1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.372
    Допаѓања:
    261.920
    Фенот проработе, уште вода да дојде и денов да се оправи |(

На Ane-Goki1, Lejla8, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Божо внимавај со фенот те молам еден стрес ни направи сега уште вода, биди внимателна фен вода опасна работа .
    Добро утро дами, женички, девојчиња и госпоѓи , ден пред викенд кој навидум наговестува за убав викенд. Планови за викендов кој изгледа ни е претпоследен во нашево ни убаво сарместо државче па да го искористиме, ако не дојде до пак некој непредвидени глупости и промени.

Нека повели кој е за кафенце upload_2017-8-18_9-9-23.jpeg

На Ane-Goki1, ph.orhideja, Lejla8 и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.372
    Допаѓања:
    261.920
    Среќа Петар неам када. Фен, вода и када ич не идат заедно :)
    И со среќа во авантурата подалеку од тука ;)

На ph.orhideja, Lejla8, fallenangel и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Се разбираме Божо хаха, шала беше скраја да е пупу.
    Инаку Благодарам

На Lejla8, fallenangel, EuHenIa и 7 други им се допаѓа ова.
  5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @Petar80 , баш ми е мило што го читам ова, ајде со среќа нека е :) Значи се приклучуваш на гастарбајтерскиот клуб :clap: Каде одите ако не е тајна? Можеш и по лп да одговориш :)

Ние порано имавме машина што шеташе така по малку. Се си функционираше како треба, ама не стоеше во место :) Ја чувавме така се дур еден ден не можевме да ја отвориме вратата во купатилото, беше набиена во вратата :^) Успеа татко ми некако да ја избутка, и толку, и заврши кариерата :D

Што правите, добри сте сите? :bandit:

На Dadusicka, Ane-Goki1, ph.orhideja и 16 други им се допаѓа ова.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    85.250
    Добро утро и од мене :coffee::coffee::coffee:денес подобри сме ќе биде ...
    Од сабајле бев да попешачам дури дете спие и еве ви овошје да поткасните доста кафина од сабајле
    Убав ден !!!
    image.jpg
    Убаво сум се потрудила а ???

На Dadusicka, Ane-Goki1, ph.orhideja и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.827
    Допаѓања:
    142.306
    Добро утро. Дома сум користам ден од одмор. Ова за евиденција за тие што бројат колку и дали работиме во администрација.

Шетавме со малата низ град малку. Сите коли на тротоари а ние на улица. Коли од сите страни. Затоа го мразам центар. Одвај чекам да отидам у село да пуштам дете да трча слободно и да има детство а не затворено у стан и надвор само за рака ко куче.

Не е здраво толку затворени деца. Им треба слобода трчање безгрижно а не само да слуша пази ќе те згазат и нема надвор жешко е од асфалт.

Од сега знам како ќе го средам дворот... 500 квадрати само трева и дрва. И куче ќе земеме и мауууу за малата. Соништа. Ги сонувам за да се остварат.

А кога ќе имам големо дете како Вал Дим договорени сме со маж ми да седиме у двор и да ставиме прскачи до нозете и да пиеме пиво на залез на сонце. И да дремеме фатени за рака. Абе пука романтика.

На Val-Dim, Dadusicka, Viktorijaaa5 и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.506
    Допаѓања:
    184.016
    Добро утро мудрици :makeup: :)

Знаете јас овде се избацувам или по реЦект некој или по консултација, не ви се мешам во штипки. :D

Ај едно домаќинско прашање. :wasntme: Немам миксер при рака, можам да напраам пире во блендер? :$
    Тенкју вери мач :f:

На Dadusicka, Viktorijaaa5, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.827
    Допаѓања:
    142.306
    Пире со миксер у живот не сум правела. Рачно пасирам дури и за бебе. А блендер ако имаш топ ќе стане.

На Dadusicka, Lejla8, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    259.654
    И мојата машина шеташе во куќата кај маж ми. Беше изместена, сега овде во станот мирна седи:D. Ваљда е убаво наместена.
    Леле колку се смеев на Рефка на постот, во место скокала:rofl:.

@Ana Marija 1 да, после избори, по октомври. Сега нема вработувања. Ич не ми се допаѓа начинот, ама пак друг нема да ми го гледа детето.

Како беше она, времето лечи се. Не, човек се навикнува само. Чудно ми е како се навикнувам, не очекував.

А денот вели пекол топол ќе да е. А јас обврски по банка]:). Па и на козметичар треба да одам:makeup:.
    А жешко уште сабајле:whew:.

