1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Шопинг порано мн сакав - сега кога морам да купам. Мм не штеди на мене, дури ме мотивира да си купам нешто или да влезам во продавница :)

За на работа имам посебна облека. Има правило, тоа што носиш на кафе, не е за работа (и обратно). Фармерки, хеланки, патики, миничи, "лелеави" фустанчиња ич не ми се пристојни за на работа!

Одам во кревет. Утепана сѕм

На bittersweet, Annath, toogood и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Колку сум јас добра снајка да знаете само.
    Свеки пече пипер, ајвар ќе прави ( јас мојата тура ја напраив со мајка ми пред еден месец :rofl: на 40 степени кога реков ајвар ми се јаде ). И да се вратам на свеки, она пече јас лаф муабет, друштво и правам. Па кафенце со млекце, знам желудник ја боли. Две три пиперки излупив и ме набркаа. Ладно било вака онака не сум можела. ЈАс едвај чекав да ми речат. :?: Чур да ме нема.
    Не смеам да пишам во темана Снаи и свекрви, одма ќе ме нападнат дека сум без осет. :P

На bittersweet, imelda, galapce и 16 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    101.367
    Вака кога ве читам изгледа сум во малцинство што мажот не ја подржува во шопинг.Тоа што го кажувате да ве тераат да купувате,па не сте можеле да се одлучите меѓу два пара чевли и двата сте ги добивале...за мене тоа е шпанско село.Слобода да купување имав кога имав приходи сега се е контролирано и само кога е неопходно.И секако поефтино.Што да се прави кога толку се приходите јбг.Но и онака не е внимателен,сега децава го подзедоа па го опоменуваат инаку мува не го лази.
    Така да можам да кажам дека сте среќни жени.

На bittersweet, tessie, imelda и 14 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.527
    Допаѓања:
    288.914
    Еве ме и мене :)
    Имавте право, свеки ми беше на гости :rofl:. Сабајле бебуш како затнат, па ја однесовме до педијатар, потоа пазарувавме...и дома. Еднаш неделно пазарувам и количката ја полнам до горе. Со оглед на тоа дека сум саама прилично често, се чудам кај оди сето јадење.
    Зарем јадам толку.:tmi:

Потоа направив ручек и кога мојов со татко му дојдоа од терен седнавме, апнавме, и одкако ги испративме на раат да се видиме со мажулево.

Уште вие за шопинг.
    Арно у село сум. Не сум за у град. Ама затоа еднаш неделно кога ќе ме пуштиш како слеп кога ќе прогледа.

За мене важи онаа изрека, жена може да го направи мажот милионер..ако предходно бил милијардер:P.

За оние што го следат мк може ме приметиле во секојдневната гардероба. Ретко сум постирала од облеката за време на работа(уствари не во мк, туку во соодветната тема имам постирано :tmi:).
    Болест, шта чеш.
    Делумно си ја носев униформата од фирмата, или некој андроген изглед сличен на униформа(строкирано сако, панталона и кошула). Обожавав кога се облекував за на работа. Се чуствував како невеста на сопствена свадба:rofl:. Шминката и фризурата секогаш соодветни и ненападни.

Навечер фустанче, џинс, висока штикла.
    Прилично ми се разликува гардеробата за секоја прилика. Затоа и се нешто фали де:P.

На bittersweet, tessie, imelda и 20 други им се допаѓа ова.
  5. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Јас ова мк додека да сфатам дека не е Мајкл Корс, туку модни критики :tmi::D.

Уште ли сте на коктели, или ја затворивте сезоната за нив па почнавте со винце, да знам што слика да постирам:?:?:D
    И ајде и добровечер да кажам, речиси секогаш така правам и во живо, прво почнувам зборувам и после отпоздравувам, да не ми избега мислата:lol:.

