Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Кој оди во Рамстор во најголемите гужви?Ај погодете од прва.:nod:

Апдејт да ви дадам кога веќе се спотерав до таму.
    Попусти има,редовните и плус уште нешто.Гужва има многу,нормално.Најмногу гужва имаше во Бата,во Спорт М каде има патики за околу 2000 ден машки,во Тимберленд и во маркетот.Партали не гледав и не ми ни текна да купувам.
    Да не ми е џабе одењето купив прашак од 8 кг Персил,има да се заборавам од перење до ноември,Нутела и Плазма кекс.^_^

2. Annath

Annath Форумски идол

Ама најубав е Персилот, признај...јас од Грција се токмам да влечкам, не сум нормална знам, ама поубаво ми пере "странскиот", т.е купен во ЕУ земји.
    Во Рамстор не одам, само еднаш бев кога имаше гараж сејл, пред две години, и никогаш повеќе. И да сакам, не можам, дома со душа ме чекаат, минута да закаснам, големото мрчи. Кај го научив да гледа на саат, кај се запустив.

Најава за дружба со драги луѓенца, т.е роднини, не сме се виделе сто години. Уф, дај Боже да успееме да се видиме.

Val-Dim, Dadusicka, Peco and 19 others like this.
  3. Petra777

Petra777 Популарен член

:hai:
    Џенски кажете некој лек за ПМС освен Агнес, маточина, кока кола и благо?
    Глава ми паѓа, пак како минатиот месец, како трудна сите симптоми.:x
    Не сум и не ми кажувајте рецепт за 9 медеци да немам пмс. :P
    Хелп... Сили немам.;(

4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Кажи ми како стоиш со чоколадото, тоа ме интересира :D
    Нема друго чаре за поспаност, освен да “покачиш“ притисок.
    Скарај се со Петре... и после кажи му - сѐ за здравје :D

5. fallenangel

fallenangel Популарен член

Банана, какао, природно цеден сок од цвекло и лимон,за повеќе енергија и немање болни, обилни менструациии ова е рецептот,:) за подобро расположение сексот е лекот, :Dтргај кај Петрета да те оправи.:lol:

6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Лани на гараж хит беа старките од Артурс. Годинава што е? :)

LadyC, Dadusicka, Ane-Goki1 and 9 others like this.
  7. duffi

duffi Форумски идол

:hai::hai:

Хај друштво!

Кога видов распродажбата во Рамстор , со полно глави на сликите веднаш на @ph.orhideja ми текна. Си велам сигурно е таму. Она е редовно известува од секој гараж сејл.
    Како пред некој ден во големиот град, па минуваме низ населби и му велам на маж ми тука живее Кукла, тука живее Моник, тука работи Марама...:D
    Сакајќи или не се поврзуваме со форумот и во реалниот живот.

Кога сме кај детергенти, скоро свекрва ми ми донесе некој наш течен детергент , цели 4 кг за некој 250 денари. Пријатно ме изненади.

Инаку ептен сум во baby brain mood, концентрацијата и помтењето ми се благо ужасни.:tmi::D Не верував дека толку човек може да закржлави во бременост.:rofl:
    Вчера имав гости од кај Битерка, па ја пратив мајка ми да ми купи торта, да ги почастам луѓето. Ама гостите си заминаа без тортата, оти заборвив да ги послужам, а во меѓувреме додека седеа сигурно три пати го отворив фрижидерот и ја видов, ама не ја регистрирав.:D
    Минатата недела додека пазаревме сум си го оставила телефонот на каса, среќа бев со мм, па собирал по мене.
    Јас се сетив дури откако излеговме од вториот маркет оти ми го нема телефонот.:tmi:
    Па кренав мала узбуна.:D И го извади од кај него , ми вика еве го, внимавај кај оставаш.
    Ни книга асално неможам да прочитам, седнам да читам и концентрацијата не знам кај ми бега.
    За никаде не сум.:D

Ќе помине ваљда и ова.:D

8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^од Тимберленд нешто гарант, не се припаруваше таму. Јас пак би отишла за чизми во Адамс ама се ми стои дека некаде на форумов лоши критики за нив прочитав...ѕверов луда ме направи дека гледам чизми надвор лето било. Па морав да послушам.

9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Чим не си се јавила за кафе исто ко да не си не спомнала :D

mal.ecka, marama, Lejla8 and 7 others like this.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не е Дракселмаер фирмата:D
    Локална фирма бара човек за да води човечки ресурси т.е да ги конролира вработените во маркети и да им стои над глава. Да ги ставе во ред во превод. Фина работа, многу се бара, а условите на пола. Само 2 недели одмор, плата почетна си кажав, она за почеток нуди помала, нереална искрено.
    Работава е што таа фирма стално менува вработени, дури и онаа од Заводот се мршти, терсене жена е. Од друга страна имам прилика за вработување после октомври, уште не сигурно. На два ума сум ако ме изберат. Ако почнам овде, се намалуваат шансите за подобра работа, државно, а пак од друга страна е што сакам да работам иако работодавецот е на многу лош глас и платата е мала. Татко ми е против работата, вели толку бараше и чекаше, 2 месеца не менуваат многу.
    И така, чекам да ми се јават да ми кажат кој ќе изберат, тамам ако сум јас, да се одлучам што да правам.
    Кај нас едвај 4 правника со правосуден невработени, 4 без правосуден. Другите иселени и вработени.

