Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dust

Dust Game Over

Е тоа и фали на темава...
    Кога јас пред година и кусур почнав да пишувам, НИКОЈ не се надмудруваше а јас како мала најмалку ..
    Нема потреба од надмудрување, ако сте млади и ви вријат хормоните не ја уништувајте темава..
    Ако сте млади и сте за дружба, никој не ви забранил ..
    Ако сте стари мрчала и ја убивате темата, пак не знам што правите тука..џабе сте стари ако духот го убивате.
    Ете тоа им е проблемот на одредрни лица тука и јас ги разбирам во целост..

Некој спрема синови за женење тука, а други кажуваат како дечкото ги нервира ..
    И желбата да се биде воочлив и на прво место...
    Да се разбереме, не може сите да не сакаат. И мене не ме сакаат сите, ни сања ја сакаат, ни бриџи, па ни џој и дани не ги сакаа сите. Не се обидувајте да биде поинаку. Некогаш за да се допаднете некому, ич не сте си свои во пишувањата, се гледа од километар .. и не се пронаоѓајте сите во ова, да не ја ишкате џабе мувата од капата
    Сите сме потрошен материјал тука.. особено во тема со наслов ОКОЛУ 40год ... а ние едвај пола сме наполниле.
    И никој нема да ме убеди дека секојдневието на 40+ е исто со моето, па колку и домаќинка да глумам.
    Сања сака да си каже за МиуМиу, мареане за нејзините по дома, ВалДим за идните снајки, Рефка за големите момци што бркаат женски за нејзина потенцијална снаа ... и тука сме ние... што ни за 20год нема да стигнеме таму.
    И тоа е факт.
    Уште еден факт е дека не сте ги читале муабетите од порано, за да видите дека се чувствувале комотно да разговараат за тоа, а сега не е така затоа што дисутираат со лица на возраст колку нивните деца дома..

Напрајте ме лоша, злобна, дрска...па не може секој да ме сака фала Богу.
    Факт е дека им ја уништивме темава, па тргнувам и од себе ..
    Ни мене не ми е тука место, иако ми е единственото прибежиште. Ама за млади има ФМЌ ... и што не е јасно зошто се бунат? Им се може, тука се од почетокот на темава

2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

После 4+ год. одлучив да се појавам на факултет и да ги активирам студиите. Три испити имам за полагање. Одкако ќе добијам одговор на барањето ќе ви кажам дали сум апсолвент повторно.
    Не дека нешто ми е потребен овој факултет, но се мразам кога оставам не завршени работи.
    Околината не можеше да ме разбере зошто запишувам втор факултет, но мене ми беше како хоби. Квалитетно трошење на време.
    Друго...од утре сум на одмор. Конечно :party:
    Денес се преморив на работа. Мислам дека пола Скопје разбра дека ќе одам на одмор. Морав да најавам кај соработниците.
    Кој е во приватен сектор ќе ме разбере :whew:
    Правам компот 8-|
    Се пакувам :D
    Ме фаќа дремка |-)

Jas!, marama, fallenangel and 28 others like this.
  3. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Пакувајте куферите да си одиме,еве и метла да зачистиме после нас :rofl:
    Мала шала, ама @Dust е во право
    Многу нови членови и на постарите им треба време да се навикнат,се ми е јасно.

4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Фала богу, па тоа бе маче, точно така:clap:
    :hug:

5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Девојчињааа некогаш за нашите проблеми околу децата убаво е да слушнеме и ваше мислење, затоа што сте сеуште активни низ градов, поинаку гледате на некои работи, а и вашите гледишта околу на пр.образование, мода, шетање, тренди работи...мене ми се важни. Верувам и на другите.
    Второ...седете си тука, не подмладувате.
    Да бевме се исто годиште жими ашим ќе се радуваме на свадби, невести, бебиња.
    Имам уште за пишување ама теглине од тенџере ќе излезат... од прилика штетата би била како немање пудра пред излагање :rofl:

Едит: умните само ...и сварете по некое кафе чат пат :lol:

Last edited: Aug 15, 2017
  6. baba Rada

baba Rada Популарен член

како ли сум го пропуштила ова:D:D ај лелеее, ќе пукнам:Dкрањска :D

7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Од праски ли е компотот комшике? Се излигавив :)
    Пмс опасен ме дрма све би изела!

