Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.600
    Допаѓања:
    126.184
    Hello
    Алал да и е на директоркава на УЈП! Мора да се има кодекс на облекување. На што личи тоа како плесачици на шипка се шетаат по администрација. Ужас!!!

@malerozna мартиниво какво е на вкус?

https://www.recipeshubs.com/lemon-lychee-martinis/39725

На Mr.Awesome, Lejla8, fallenangel и 8 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Morning :coffee: :yawn:

Уморна сум толку многу, што не можам да се одморам.
    Ни спиење, ни читање, ни блеење во празно.
    Само чекам да дојде ден, да товарам куферот во кола и да заминам.

Море. Мир.

Не знам како можете толку многу да се замарате.
    Јас секогаш ќе стојам зад своето, посебно кога некој “завиено“ сака да ме нападне.

И јас сакам во животов нешто да биде како порано, сакам да се вратам две години наназад и да ми бидат живи тие што не ми се, да си ги гушнам уште само еднаш. Не ми паѓа на памет покрај толку вистински проблеми, да се притресувам за форумски. Кому не му чини, нека му стои.

На Rebecca_R, Lejla8, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Сите се менувaме и нели тoa е нoрмaлнo, aмa темaвa не смее дa се прoмени? Oпсесивнo држење дo темa зa кoјa некoлкупaти е кaжaнo декa јa прaвaт живи луѓе пa е нoрмaлнo дa е тaквa кaквa штo е, aмa некoј кo дa вели декa пред влегувaње вo неa, oдете вo црквa, зaпaлете свеќa, прoчистете се oд гревoви, нaпијте се нештo зa смирувaње пa пoтoa влезете. Или пoтoчнo, aкo не сте прирoднo тaкви -вooпштo не влегувaјте. Прaвилa зa вреѓaње имa и требa дa се пoчитувaaт, мoдерaтoри кoи кoрегирaaт и бришaт имa, е сегa дa бaрaш тoлкaвa претпaзливoст oти кaтчевo е нештo светo и требa дa се зaдржи кaкo тaквo е нoнсенс. Oгрaничувaње нa слoбoдa нa пишувaње и менувaње нa кaрaктер oти...oти? Нaвикнувaјте се нa прoмени oти се нoрмaлен тек нa нaстaните, a бaткo @Peco гo знaм кaкo лик сo еднa, две или три нaјмнoгу реченици вo пoст oд кoи не мoже дa се зaклучи 15 ли гoдини е или 45 пa дa се буни декa дискусииве детски се. Зa oстaнaтите кoи бaрaaт хaрмoнијa некaквa идиличнa кoјa пoрaнo пoстoелa, дa ги пoтсетиме декa честo беше лицемернa, сo втoр живoт aктивен вo лп.

На wannaBeMomma, Lejla8, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.136
    Допаѓања:
    43.666
    @emkaemka стално те мешам со @Emy867 :wasntme: (highfive)
    Бебенце а? Шоубавко :l: честитки

Сѐ во животот се менува. Луѓе доаѓаат , си заминуваат. Се раѓаат,умираат.
    Менуваме место на живеење.
    Нормално е да не фаќа носталгија. Да се навраќаме на убавите времиња ама животот тече и ние мораме напред. Да не остануваме и тагуваме за минатото.

Така и овде. Кој пишува пишува. Кој решил да замине .. во ред.
    Мене никој не ми пречи.
    Полесно е кога не се врзуваме за нешта па и личности. Па и виртуелни :wasntme:

И јас @CameliaMiller порано неножев да ја читам во темите (снаи и свекрви беа незнам) сеа океј ми е. Поздрав Камелија(highfive)

Каснав мусли колку да не е без ич. За да го допијам кафево. Да не е ептен на гладно срце.

Со учителкава на синко си се размуабетивме. Мислам како и обично :wasntme: ја муабетчика :$

:smoke::coffee: имајте убав ден

На Peco, Lejla8, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.270
    Допаѓања:
    67.868
    Ве читам некое време со излагањава, па ќе дадам едно мислење како модератор.
    Темава навистина застрани од она што требаше да биде.
    Требаше да биде катче каде луѓе околу 40, или мажени/женети ќе имаат место да споделат секојдневие. Не охрабруваме отворање на вакви теми без конкретна тема, но тогаш имаше наплив на тинејџери, на млади членови, па се отвори темава за да ги мотивира и повозрасните да пишуваат, да си најдат свои луѓе нели.
    Грешка е и беше што се остави она, сите кои се чувствуваат возрасни, без никаков критериум и затоа во темава има толку млади членки, а повозрасните пак го изгубија катчето и местото каде можат да бидат сфатени од свои врсници и да прочитаат секојдневие од нив.
    Па имаш ситуација кога членка споделува нешто за маж и, а друга споредува со татко и, што воопшто не иде и само става акцент на разликата во години.

