Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Не е крај на светот ако не сакаат да пишуваат одредени луѓе заради правилата. Ок си е. Стварно е супер кул коректно.

Ама зошто на некого му ќејфнало дека не сака некој да пишува и све околу тоа, малку неарно е. Извинете ама џабе и возраст и искуство, кога паметот е на ниво градинка. Јас барем така мислам... Не си баш на чисто во главата ако имаш пикирано жртви кои лично тебе ти сметаат.

Стварно неубаво се чувствувам.
    Ги разбирам постарите инаку околу некои работи. Спаѓам у група со 2ка напред па некои муабети ми се баш глупи.

Но и ова мора да поентирам, младите можда и не беа така криви, колку старите(сами си се наметнавте така,спротивно наа млад е стар) . Сите оговарања и плукања едни со други беа од постарите по лп.
    Дете, брак и години не им дале памет и зрелост. Вака дирекно извинете, ама...така си е.

А зрелоста си ја докажавме со најнемилиот настан од темава и воопшто форумот. Што и како не навлегувам, ама се згадив од однесувањето на неколку членки.

И се нема скрупули, се нема осет, се нема милост, како што кажала Сања за бебињата исто е и за се друго. Човек сум за овој, ама за оној не сум, ме нервира, ама добар човек сум... не си!
    Фино лепо да си поработи секој на себе дал стар, дал млад.

Јас на темава прв пат се запознав со луѓе кои се фиксираат за една особа и ја демнат. Ја зборат, ја прозиваат индиректно. Не си ја ни приметувал до тогаш, ама сега...

А и некои модераторки сериозно треба да се преиспитаат ама тоа на соодветната тема. Би сакала многу да сфатат дека не се на работа и не се дома, сум била модератор и сем суптилно обавување на фунција не сум очекувала авторитет и не сум злоупотребувала опции за моја корист.
    Свесни сте дека за злоупотреба на позицијата освен забошотување во работата можат да ве тргнат така?!
    За мене сте насилници и злоупотребувачи ако не можете да си ја одделите дружбата и милоста према одредени, антагонизмот према други од модераторската функција. Не постои форумот благодарение на вас, соземете се.
    А во реален живот ако напредувате на позиции, на помош господ на колегите. Би биле најлоши шефови евр.
    Со чест на исклучоци.

П.С. Пред да се испараноишете, никој ништо не ми рекол, ни екстра па знам, туку една општа опсервација, одредени настани наназад, функционирање на подфоруми и дамнешни муабети кои сум ги разјаснила каде требало. Не е ништо ново, ни свежо. Јавно се плачеше како не биле пичитувани модераторите и немале авторитет.
    Не може да дојде модераторка да брани пуленка и да руга друга членка. Се случувало!

Last edited: Aug 16, 2017
    eli25, Rebecca_R, Ane-Goki1 and 8 others like this.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Мене нај ќејф ми е што Бриџит си најде другарки. :rofl: :P Види Бриџит што транзити имаш:D Да си знам за себе:D
    И..не му се сеќирајте. Ќе спласне,ќе биде мир, после па ќе се караме за друго. Бидете активно присАтни. Само оставајте и малку размах од караница до караница.:D

Peco, Lejla8, JuLleE and 2 others like this.
  3. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

029D43DE-3DAB-47B4-9E42-4DFFB91A2103-536-000000D5DCDA3C0C.jpeg
    Ај сеа домаќински муабет,доста мудрости.Може и немажените да споделат искуства ако ги имаат на моево прашање.;)
    Во Рамстор маркетот има комплет,јоргански чаршав и навлака за единечна постелнина за 300 ден.
    Убави ли се за тие пари?Купил ли некој?
    Фино изгледаат,памучни,меки.

kuc, Peco, Ane-Goki1 and 7 others like this.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Леле ствaрнo, мoже oвa сo мaњa сегa бест френдoви не стoри? Кo Че си oтвoриме еднa темa сaмo зa нaпoрни, имa дa зјaЕш пред неa сo исплaзен јaзик aмa немa дa те пуштиме, oти мнoгу oпуштенa зa нaс си |( :D Ќе не смириш мнoгу пa ќе си приумриме вo тaквo стaње :D

Амa пaк ли ти? :rofl: Пушти друг некa oдгoвoри :D

Last edited by a moderator: Aug 16, 2017
    Viktorijaaa5, Lejla8, Sesil and 9 others like this.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ииии, не знаев дека по си за Мања...:D требаше да претпоставам.:D Камелија, ти си ми по фејворит,ете, затоа :D
    Ајде ма, секому треба мало опуштање. Чат пат ќе ви идам, ко ампицилин. :D

Peco, Lejla8, Bozica1980 and 2 others like this.
  6. Petra777

Petra777 Популарен член

Се е спремно, бар така мислам. :D
    Уште да се поделат неколку покани.
    Чаршав оддамна покажан на идниот ( шо викаат некои членки цело време трубам како еден фраер сум имала :D), уште тапан да тропне и таман сум. :P
    Планирам да спијам после тоа, 3дена минимум:D
    Пари утредента ќе се бројат. :D
    Се шалам, гости ќе имам, ништо од тоа. :)

kuc, Ane-Goki1, Lejla8 and 9 others like this.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Незнаеш ти да се караш,немаш таква душа:D..најубаво да си поминеш на свадбата и ќе чекаме да се вратиш,и да ставиш сликче:!:

kuc, Lejla8, Sesil and 4 others like this.
  8. Espadrila

Espadrila Форумски идол

за 300 денари е џабе.Јас би ги купила. Па ако треба нека стојат. Ќе ги постилам ко ќе ми идат гости на спиење :D:D...а ко се ептен добри ќе ги убацам за нас, за деца и сл.
    Обилно вакви комплети единечни постелнини се минимум 1000.