На bittersweet, tessie, imelda и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Колку точно :D Па плус и со мали деца, плус уште една тура овакви промени на расположение :D
    Стигнав до последното смајли за денес. Добра ви ноќ |-)

12088387_10206317202827918_8589075844108271958_n.jpg

На bittersweet, LUCERKA, tessie и 19 други им се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.435
    Допаѓања:
    180.179
    Абе друштво што ке биде ова рацете прстите доле ми трпнат ???
    Ке се умира ли?

8. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Лајкот не ти го стиснав затоа што ми се допага ситуацијата во која си, туку што се најде некој да каже дека од финансиски аспект не може да си дозволи толку релаксиран шопинг да ако излезе по кило пиперки, а ќе се врати со костим, 2 пара чевли, капут, парфем, за децата оригинал патики, за мажот фармерки.....
    Почнав да си мислам дека само јас сум во таква ситуација и дека нешто со мене не е во ред.

Последна измена: 2 октомври 2015
    На LUCERKA, tessie, Mekuska и 13 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    101.367
    Ако ме верувате денес излегов со 50 ден на пазар да купам 3 тиквички за ручек.Па сега можете да замислите каква е ситуацијата.
    Еве и на свадбава другава недела ќе позајмам од комшивката фустан.:( Заправивме муабет и самата се понуди..не можам да фрлам 2000 ден најмалку само на мене.
    @Cuci81 [​IMG]

На LUCERKA, tessie, Mekuska и 8 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.728
    Жени денес не се трпев самата себеси .. се тешам само дека ќе се отспијам малку од малку и ќе бидам подобро.
    Од понеделник сум по контроли и обврски.. се надевам дека се добро ќе завраши и конечно ќе си го фатам патот некаде каде што ќе бидам среќна и исполнета. Навистина повеќе немам живци да трпам.

@lunicka златна држи се цврсто, знам оти ти е тешко ..можам да претпоставам бидејки сите ние тука плус минус сме доживеале таква ситуација и период, и одлично сваќам колку тоа боли и затапува до земја, но бидете храбри и истрајни.. потрудете се до крај се надевам дека ќе ти завршат овие денови. :*

Добра ноќ на сите

На Mekuska, MacenceEna, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.435
    Допаѓања:
    180.179
    Кај мене финансиите не се проблем разбирачката и поштувањето се проблем така да и јас не сум у барби филм
    не дека другите се ама не е тоа што отсекогаш мислев дека ке биде и си живееа срекно до крајот на животот ,,,,,, ако ме разбирате

На tessie, Mekuska, MacenceEna и 7 други им се допаѓа ова.
  12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добро вечер на сите :hai:

Живи здрави и јас и мајка ми, добри сме, не се испотепавме :D

Шопинг.....Мммм, убаво звучи :) Од кога останав бремена скоро и да заборавив што значи тоа (не вклучувам неделен шопинг во супермаркет), купував само тоа што ми треба од трудничка облека. Од кога се породив некако немав волја да купувам, не за друго, чекав да ослабам па да си купам бројче што го сакам :makeup: Не ми се купуваше фармерки М на пример, си се држам јас до моето омилено Ѕ :D Обожавав да шетам сама низ град, дури и кога не ми требаше ништо, шетав по дуќани. Тоа повеќе да смирам нервоза од работа, да не си одам нервозна, ќе ставев слушалки во уво и го шетав Скопје. Сега овде ми е рај за пазарење, ама мали не сака шопинг, па немам често можност за такво нешто :) Во итни случаи доаѓа сопругот да го врти со количка по ходници и да го забавува додека јас пробувам, зашто сака на отворено да шета, не му се седи во затворен накитен простор со многу тетки околу него :rofl: Инаку, најверодостоен критичар ми е сопругот, никогаш не ме лаже, искрено кажува кога сум ослабела кога не, што добро ми стои што не. Неверојатно забележува и најситни детали, штета што не сака стално да се тегне со мене по дуќани :)

