Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

на име, на галено, пример Трајанка - Трајнче ... озбилно. За мене мама и тато се едни, и никој друг нема да биде на исто рамниште со нив. И не може други да ми бидат родители. Сигурно и они за мене не викаат ќерката ... Ама јас сум порасната во семејство кај што никој никому не вика по ,,титула,, сите на име. Татко ми ниту еднаш до ден денес го немам слушнато на неговите родители, тетки, чичковци да им се обрати со ,,звањето,, туку со цело име. Мајка ми никогаш на татко ми родителите не им викаше мамо и тато. И немало лутење.
    Кај другарка моја пак татко и ја натера на веридбата да каже мамо и тато. Демек да го скрше мразот, да рече еднаш. И она си продужи да вика мама и тато. Татко ми болен би легнал ако слушне да викам некому така. :lol:

по маркети и аптеки го има, цена 200-220ден

Сите така викаат пред да се омажат. Јас со другарче мое шо и двајцата викавме дека никој не не зима, бевме демек договорени до 25 ако не ме земе мене никој, ни него никоја да се земеме. Додека сме млади деца да си изгледаме. Е ама мене 5 дена пред 25ти роденден ме земаа :D :D :D
    Пак ќе ти одам контра, хартија е одвише можда ама друго е коа си имаш црно на бело. Кратиш процедури за многу работи.

Со муабетот за млади и стари вака ми звучите
    А: Ама јас вака мислам...
    Б: Нема ти шо да мислиш, млад/а си, јас сум постар/а знам се. Шо има ти да мислиш?

2. Dust

Dust Game Over

Ма неее..
    Јас сакам да сум сама.. јас всушност ич не сакам брак:D бегам од брак како од ѓавол:D
    Што да кратам сеске.. ако умре да му го лапнам наследството?:lol:
    Не сакам ни тоа, голема одговорност за мене е. Да беше сиромав па да размислев..:rofl:
    За што се крати процедура?:?:
    Никаде досега не ме прашале дали сум во брак :lol:

marama, ♡BuBaLe♡, elimkd and 6 others like this.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Па јас мислам дека сум во право.

Па како... Кој ќе троши на плик, па убаво ли било, па си заборавил кој колку дал, па празен плик дал... Вака се' си стои, нема криење :)

Last edited by a moderator: Aug 16, 2017
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

@Ano честито принова,да сте живи и здрави.
    Сега доаѓам од кај едно бебе,цела куќа ми мирисаше на најубав бебешки мирис:inlove:.
    Исто и на @eli25 честитки.
    Уживајте со своите најмили.
    А кога веста @emkaemka ја сподели неодамна,најмногу се израдував.

Во градинка ич не сакав да одам,сакав дома да си седам.Фаќав и вошки редовно.Кога дојде време моите деца да одат,ми беше страв да не не ја сакаат градинката како мене,ама имав среќа,им остана во убав спомен.

5. Peco

Peco Форумски идол

Честитки @Ano нека е жив и здрав бебушoт :)

Оваа мисла ми се допадна :D

6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Јас пред други свекор ми го викам чичко, а нему му се обраќам со погледнување и прашање/ обраќање...Или го терам маж ми да го праша...Едноставно не можам да го наречам тато, а и тој од почеток даде до знаење дека не сака

Имавме гости и добив убави вести :)
    Од случки од градинка, кога едно дете ме гушна, и кога на приредба на сите ги трогнав со рецитацијата на Т'га за југ..

И без да ме сфатите погрешно, би сакала да ве замолам друг пат да потенцирате на кого се однесува критиката, затоа што во случајот од вчера некои се најдоја прозвани и повредени...

ФМП

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас во лето вино не можам да пијам, ама како би едно пивце:beer:.
    @Ano честитки и тебе, да е живо и здраво:l:.

8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Пивце зa живце...и јaс гo oбoжaвaм вo летo...убaвo излaденo и вo смрзнaтa криглa пoслуженo...
    Амa зaчестијa излегувaњaтa летoвo и килaжaтa пoтпoрaснa...требa мaлку пaузa...

