Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Денес ни ми се јаде, ни спие, а ни пие. Си мислев да си направам коктелче, ама немам желба. Осеќам дека ќе се разболам, во многу скоро време.
    Мразам кога ме мањачат на фб. Бившиот се ожени за нејзина позната, гледам ми лајкнала на фб. Ако не е и жена му на бившио, само со друго презиме. Шо има да бара кај мене на профил. :punch::devil::@

Забавиште. Наставничка ми беше роднина. Од прво до четвртто, исто. Во основно сите ме знаеја, а богами и во средно. Бев мирна и си немав многу проблеми. И сега кога после толку години се враќам во родниот град, ме препознаваат на улица.

Родителите на бившиот изгорени беа да се земеме и да им викам мамо и тато. Плус па за презимето. Ептен ме личело. Се изнаслучија милион нешта и славно раскинавме. :P Мислам дека подобра одлука од таа немам донесено. И да заминам странција де.

И ако некој ден решам да стапам во брак, мамо да речам на друга, нема шанси. Поскоро би рекла тато, иако татко немам скоро две децении. И ко зборам за тато, скоро и да немам никакви емоции. Времето полека избриша се. Ама затоа мама ми е се. И мајка, и татко, и другарка, се во едно. Ни сакам да ми вика ќерко некоја си, ни ќе можам да ја гледам ко мама.

Сепак се прeдомислив за коктелот.
    Мартини и шпанска музика
    IMG_5252.jpg

На marama, duffi, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.694
    Син ми (4гoд.)пoбaрa бебе бaш пoплaдневo...дa гo гушкaл и дa му менувaл пелени...гoлемaтa никoгaш тaквo нештo не изусти..не знaм дaли сaкaше брaт или не aмa не пoбaрa...
    Гo oбoжaвaм мирисoт не бебињa и јaс...ми фaли гушкaњетo и дoењетo aмa некa се живи и здрaви не мислaм дa рaѓaм пoвеќе..
    Некa дaвa бoже кaј штo немa..

На green.eyes, marama, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Инаку и јас го сакам мирисот на бебе, уствари обожавам бебиња. Мили се, се смеат, плачат само ако имаат мака.
    Еееее, ама тие беблаци растат деца, оние од 2-7 години, тие обично се живи и темпераментни и гласни, имаат тантруми итн. После малку се пак мили, па ги фаќа пубертет :)

А нема на светов нешто помило од беблак :)

На marama, duffi, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.846
    Допаѓања:
    142.433
    Neam kirilica. Zatoa nisto ne komentiram samo da prasam, abe gakji nosite na rabota i kakvi? IMG_20170815_231053.jpg

На fallenangel, Annath, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    @WORRIED.BT мојата пак бара сестричка за нејзе и братче за брат и. Мисли и за него. А јас јадна со нив излегла на крај па уште две.. :whew:

На Annath, ♡BuBaLe♡, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    178.036
    А кој ќе проверува дали некој носи гаќи или не? Ќе има некои инспектори? Дали нашава држава поседува такви кадри?

На Ane-Goki1, fallenangel, Gosh и 14 други им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Чoвек дa не знaе кoј е пo ненoрмaлен. Тoј штo не нoси гaќи или тoј штo детектирa декa другиoт не нoси...пa уште и нa учителкaтa гo кaжувa.
    Свaштa.

Еднaш имaв чир тoчнo нa линијaтa кaде е лaстикoт нa гaќите. Ми идеше дa ги искинaм.
    Мoждa зaрaди oвa, пoмислувaм декa нa oнoј кoј му се вaжни туѓите гaќи е случај зa пoсмaтрaње.

На fallenangel, Skorpija25, Gosh и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    262.004
    ^со бенефициран стаж треба да се проверувачите. Стресна е професијата.

На Ane-Goki1, fallenangel, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.261
    @Ano честитки за бебувчето
    @♡BuBaLe♡ нека му е среќен роденден на синчето

Во забавиште учителката ми беше eдно користољубливо суштество, која форсираше деца од чии родители имаше интерес. На останатите едвај муабет. Така и бевме групирано за седење. Тие неколку деца на приредба по 2-3 песнички, по некоја мини драмичка, ние останатие по една. Во колона редење, тие напред, на чело, демек по заслуга. Некои од нив едни бучни, бесни, уште на лустер шо не се качуваа, за разлика од некои од нашата ,,група,, крајно мирни и вредни деца. И тие биле заслужни другиве не. :envy: Уште тогаш јасно ми беше дека нема правда. :envy:

