Форумџика на годината

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.222
    Допаѓања:
    167.436
    Не е крај на светот ако не сакаат да пишуваат одредени луѓе заради правилата. Ок си е. Стварно е супер кул коректно.

Ама зошто на некого му ќејфнало дека не сака некој да пишува и све околу тоа, малку неарно е. Извинете ама џабе и возраст и искуство, кога паметот е на ниво градинка. Јас барем така мислам... Не си баш на чисто во главата ако имаш пикирано жртви кои лично тебе ти сметаат.

Стварно неубаво се чувствувам.
    Ги разбирам постарите инаку околу некои работи. Спаѓам у група со 2ка напред па некои муабети ми се баш глупи.

Но и ова мора да поентирам, младите можда и не беа така криви, колку старите(сами си се наметнавте така,спротивно наа млад е стар) . Сите оговарања и плукања едни со други беа од постарите по лп.
    Дете, брак и години не им дале памет и зрелост. Вака дирекно извинете, ама...така си е.

А зрелоста си ја докажавме со најнемилиот настан од темава и воопшто форумот. Што и како не навлегувам, ама се згадив од однесувањето на неколку членки.

И се нема скрупули, се нема осет, се нема милост, како што кажала Сања за бебињата исто е и за се друго. Човек сум за овој, ама за оној не сум, ме нервира, ама добар човек сум... не си!
    Фино лепо да си поработи секој на себе дал стар, дал млад.

Јас на темава прв пат се запознав со луѓе кои се фиксираат за една особа и ја демнат. Ја зборат, ја прозиваат индиректно. Не си ја ни приметувал до тогаш, ама сега...

А и некои модераторки сериозно треба да се преиспитаат ама тоа на соодветната тема. Би сакала многу да сфатат дека не се на работа и не се дома, сум била модератор и сем суптилно обавување на фунција не сум очекувала авторитет и не сум злоупотребувала опции за моја корист.
    Свесни сте дека за злоупотреба на позицијата освен забошотување во работата можат да ве тргнат така?!
    За мене сте насилници и злоупотребувачи ако не можете да си ја одделите дружбата и милоста према одредени, антагонизмот према други од модераторската функција. Не постои форумот благодарение на вас, соземете се.
    А во реален живот ако напредувате на позиции, на помош господ на колегите. Би биле најлоши шефови евр.
    Со чест на исклучоци.

П.С. Пред да се испараноишете, никој ништо не ми рекол, ни екстра па знам, туку една општа опсервација, одредени настани наназад, функционирање на подфоруми и дамнешни муабети кои сум ги разјаснила каде требало. Не е ништо ново, ни свежо. Јавно се плачеше како не биле пичитувани модераторите и немале авторитет.
    Не може да дојде модераторка да брани пуленка и да руга друга членка. Се случувало!

Последна измена: 16 август 2017
    На eli25, Rebecca_R, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Мене нај ќејф ми е што Бриџит си најде другарки. :rofl: :P Види Бриџит што транзити имаш:D Да си знам за себе:D
    И..не му се сеќирајте. Ќе спласне,ќе биде мир, после па ќе се караме за друго. Бидете активно присАтни. Само оставајте и малку размах од караница до караница.:D

На Peco, Lejla8, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    029D43DE-3DAB-47B4-9E42-4DFFB91A2103-536-000000D5DCDA3C0C.jpeg
    Ај сеа домаќински муабет,доста мудрости.Може и немажените да споделат искуства ако ги имаат на моево прашање.;)
    Во Рамстор маркетот има комплет,јоргански чаршав и навлака за единечна постелнина за 300 ден.
    Убави ли се за тие пари?Купил ли некој?
    Фино изгледаат,памучни,меки.

На kuc, Peco, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Леле ствaрнo, мoже oвa сo мaњa сегa бест френдoви не стoри? Кo Че си oтвoриме еднa темa сaмo зa нaпoрни, имa дa зјaЕш пред неa сo исплaзен јaзик aмa немa дa те пуштиме, oти мнoгу oпуштенa зa нaс си |( :D Ќе не смириш мнoгу пa ќе си приумриме вo тaквo стaње :D

Амa пaк ли ти? :rofl: Пушти друг некa oдгoвoри :D

Последна измена од модератор: 16 август 2017
    На Viktorijaaa5, Lejla8, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Ииии, не знаев дека по си за Мања...:D требаше да претпоставам.:D Камелија, ти си ми по фејворит,ете, затоа :D
    Ајде ма, секому треба мало опуштање. Чат пат ќе ви идам, ко ампицилин. :D

На Peco, Lejla8, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.053
    Се е спремно, бар така мислам. :D
    Уште да се поделат неколку покани.
    Чаршав оддамна покажан на идниот ( шо викаат некои членки цело време трубам како еден фраер сум имала :D), уште тапан да тропне и таман сум. :P
    Планирам да спијам после тоа, 3дена минимум:D
    Пари утредента ќе се бројат. :D
    Се шалам, гости ќе имам, ништо од тоа. :)

На kuc, Ane-Goki1, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.479
    Допаѓања:
    127.736
    Незнаеш ти да се караш,немаш таква душа:D..најубаво да си поминеш на свадбата и ќе чекаме да се вратиш,и да ставиш сликче:!:

На kuc, Lejla8, Sesil и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    21.220
    за 300 денари е џабе.Јас би ги купила. Па ако треба нека стојат. Ќе ги постилам ко ќе ми идат гости на спиење :D:D...а ко се ептен добри ќе ги убацам за нас, за деца и сл.
    Обилно вакви комплети единечни постелнини се минимум 1000.