Метли за низ двор никогаш доста, дајте ја навака. Убаво е надвор, конечно да поуживаме во летото.

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Ај да ја спуштиме топката.
    Ни бојкот не е зрела работа.
    Ни па тврдоглаво младалачко кукимјачење.
    Ни па нефлексибилност.
    Ни па мавање четки.
    Ни па комплексите од градинка. (Скар скар, не се дружам со тебе, ќе биде ја како кажам итн)

Да ви кажам едно трауматично искиство од градинка.
    Подоцна тргнав, децата веќе беа уходани, за мене немало место и чекале да се ослободи.
    И прв ден со грутка во грлото ме остава мајка ми и негователката ме претставува пред децата, моето шкавче ми го покажа и тргна денот. И дојде време за играње. Ваљда за подобра адаптација ми ја дава најубавата, најомилената, најсочуваната и најбараната играчка.
    Изедов ќотек од едно девојче, а другите ме гледаа со завист. А од прва не ја дочекав играчката со среќа зошто мислев сите заедно си играме затоа е градинка нели.
    И тоа беше првата лоша одлука у животот - не се труди (не оти се трудев, самото го добив ради многу паметната негователка) да го добиеш најдоброто зошто ќе добиеш по нос. Страв ко база за постоење и стремеж. Смешно е вака...ама штом памтам така јарко, ме за џабе памтам.
    Памтите нешто интересно од градинка или забавиште?!
    Бабо, кај си ти?
    Што те нема?
    На бања да не замина?

9. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Повелете
    59640_409294525807611_204669138_n.jpg
    И сама ќе се послужам,да издржам на работа,ќе ми треба.

10. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Бошка од кај знаеш :D
    Така е кога со полн фрижидер одлучив да си играм со тебе 8)

Лилит колку си ти за никаде ]:)Префригано :!:
    Ај ти врати се 37-38 год. наназад :wasntme:
    Среќа па за дешавка од јасли не праша.

Метлата ја избришав. Јадната не беше разбрана :whew:

Секако едит: имаше еден Тони во градинка....е со тој Тони секогаш ја сакавме истата сликовница - Марика лета со авион. И тепачка....а казната беше - стоење во ќош.
    Миу Миу имаше 4 год. И се возиме во кола, а она ми вика - ти мамо имаш другарчиња од градинка? Имам сине...и во тој момент го гледам Тони на автобуска.
    Застанав..и викам - еве овој ми е другарче од градинка...а она на тоа - аууу мамо па голем е он за во градинка :rofl:

11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Анксиозност ќе ме фати од вас, жими мене. Полошо ми делувате од вести. А баш ради тоа престанав да ги следам. :rofl::P Ај сега цитирајте ме и објаснете ми како не е така. :D
    Мене не ми продавате муда за бубрези ама ако имав муда...ќе ми ги отечевте. :D Да, знам, незрело е некој на моја возраст да каже такво нешто.:D
    Е сега, дали сакам да си одите...нејќам. Читам кога ми се сака, пишувам кога ми се сака и го правам каде ми се сака. Крај краева,во темите во кои јас читам и пишувам..на добар дел од вас и не налетувам. Налетувам на млади,ептем млади... кои уживам да ги читам и со кои се смеам секој ден. Оти, главно и за смеа сум дојдена.

