Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

истото сакав да и го кажам :lol:

Облека нит барам нит давам. Тргнувам од себе, не сум пажлива, ќе ја потурам со нешто, ќе ја закачам некаде, ќе допрам неш шо не треба флека ќе напраам, ќе се испотам. Се пере де не дека не ама можда е специфично за перење, шо ако го залепам со пегла дур го пеглам, шо ако машината ми се побрка баш тогаш и го ,,зоврие,, ... Не, не, не. И не давам облека. Еднаш во тинејџерските денови ми беше побарано од неблиска особа. Не дадов. Плус употребив глупав изговор. Дека се баш сега ми е ставено за перење :tmi:
    Пред некоја година ми беше побарано од јатрва ми. Испреметкав очи, збеснав, на крај реков дека сестра ми го зела баш тоа шо го побара.

@Dust алал да ви е толку многу пиперки нели сте средиле. Ние ланскиот ајвар пред некој ден го дојадивме, 2 тегленца сме заборавиле. Толкава количина да напраам колку вие, доживотно ајвар ќе имам :D

Last edited: Aug 20, 2017
  2. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Домашно животно на Влав-жирафа.Твое си е ама немаш трошок за храна.Јаде од на комшијата дворот :D:D.
    Како прави Влав торта-позјамува 5 јајца....
    Како прави Циган торта-краде 5 јајца.
    :D:D
    Сори дан се налути некој....
    А вицеви за Охриѓани?
    Беровчани? Велешани???:Dзнае некоЈ?

Некој ја побара?

И уште една бонус трака од овој безвременски вокал.

Добра ноќ.

3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола.лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Конечно дома, мм ми направи кафенце додека се туширав, сега се печаме како гуштери во двор, собираме витамин Д, залихи си правиме.:sun::sun:

На работа лудница се нема време ни за мочање а не да се дружам со форумов...цркнав.:swear::swear:

Вчера не носеа свекорот и свекрвата на вечера, таму па пукнав од јадење што би рекол син ми,:lol: ово пробај, тоа пробај, мевот кога ми рипна, иста како оное гладните во Етиопија изгледав.:wasntme:

Еве моиве бесни кутриња што прават кога им е досадно.:x
    Ја баракадираа вратата од вц, има две деца во купот, Матео ороводец, мачката кога си пуши цигарче во гаража, глувчињата глупости прават.:rofl::rofl::rofl:

IMG_20170816_221720.jpg

Сите спиете, ај и јас да ви се придружам некој саат, после гости ќе ни доаѓале.:)

Не знам дали ти честитав ако да и од два пати нема штета:lol: @Ane-Goki1 Среќен роденден, се најубаво.:party::party::party:

@♡BuBaLe♡:hug::hug::hug::hug:

4. Emy867

Emy867 Форумски идол

:rofl::rofl::rofl: Леле мајко:worried:.
    Не купувај веќе играчки да видиме што ќе редат:devil:.

Кога спомна цигари, отруена сум деновиве. Мама само бучи(facepalm).

Petar80, green.eyes, Lejla8 and 12 others like this.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Леле да знаеш уште колку имаат само вакви плишани играчки, зграда една да забаракадираат и пак на секое излегување уште некое ќе ме избаждарат.(facepalm)(facepalm)(facepalm)

Само на работа од немај каде не пушам ( цигари) инаку ми се чини и во сон да можам ќе запалам, многу нешто ми се усладени во последно време, претерувам
    (wtf)(wtf)

6. malerozna

malerozna Форумски идол

Позајмување, ни под разно.
    Инцидентно можам да позајмам палто доколку додека сме излезени на некој му е ладно. А да си дадам свое на друга, нема шанси. Ако неможам да одбијам ќе дадам ама после облекување јок. Нека си го земе за поклон, секако ќе го фрлам во ѓубре јас.
    Секакви постојат на светов.
    Да не чува горниот од пријателите, од непријателите сами се чуваме.

