Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kuc

kuc Форумски идол

И кај нас беше преполно старо,младо деца ,знам дека ќе помине така растат децата по малку и јаде и пие чај ...сепак фала ти :)

Ane-Goki1, Petar80, Annath and 7 others like this.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Си дoјдoвме...
    Прекрaснo кo штo и oчекувaв...
    Млaд и убaв свет и плус мнoгу oд нaшa генерација...сите рaзигрaни и нaсмеaни...
    кoлку мaлку требa убaвo рaспoлoжение... Некaкo зaбoрaвивме дa се рaдувaме нa ситните нештa...

Нa врaќaње нaчекaвме свиркa вo еден кaфич нa глaвниoт Сoкaк aмa мoрaше дaсе прибериме зaрaди децaтa...

Ми фaли oсaмувaње сo мм...

Ane-Goki1, Peco, fallenangel and 19 others like this.
  3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво девојки :f:
    Читам досадно Ви било :^)
    Дојдете кај мене, ке Ви најдам некоја занимација... До сега работев по дома!!! Од сабајле чистев купатило, рибав скали, правев ручек... Ги прередив плакарите и сега завршив со пеглање (facepalm) Знам, сама си правам (facepalm)
    А убаво ми викаше мм да шетнеме...
    Кога ке пораснат децата доаѓа периодот на „осамување“ на сопружниците... Почнува со по некој час, па со годините се зголемува. Во последно време толку често сме сами со мм што знам да му речам „оди прошетај, имам работа“ :D Мислам дека сите ненаправени муабети ги „претресовме“ во последно време!!! Не заџабе се рекло „во староста брачните партнери стануваат другари“ :)

@JuLleE штом и го знаеш „табиетот“ на газдарицата и да те изберат, не ја прифаќај работата. Два месеци не се многу, а државна работа си е државна... Сама си со дете, па многу ке ти биде важно работното време што во приватните фирми ретко каде се почитува!!!
    @emkaemka лесна бременост мила :hug:
    @Ane-Goki1 среќен роденден девојче, сите желби да ти се исполнат :f: :hug:

8-| Вечерва слабо трета смена :?:

4. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

он инат ќе купам и тоа шо не треба :D

Али не се секирај има ,,поболни,, од твојата свекрва. Една госпожа толку се нервира коа некој ќе купи нешто што она нема, дизапами пие. Сама си кажува. Не верував порано, мислев дека ради бурна реакција се зезаат сите дека дизапам пие, ама од коа ја запознав видов дека стварно било.

@Ane-Goki1 среќен нека ти е, се најубаво. :hug:

@JuLleE Jас од искуство на блиски мои, ми иде да прифатам било каква работа, да ,,пробијам лед,, :lol: Неколку блиски персони, од коа најдоа работа колку да не седат дома, за релативно краток период си ја најдоа работата за која сонуваа изминатите години. Сепак ти си знаеш најдобро.

5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

И ние двајца сме слични како Вал-Дим,деца порастени,ние веќе не знаеме што со себе.Цел живот сама бев со децата,сега сум сама со мм:),да надокнадиме што слабо сме се гледале.Поздрав до сограѓанката,уште некоја година издржи,ама да бидам искрена и ми недостасува периодот кога ми беа малецки.Сега едниот далеку,другово песна своја си пее,не дека е лошо,за тоа сум ги раснела,секое на свои нозе да е.Да те утешам Воридче,уште некоја година и втора младост ќе си терате со мм.:hug:

6. mareane

mareane Форумски идол

Од досада денеска имам пиено 5 кафиња,кога го испив последното и се пребројав ми текна дека претерав.
    И се чудам оти не ми се спие.

Од стомачни вируси најмногу ми е страв,пролетта јас со двете завршив на инфузија,големата в раце дехидрина ја однесовме за 2- 3 саати повраќање..

И јас мислам дека со тек на времето се повеќе имаме време за сами со мм,децава или се некаде излезени или и дома си се во свој свет,па ние често не знаеме што со себе...

Ane-Goki1, ph.orhideja, Peco and 18 others like this.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Фaлa зa утехaтa мили другaрки aмa мoите дечки кo штo се гoлемa рaзликa бaјaги ќе требa време дa прoјде...дур се oсaмиме ќе oстaриме:)

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@Sesil мислев и на таа опција, секое искуство плус, но битен ми е статусот невработена, па затоа ми е двоумењето. Морам да размислувам долгорочно, сепак кај мене е доделено детето и колку и да е вклучен татко му, сепак поголемиот дел од трошоците се на мене. Морам да се борам за подобра работа, ќе искористам се што можам. Планот ми е, а и ме советуваа како самохрана (нема соодветен термин сеуште) или ете еднородителско семејство да барам предност при вработување и решавање на статусот.
    Работава е таква кај нас и јас не можам да менувам систем на вработување. Ќе користам како знам и умеам.

