Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    @Dust треба навремено да реагираш, оттаму од каде пазаруваш редовно се проверува фискална сметка и кусур.:!:
    Пред некој ден во маркет ми куцнаа два пати сирење,:| одма видов на фискална, срам не срам и реков на продавачката па не е мала работа 150 денари плус и ми ги врати.:!:
    Буцкалче:devil:не ја пали прачката повторно:!:арно се намири катчево.:lol: Покрај толку убаво сезонско овошје уште банани само јадеш, 8-|успешна ли е диетава?8-|

На Dust, Petar80, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ви ден.Емка со лесно да си ја врвиш бременоста :hug:.Јуле да не испадни ти се мешам во одлуките,но ако имаш поткрепа,поготово од твоите,и ако сега засега издржуваш,зошто да си ја пропуштиш онаа шанса која велиш од Октомрви.Образование имаш,за работа каква во моментов ти се нуди,има шанса пак да излези,но како таа,за која треба да почекаш,тешко е ако ја пропуштиш.Ова со најдобра намера го велам,сепак не е исто со газди во приватно,и државен сектор.:hug:,не се сите човечни и поштени.

На Val-Dim, Petar80, JuLleE и 10 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.351
    Допаѓања:
    278.774
    Да чкртнам нешто додека лаптопов скроз не цркнал.Од сабајле не се отвара фб,сега ми менува бои ,кај да е готов е .Уште тоа ми фали...
    Чистев малку во бања со доместо ,глава ме боли сега ужасно...
    @JuLleE и мое мислење е да почекаш за државна работа,не се откажувај сега барем сатисфакцијата дека работиш по струка е поголема а и платата колку толку сепак е поголема...И да си ја искористиш можноста како самохран родител колку што можеш повеќе без трошка совест...

На Viktorijaaa5, Val-Dim, Petar80 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Си кажувам само, после дискусијава заклучив дека сепак на многу членови им биле досадни и напорни моите мислења, а не сум личност која кажува било што во завиена форма. :D

Не е диета веќе, се навикнав да јадам банани за појадок, а оној ден јадев праски. :D
    Успешна е кога се држев до неа, ама многу родендени, па ручеци, торти, вечери и неизводливо е да ослабнам покрај толку јадење. А гурман сум, па не одбивам мезе, вечера, вино или ракија.

@JuLleE не си го троши времето на работа која би ја работела ради-реда. Прво и покрај работата, повторно нема да си самостојна бидејќи платата е ниска, а второ, нема да го користиш целиот твој потенцијал и на некој начин да ги вратиш парите и времето вложени во полагање правосуден.
    Самата рече, имаш време и ресурси да почекаш подобра работа. Просечни работи со просечни или ниски плати се наоѓаат лесно.

На marama, Rubiii, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе и цигара после ручек, таман додека се децава мирни дека најадени.:lol:

Мене среда ми е слободен ден, работам од сабота 00.00 до среда 08.30, само ако имам пауза пишувам од работа инаку ми стои телефонот во шкаф.:)

Не работам јаа во стерилни простории па да е проблем каде ми е облечена униформата.
    Болницата каде работам е огромна, народ којзнае колку поминува низ неа во текот на денот, ноќта, кога се влегува, излегува има гумиран дел што е као антибактериолошки, на секој два чекора има антибактериски лосиони за рацете, таа е заштитата, нови, необлечени скрабс за во операциона сала само.
    Нема кај мене боксови, посебни родилни сали, во соба, сами по сами се породуваат, еве и мене да ми е на работа облечена униформата во собата секогаш има уште некој со родилката, синоќа кај последната имаше 15 луѓе во собата, ниту нејзе нешто и е, ниту пак на бебето, до сега барем не сме имале таков проблем на работа.:)
    Јас носам секоја вечер чиста, перена, пеглана униформа и кога би ја облекла на работа пак сум во постојан контакт со луѓе од надвор, ништо не менува дали од дома ми е облечена или на работа.

Мене ми беше општо збор зошто е срамота да се шеташ со униформа, работнички алишта, тука сум навикната да ги гледам сите во униформи и чудно ми е зошто се класифицира како срамотно нешто.

Постот почнав да го пишувам после ручек, сега е 2.00 сабајле место да спијам пијам чај со цигарче и читам тука.:fubar:
    :rofl::rofl:

Последна измена: 17 август 2017
    На marama, sweet-cherry, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Ова одморот као умор да го крстат а?!
    Шо викате вие?
    Турбо од сабајле до вечер.
    Сеа му викам на маж ми остај ме 2 минути да одморам нозе значи само 2 и ништо повеќе.
    Поздрав друштво
    Сепак на крај од денот овие убавини се непроценливи за мозок и психа.
    Водата е стакло..
    image-0-02-05-8f50a7774e89a8f05d0c08cf465afddc8f6b3c7d7790b96a0c58eb587e0357e7-V.jpg image-0-02-05-ab3c70b2809e85af35aa882a3d8234e15bdeca3453d9cc19d1d6595415bd8aa9-V.jpg

На marama, coconaut, sweet-cherry и 27 други им се допаѓа ова.
  7. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    23.810
    :hai:

Ич не сте пишале денес.
    Јас на работа. Пациенти нема. Јадам тост со помфрит и читам тука ама слабо ве има.

На Dust, Viktorijaaa5, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Епа такви се одморите со малишани:Dсепак,можеш колку толку да одмориш.Замисли да проодува или да е тазе прооден,а камоли да има 2/3 год]:)одмор,кога ќе умреме:rofl:
    Уживајте:hug:

Е*ате времето променливо.
    Да излеземе со сандали,патики или гумени чизми|(
    Бар некако лакше се дише.

