Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Нормално е Бубале. Натерај се да се движиш меѓу луѓе. Не дозволувај да трае подолго од ден-два.

2. anaja1

anaja1 Популарен член

Имало труење со храна во 7-ца сендвичара:x во Лептокарија(facepalm)

WORRIED.BT and Lejla8 like this.
  3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Скроз истото сакав да го напишам. Глава горе девојко. Животот иде даље. Заради децата ако ништо друго ќе си даваш кураж.

CameliaMiller, Dust, kuc and 6 others like this.
  4. fallenangel

fallenangel Популарен член

Бубале мила:hug: колку повеќе се затвараш во себе, се повлекуваш од секого толку потешко ќе ти е да се справиш со стрес и депресија. Ако излегуваш почесто на прошетки било со детенца, било со пријателки на муабет, на кафе, си посветуваш време на себе полесно ќе пребродиш се, ќе ги оттргнеш мислите што те измачуваат. :hug:
    Најдобро посвети си внимание на себе, оди на шопинг, фризер, масажа па дури и на патување па нека е блиску и кратко ама добро ќе ти дојде, ќе ти внесе енергија и оптимизам. Те гушкам силно за се што те боли да помине.:hug:

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас кога син ми оди кај татко му на викенд останувам скроз сама. И обично другарки терат викенди со семејствата. Тешко е многу.
    Почнав да излегувам навечер, петок и сабота. Понекогаш одам и на диско иако ми е тапа. Или гледам филмови, одмарам.
    Полека се навикнувам. Јас и на работа не одам.
    Дојде момент да бледнеат и чуствата, да ја снемува и љубовта. Времето чуда прави да знаеш.
    Празнината останува и подобро научи се да живееш со неа.
    Ќе боли, мора да боли. Мора да е вака. Ама поминува. Не веднаш, ама како поминува времето, полека се средуваат работите.
    Соочи се со болката, со изгубеното. Не бегај и не потиснувај чуства. И еден ден ќе биде подобро.

6. mareane

mareane Форумски идол

Сите сега ќе ти велиме,излези си дотерај се ,насмевни се ама не е се така едноставно ...
    Нормално е и да боли понекогаш и да ти се плаче,не станува од кревет...
    Понекогаш од што сакаме да сме премногу силни со носењето на болката уште полошо си правиме.Може е погрешен советот ама па и изолираноста и плачењето понекогаш повеќе помага да се справиме со стресот и болката.
    Ќе помине,помалку ќе боли,времето сепак е лек за се...
    Сакам силно да те гушам мила @♡BuBaLe♡ :hug::hug:

Last edited: Aug 19, 2017
  7. elimkd

elimkd Форумски идол

Биди среќна и благодарна што си имаш убава работа, што си независна, дечиња здрави живи, не си реди нервози и чувај си здравје

8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Што и да ти речеме свесни сме дека тежината е на твојот грб,болката во душата исто,рецепт нема за полесно и побрзо зацеливање.Ти останува љубовта кон малецките,и желбата за живот со нив.Секогаш сум тука,макар за збор споделување,смеа,па и солза.Биди силна.и ова ќе помине :hug::hug::hug:

9. referentka

referentka Moderator Staff Member

Бубале излежи се денес и утре.
    Новата ситуација мора да ја преживееш зашто процес е тоа.
    Досега немаше луфта:деца,нова работа,нови колеги,нов ритам на живот .
    Ама мораше да дојде до овој момент.
    И ич да не те секира,секој си има такви денови-без грам воља за се,ама ако не се работи за болест,за среќа бргу минуваат.
    Мораш да си поставиш некоја висока цел за себе па кога ќе почнеш да размислуваш и да се бориш за целта,ќе почнеш да се движиш напред.

Иначе утрово бев на пазар и дојдов до заклучок дека се испаднати сите елементи за зимница.

Два дена размислувам на еден дечко.Слабичок и измачен.Покорен поглед.
    Му се развикав а дознав дека тој не најмалку туку ИЧ не е виновен за една дешавка.
    Бидејќи немам шанса да го најдам и да му се извинам,еве вака јавно СЕ ИЗВИНУВАМ за моето однесување,жал ми е навистина.

green.eyes, dunika, Emy867 and 24 others like this.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Од помислата на зимница, ајвари и есен ми се ежи кожата. Сакам уште месец, два лето. Малку ми се виде ова.
    Да ве прашам, јас сум скржава или цените на хотелите во Грција се малку претерани?

