1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    абе дома гога го извадив од кесе прочитав дека е друга марка, таму со грб свртена сецкаше, кој да види....плус тие белите пантолончиња се малку прозирни....^_^

На mareane, vitamina, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Човек пола саат ќе стане од компјутер губрето да го исфрли од дома,
    и ете одма реферати.
    Да не можам да се изнасмејам...:rofl:
    Сега детево се тресе во стомак од смеа,
    ама после ако ми плаче ќе ве викнам да го думкате. :rofl:

На bittersweet, tessie, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Хахах јебига ќе ме тераш да идам и јас да пазарам врат па каков даде таков, а може и бутче рече и тоа било добро или само прозирно ( па пофали веш добар или)

На Lady Phoenix, mareane, ninja35 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Хахаха она е. Како од цртан е избегана. Нема шанси да ти погоди тоа шо сакаш. Ќе згреши или видот на сувомесното или грамажа. Мм редовно се нервира со неа.

@Petar80 во право е анел и јас ништо не разбрав од извештајот. Ај нека излезе колешка од под биро па одговори ни.

На mareane, ALISA0000, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.787
    Допаѓања:
    109.638
    Петре кој не те знае скапо ќе те плати златен :D Не ми го зезајте Перица ;)

Абе приметивте на Дана дека ја нема, свеки и е на поседок изгледа :D

На Lady Phoenix, danichap, ALISA0000 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.788
    Допаѓања:
    323.737
    Сеа замислете ги, седнале, подвиле нозе под нив, кафе во рака и АХ НАЈН ЛИБЕ ДИХ ГАРМИШПАРТЕНКИРХЕН....си раскажуваат

На bittersweet, Lady Phoenix, green.eyes и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Хаха доста за колешката сега ја прашувам да не и жежат ушињата а таа ме гледа како да видела дух си вели што му е сега на овој хахах. Ангелче нека ме позезат де од нивна уста во божји уши хахах

На mareane, Cuci81, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  8. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Контрацепција освен кондом некогаш(во тинејџерските години)не користам никаква и од кога ќе родам се думам што ќе биде.Изгледа спирала.Така хормоните ми се за никаде па уште и пилули ми фалат.
    За шопингот освен тоа што искоментирав дека во последно време ми е луксуз кога и да пазарувам со мажето си поминувам воглавно добро:Добар критичар ми е ,ми го знае вкусот па често и сам ми купува по некое лакче,карминче, а последно ми купи и маскара верувале или не од мејбелин(си знај тој ):D:D.:rofl:,а за циција воопшто не е и никогаш не ни бил без разлика во каква економска сосотојба сме.
    Луѓе златни што има една жена што работи во еден така поголем маркет (да не го именувам)абе да ти е кеиф да ја однесиш под туш и да ја попариш:@.Работи кај фрижидерите и кога ке ти сече сувомеснато става едни нараквици (хируршки)жолти жолти да ти се згнаси ,косата пуштена фрчат влакна на сите страни башка сало направена(се заколнав повеќе нема да барам сувомеснато сечено на машина).Саламата вчера ми мирисаше на прашок:puke::puke:.

На bittersweet, tessie, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.899
    Допаѓања:
    203.095
    Здраво дружино...
    море што сте ми активни вака петочки... јас работно заглавена, сеа се одглавив... ако не дојде уште некој дури го пишам постов... што значи дури вечер ќе го постнам :P

нејсе... за шопинг - сакам кога сум сама, натенане да си бирам, за било што... ама тоа пред или после работа, ако е планиран шопинг за викенди идеме сите тројца. Јас кога идам со мм го користам максимално попустот што го има во фирма, за сите тројца да се опремиме. Не е многу, ама кога купуваш многу добредојден е :D

За контрацепција - сум пиела пилули кратко време, ама фала му на Бога немав некој негативен ефект. Не би пиела ако ептен, ептен не морам.

За облекување и изглед на вработените било каде - пристојност и соодветно со работното место. Тоа е важно. Јас носам униформа, па не ми значи многу како се облекувам под неа, може и спортски, може и нешто спортска елеганција, зависи како ќе ми биде денот. Од шминка само ББ/ЦЦ крем, моливче за очи и маскара, плус лабело. Кармин не сакам, немам навика да ги ставам, а ги имам еден куп дома :$
    Нокти нема шанси, пошто работата ми е главно рачна 8) па ќе ми сметаат. И дискретен парфем, не да ги боли глава од мирисот.
    За другите не се замарам, ама прилично ми смета кога ќе видам несоодветно облечени луѓе за конкретно работно место.

Петре... ај седи мирен, не си ја барај белјата ;)

На ozbilnazena, bittersweet, kjukli и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Данкеее
    Пиши и на @AngelOfArh на скајп ма.

Се зезам. Нема љутиш.