На Dadusicka, mal.ecka, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Нешто убаво од мое време додека раснев
    [SPOILER="]

На stetoskop, Dadusicka, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    @Cka те читам и почнав со daydreaming :D

И јас мислам дека детството е убаво само ако детето има слобода да трчка, да падне на трева, да стане, да се направи со кал, да си игра со песок, топка, куче, маче, пеперутки... да може да трча колку му душа сака, без некој да го држи цело време :) :)

Село :l:

@Yowannty дм прави пире со блендер, супер испаѓа :)

На Dadusicka, Ane-Goki1, Rubiii и 13 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Cka Како некој што живее на село, можам да ти кажам и овде не постои такво слободно пуштање на деца надвор. Моите комшии имаат 6год дете, што ниту еднаш нема излезено од двор, без некој за рака да го држи. Возила летаат, тротоари нема, безбедност никаква. Мислам дека тоа играње на улица со другарчињата умре со нашите генерации. Можеби тогаш и немаше толку возила. Сега се зависи до локацијата, можеби твоето место ќе биде такво како го замислуваш. За играње во двор, не зависи толку од локацијата, колку од тоа дали живееш во куќа или стан. Жално е кај мене колку малку деца има последниве години, не знам што се случува.
    @Petar80 со среќа нека е :d:
    @Yowannty толчник или оние алатки слични, не ми текнува како се викаат сега. Не знам како би било во блендер :^)
    Ахх топло...го обожавам :sun: иш зимо

На Val-Dim, Dadusicka, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Зависи од компирот. Некогаш супер испаѓа и со блендер,некогаш треба да го дотолчуваш со обичен толчник :D оти грутки остануваат. Исечи ги на тенки кругови компирите, ем побрзо ќе ти се сварат, ем полесно после за пасирање и со толчник да ги дотолчиш во случај... ех, јас и кога немам млеко замена правам со живо јајце и миксер ...:mm: тогаш ни путер ти треба ни ништо. Ха.

На Dadusicka, Lejla8, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.827
    Допаѓања:
    142.306
    Посебно сега кога сфаќа дека оди дека може да трча... и тоа како и треба двор. А тука или маса илк стол или кревет... падни скрши главата.

Многу многу ми е мака што вака излегоа работите и што мора дете у загадено и у стан да чувам. Ужас. Само мора да се помирам и да се надевам оти поинаку депресија ќе ме убие.

Последна измена: 18 август 2017
    На Dadusicka, mal.ecka, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.877
    Допаѓања:
    173.453
    Моето пире во блендер излезе грдо. .
    Како јогурт..
    А немаше ич вода, плус квалитетен компир..
    За мене пире без некое грутче тука таму не е пире.. да осетиш дека јадеш компир, а не оние ќесичките "пире":rofl:
    Со миксер никад не сум правела, секогаш со толчник или она за пасирање

На Dadusicka, Viktorijaaa5, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Јас живеев во Центар, ама го имав се ова :) Во зграда живеев, надвор пред зграда паркче, лулашки, игралиште за фудбал/кошарка.......си игравме со песок, се прскавме со цревото пуштено за тревниците да ги полеваат.....Барем додека растевме ние имаше ширина и имаше простор за играње, немаше бетонска џунгла и асфалт. Тоа што во последнава деценија едно едино дрвце и тревче не оставија во многу делови на Скопје е сосема друга работа.

Инаку, и мене и на мм крајната цел ни е куќа да купиме. Многу тешко остварлива, па макар заработувала јас и повеќе од мм :?: Ако не, секогаш можеме да си купиме од становите со дворче (имаат овде посебен термин за ова, немам соодветен превод :D).

На Val-Dim, Dadusicka, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ако видам што си правела и како ќе гти кажам што бил проблемот. Некогаш ако го оставиш компирот после варење во водата да стои, подолго.. кога ќе го толчиш,блендираш или миксаш.. се' што ќе добиеш е не јогурт, ами тесто од компир. Бљак е. :rofl: Со миксер е екстра. Пошто полесно од тоа да толчиш,дур е топол компирот го миксаш....останува само ептем, ептем малку со толчник ако останало нешто такво..јас па нејќам грутки.:D

На Dadusicka, Lejla8, Peco и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Пиренце правење, во подлабоко тенџере убаво нека се сварт компирите убаво исцедени со малку оставање вода настрана околу пола филџан од истата во која се вареле со малку вегета сол и маслиново масло. Кога ќе се сварат со виљушка поцврста во истото тенџере со малкупосилни пасирања и движења кружно со додавање на малку згреано масло маслиново да се меша и ќе се направи супер.

На stetoskop, Val-Dim, Dadusicka и 21 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    259.654
    Петре ме наврати во детство:).
    Бев заљубена во Оливер и ја сакав Сара. Епизода не пропуштав еднаш не бевме дома и мајка ми намести да ми ја сними на касета:D.

На Dadusicka, Viktorijaaa5, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.