Кога има повеќе млади членови, немажени, неженети, без деца, ниту пак исполнуваат некој критериум според возраст подтемите што ги наметнуваат се такви што не одговараат на суштината на темата. Па наместо да се вклопат во муабет наметнат од тие кои одговараат на темава ситуацијата е обратна.

За ова ве замолувам да не ширите дезинформации и страв (да не речам параноја) да не се пишува по пораки. Лп може да се прочита само доколку е пријавена.

На Petar80, Peco, Annah87 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Oбидoт дa врaтите oдреденa енергијa нa темaвa сo нaбивaње винa нa некoи членки a изземaње нa свoјa "oдгoвoрнoст" -интересен ви е. Бaш ме зaнимa дaли ќе ви успее и дaли тoa е глaвниoт прoблем. Oти и пoрaнo имaше млaди членки и тoa дoстa кoлку штo се сеќaвaм, aмa aјде, прoбaјте.

На Lejla8, Ane-Goki1, fallenangel и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.381
    Допаѓања:
    261.996
    ......
    (highfive) Дани

Јас ги подмирив сите утрово и сега да јадам на раат ама желудникот во чвор ми се врзал. Сакам некое кафе од профи машина, во убава чашка и по можност такво друштво.
    Тиквици и модри на ме и денес, ќе бидам домаќинка ако се пријави комшица ќе и ја тупнам и мојава да ја згрижи и така има две ќерки +/- уште една не и менува ништо. Се немаа децата видено месец ипол летово вчера не можевме да ги разделиме.
    Половина на август, убав одмор на сите што сте на плажа (poolparty)

На Petar80, Peco, Lejla8 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Тоа со ЛП е ... што знам. Ко урбан мит. Сите го зборат, никој не го видел, читај „не учествувал“:D Може онака некој да кажал нешто во неврзан муабет за некого и некој друг од тоа да направил слон. И толку.

Ајде, сменете тема веќе. Мислам дека сите кажавме по сто пати.
    Убав ден, убаво време... да се пие или не кафе? Пожелно е да не се пие ама, ми фали малку кофеин. Колку еден шмрк. :$ Мозоков бар да ми се прибере,колку толку.
    Привет народецу.

Честитки за сите бебиња..зачнати и родени... за сите прстени и закажани свадби. :$

На Peco, Lejla8, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    8-|
    И во кафана, од 100 гости денес, 10 ќе се пожалат дека месото е живо, салатата бајата, пиперката не е лута, па утре пак во кафаната има гости, зошто ако некому нешто смета не значи дека кафаната не чини. И не ја затвораат кафаната :D

Голема работа ако некој кажал што не му се допаѓа |( Еве па гледам сите сменивме ставови.

Мене не ми смета ваков земјотрес од време на време . Сеирџика :rofl:

СДК олабавете, не се вреѓајте и живејте.
    Убав ден денес. :sun:
    Од дома, а не од работно место ве поздравувам :hai:

#осиедни

На Peco, PUPICA, Lejla8 и 20 други им се допаѓа ова.
  10. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.270
    Допаѓања:
    67.868
    Која одговорност? Изјасни се поубаво.
    Не станува збор за набивање вина, едноставно, барем јас, кажав, која беше намената на темава. Сега веќе е чет тема и ништо повеќе. На два три реда муабет е.

На Petar80, Lejla8, lunicka и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Добар ден! 8)
    Со страв отворам и пишувам на сајтов, не за друго, компјутеров нонстоп ми се рестартира.. дали ќе рикне или не, не знам, ама ако рикне, тешко нас... дека ова компјутерот на работа ми е, па се што е зачувано и покрај бекапот може да оди јабана...

