што прават оти сакале ние или не, ни станаа секојдневие.
    Многу од нив биле овде во тешки моменти, многу од нив знаат да напишат неколку зборови во прав момент кој ете мене многу ми значи оти пред се доаѓа од лица кои имаат свое животно искуство, поминале слични и исто така лоши и сурови животни ситуации и знаеш дека мислењето не се од типот што би ја кога би.
    Таков беше и постот на Пецо.
    Годините не се секогаш мерило, ама пак од друга страна пак мислењата на 21 годишен и 41 не може да бидат исти оти ретко кој тие 20 години разлика може да ги преживее исто.
    Има ситуации кои не терат да пораснеме побрзо за жал, да созрееме, и тогаш имаме промена во ставови, во погледи, во приоритети. Ама пак, искуството на годините никогаш не може да биде исто и не секогаш треба да одиме со глава во ѕид.

green.eyes, Val-Dim, Lejla8 and 25 others like this.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

@Dust нека нѐ голтне земјава и нека нѐ плукне заедно кај @vitamina :lol:
    @♡BuBaLe♡
    Голем и среќен да расте :l:

Lejla8, vitamina, Peco and 9 others like this.
  20. Dust

Dust Game Over

Да бе, нема да ручате мислејќи ме:devil: :D

Да речеме дека си го истурив бесот кај што не требаше, па морав да ќутам после тоа и да си викам - зини земјо и голтни ме:rofl:
    Ич нема да се жалам:wasntme:

Lejla8, sanjaeva, mareane and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.