На Dust, Val-Dim, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.632
    Допаѓања:
    152.665
    Здрaвo друшки...

Денес ме бендисУвaте...вo рИлaкс муд сте...

Сaмa дoмa и нaместo дa фaтaм нештo низ дoмa јaс си се oптегнaв...чекaм 8 ч.дa нaближи и дa се спремaм зa нa кoнцерт...

Ме фaќa пaникa oд времетo штo дoaѓa..дoжд ,студ пa снег и дрвa и oгнoви...
    Пoубaвo е летoтo жешкo или не...

Имaме плaн зa вo Oхрид зa прoдoлжениoт викенд се нaдевaм декa времетo ќе пoслужи...

Мoрaв дa едитирaм зaрaди еден oд бисерите нa синкo:
    Нa телефoн преѓе ми вели еве седaм нa бaлкoн и јa гледaм бaбa кaј штo ШИЕ пиперки...мaјкa ми ги нижеше...

На marama, Dust, Viktorijaaa5 и 26 други им се допаѓа ова.
  10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.132
    Допаѓања:
    43.607
    Од децава неретко од градинка добивам онакви книги во кои се запишуваат сите другарчиња :wasntme:
    Па ми доаѓа како домашно навечер. Едно време секоја вечер имав да пишувам |(

Денов замина. Безвезе по дома се врткав. Една познаничка ми побара да и сошијам ташна за пелени. Па ме брзаше да ја завршам. А јас ни време ни нерви. Па бидна како шо бидна. Гледам нова ќе треба да правам :worried: мразам кога работам под стрес. Нишо на арно не испаѓа :@

И сеа да ги легнам децава и да се средам , утре работа ме чека :talk:

На marama, Dust, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.374
    Допаѓања:
    261.937
    Мене глава ми прска, мислам дека притисок имам. Баш лошо се чувствувам.
    Го видов концертот во Битола како ивент на ФБ, убаво да си поминеш Ворид сигурно ќе е многу убаво. Викендов и во Ск на кеј музика се мислам дал да договорам шетање некако не ми се по мерак пеачите.

На marama, Dust, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.351
    Допаѓања:
    278.774
    Леле досадно бре...
    Мм од 5 наутро е заминат на работа,сега дојде касна и пак замина...:|
    Малата од прее е излезена ,другата се спрема сега за излагање.(hollest)
    Требаше едно трето да си родам да ме дружи...:lol:
    Главна занимација ми е одењето в кујна и секое влегување со нешто за јадење в раце излегувам...:x

На marama, Dust, Viktorijaaa5 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.632
    Допаѓања:
    152.665
    Прекрaснo ќе е...@Bozica1980 сигурнo...имaaт 2-3 кoнцерти вo гoдинaтa и скoрo нa сите сме биле...aкo имaте приликa дa ги гледaте некoгaш не прoпуштaјте ги.....

На Dust, duffi, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Дечки,слушнавте експлозија??
    Хеликоптери надлетуваат..
    Што е работава?!
    Инцидентни случајни појави или нешто се случува.

На Dust, duffi, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ми се спие, па не ми се спие :^) одмарам. Деца излезени неможам да ги приберам, а еве распустот заврши. Пак проблемите ќе почнат. |(
    Кај нас на истокот ;) нема ништо слушнав накај аеродром, лисиче летале многу. :angel:

На Dust, duffi, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.374
    Допаѓања:
    261.937
    Утре е ден на АРМ мислам дека заради тоа летаат цел ден. Јас експлозија не чув.

На Dust, CameliaMiller, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Не успеав се да прочитам,дојдов само да ве почастам за роденден
    hotMeze.JPG koj-pijalok-mu-odgovara-na-vasiot-horoskopski-znak-02.jpg bela-torta-820x490.jpg

На marama, Dust, CameliaMiller и 26 други им се допаѓа ова.
  18. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    На Dust, CameliaMiller и Ane-Goki1 им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.853
    Допаѓања:
    99.514
    Бес ќе ме фати во селендрава. Ако не ме фатил веќе додуша(facepalm). Ништо бре да нема што да се прави, кај да се мрдне... ти преостанува од досада ти да се мрднеш, а не некаде да мрднеш.
    Да ме праша некој за 17 денови одмор да му кажам што сум направила, немам што да му кажам. Жалосно.

Среќа недела е близу, ќе мрднам конечно малку, ќе ослободам и тело и дух. Па после на враќање од одмор ќе поминам еден ден со цимерката од 4та год факултет. Прави свадба во недела, а јас не сум во можност да отидам, па ќе и укажам внимание после некој ден. Небитно тоа, битно е дека без разлика што 4ри години се немаме видено воопшто, таа сепак се сетила да ме покани. Поминавме преубава една година заедно, а претходно од никаде не се знаевме. И дозволив и дечко и да си го донесе во соба (соба во студентски дом), па ете во недела свадба ќе прават:). Имам преубави спомени со нив, со неа кога ќе се закачиме во муабет, ела па откачи не:D.

Барем времето има милост, прекрасен ветер поддувнува. Се дише.
    Филм ќе се гледа, битен настан:^).

@Ane-Goki1 , најсреќен нека е:f:.

На marama, Annath, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Јас чув и експлозија и хеликоптери како земјотрес да беше

На Annath, Dust, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.