Сеа на поегоистичните теми да се вратам..јас,јас и пак јас.
    Ме чеша лева рака. Кој и да мисли да даде пари,нека да го стори што е можно побрзо. Го обожавам времето. септември го чекам... Да здивнам и сменам малку средина и круг на луѓе. Бар за кратко, после па по старому. Дури сега јадев за прв пат денес. И ми е лошо. Мозокот ми пишти ко експрес лонец. Ми фали мир,раат. И соништата ми се о-тров. Долга рехабилитација ќе ми треба.

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Сања Марика патува со авион ми беше омилената од сите сликовници со Марика.
    И јас би го тепала Тони за неа!
    Кучето Каљуш и Марика ми се прекрасен спомен!

13. Bridget

Bridget Форумски идол

Две случки непријатни паметам од забавиште како вчера да беа и двете велеа -за сите исти правила не важат. За едната дури и шамар добив неправедно од воспитувачка. Па сега ме замисли, можеби оттаму мојата одбивност кон богаташи што сакаат да се докажуваат и протнат секаде расфрлајќи се со својот углед во градот а на сметка на обичен народ. Може и затоа не прифатив никогаш за дечко популарен татин син со убава кола, а имав доста шанси (се замислувам дека лежам на кауч)...дајте број од добар психолог :worried: :D

14. elimkd

elimkd Форумски идол

Лелеее ме фати еуфоријаа, ситно ми се брои
    IMG_9202.GIF
    Како ги викате свекорот и свекрвата?? Тато и мама?? Тато да му кажам на свекор мислам попрво камен ќе голтнам;(

15. Bridget

Bridget Форумски идол

Татичко и мамичка. Се подолу од тоа е чисто непоштовање.

fallenangel, kuc, dunika and 12 others like this.
  16. Dust

Dust Game Over

Да не те побара? И кажа да.. ^_^ 8-|или нешто лошо сум протолкувала последниве 10мес

fallenangel, Lejla8, Annath and 6 others like this.
  17. mareane

mareane Форумски идол

В градинка не сум одела,а забавиште тргнав порано на 5 години ,оти плачев по мајка ми која тогаш тргна на работа ,а школото пред зграда и си тргнав така порано.Затоа сум за една година помлада од мојата генерација.Е ,јака дешавка памтам.:^)
    Туку ќерка ми ми рече да прашам најефикасен лек за бубуљици:може да одговорат и младите оти потазе им биле па памтат,а може и овие другите со деца пубертетлии.
    Најозбилно прашувам ,да не мислите се зезам,оваа мојата ќерка покасно изгледа влага во пубертет па сега и се направи лицето за никаде.:(

18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Многу смешни дешавки имам од почетокот кога се земавме со мм. Ми требаше малку време нели од чичко и татка да ги речам мамо и тато. Ги викам без проблем ама ништо не осеќам со тоа што ќе ги речам така.
    Во градинка не сум одела, уствари малку повеќе баба ме чувала.
    За бубулици стикчето од орифлеим од чајно дрво мислам беше, како ефикасно ми се покажало

19. elimkd

elimkd Форумски идол

Прстен на рака имам одамна :)
    IMG_9204.GIF
    Невестиче сум

20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Паметам дека касав во забавиште:tmi:. Касањето долго време ми беше начин и да прикажам милост кон некого (зборувам за благо каснување, не јадам луѓе:D), на пример мало бебенце на рачето/ножето, мајка ми исто на надворешната страна од раката, на братучедите помали им правев ''саат'' на рака со каснување(facepalm), при бакнување долна усна гризнував:tmi:... среќа па сега веќе ме напушти таа навика и раат се луѓето околу мене:D. Децата во забавиште најчесто не од милост ги касав, ами од бес наравно(lalala). Прва никогаш не се закачав:!:.

И знам дека еднаш едно машко ме бркаше којзнае што беше работата, па за да ми избега кога почнав јас да го бркам се качи на клупа и јас одоздола му ги смакнав панталоните соси гаќи:bandit:.

И вриев од вошки, нормално|(. Една да имаше, кај мене беше:smoke:.

Thread Status:
Not open for further replies.