На Ane-Goki1, ph.orhideja, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.833
    Допаѓања:
    145.549
    @Petra777 лани овој период и јас спремав свадба.
    Среќа релаксирано теравме и супер испадна. Мене трема ме фати само вечерта пред свадбата, ама до утрово се ми помина. Кога отидов на фризер како да одев за некоја друга свадба. Додека трепнеш денот ќе помине . Со среќа нека ви е.
    Убаво да си поминете.

На kuc, Lejla8, PUPICA и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    24.523
    Според годините не припаѓам на темава (25 имам), ама еве веќе мажена, наскоро и свадба, живот во заедница веќе една година, здравје и дете. Искуство може многу немам, ама на темава можам да прочитам мислење од поискусни членки, било во однос на брак, домаќинство, деца и сметам дека сето тоа ќе ми се најде понатака. Во ФМЌ не се пронаоѓам и нема муабети што би ме интересирале во иднина.
    Ја читам темава скоро две години и морам да признаам дека тогаш ми беше многу поинтересна и порелаксирана. Си правев кафе и седнував да читам. Релаксација ми беше, а научив и многу работи. Токму поради тоа и почнав да пишувам. Сега некако, се некои комплицирани теми се вртат, нема опуштен муабет.

На WORRIED.BT, kuc, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.053
    Фалааа, ми значи ова многу! :hug:
    Се надевам и јас ќе се осетам така, повеќе од 20души ми прават збрка во глава, се надевам нема да сум Алиса во земјата на чудата.:(
    @mal.ecka пецкам јас само, трае 20мин и по старо се враќаме. Да разбијам монотонија, од досада.:P

На kuc, mal.ecka, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.222
    Допаѓања:
    167.436
    Мене од сега возбуда ме пука.
    Алал да ви е на релаксираноста.
    Кога ќе се сетам колку детали има... мала голема сеедно, деталите се тие. Паника ме фаќа.

На Petra777, Ane-Goki1, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.387
    Допаѓања:
    136.215
    Да го сликнеше да го видевме какво е зашто сликата ја имаш од нет ставено па знаеш како е они малце лажат со изглед и се.

На Lejla8, fallenangel, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Те следaт Јуле сo гoдини нa фoрумoв и сегa кoгa дoјдoa нa влaст oвa кaкo еднa блaгoдaрницa кoн тебе е :D Штo мислиш, Абејa и Цкa кaкo ги врaбoти вмрo? :D Не следaт oд секaде :bandit: Јaс ќaр ќе имaм ли oд мoетo мрчење oвде?? :D

На m.i.g, wannaBeMomma, Ana Marija 1 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.632
    Допаѓања:
    283.009
    Ми доаѓа порака од една подалечна роднина возрасна жена да изгледам некое видео а на сликата нејзините внучиња.И јас глупавата отворив спуштив кој знае што си направив тоа вирис да ти било.После истото тоа се препратило од кај мм до кај негови пријатели.:(А може и од кај мене незнам.
    Лаптопов сега кочи ,зеза,ни антивируснава не помага...(facepalm)

Кај мене врне,јееј:rain:

На kuc, MacenceEna, Viktorijaaa5 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.833
    Допаѓања:
    145.549
    Шознам навистина не се потресував многу. Ни список немав. Па ете ништо не се заборави. :)
    Направивме како планиравме ние. Старите не се мешаа. Убав период е , не си го уништувајте со нервози. Кај мене само мм правеше проблеми за оделото. Па купи 100 на крај. И ден пред свадбта уште едно. На крај не ни знаев шо ќе облече. :rofl:
    Немаше кај нас ти розе врска јас розе китка. :D
    За дома си спремеа старите,они си имаа организирано. Ресторанот е на готовс. Дарови немавме.
    За спомен само на кумовите по еден часовник. Среќа и они се многу кул. Па немаше натегање ни со нив.
    Се на се ќе ни остане како убав спомен. И свадбата и деновите во подготовка. :inlove:
    Единствено дома ги правевме бонбонките со свекрва ми , ама тоа беше со голем ќејф.
    Возбуда нормално е да има. Ама нека биде позитивна,без нервози.
    Свадбата ќе помине, а тоа што доаѓа после е многу побитно.:)

За свадбата се спремавме со голема љубов, ама за тоа што ќе се спремаме сега ме фаќа многу поголема возбуда и среќа. :inlove:

На bittersweet, kuc, PUPICA и 23 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.833
    Допаѓања:
    264.476
    Како беше она "Од твоја уста до Божји уши":D. Само така да е, ма прасе ќе частам :D. Државна работа е у прашање:P. Шо да не ја одбијам:emo:. Малку ли нерви потрошив во Политика толку години, Лешо вода може да ми носи8-|:D.

На kuc, PUPICA, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Бoгaми, тoлку песМи тoј немa нaпишaнo кoлку ти пoстoви прoтив вмрo. Зaслуженo, штo дa кaжaм :D

На Ana Marija 1, MacenceEna, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.550
    Допаѓања:
    264.014
    Ќе одам и јас у политика, тоа е :D
    Ама во АВРМ не сум пријавена џабе ќе везам :(

На bittersweet, kuc, PUPICA и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.222
    Допаѓања:
    167.436
    Се загрижив.
    Се загрижив од што има логика муабетов.

На CameliaMiller, Espadrila, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.