Шалтерски работници......Уф, кога ќе се сетам на одредени шалтерски работници од фирмата кај што работев, коса ми се крева. Повеќе ради односот, не толку изгледот. Јас се имам засрамено од колега и неговиот уличарски однос (обраќање на ВИЕ за него е научна фантастика) и секакви погрдни зборови и пцовки додека работи со странки. Среќа си отиде од фирма, му најде тато работа створена за него-клати врата земи плата. А беше искрен и си кажуваше дека сака таква работа, дека не е он створен да работи со странки :)

Денес беше прв ден на малиот во градинка оставен сам, еден саат. Не плачел воопшто, бил многу весел и сите ги шармирал, така ми кажа воспитувачката. Кога влегов да го земам, ме пречека искезен од едно до друго уво, ама имаше едно девојче си играше со него, може ради неа беше :D Ајде се надевам и следните денови така ќе го земам.

Лека ноќ и убав викенд на сите :hug:

Последна измена: 2 октомври 2015
    На bittersweet, Mekuska, imelda и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    61.933
    Добра вечер девојки
    Кооонечно викенд и тоа продолжен... Петок попладне, сабота, недела, понеделник, вторник од сабајле :D... Собрав... Четири дена одмор (poolparty)...
    И се знае денес после работа одма се „фатив“ со генералка (facepalm), немој да пропуштам некој час :punch:... Ама што се мора, се мора :(!!! Прозорците ги избришав, скалите исто така, првата перална за вечерва веќе врти... Најмногу го мразам преодот од едно годишно време во друго... Не за друго, туку мноооогу работа треба!!! Куп алишта за перење, пеглање, па сето тоа да го сместиш во плакарите кои од година во година се се помали и помали ... Се надевам дека до утре попладне ќе завршам со цела генералка, ке одморам, па да шетнам вечерта малку... Веќе се договорив со едни мили пријателки...
    И јас не ви дадов лајк затоа што ми се допаѓа вашата ситуација... Целосно Ве разбирам и Ви посакувам што поскоро да Ви се промени ситуацијата!!! Многу тешко се излегува на крај и со две плати во МК, а пак со една, човек треба да е виртуоз... И јас не шопингувам толку често колку што би сум сакала :(... Со големи деца и две плати се малку... Пари за гардероба, за тренинзи, автобус, а за викенд за бензин, за дружба во кафуле, па диско... Навистина е претешко да се изменаџира од плата до плата!!! Дури сега го сватив она - мали деца мали проблеми, големи деца големи проблеми т.е давачки... Па, така од месец во месец прво за храна, сметки и потребите на децата, а потоа ако остане нешто за мене и мм... Добро де, повеќе за мене 8)... А, оригинален парфем не сум купила... Заборавив кога беше тоа :@...

На bittersweet, Mekuska, imelda и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Си легнавте А!?
    Ете и јас последна да си легнам, сон не ме фаќа знам вода ќе сонувам.:D
    Еј главата уште ме боли(facepalm) уште еден таков шок и да си го фаќам патот накај ридот.:P
    Ај лека ноќ жени пак сама ќе спијам, е што да правам кога мајка ми сама ме роди!

11692478_645908352177470_2431120547061555757_n.jpg

На tessie, WORRIED.BT, Mekuska и 7 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.265
    Допаѓања:
    277.748
    Јас 2 дена се обидувам да не коментирам на темава шпонинг токму од причина финансии.Иако еве и јас сум со 2 плати(и кууп кредити) ама навистина се помалку пари остануваат за шопинг Само неопходно и ептен ретко од ќеф.И мислам дека поради тоа и го замразив шопингот и кога морам Стално внимаваш да е поевтино да се искористи во повеќе прилики ,да може да се комбинира ...
    За облекувањето на административците сакав малку да искоментирам И покрај општиот кодекс на облекување кој е за цела администрација во нашиот колектив се донесе и интерен кодекс на облекување кој не секогаш се почитува но сепак се воведе некаков ред Јас сум за униформа во секоја институција без разлика дали е администрација или приватна фирма
    Туку ај нешто да прашам
    Дали ќе има и за нас 5% покачување наредниот месец нешто еднаш се зборна ама сега молчат

