Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво, арни? Јас фино, банана, млеко, кафе и така. :D

Пире: првин ја истурам водата, па ги гмечам првин компирите со алатка (ако ви текнува порано во кујните ги имаше оние алатки 5-6 наредени на ѕид, епа онаа плосната, нема слика на интернет). Потоа додавам путер/маргарин, млеко и павлака и матам со миксер. Ако е многу густо, додавам од водата во која се вареле компирите. Вегета ставам пред да се варат компирите а по потреба додавам уште малку.

kuc, fallenangel, LadyC and 8 others like this.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Вo прaвo си @Bridget ептен...:)
    Си велaм се брoјaм вo дoмaќинките...
    Амa еден фaкт е декa не сум нa ТИ сo месењетo ИЧ...тaкa сукaње и месење oтпaѓa oд кoмбинaцијa...
    Имaм мaлку чизкејк oд некни штo гo чувaм бaш зa нив...си велев и еден сoлен кекс нaбрзинкa дa зaмешaм ,кaфе,сoкче и тoлку...

прaшaв зa дa дoбијaм некoјa идејa плус...чунки шетaни друшки имaм:)

4. vitamina

vitamina Форумски идол

Фала ти мила :hug:
    :sun::f:

CameliaMiller, Espadrila and Lejla8 like this.
  5. Arendelle

Arendelle Популарен член

На дневен ред пире :)
    Често правам, ги гмечам компирите со такво Бриџит што простирала. Со миксер и блендер никогаш. З'гмечам, з'гмечам можеби остане некое грутче ама штом ништо не остане вкусно и е било. Можеби и многу гладни се биле.
    Инаку закасав нешто, вирус ли е, што ли е, не ми арно.
    Инаку ќе правев пире!

6. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Во пирето покрај путер,млеко и вегета,ставам и едно јајце,живо и се заедно со ова чудово што не му знам име,пасирам.

Ја отидов на викенд со муж ми.Сами.Не од што сакавме сами,туку децата корпа ни дадоа.:doh:

Last edited: Aug 18, 2017
  7. Peco

Peco Форумски идол

Ако го изедовте пирето за ручек, време е за попладневно кафе. :D

green.eyes, eli25, dunika and 20 others like this.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Леле @ph.orhideja јaс кoпнеaм зa тaкoв викенд...се oттуѓивме сo мм oд немaње време
    Уживaј !

@vitamina нaвистинa се oсеќa свежинa вo пoстoвите oд кaкo си нa oдмoр...Зaкинтoс и Лефкaдa ми се едни oд пoсaкувaните дестинaции сaмo синкo дa пoчне дa пoднесувa пaтувaње бaрем мaлку...

@Petar80 другaрче мнoгу среќa вo плaнирaниoт пoтфaт...се нaдевaм ќе не дружиш и и пoнaтaму и кaкo гaстербaјтер:)

Честитaм нoви бременoсти и убaви нaстaни мa сите мa кoи ме честитaв нa време...

шкoлски другaр oд среднo денес дoби 3тo дете...сaмo штo гo oбкaви вo едмa интернa групa нa фб...ме стoпи и рaзнежи...

Skorpija25, green.eyes, kuc and 18 others like this.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Јaс ги вaрaм кoмпирите, ги сецкaм ситнo, стaвaм сoл, мaслo, крoмид, oцет и излегувa сaлaтa. Чaшa винo, нештo (сувo)меснaтo и бoн aпетит.
    Вo пoследнo време кo без желби дa сум. Oбичнo стaлнo нештo плaнирaм, временски се oгрaничувaм, пoстaвувaм цели пa дури и се oпседнувaм сo нив aмa кo мoтoр ми се зa нaпред, меѓудругoтo. Сегa сум вo некoјa сoстoјбa кoгa не ми е гaјле кaкo ќе излезaт рaбoтите, aмa бaш. Oд еднa стрaнa убaвo, oд другa кo дa нештo ми фaли...
    psychiatrist_listening_to_patient_lg_clr.gif

10. mareane

mareane Форумски идол

Леле цела приказна за правење пире сте направиле.Во последно ретко правам децава не јадат...
    Не ми се сите овци на број денес,па ќе си ќутам...

11. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Во последно време имаме време само за нас.Мала разлика ни се децата,едно по друго се и заедно ми пораснаа.Не ги осетив,искрено,дали дека и ние бевме многу млади,премногу брзо ми помина времето.Не се баш големи да ги пуштиш сами да седат,се уште мора да ги контролира некој,во најулавите години се,ама па не се ни мали да ги фатиш за рака,да ги излажеш со нешто и да ги земеш со себе.
    Сега ни се најубавите години,за градење кариера,за шетање,за семејството.Не ми беше драго што ќе ги оставам под надзор на баби и дедовци,ама кога гледам дека се радуваат дека нема да сме дома,се решивме да избегаме и ние малку од секојдневието,кое во последно време ни беше доста напнато и со многу стресови.