Нејсе... прекрши неделава, се надевам на мирни и убави денови, со помалку жестина на форумов. Сосема очекувани реакции има, и не ме изненадува, оти нели, и јас еднаш бев таква, со глава во ѕид, по секоја цена, ама мора да се докажам, и мора моето да е последно. Научив да попуштам со време... оти не дека се држам до тоа оти попаметниот попушта, туку дека не може моето да е последно баш секогаш, а богами, и немам нерви за докажување, имам попаметна работа.

А и тоа дека по ЛП се оговарало, и јас мислам дека е мит... како бре мене не ми пишуваат за оговарање, све за заби ме прашуваат? ;(

Кафе? :D

На Petar80, Peco, Lejla8 и 26 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе и цигарче на дневен ред, татко ми ги зема децата во парк, јас ќе одам да и помагам на снашка, многу работа имала за викендов.....no rest for the wicked.:devil:
    :rofl::rofl::rofl:

@Ano нека ти е здраво и живо синчето, сФаќе нешто испод радар ми се пикна, очекував при крај на месецот зетот да се појави,чувајте се со зетко.:hug::hug:
    @♡BuBaLe♡ среќен роденден на синко.:party::^:
    @emkaemka прекрасна вест, честитки и со лесно да си ја износиш бременоста.:hug::)

Свекорот и свекрвата ги викам по име, на почетокот им се обраќав со Mr, Mrs и презимето, од кога сум официјална снаа по име ги завикав.:lol:
    Снашка го вика татко ми тате, со брат ми дека онака созреани личности сме се газиме од смеење кога ќе ја слушнеме, дека ние по тоа какви му се брковите така го викаме, хитлер, Салвадор Дали, Гоце Делчев, татко го викаме кога сме му лути, инаку само надимаци му наденуваме, накапа човекот со нас.:wasntme::rofl:

Презимето 37 години ми е во машки род, даааалеку сум пред новиот тренд:rofl: инаку на моето го додадов на мм презимето а децата се само со на мм презимето.
    Стварно свекрви ви се мешале и во тоа какво презиме ќе ставите во матично?:o
    Мојава изгледа не ме сака па во ништо не ми се меша.;(;(;(

Во градинка не сум одела, не чувале по дома, се мењавале моите со смените, прискокнувала комшиката, заменска баба што ми е, домашни миленичиња сме биле со брат ми.:lol:
    Инаку да го земам детето од градинка и да има отпечатоци од прсти од воспитувачката џигерот ќе и го извадам.:@:@
    Нејзина работа е да воспитува, негува а не да ми го дициплинира детето, тоа е моја и на мм работа, дали си ги разгалувам, размазувам не е ничив проблем освен наш, ако иѓа проблем некој со детето мое треба да не извести а не да му мава шлаканици.:@:@

Не ви го разбирам срамот да се шетате после или пред работа во униформа, тука па преку недела ретко ќе видиш човек во секојдневна облека, се е во униформа.
    Јас излегувам од дома облечена во униформата, на работа имам соблекувална и шкаф ама ретко таму да се пресоблечам, имам резерва униформа и патики, накај дома кога си одам ако имам работа така се шетам со униформа, не сум ни размислувала до сега дека не треба така па и со возовите, автобусите кога одев си бев облечена во униформа.:)
    Имам пишувано, ние не смееме налакирани нокти да имаме, шминката на bare minimum, пудра, сјај, маскара онака со фул опрема шминка и нокти ќе те вратат дома, тоа е оно што стварно не ми се допаѓаше по болниците во Мк, дали државни или приватни беше персоналот со шминка како за вечерно излегување, нокти канџи, мини сукњи, длабоки деколтеа, стварно делува невкусно за професијата со која се баваат.:wasntme:
    Јас сум си научена на униформа, од колевка до гроб саде во униформа ќе сум.:rofl::rofl::rofl:

На M&M, Ano, mira.mira и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    И порано имаше периоди на чет муабети, и порано имаше млади членки на кои им велевме понекогаш дека сметаат, и порано се реагираше ама тебе не ти сметаше, ниту се јави ниту се изјасни за кого и што поточно е темава а постои толку долго. И тогаш не сите долгометражни постови и дискусии биле квалитетни и пријатни за други членки колку што мислеле дека се тие што пишувале. Па сега на некој не му се пишува и ќе ја обвинува пример Камелија или некоја друга дека сменила тек на темава? Едноставно е, ако сакаш да наметнеш одреден дух -пишувај, привлекувај такви како тебе. А не да седам од страна и да чекам некој да ме забавува па да мрчам дека програмата не ми се свиѓа. Има многу повеќе кои и по возраст и по статус како и да е, по тие критериуми кои ги набројувате - припаѓаат овде и ако сакаат можат со постови да ги маргинализираат тие неколку што сметате дека се млади и не се за во темава. Ама не им се сака, сакаат некој вака да дојде, да им расчисти ситуација и прашање е дали воопшто пак ќе се активираат на начин на кој биле порано активни. Важно ние место да направиме, ќилим црвен со рози со се, чисто спремно...