Dadusicka, Peco, kuc and 10 others like this.
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Ние знеме што да правиме, тераме втора младост :tmi:
    Одиме во театар, на концерти, журки :rock:... На одмор бевме сами, по цел ден се излежававме и шетавме.
    Мм има интересно хоби - го дружам, а и помагам!!! Нооо, во кујна во последно време го нема :^), а страшен готвач беше во младоста, пици и пастрмајлии од него научив да правам :!:
    Не се дружиме по продавници, секогаш сака се да купи во првата, не прашува за цена :^)... не сака да шета бесцелно, губење време му било... за тоа си имам другарки :tmi:
    Имаме и заеднички другари, на наша возраст со пораснати деца, па има и вечерни седенки со скаричка...
    Ииии да, со мм во последно време почнавме да играме шах 8)

Dadusicka, Ane-Goki1, Peco and 24 others like this.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Не бре,како ќе сте остареле,кај мене се 10год. разлика,не дека сме прва младост,ама ни во стари не се броиме ;),разликата во години на децата се однесува.

11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

@Ane-Goki1 среќен роденден, сите желби - реалност :) :*

Ставивме венецот, кафе се напивме, шеќерна погача јадевме и сега не можам да спијам :)

Неделава - месец ми се виде, ајде утре петок, аман. Свадбата е во недела, а јас цел ден ќе бидам таму, уште во 9 шминка и фризура имам закажано. Што значи во понеделник ќе си ја гушнам тастатурата и ќе спијам :)

Ама сепак полесно ги поднесувам свадбите во недела отколку свадбите во петок. Додека си дојдам од работа ме фаќа 4 ипол, кога да одморам, кога да се спремам, кога на свадба да отидам.

12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

8-| (waiting) |-)
    Да ја затворам темава за вечерва?
    651a8ce5d257bfc2d2d303d3b3137918--su-philosophy.jpg

Dadusicka, Ane-Goki1, Lejla8 and 16 others like this.
  13. referentka

referentka Moderator Staff Member

По комшиска линија,јас ја орварам тезгата денес:)
    Во петок сум расположена:inlove: и никој со ништо неможе денот да ми го зезне.
    Добро утро народе:coffee:

Да имаме убав ден.

П.С. Некако цела ноќ си мислев-зошто за се нешто е потребно врска да се има?!
    За просто поднесување,за обично прашање..
    Зарем мора човек луѓе да бара за да се однесуваат човечки по шалтери и институции??:smirk:
    Какво време лошо...услуга за услуга..(n)

14. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Добро утро и од мене. Да ве поздравам пред да излезам за на работа.
    @JuLleE сигурна си дека во октомври може да добиеш државна работа? Затоа што поради локалните избори не смее да има вработувања, а изборите се два круга, па ќе потрае таквиот период. Од друга страна па и не ме чуди, мои познати деновиве од најниски звања добија пет скалила повисоки. Само колку е тоа законски? И што се смени? Само бојата на партиската книшка изгледа...
    Инаку тебе ти посакувам да ти се оствари сонот, зашто знам колку е тешко сам да одгледуваш дете.

Lejla8, Peco, dunika and 11 others like this.
  15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро утро, јас жива ненаспана. Синоќа на полноќ кутрето ни прокрваре и ја носевме на ветеринар. И испукале конците од операцијата и мораа пак да ја оперираат. Цела ноќ не сум спиена :( едвај чекам да дојде 9 да одам да ја видам. Не знам што ќе правам ако нешто и се случи.
    Ај доста да не ви го растажувам денот посабајле :( се надевам на најдоброто.
    Убав петок да си имате сите и уште поубав викенд.
    Нека тури некој кафе јас денес не сум у расположење

Ane-Goki1, Lejla8, Peco and 16 others like this.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Morning :coffee: :yawn:

Спасовден, да го прославиме. :)

@EuHenIa гушни ја плишка од мене и кажи и' побрзо да се опорави :hug: еве ти едно кафенце за будење
    a87d2a066aea68145fed6117fc039ce4.jpg
    :music:

17. Dust

Dust Game Over

Утро:yawn:
    Синоќа мавнав некое пивце .. ама преферирам вино.. не требаше да пијам:worried::D
    Денов треба да биде убав иако имаме 101 обврска:lol:

@Ane-Goki1 среќен роденден:party:
    :^:

Жал ми е за Барселона.. вакви немили настани ептен ми рушат расположение
    Секогаш сум на мисла, што ако јас бев таму, како што шеткам по европа...
    :x

До после..
    Убав ден:hug:

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Вода немаме од синоќа...се изнервирав и спиев ко на трње.
    Фенот паднал од центрифугата на машината се вклучил, дувал и прегорел...ај да видиме кој друг карневал ќе го донесе петоков.

Добро утро, кафе со лед ќе пијам ме мрзи по вода да одам.

Ane-Goki1, Lejla8, Peco and 19 others like this.
  19. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ништо не е тоа...
    Ме потсети на случка, ама она баш вистинска случка
    На комшивката (во стариот стан) и се откачило нешто на пералната и многу почна да и ,,шета,,
    Викнале мајстори ама ништо не биднало-и рекле расипано е и мајчето му е нова перална ако ви пречи што оди за време на центрифугирање.
    Луѓево купија ланец и една кука, куката во зид ја набија, пералната ја врзаа со ланец и така пералната си рипаше во место:rofl::rofl:

20. Annath

Annath Форумски идол

Добро утро, петокче 8-|

8)

Ane-Goki1, Lejla8, Peco and 17 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.