11. duffi

duffi Форумски идол

Не си скржава, годинава претераа.
    А не дека нудат кој знае што барем споредувајќи со Турција.

12. referentka

Во Грција во хотели од секогаш е скапо.Спореди ги Златните Пјасоци алл инкл со Грчките хотели и ќе видиш.
    Претеруваат.

13. monik55

monik55 Форумски идол

Арна сум да не ме мислите,заспав и подобра сум но гадења имам уште ама од болници имам фобија и не одам.
    Следуваат 7 дена тест за нас,7 дена за решавање проблеми и скроз сами.
    Се пакувам полека вечер тргаме на одмор.
    Во Грција било многу топло денес се надевам ќе попушти деновиве.

14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски.

Бубале не држи во себе.Викај,плачи,куби коси,сподели ја тагата со некого,не се затварај и не потиснувај ништо,мора да излезе се од тебе.И радоста и тагата мора да ги споделуваме.Луѓе сме.

Вчера шетав низ градот на Бубале и Ливинг.Преполно е со туристи низ чаршија.Здогледав едно мало ташниче на еден излог,влегов да прашам за цена и дамла ме удри.Скоро 200 евра,Луј Витон да ти било:o.Многу ,,ефтино" ми се виде за ЛВ.
    Вака ли туризам ќе тераме,со производи кои на пазарите може да ги најдеш 20 пати поефтино?

16. +++

+++ Популарен член

Сум пишувал и ќе пишам пак. Остави ти форумски совети и ред други друидски совети од кујната на форумот, посети си лекар, нема ништо лошо во тоа и не е ништо срамота. Тоа што сме ние како држава „дното на едно свинско корито“ ми е јасно, полни со предрасуди и жигосувања, но нека не те спречува тоа зошто искрено депресијата е многу лоша работа, те јаде од внатре и ако не ја третираш со време може да стане уште полошо.

17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Фала ви женски.
    Уште сум жива, а мислев умрев, толку ми беше лошо. Јес дека лежам, не мрдам, ни вода пијам само да не ми се слоши.
    А во желудникот како камен ми стои. Зедов ентерофирул после ќе испијам и јаглен. Главата ми пука, барем да можев да заспијам ама сон не ме фаќа оти тешко дишам.

Мм цел ден со децата, децата пола од времето во таблети и телефони гледат, ама што да правам.
    Ме гледа прееска мм и ми вели: се гледам себеси утре на твоето место. Ако вирусов не го префати мм, тој ќе го фати него изгледа.
    Да не слушне нешто, веднаш и тој е болен.

Само децата да се добро.

@♡BuBaLe♡ тажна си и те боли, треба време раните да ти зацелат, и жал ми е многу. Во тешки денови плачи, во радосни се смеј. Чувствата мора да излезат. Ќе биде подобро :hug:

18. referentka

@Sky-butterfly и јас имав пред 10 дена,ама никој од домашниве не се зарази.
    Јас дури помислив дека сум јадела нешто расипано,бидејќи се погоди после ручек во пицерија.
    Медицински јаглен и Ентерофурил само..и трпение.
    Желудникот ми се распори мислам.Два дена активно и неколку дена само дијареа.
    Утешително е што два кг симнав:).
    Со помин да е.

Ќе оди на Бајага некој на плоштад?

19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

На плоштад е? Јас мислев дека во Дион

20. Peco

Peco Форумски идол

Здраво девојчици :D

@♡BuBaLe♡ за сè треба време. Малку по малку ќе ги надминеш проблемите. Ако ти е многу тешко, послушај го советот на Крсте (оној со крстовите :lol: )

И јас сакам :)

In vino veritas. Денес пиев вино. Од она најефтиното, со кисела вода, шприцер де, пола вино, пола вода :D
    Сам, седев во двор, па скоро и да лежев, гледав облаци и уживав во тишината. Не дека беше баш тишина, некаде во комшии сечеа дрва со онаа гласната машинка. Како и да е, виното ми помогна за опуштање и релаксација. :D Сега ми се мотаат некои песни низ глава. Не, не се турбо фолк. Сега ќе си ги пуштам на youtube Abba - Rivers of Babylon, Erasure - Love to hate you, Queen - I Want To Break Free итн. итн.

Thread Status:
Not open for further replies.