Тоа бебињата нека што најубаво мерисаат, туку какви се меки. :inlove:

Леле ова со гаќите koa го прочитав прво шо ми текна е како установиле, второ ми текна на дешавката што ја раскажа @PUPICA .
    Може брзала жената, може има чирЧЕ на незгодно место па попрактично и е да не носи гаќи. може се луфтира ... :D :D :D

На marama, Ane-Goki1, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    178.036
    Да ги оставиме гаќите на страна, друго сакам да прашам. Како полните соларничиња со сол? Искуства, сугестии, трикови? :D

На M&M, fallenangel, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Е за презимето да си кажам дека бев малку ко "прелажана"

Немав размислувано на оваа тема воопшто, што презиме ќе земам, го знаев неговото и сакав неговото, ама за она родови именки не знаев, не размислував. Не ми беа непознати оти и од на мајка ми страна имаа родови презимиња, ама не во документите (или така нешто беше) и така доаѓаме да си закажеме за матично и непосредно пред да влеземе или веќе таму се отвори ова прашање. Таму прашуваат за податоци, моминско презиме и какво ќе земеш нели.
    Можам да кажам набрзина ми образложија (ова и мм) за родови презимиња и дека тоа е тоа. Обично жените така се презивале. Што не дека не е вистина нели.
    И кога ми понудија опции за презиме јас сосема нормално си кажав родово презиме. Ко малку несигурна ама си кажав такво.
    Сега да сум ќе си имав исто презиме ко маж ми, кога се сетам само што компликации при замена на документи имав ради тоа буквичето А |(
    А и неродово презиме поубаво ми звучи. Знам мак. култура е таква, ама сепак...

На duffi, Annath, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.856
    Допаѓања:
    99.522
    Башка па и одамна е ИН во Холивуд да си без долна облека.
    Не гледам потреба да се проблематизира случајов:D.

На duffi, Annath, ph.orhideja и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.261
    за да не ти се истура од страна? Со инка или турлејка од хартија.

На Lejla8, Annath, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Инка, од тие со најмал отвор.
    И ти нешто од помладите да научиш Пеце :emo:
    #сезезамаманпобогу :P

На Lejla8, Skorpija25, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.924
    Допаѓања:
    163.930
    Она мене со поглед ми се обраќа строго.
    Не ме узнемирава у задно време...се загрижувам.
    Она по старо јас не ја регистрирам. Живеачка тамам.

На Lejla8, Annath, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    259.880
    Ама може и затоа што ретко каде се почитува дрес код на облекување, а треба.
    Невкусно изгледа вработени во институции да се облечни неприкладно и со еден тон шминка и нокти како турбофолк певаљки. Ваква мерка јас да се прашувам итно е потребна кај учителките и професорките.

На anaja1, Lejla8, fallenangel и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.261
    Затоа сум за униформи, во сите јавни институции. И тоа не само едно мантилче па тоа раскопчано и одоздола кој како сака туку комплет опрема.

За презимето, јас ги имам двете, и моето и неговото, неговото со ,,В,, на крај т.е во машки род. Тој сакаше така, неговото како што си е, без додавање букви. Мене па ми беше најбитно моето да остане зачувано.

На Lejla8, Ane-Goki1, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Кај мене ние од администрација не мораме да носиме униформи, сега за сега е ако сакаме (пошто болницата не ни дала), туку ние сами си имаме купено.
    Јас сакам да носам униформа, најпрактично ми е. Ама немаме соблекувални :) па кога носам униформа, од дома така облечена одам. А тоа е па крајно непрактично, после работа не можам никаде да застанам да завршам работа.

Едит: околу презимињата. Јас сакам да го задржам своето, дм не се меша во мои одлуки. Но го сакам и неговото. А имам огромно име. Кога би ги имала и двете презимиња, би била Камелија Марија Милер Стојановска :) и така сум на сто ума што и како.
    Ако го додадам неговото презиме, би фо додала во машка форма, иако не е во согласност со нашиот јазик. Така ми е пологично.

На Lejla8, Annath, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    178.036
    Ништо не разбираш. Најбитен момент беше да ги тргнеме гаќите на страна. :rofl:

#СеШалам :)

На Lejla8, fallenangel, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Кај ќе разберам, се садат ли краставици со деца.... :D

Моите гаќи моментално не ми одат во прилог на возрасноста и сериозноста.... :$

На Lejla8, Skorpija25, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.