Last edited: Aug 17, 2017
    Val-Dim, LadyC, mal.ecka and 23 others like this.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Уште ми пере првата машина :@

@duffi само ли заборавена си??
    Почекај и затупавена ќе станеш!!
    Машина полна со вода, не сака да ми ја исфрли и јас талент наместо преку цревцето долу во леѓенче да ја испразнам, јас тоа одводот го отворив, ниту пак нешто подметнав :@ и погодете цел шпаиз поплава, а сама дома :@

@Bozica1980 јас имам лошо искуство со чевли од Адамс, ниту едни не ми се погодиле, освен гумените чизми за по дожд :D инаку не видов понеделникот чизми да извадиле, но се им беше на -60%
    Бата порано носеа и поубави и поквалитетни, сега шкарт со високи цени..
    Јас до Полини сакам да стигнам, ама во ГТЦ никој не ме носи :smirk:

Ane-Goki1, mal.ecka, Peco and 15 others like this.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@emkaemka честитки и со лесно, многу се израдував и многу ми е мило:l:.

За Перислот купен надвор од Мк потврдувам. Презадоволна. И поефтин ги фати моите, имаат некои картички, па на пола им иде. Зедов и Факс за бели и омекнувач.
    Во октомври ќе си идат па нова тура ќе им порачам.

Лани јас бев "главна" со старките:rofl:. И @Bridget на крај кога излезе дека е во право]:).

Viktorijaaa5, kuc, mal.ecka and 14 others like this.
  13. Petra777

Petra777 Популарен член

@CameliaMiller благо мацкам. :D
    Не е до тој степен.
    @fallenangel Петре е на пост стаен со мене до свадба. :D Тоа отпаѓа, другово ќе пробам.
    Уф нека дојде 5 аман.:||-)

Lejla8, kuc, mareane and 5 others like this.
  14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

@JuLleE ако можеш да чекаш,чекај,т.е.ако не ти дојдено нож до коска за тие пари.Сметај дека треба да трпиш и непријатни газди на глава.Од друга страна па животот е скап,имаш и дете за гледање,средства се потребни.
    Ако е мал град,и сама викаш дека ретки се правници со правосуден.Може ќе се појави некоја друга шанса наскоро.

Има разлика луѓе од проузвод за ЕУ и од производ кој не е за ЕУ пазар.Прашаците за перење,козметиката,лековите...

Рамстор за пр треба да ме стават.
    А,заборавив да ви кажам и штипки за алишта си купив.Не можам син ми да го натерам да отидеме да му купам фармерки,ќе морам да носам стари и да мерам,што значи пак ќе одам:drunk:.

Val-Dim, dunika, Peco and 16 others like this.
  15. Dust

Dust Game Over

Ваикики ме заеба пред 2 дена..се мислам да се жалам:@

Фармерки на кои пишува 599 ми ги наплатиле 799..
    А по сите шифри што ги видов, иста е со таа шифра од етикетата каде што пишува 599..
    Не знам што им е целта? Да се жалам, да се јавам во дпи? Некаде...?!

Срамно е за толкава фирма(facepalm)

Ane-Goki1, Peco, elimkd and 14 others like this.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Финасиски можам да чекам. Долгорочно чекањето може да ми се исплати. Подобра и поплатена работа која може да ми даде независност. Ова не.
    Татко ми притиска да не прифаќам за да не го изгубам статусот на невработена. Може се коси со некои работи, ама јас планирам да си го искористам статусот како самохран родител за да си обезбедам попристојна работа. Може некој ќе ме осуди, ама цел товар околу детето ми припаѓа мене, а со плата од 15 000 секогаш ќе сум зависна од родителите. Затоа се борбата, за подобра и постабилна иднина за себе и син ми.

kuc, dunika, Ane-Goki1 and 16 others like this.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Им се случува, мене дури и обратна ситуација. Му купував на дм некои работи, и едно елече на етикета 1800, ми го наплатија 1200. Прашав, имале попуст, не смениле секаде.
    Сигурно е некоја грешка.

@JuLleE само нечовек може да те осуди. Се' што можеш, до последен денар, да искористиш. Кога и онака нема некоја голема помош.

Ane-Goki1, mal.ecka, Lejla8 and 8 others like this.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Samo da ve pozdravam....odamna ne sum pisal. Bez prestan sum na rabota... ama ukradov vreme da ve pozdravam od mojata omilena plazicka...sluzbena...:lol:
    IMG_20170817_143228.jpg
    ima i edno vodno zmijce sto mi pravi drustvo ama ne saka da se slika...:^)
    izvinete za fontot...nemam mak. podrska...

19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Сигурно им е некоја грешка, немат целта тие да скријат работите, никогаш немав лошо искуство а имаат многу запослени, највероватно системска грешка.
    Отиди со сметката кај нив на каса и прашај зошто.

Јас и денес не сум добра. Не можам да јадам, едвај дишам, што стрес може да направи.
    Сакам да кажам никогаш не може да знаеме каков скриен психопат може да се крие во некого кој демек го познаваш. Сакам го мојот психички мир.
    Не сме одговорни за туѓите постапки ама тие итекако можат да влијаат на нас за жал.

Ќе пројде и ова, со Божја помош и заштита пред се!

Пред некое вече сретнувам еден брачен пар со мали деца кои ги познавам веќе 6-7 години. Жената ја немав видено некое подолго време, и сега кога ја видов се штрекнав. На прв поглед помислив дека му е некоја тетка на мажот. Кога оно жената му била, остарела пред време, седа коса, пропаднати заби, лицето остарено. Едвај ја препознав. Кој знае што маки носат и тие, ми падна жал на душата. :(

Val-Dim, kuc, dunika and 23 others like this.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво, арни? Јас супер, банана, кафе и така.

Нема тема, нема што да напишам, па да ве поздравам само. Добро, ова важи за оние кои не ролаат со очи кога ќе налетаат на мое мислење. Останатите, како и до сега, може да не занемарат. :D

Val-Dim, kuc, Annath and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.