Денес луд ден, како цреша на се, се најдов среде (скоро) тепачка. Ја метро и жилет, тие батки од по 2 метри, црни, развиотки. Ко им се развикав ко луда, ја затерав на смеа, ме гледаат така мало а најхрабро од сите, се смирија за секунда. На крајот и прегратки и бакнежи добив. Добро е што никој не собра храброст да удри прв. Ќе ја направевме од играчка плачка.
    Ко шо сум вака храбра, некој пат ќе го окркам.
    Цел ден се расправам со будали.
    Сега во автобус пијани еден куп.
    Сакам одмор... плажа, на лежалка, на релакс да сум си...

7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

:hug::hug::hug::hug::hug: ми значат сите ваши виртуелни :hug:
    не ми е новина, оваа моја ситуација трае со години, но овој пат дефинитивно назад нема. Викендите се најтешки, сите фамилијарно негде на шетање, јас по дома затворена... и само се преиспитувам, чувствувам грижа дека им ускратувам на децата, за нив треба жртва...и само вртам со мислите во круг...
    Синоќа се дотерав и излегов сама, бев организатор на еден настан и поминав прекрасно, работно и во дружење. И се подновив со охридски бисери, конечно остварив една желба.:inlove:
    Сега до црква со бебушко, имајте убав и благословен ден! :hug:

8. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

:hai::hai::hai:
    Добро утро леоитици, денес ден да се зачисти по дома,и да се оди до некој православен црковен храм ми треба енергија и мир во душава.....
    Утре конечно на работа заврши и мојот одмор ...до душа немав одмор како што го сакав и замислував ама се надевам до година ќе го имам најубавиот одмор.... Надежда последна умира ........
    Верувајте ...ми се оди на работа , не ми се седи дома, работата ме исполнува, луѓе околу тебе , разни енергии, разни карактери се ке видиш и слушнеш и оп денот отишол......

Убав неделен ден друштво :hug:исполнет со смеја и многу љубов:hug:

9. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро женски и по некое маже иако и тие ги има слабо на темава ...каква генералка направив гости требаше да имам неколку дена но во последен момент откажаа вирус ги фатило ...
    Кафе допивам и одам до кај мајка да и помогнам купила праски па и 300 идеи ми кажа што ќе правела мислиш војна ќе фати и само праски ќе се јадат (facepalm)
    Кременадли и ориз со зеленчук на мени за денеска ,а за мене само од оризот омилен ми е ...
    @Val-Dim јас сум од Прилеп :hai:
    Убав ден !!!

10. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Добро утро! Кој што прави, јас алишта пружам и редовно се нервирам со штипките. Само штипки купувам, ми се кршат. Од кај купувате штипки, не се зафркавам, мака си имам:D
    Прилепчанки има повеќе на темава, бар така мислам. Вчера празник, не се работело(свекрва ми ми се качи на глава) и сега што попрво да фатам. Затоа си седам и второ кафе пијам, чекам хаосов сам да се среди.

Petar80, Val-Dim, green.eyes and 14 others like this.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

D.utro i od mene...kafeto ispieno..kuckata prosetana...
    Sobiram sila da stanam da go provozam kirbito po spratov...zenata sto doadja ednas nedelno me otkaci so pricina deka imala povreda ...a edno zence-go nema 50 kg a dzitka e...
    Za kumanovkite...vicevite...nema vrska ja da vi kazam...:^),(da si gi odbranam sogradjankite...)
    Ma da...i ovie od naselbite sto se po 5 km...nadvor od gradot i oni se deklariraat kako kumanovki...mozebi tuka se mati vodata :wasntme:...

Petar80, Val-Dim, green.eyes and 12 others like this.
  12. mira.mira

mira.mira Популарен член

Shtipki od vero jambo kupuvam i mene mi pagjaat od jaze i dodeka se simnam gi snemalo. Denes prvo kafe pijam , site spijat.Ispeglav edna tura pa na pazar da se vturam. Prostete ama nie mk zeni malce budali sme.Eden den go imam i do vecer bez dusha ke bidam i ke mi se sloshi. Drugite da se zivi i zdravi nit pomagaat nit im teknuva, vo hotel kako da se. Do mene e ne do niv e. Kola na mienje plus treba da nosam. Ne se bunat i na leb i puter da se ama nebiva vo nedela ruchek da se nema. Mislam deka so ragjanje na zenskite deca programa im stavaat kako da se odnesuvaat vo familijata.Ubav den na site i odmorete malku ,ne mora se da se zavrshi.