На tessie, Mekuska, kjukli и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Чек да го проучам Буџетот за 2016 ама не ќе да има ни догодина.:D

17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.265
    Допаѓања:
    277.748
    :(:(:(

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    61.933
    poruke-sa-slikom-mali-princ.png
    Добра ноќ девојки... Имајте убав и весел викенд :music: :d: :party:

На Petar80, tessie, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    FB_IMG_1443256303351.jpg
    сликава за шопингот ;) а џабе се нервираш мила за водата и кај мене исто...базени да имав немаше толку вода да плаќам страшна работа...а за спиењето-
    Грешкаа си трудните не спиеме се спремаме за бебушите дежурства :D еве 3 дојде но веќе се навикнав на неспиење...ако врзам 3-4 саати сон на коњот сум :D барем да се разбирав во компјутерски работи изработки страни и некои програмерски работи парии ќе правев по ноќевите...или за лајк на фемина да се добиваше по некоја пара или за пост...хахахс си направив филм :) уживајте во викендот мили дами и по некој господин :)

На Petar80, green.eyes, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Moabetov za soping!
    Nekogas bev po sopingot, no sega veke ne.
    Na rabota lugeto se oblekuvaat, za da neodat goli.
    Nema ukraseni elki, atributi, parfemi se zabraneti, nokti, ne, napadna bizuterija ne.....
    Sekoe zasto ima zatoa. Koga ke razmislis i taka e.
    Imam edni baletanki, katersezonki, koj i da vrne i da vee i sonce da pece, istite si gi nosam. Capam vo dlabok sneg, ziva voda nozete, zatresuvam pred vrata na firma i vleguvam. Imam edni stiklici pod masa koj se od koga se vrabotiv vo firmava, si gi oblekuvam za vnatre.
    Inace da napomenam deka ne se nosi ista obuvka nadvor i vnatre. Samo vo prodavnica, vo kino i na nekoj slicni mesta.
    Na rabota, skolo, gradinka,univerzitet..., segde ima lokeri i prvo koga doagas treba da smenis konduri.
    Pricina:
    tecat kondurite, voda segde ke se napravi, a sekade e so tepisoni.
    Nekoj od koleskite odat i bosi, pa duri i vo javno vece.
    Ne e toa stramota. Sramota e da odis so istite konduri vnatre i nadvor.
    Soping ne e zabava, taka gi ucat ovde decata vo skolo, pa bogami i taka se ponasaat.
    Nema luge ubavo obleceni, a ako gi ima sigurno dosle od siromasna zemja.
    Crncite, mazi, zeni ubavo se obleceni.
    Najrelaksirano i praticno, kanaganite.Kaj niv pantalonite nikogas ne se podvratuvaat, se vlecat, nema veze, se iskinale od sto se vlecele.Nema veze obleka, najsimpaticni mi se. Koga ke otvori usta mislis cvetcinja od usta i izleguvaat, vo sekoe vreme e raspolozena nema veze sto se i se slucuva vo zivotot.
    Smesni kombinacii kaj rusinkite, so naglasok moldafkite.Niv moze od avion da gi prepoznaes. I se svigaat sareni hulahopki, maramce vo rever, gerdance i marama na vrat,karirana suknja i bluza na bobici, nemozela da se odluci sto kako sabajlevo pa resila se da stavi na sebe.
    Se komplet lugeto se obleceni vo konzervativna obleka, nepokazuvaat nisto, ne sum primetila posebno izdvojuvanje.Koga ke se sluci nesto takvo e poveke smesno nego atraktivno.
    Jas se istopiv so masata.
    Sakam ubavi alista ama gi nosam samo nadvor od rabotno mesto.
    Na mnogu malku mesta, nagosti kaj makedonci (ednas godisno koga gi posetuvam).

На MacenceEna, green.eyes, imelda и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.