9. duffi

duffi Форумски идол

@Petra777 лани овој период и јас спремав свадба.
    Среќа релаксирано теравме и супер испадна. Мене трема ме фати само вечерта пред свадбата, ама до утрово се ми помина. Кога отидов на фризер како да одев за некоја друга свадба. Додека трепнеш денот ќе помине . Со среќа нека ви е.
    Убаво да си поминете.

kuc, Lejla8, PUPICA and 18 others like this.
  10. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Според годините не припаѓам на темава (25 имам), ама еве веќе мажена, наскоро и свадба, живот во заедница веќе една година, здравје и дете. Искуство може многу немам, ама на темава можам да прочитам мислење од поискусни членки, било во однос на брак, домаќинство, деца и сметам дека сето тоа ќе ми се најде понатака. Во ФМЌ не се пронаоѓам и нема муабети што би ме интересирале во иднина.
    Ја читам темава скоро две години и морам да признаам дека тогаш ми беше многу поинтересна и порелаксирана. Си правев кафе и седнував да читам. Релаксација ми беше, а научив и многу работи. Токму поради тоа и почнав да пишувам. Сега некако, се некои комплицирани теми се вртат, нема опуштен муабет.

WORRIED.BT, kuc, mal.ecka and 11 others like this.
  11. Petra777

Petra777 Популарен член

Фалааа, ми значи ова многу! :hug:
    Се надевам и јас ќе се осетам така, повеќе од 20души ми прават збрка во глава, се надевам нема да сум Алиса во земјата на чудата.:(
    @mal.ecka пецкам јас само, трае 20мин и по старо се враќаме. Да разбијам монотонија, од досада.:P

kuc, mal.ecka, Ane-Goki1 and 9 others like this.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Мене од сега возбуда ме пука.
    Алал да ви е на релаксираноста.
    Кога ќе се сетам колку детали има... мала голема сеедно, деталите се тие. Паника ме фаќа.

Petra777, Ane-Goki1, Lejla8 and 9 others like this.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Да го сликнеше да го видевме какво е зашто сликата ја имаш од нет ставено па знаеш како е они малце лажат со изглед и се.

14. Bridget

Bridget Форумски идол

Те следaт Јуле сo гoдини нa фoрумoв и сегa кoгa дoјдoa нa влaст oвa кaкo еднa блaгoдaрницa кoн тебе е :D Штo мислиш, Абејa и Цкa кaкo ги врaбoти вмрo? :D Не следaт oд секaде :bandit: Јaс ќaр ќе имaм ли oд мoетo мрчење oвде?? :D

15. mareane

mareane Форумски идол

Ми доаѓа порака од една подалечна роднина возрасна жена да изгледам некое видео а на сликата нејзините внучиња.И јас глупавата отворив спуштив кој знае што си направив тоа вирис да ти било.После истото тоа се препратило од кај мм до кај негови пријатели.:(А може и од кај мене незнам.
    Лаптопов сега кочи ,зеза,ни антивируснава не помага...(facepalm)

Кај мене врне,јееј:rain:

kuc, MacenceEna, Viktorijaaa5 and 9 others like this.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Шознам навистина не се потресував многу. Ни список немав. Па ете ништо не се заборави. :)
    Направивме како планиравме ние. Старите не се мешаа. Убав период е , не си го уништувајте со нервози. Кај мене само мм правеше проблеми за оделото. Па купи 100 на крај. И ден пред свадбта уште едно. На крај не ни знаев шо ќе облече. :rofl:
    Немаше кај нас ти розе врска јас розе китка. :D
    За дома си спремеа старите,они си имаа организирано. Ресторанот е на готовс. Дарови немавме.
    За спомен само на кумовите по еден часовник. Среќа и они се многу кул. Па немаше натегање ни со нив.
    Се на се ќе ни остане како убав спомен. И свадбата и деновите во подготовка. :inlove:
    Единствено дома ги правевме бонбонките со свекрва ми , ама тоа беше со голем ќејф.
    Возбуда нормално е да има. Ама нека биде позитивна,без нервози.
    Свадбата ќе помине, а тоа што доаѓа после е многу побитно.:)

За свадбата се спремавме со голема љубов, ама за тоа што ќе се спремаме сега ме фаќа многу поголема возбуда и среќа. :inlove:

bittersweet, kuc, PUPICA and 23 others like this.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Како беше она "Од твоја уста до Божји уши":D. Само така да е, ма прасе ќе частам :D. Државна работа е у прашање:P. Шо да не ја одбијам:emo:. Малку ли нерви потрошив во Политика толку години, Лешо вода може да ми носи8-|:D.

kuc, PUPICA, Peco and 14 others like this.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Бoгaми, тoлку песМи тoј немa нaпишaнo кoлку ти пoстoви прoтив вмрo. Зaслуженo, штo дa кaжaм :D

19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ќе одам и јас у политика, тоа е :D
    Ама во АВРМ не сум пријавена џабе ќе везам :(

bittersweet, kuc, PUPICA and 14 others like this.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се загрижив.
    Се загрижив од што има логика муабетов.

Thread Status:
Not open for further replies.