Last edited: Aug 20, 2017
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Добро утро, станата рано. Кафе се пие. Нешто музиче на тв. Да си фатам и јас правосмукалката, оти сама не тргнува... ако по утрото денот се познава ќе биде досаден и овој, додека не се приберат индијанциве.
    Туку и денес празник некој да не е? Оти за вчера свеки стопати ми повтори машина да не пуштам - празник било. Па што?:^) Не перам на раце дугме стискам.

14. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро
    Јас рано станата.
    Зготвив за преку недела.Измив се,сместив на место и финито.
    Топло мајката..цело лето ми помина во исчекување на заладување и ништо од тоа.

15. menelele

menelele Популарен член

Хелоууууу!
    Посабајле дома, со бебе и мм. Големото дете кај баба, ни се заарни, малку раат да сме. Напорни се децава, ама срциња се. Нормално, си сакаат игра и занимација. Се обидувам да не им викам, а најмногу ми жал кога заради други нервози викам по нив.
    Ја читам @Cka и разбирам дека сака се најдобро за своето дете ( како и сите родители) ама... ( јас со моево ама).....
    Детево мое не сака да оди на лулашки ако нема деца. Во Дежаву во Аеродром ја носиме еднаш сабајле, нема деца не сака да се пушта сама.
    Се има предности и мани, не викам не. Живееме во урбанизирана населба, каде се ни е блиску. Школо, градинка, продавници ...... Едниставно не можам да живеам на Водно и по леб да одам со кола. Ама се е навика, пак ќе кажам и нормално секој според можностите и условите.
    Една колешка живее во едно од околните скопски села да речам. Граделе куќа, па голема, па инвестирале мислејќи синот да има повеќе. Кога беше детево средно школо почна да се жали дека не сакал да живее таму. Далеку од се. И кола му купија ама пак не е тоа тоа. Зборов ми беше дека мислиме дека правиме се најдобро за децата,а после ќе ни викаат што сте мислеле.
    А и јас од искуство зборам , од најурбанизирана населба отидовме со моите уџум да живееме и не дека не се навикнав ама првично шок ми беше.
    И пак ќе речам се има предности и мани и нормално со пари се е полесно. За мене идеално е стан 90 м2 и викендичка во околината на Скопје.
    За куќава не зборам, вечити хаос.
    Убав ви ден.

Petar80, Val-Dim, green.eyes and 19 others like this.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Гутен морген, мајне фројнде. :bug:

Полнети пиперки се прават. Од прееска стојам на иста страна. Ништо не ми се прави. Да може да се телепортирам покрај вода и да дремуцкам само.|-)

Битерсвит:rofl: радо би ти ја земала екипата кај мене, на гости... на викенд, недела. Повеќе многу ќе ми стане:D

Баба ми ја сонував(почината е). Лута таква целата. Тргнала демек да се кара со мајка ми. Глупости.
    Не знам каде прочитав..ќе застудувало,есенски температури од утре или?^_^
    Какаото од прееска го правам. Да видам што се случило со ѓезвето,дали преживеало на рингла.:(

17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Дoбрo утрo!

Спиев дo 9 и пoл...кo зaнесенa сум сегa...се нaдевaм кaфевo ќе ме свежне...мм гo ќекaм дa oдиме дo Кaм oти кризa имaм дoмa зa хемиски прoизвoди...

И ми се шетa и дoмa ми се седи...дoпрвa дoгoвoр ќе пaдне...

Акo бидеме дoмa ќе се глaсa меѓу лaзaњи и мусaкa зa ручек...

Вчерa се изнaрaбoтив a гoлем прaзник билo..
    Денес мaлку пеглa мoже дa зaигрa...

Убaв ден имaјте

18. referentka

referentka Moderator Staff Member

@zhap4e и кај мене на менУ полнети пиперки..ама за преку недела.
    Ти готвиш али ти готви мама жаба?

19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Јас. За денес е ова. Со туѓо не се фалам јас.

20. monik55

monik55 Форумски идол

Топол поздрав од Калитеа:)
    Не да е топло пекол е.

Thread Status:
Not open for further replies.