На wannaBeMomma, Lejla8, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро женски:sun:.

Гледам реклами по фб,од утре ќе има Garage sale во Рамстор,т.е.од денес последни попусти во Сити Мол,па се мислам како да го однесам син ми едни фармерки да му купам(машала,пораснат е многу,ништо не му е точно).Јас ако отидам ќе се вратам со триста непотребни работи кои може некогаш да ми затребаат.:?:

Свекор ми и свекрва ми ги викам со мамо и тато.Кога ги прашав како сакаат да ги викам,свекрва ми рече како јас сакам,само да не биде со чичко и тетка.И така,знам да читам меѓу редови,не сум неписмена.8-|Не ми е тешко,а и си знам јас кои ми се вистински родители.
    Еднаш доаѓа свекор ми и ме прашува,каде е мајка ти.Јас му викам,дома е сигурно,за што ти треба?Почна да ми објаснува,па кога сфатив за која мајка зборува,сменив одговор.:D

Сум за воведување на униформи,најпрво за наставничките во школите,бугарски певаљки не им се рамни во стајлингот кои го презентираат пред децата:swear:,чест на исклучоци.

Се случуваат вакви работи во темава,не е првпат.Не ми е јасно оговарање во лп,дали дека јас разговорите кои ги имам со некои членки се од друга природа(деца,козметика,некое прашање за одредена тема...).
    Секој со своето.

На sanjaeva, Peco, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Хелоу женчиња абе ајде доста со препукувања па уште од посабајле живејте си го животот на раат дома двајца сме па ќе се спукаме различни ставови и мислења ,а не на форум каде пишуваат еден куп народ...
    Кафенцево мм ептен ми го погодил со мерак си го пијам ...времево ко лудо лета почнува уште малку школската година и макиве на децава и нас богами..
    Леќа на мени денеска ај убав ви ден !

На sanjaeva, Peco, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Битерке и мене лично не ми е ич срам, ама во Скопје така е. Мене ми се чудат како од дома доаѓам така, аман во кола влагам дома, од кола излагам на работа.

На Lejla8, MacenceEna и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  17. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.270
    Допаѓања:
    67.868
    Нема што тука да се наметнува одреден дух. Темата беше отворена со некаква смисла, не треба тука да се "бориме" да привлечеме луѓе околу 40 кога за нив беше отворена темата на прво место. Кога последен пат пишала членка, леле супер, тема за мене, над 40 сум, си најдов друштво? Зашто порано тоа се случуваше, темава привлекуваше и нови членови и мотивираше луѓе да се зачленат.
    Пак ќе кажам, не треба тие за кои е отворена темава да се борат со млади членови за да пишуваат и да им биде интересно тука.

На Peco, Lejla8, lunicka и 4 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Сакам само да прашам, како би знаеле кој колку години има?
    Може некој од 40 да се претставува како некој од 20 (што е баш чест случај), и некој од 20 како некој од 40.
    На интернет не можеш да мериш возраст, барем јас се' уште немам начекано некаде тоа да е успешно спроведено.

Секој кој е писмен и има пристап до интернет, лесно може да создаде лик по своја желба. Јас можам да бидам 45 годишен маж, со жена и две деца... Итн.

На Rebecca_R и Lejla8 им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Темава е отворена пред 3 години и има претрпено многу промени, но никогаш не била исклучиво само за возрасни. Лејди Ф, Даст, Винтер, еден куп членки имаше со по 20 и некоја, не беше така?

На Lejla8, MacenceEna, fallenangel и 2 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @CameliaMiller Каме...се се препознава:)

Тие што се малку подолго на форумов и дуплите профили ги препознаваат...па оние кои од некаква причина затвориле еден профил а продолжиле со нов да пишуваат:).

Се се знае:)

На Lejla8, Ane-Goki1, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.