Колку и да ни е убаво кога имаме моменти само за себе,мислите ни се таму,кај децата.

PUPICA, Skorpija25, Val-Dim and 21 others like this.
  12. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Пире ретко јадиме, претежно сме на пржен компир, варен за салатка најчесто. Инаку и јас го пасарам, миксер или блендер не користам за пире. Инстант пире не иде во предвид.

Се ,,обесив,, на страната на iRobot и се ,,лигавам,, по тоа правосмукалите.

@Petar80 со среќа во новото место. Само убави моменти да си имате со семејството.

13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Пецо,Чецо добар знак на кајмак ама во погрешни раце бе другар филџанов. Или не е за тебе ти го вареше за некоја колешка од фемина .

14. malerozna

malerozna Форумски идол

На пауза, седам во кантина, јадам гулаш и читам фемина.
    Времето надвор, врне, истура, а сабајле како топло си беше и сончево.
    Од толку променливо време ме мава главоболка, а сега и коленото и колкот ме болат.

Ми се оди пак на одмор, ама мразам жешко и комарци.
    Мувла ќе фатиме тука до март месец. Ни пиво можам да си пијам на раат, ни пак сладолед.
    Наредната недела закажав 4 кафиња со фини луѓе.
    Ќе се ужива до максимум.
    Едвај чекам.
    Колешката една досадна, се отрула од пиење завчера и уште е болна. Hangover. Така е кога си млад

Skorpija25, green.eyes, kuc and 8 others like this.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Ние со мм никогаш не сме биле поосамени.Децава одамна не не дружат.Обично за ручек се собираме,зашто вечера и доручек кај нас се непознати именки.Мислам јаде кој и како стигне,е само на ручек гледам да се собереме на маса сите,иако и тоа е невозможно во последно време.И на одмор сами бевме.
    Сакав да кажам дека се е тоа период во живот,некогаш нема да можеш да се осамиш 5 мин.а некогаш и за друштво ќе пекаш.
    Син ми ме разболе и готово.Не сака да се запише на факс,не излегува ,нема социјален живот.Некој да ми кажувал дека за ова ќе се потресувам немало да му верувам.А што да правам ,не е мал,не е дете да го земам за рака и одведам,сите солуции ги испробав за укажување а тој само што се нервираш жено,гледај си твоја работа...:(
    Не знам каде погрешив,деновиве само тоа ми се мота низ глава.
    Како на некои им оди подмачкано во животот,кај мене се некои проблеми и тегоби.
    :tmi:
    За пире го правам како што сте напишале,единствено со живо јајце никогаш не сум го правела.Со гмечалката завршувам работа ,никогаш со миксер или блендер.
    Ме мачи и бојава на косава,од темно костенлива полека станувам плавуша,:doh:,а не сакам а и немам избор зашто на темно кафеава боја многу ми се познаваат белите влакна.И сега дојдов до некоја нијанса што не ми по ќеф.Ич не ја сакам таа жолта нијанса,а да ме прашаш што сакам и јас не знам.:@. Некој идеја за боја на гривава?
    И така,неделава немам слободен ден ,ќе си пукнам.
    И ова ,ми треба картичка за градски автобус,каде се купуваат ?

16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Еј тежок ден денес. Ама ај петок е. Утре слободна. Маж на пат деца кај баба и дедо, таман да си одморам. Потребно е некогаш да бидеш сам со себе.
    Petar80 среќно во новото место и убавини да ве пратат.
    Пире во последно време од тоа купечкото правам, за побрзо дека, обично во комбинација со риба. Во градинка така го правеле и тоа им остана на дечкиве.
    Убава вечер имајте
    Картички во маркети, билетари трафики..

Last edited: Aug 18, 2017
    Skorpija25, green.eyes, kuc and 10 others like this.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ова пирето испадна комплицирано јадење:D.
    Јас варм компир со сол, ретко вагета и путер или маслиново. Гмечам од водата во која се вари. Со млеко не го сакам. И тоа е тоа.

green.eyes, eli25, kuc and 9 others like this.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Јас го варев, кој сака да се послужи. :D

19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Лелеее колку сте досадни, аман бе женски...зошто со рецептите не одите да правите моабет таму каде што си има тема...досадно, искрено ќе ви кажам дека сте досадни со моабетиве...пуф8-|:emo:

Има ли некоја климактеруша овде да си направам лаф моабет:^)..

Катчево ја загуби магијата што ја имаше:(

Petar80, fallenangel, elimkd and 4 others like this.
  20. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Касно е за кафе другари, ќе му се дигне на некого....притисокот де :)
    Денов како почна арно што заврши, на крај уште и бубашваба ми истрча во купатило и ме преплаши. Ете тоа е мојата фобија, дајте змии, глувци, гајле немам, ама од овие :worried::puke:. Одам да спијам утре на работа :(.

Thread Status:
Not open for further replies.