Имaм впечaтoк oти некoи ликoви oвде сaмo зa прoвoкaции пишувaaт...кoј рекoл ,кoј пререкoл...зoштo и кaкo...испрaвaње криви дрини дo немaјкaде....
    Ве мoлaм не јa рaсипувaјте нaјубaвaтa и нaјрелaксирaнaтa темa...

9. duffi

duffi Форумски идол

Ги викам тетка и чичко.
    Сами ми рекоа да си ги викам како и дотогаш.
    Договор куќа гради.
    Нас ни одговара, како звучи од страна ич не ни чуе.

10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Бубале среќен нека му е роденденот и именденот на душичето,само убавини нека го пратат низ животот :hug::hug::hug:

11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Напишав еден гоооолем текст за овде ама избришав,џабе ќе се објаснувам и повторувам кажано е веќе се за темата од вчера.

Свекор и свекрва не викам никако цело време сами идат :rofl: мамо и тато во никој случај а тетка и чичко па ич... можеби и јас претерувам ама тоа е :)
    Незнам како можат некои од родителите на мажот да очекуваат снаите да ги викаат мама и тато:^) секоја чест на исклучоците :)

Честитки @eli25 и @Ano живи и здрави да се бебките :f:
    @♡BuBaLe♡ среќен роденден на синко,да е жив и здрав :^:

Печев брускети @referentka е крива :D ама сувиот леб мора да се искористи:$

Last edited: Aug 15, 2017
    marama, fallenangel, duffi and 21 others like this.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

@emkaemka бремена си?
    Лелееее, пропуштив. Прекрасна вест, од срце се радувам ❤
    Се најубаво ти посакувам!

Честитки до новите мамички :f:

Најпрекрасен бебешки мирис, се топам на бебешки видеа, сите бебиња ми се слатки и убави, а само во моите кога беа ептен бебиња не уживав така ко што мислев.
    Сакам да речам сите се слатки, ама на далечина (за мене де :D)

Јас моите свекор и свекрва ги викам некогаш: мамо и тато. Или сега почесто по прекар, нагалено.
    Да живеам со нив во куќа, полесно ќе ми одеше секогаш да ги викам со мамо и тато, како што еден краток период беше.
    Чичко и тетка не доаѓаше в предвид оти не ми одеше во памет, по име исто така никако, оти логично ми идеше дека така со името требаше да им персирам, како на постарите, а 'мамо' и 'тато' за мене беше прифатливо оти имаше разлика во јазикот: 'мајка' и ' тата ' ми се моите, па некако ми дојде полесно.

marama, fallenangel, duffi and 14 others like this.
  13. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Ано и Ели честитки,уживајте и гушкајте се со малецките :hug:

♡BuBaLe♡, Ano, elimkd and 3 others like this.
  14. Peppermint

Peppermint Популарен член

Забавиште. Учителка Менка. Таков монструм немало во текот на целото мое образование подоцна. Со изглед и држење на грда воспитувачка од стар англиски колеџ. Налудничави правила и дисциплина неприлагодена на возраста на децата. Што е најсимптоматично, тогаш како дете мислиш -така треба, тоа се возрасните. Ќе дојдеше мајка ми, а оваа и раскажува куп работи и ме обвинува за нешта кои јас всушност не сум ги направила. Стојам така меѓу нив како шестогодишно дете, немоќна да кажам било што. Мајка ми и' веруваше, па учителка нели....
    Дотогаш бев весело и безгрижно дете, потоа се повлеков, станав плашлива и тогаш научив дека на луѓето не може да им се верува. Ете зошто е потребна внимателна селекција на воспитувачи, негуватели, учители и сите значајни други кои можат да формираат личноста на детето. А и од мајчински аспект научив една работа-јас на моето дете ќе му верувам и секогаш ќе бидам на негова страна.

Што се однесува на претходните страници-читам и ме интересираат мислења и на помлади на повозрасни. Дискусија да, но со аргументирани мислења, но факт е дека често се забегува во краен субјективизам. Не само на оваа тема, општо на форумот.