На danichap, mareane, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.787
    Допаѓања:
    109.638
    Ја нема бе Цуци, ја нема, свеки кога и е тука два посто не не ферма :D

На danichap, mareane, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    да ве раздвижам малку, таблетки за контрацепција не купувам навреме го вадам хаха (денес оревчињава делуваат) поштувам спиралка идеш до крај убаво е, шопингувам не штедам покрај неа купувам и за мене по нешто а и успат давам и по некој коментар за од соседна соблекувална. Аннат почитувам ноктиња средени поготово како што кажа ако си е работата рачна и тоа е убаво во делот на предигра

На Lady Phoenix, toogood, MacenceEna и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Море ние дур праиме муабет за шопинг, Данка практикува шопинг.
    А рече да не ја оговараме..ццц какви сме. ]:)]:)

На danichap и mareane им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.787
    Допаѓања:
    109.638
    Во врска со шопингот се немам изјаснето. Порано не купував ама ским си такав си, мм е шопинг манијак, има 58 зимски и 32 летни, 25 маици поло, дуксери, џемпери, тоа да не зборам. Спортска опрема има најмногу дефинтивно, патики за сите видови на терени за фудбал, а зимото специјално за патики за трчање отиде до Софија, ништо друго не купи, само патиките, опрема за точак, опрема за планинарење... Сакоа има од сите бои по 3 нијанси, капути има исто во сите бои, јакни спортски тон. И ај остани рамнодушен кога ќе ти рече ќе ти купам што сакаш бирај :D Дома имаме облека да наполниме 3 плакари по 3 метра. За купување е подосаден од мене, пробува по сто работи, секогаш јас бирам, наоѓам, купувам он уште бира :D Не ми забранува да купувам никогаш, се радува најмногу кога купувам штикли, што ретко ги носам нажалост.

На bittersweet, kjukli, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    мене не ме малтретираат со шопинг-обврски. најчесто чекам пред продавница, ретко ме викаат за мислење. а за себе си купувам сам, не барам помош и совет а од продавачките најмалку, затоа што често и немаат врска со мода...или пак не ги ни интересира, со исклучок на поединки...:wasntme:
    а контрацепција...што беше тоа..:P

На ozbilnazena, bittersweet, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.494
    Допаѓања:
    180.515
    Е дилкееее сеа идам од водовод се отерав у пм знаат само опомени пред тужби да пуштат не знаат вода да пуштат ко човек да се избањаш па зар се живее у тек на 24 часа со 3 часа вода да функционираш и од инат не му плакав
    Е така се пожалив

На tessie, mareane, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Леле леле муабетии да не може човек да ве исчита :) јас сум за униформа најубаво како во банките ...и во рестораните ...да се знае...на времето работев во кафич и додека ни дадоа униформа кој како сакаше си идеше...јас си идев фармерки ,патики и блуза скопско,јана обична црна како шо личе со врзана прибрана коса и дискретна шминка...но имаше колешки шо мислеа ако носат проѕирни хеланки со танга и деколте дека ќе имат бакшиш но мн гадно се лажеа...на муштериите им е најбитно услугата ,насмевкатс...а они како бурата да ги исфрлила со шминка размачкана од претходната вечер,коса бушава расчупавена .намрштена и накурчена ако некој викне чаша вода му ја треска ,првртува очи ...епа џабе и е извадената танга...бакшиш нема за такво понашање...некој дошол на раат да го испие првото утринско кафе не ти бара 10000 евра,не е должен да трпи намуртени фаци и првртување очи,и не е крив шо си ја мразиш работата...а јас не дека многу ја обожавав работата но кога бев на работа недозволував на моето лице да се примети непроспиената ноќ од спремање испит интерна медицина 3000 страни...се исклучував и со банана смајл бев и љубезна и на некој со 4 одд шо вика алоо водаа сакам ...и затоа сум имала најголем бакшиш посебно од жени и девојки зошто сум знаела да им доделам комплимент за фризура нокти дека се заслабнати (оние редовно муштерики кои ги знаев) а тој комплимент и насмевка знае да разубави нечиј ден :) Ии ќе речам ОБЛЕКАТА НЕ ГО ПРАВИ ЧОВЕКОТ ТУКУ ОДНЕСУВАЊЕТО И КАРАКТЕРОТ,ДЕКОЛТЕ НЕЗНАЧИ СЕКОГАШ ЛОШО,ПООПАСНО СЕ ОНИЕ ЗАКОПЧАНИ ДО ГРЛО- НО МНОГУ ЛЕСНО СЕ ОТКОПЧУВАТ ;)

На zekzeki, kjukli, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.153
    Допаѓања:
    221.740
    Си бев прееги на шопинг.. си се изнакупував се од она што беше драстично намалена марка и квалитет:?: радости.
    Туку ме дрма нешто друго, очи сред бел ден неможам да отворам, склет ме фати, де ладно ме облева. Што ќе беше де ова(facepalm)
    Се избамачив, па затоа не ми е до мрчење ич:yawn:

За ручек ставив посна лутица со компир и везенки :worried: мхм мхм.
    :hai:

На kjukli, Lady Phoenix, green.eyes и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Надежта последна умира нели!?
    Епа мојата умре кога влегов во шахта и го прочитав водомерот.:(
    Бог да ја прости надежта.:swear:

На kjukli, Lady Phoenix, Petar80 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @Daleron ,Не ми се допаѓа ова што си го напишалa,но ти ставив лајк затоа што и јас неодамна се најдов во твојава ситуација.Пукната цевка имавме и сметката беше огромна.Немаше ни да приметиме ако не беше сметката за вода.После копај,прекопувај,најдовме од каде тече.И сметката си ја плативме,кој те ферма.На никој не му е гајле,правдај се колку сакаш.

Инаку,вчера за шопинг зборевте.Денес си се подновив со нови кондури8),да не почне човек да ве чита.Одма ми влага чивијата.
    Сега следно кој знае што ќе е актуелно.
    Поздрав женски:hai:

На ozbilnazena, Lady Phoenix, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.