Актуелно...на работа напнато, заморно до бесвест. Никогаш повеќе одмор во септември. Читам Snowman...Овие Скандинавциве се доволно забегани да ми држат внимание.
    Документите се спремни, Технолошки ќе биде.

Честитки @eli25 и @Ano

15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Милерке ти мисли си, aмa не кaжувaј :D
    Не знaм штo децa бевте. Штo дa кaжaм кoгa свекoр, свекрвa ви се чичкo, теткa. Никaквo пoштoвaње.

Јaс ги викaв "штo прaвиш?"
    Нели влaгaш вo сoбa и сегa ем ти искa ем ти стискa, пa кaкo дa те приметат нa цел глaс викaш - штo прaвиш?
    Сaкaле, нејќеле ќе се свртaт.
    Титулaтa мaјкa и тaткo не би јa дaлa нa други пa дo тукa дa е. Родителите те чувaaт, вoспитувaaт, плaчaт и се рaдувaaтсo тебе, крaтaт oд себе..и сегa некoи сo еднo пoтпишувaње нa хaртијa ти стaнувaaт тaткo, мaјкa.
    Спoред мене и менувaње нa ФАМИЛИЈАРНOТO име е глупoст. Тoa е пoкaзaтел нa кoренoт нa секoј oд нaс.
    Дoбрo, тукa пoтклекнaв зoштo свекрвa ми рече - се нaдевaм декa немa кaкo певaљкине дa прaвите циркуз сo презимињaтa.
    Се пoчуствувaв кaкo ѕвездa нa грaнд и oдеднaш пoлеснo ми беше дa бидaм сo другo презиме, негo турбoфoлкеркa.
    Мoментaлнa слaбoст :rofl:
    Шaх-мaт :rofl:

marama, duffi, mal.ecka and 24 others like this.
  16. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Женски и по некој маж
    Еве едно футуристичко авантаристичко сајнс фикшн прашање.
    Кога би биле суперхерој која супермоќ би ја сакале да ја имате?
    Прашањакоимемачат#синкоме праша#јассекакосумбиласупермама
    Да си кажам...порано како мала многу сакав да бидам како Флеш...ако го паметите.Супер брза да бидам.За троа секунда секаде да стигнам и се да завршам.Тогаш тоа беше домашно, на продавница..а сега богами други работи имам за завршување.

Свекор и свекрва-чичко и тетка.
    Ииии..седете мадро тука и бидете умни.

marama, fallenangel, duffi and 13 others like this.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Ја по име ги викам.

Сакам да сум невидлива.
    Ама и да се телепортирам.

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Све ко Лилит погоре^
    Да не трошам муабет.
    Сакам на бебе да ми мириса, ова ѕверов порасна. Сама се тушираше, вика ако сакаш влези и гледај јас можам сама :bug:

marama, duffi, mal.ecka and 21 others like this.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Oд супер мoќи сaкaм дa гo имaм прстенoт нa Арaбелa. (се сеќaвaте?)
    Пoмислувaш нештo, гo вртиш прстенoт и нештoтo се oствaрувa.

Сo сестрa ми мнoгу сaкaвме вaкoв прстен и кенкaвме дoмa дa ни купaт. ..Еднaш нa гoсти кaј другaр нa тaткo ми, се пoгoди дa јa гледaме Арaбелa и пoчнaвме дa кенкaме. Кoлегaвa нa тaткo ми..мнoгу не сaкaше..ни викa - ејј леснo е тoa, чичкo Пере ќе ви нaпрaви. :D
    Беше нaш суперхерoј дo мoментoт кoгa свaтивме декa не билo тaкa еднoстaвнo дa се нaпрaви прстенoт :*:

20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Ти сваќе добро е што воопшто ја викаш свекрва ти некако, со оглед на тоа колку ја милуваш :D

Мајка му на дм ја викам тетка таа, а и по надимак некогаш :)

@Bozica1980 роди си уште едно :)

fallenangel, mal.ecka, Annath and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.