Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

I don't know what you're talking about

2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ќути, штом е доручкувана, има сила, уште ќе се сваЏа:rofl:

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

:D
    Под импресии сум на политиката. Сакав негде да го ставам коментарот... :D немав каде.
    Тука увек ставам работи кои не знам каде другаде.:D:P

4. M&M

M&M Форумски идол

Ме посети со муабетов, се спремаме пред неколку години за концерт. Мене тогаш ме убиваше кичмата посебно по долго стоење. Ги гледам *младите* пред сала пијат се *спремаат* за концерт по маички на претамчиеа а ја од дома се наоружав, намачкана со некоја маст за кичмата, појас, 2 маички и дуксер :D

5. Bridget

Bridget Форумски идол

Така некако и јас, однадвор се трудам уште кул да изгледам а ќе почнам кај и да е со космодиск под блузи да шетам :D

M&M, CameliaMiller, Lejla8 and 4 others like this.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Какво лутење. :D
    Јас и пред да го почнам ова со обуките и се сама сум кажувала дека поубаво од природно нема. Јас сама не сум практикувала вештачки нокти (без оглед акрил, гел, типс и сл) . Ама па среќа има мн што ставаат ( поготово средношколки најмногу, па си велам ќе падне некое париче и од ова и од депилацијата. Е на таа тема не сум баш нова, поготово за шеќерната паста. :D
    Инаку секогаш ќе има некој задоволен и некој незадоволен, ама па затоа и постои конкуренција. ;):D

7. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Me разбуди свеки уште сабајле кафе да сме пиеле, уз пат била |( Варам и си мислам будала, и брат и е уз пат штом била излезена, нели и е он поблизок од мене. :?: Ај се испи и кафето, се доби некое инфо (непотребно) за роднини и комшии колку да не живеам во информативен мрак, мисли жената и на мене :lol::lol:

Имам обврски да завршам, а не ми се по ќејф и свесно си ги одложувам, си барам изговори, оправданија, сама си се залажувам. Ми иде една to do листа да напраам па да прецртувам тоа шо е завршено, белки ќе се мотивирам да мрднам од мртва точка.

@mal.ecka според мене златни обетчиња се многу убав поклон али ипак прашајте ја мајката. Свеки на пример има некоја филозофија, дека првите златни обетчиња треба да се од бабата, од кај и е идејата, адетот, шо и да е, врска немам. Очи вадеше друг ако спомне златни обетки.
    Во на другарка фамилијата исто се тераат некои, за мене, чудни правила, кој што треба да купи,и секое пројавување желба од некој трет да купи нешто за нив е завземање место на мајката/бабата/тетката.

Ane-Goki1, bittersweet, Peco and 16 others like this.
  8. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Добар ден
    И пивото е задоволство. Скара. Сенка. Викендица. Ладовина.

kuc, Skorpija25, coconaut and 4 others like this.
  9. referentka

referentka Moderator Staff Member

Слика да видиме.
    Ние на збор не веруваме:)

kuc, Dadusicka, Dust and 6 others like this.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Како сум се исценкала на плажа со еден црнец селфи стапот 5 евра ми вика јас му спуштив на 3 он вика 4 и на крај зема 3 и си замина☺
    Сега како мало дете само се штракам.

Peco, kuc, Skorpija25 and 10 others like this.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас сум рекла тој стапот за селфи у раце не го зимам па задње да ми е.
    Чекам ред и нервозна сум. После се што ќе видам ќе купам. Терапија божем.

12. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Добар ден и од мене.Сакам кога ми е кажана вистината во лице,не сакам да ме завлечкуваат и мачкаат очи.Не сакам никого да лажам,тоа што е е,но често пати на мој грб се обило,па со годините наоѓам начин нештото да го кажам,а притоа да не се најде другата страна премногу повредена,но сепак баланс е тешко,секогаш некој да биде повреден има шанса.Ајдете на по едно кафе :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::)

Ane-Goki1, Peco, kuc and 10 others like this.
  13. Aleksandar1212

Битно ајвар има

kuc, Skorpija25, Dust and 4 others like this.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

И мене првите обетки ми се од баба ми, на мајка ми мајка, ама јас дупнав уши на 13 години :) исто и сестра ми дупна уши на 13, на неа ѝ се подарок од кумовите.
    Кај нас дома адетот е таков да не се дупат уши на бебиња, па големи кога бевме сами си ги биравме и обетките :)

kuc, M&M, Bozica1980 and 6 others like this.
  15. Aleksandar1212

Да вииш колку убаво е селфи со езеро у позадина.

Bozica1980, Dust, Lejla8 and 2 others like this.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ludjevo stvarno ne se normalni...u jakni setaat.....ili pak so mene nesto ne e ok???
    ....
    I jas sum za vistinata....mada mnogu pati ja imam premolceno...od obzir,kultura .....i brojam,brojam...ne do 10...do 100 samo da ne otvoram usta i da kazam....

Ane-Goki1, kuc, Skorpija25 and 8 others like this.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Блиска личност, роднина, ми има сокриено многу битна работа, кој значеше животна одлука. Ми кажа една година подоцна, кога штетата беше дупло поголема.
    Зошто, не знам. Цело време ми префрлуваше, а не ја знаев позадината.
    Се изладив скроз, сега сум на дистанца. А фамилија. Да ми ја кажеше тогаш вистината, ќе ме заштитеше.
    Секогаш сум да се кажуваат работите во лице, макар биле и болни. Во мојот случај нема зошто да се криеше. Јас не би криеала. Ако не на мене, можеше на мајка ми да каже, блиски се многу.
    Не оправдувам дека е мешање. Не, не е. Напротив, криењето на важни работи ми е лошо и лицемерно. Демек, ќути си, сам да си види, а знае на пример се, како стојат работите.

Времето инаку топло е. За јакни не е. Може џемпер за наутро и навечер.
    Пак топлотен бран во најава, а таман мислев дека се спасив од климата.

Среда, ветува. Нека биде убава:).

bittersweet, Peco, kuc and 15 others like this.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво, арни? Јас фино, појадував (путер и мармалад овој пат) и излегов да завршам работа, кафе пијам сега. Ми се спие а имам работа. Времето е прекрасно. :sun:

Јас и пред да ја почнам диетава, си јадев банани, особено кога одев на предавања. Наместо нешто благо, јас банана јадев за ужина. Може и јаболко, ама треба да го мијам или да го ставам во кеса а тоа е комплицирано.

Ова со кажувањето на вистината зависи во која релација сум со личноста и колку ми значи. Кога е некој близок во прашање, би одлучила да изоставам некој дел, пример, мајка ми ја штеди мајка си, стара жена која поминала низ многу работи во животот, па не и кажува баш се, особено кога е во прашање болест. Додека е таа во болница, баба ми е дома ќе се нервира, ќе размислува, ќе се прашува што е и како е, а не може да направи ништо и затоа не и кажа дека ќе оди на операција. Од друга страна, нема потреба да премолчувам било каква вистина од колешки или колеги, бидејќи кога правиме муабет за пари, нема простор за глумење и заобиколување.

Ane-Goki1, bittersweet, kuc and 9 others like this.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

^ Беки тоа е едно, ама смртно би се налутила мајка ми да оди на операција и да не ми каже. Или татко ми да е болен а да не ми каже. Или другарка ми да го види дм со друга/или во болница/или коцкарница а да не ми каже.

Не ми треба таква заштита.

20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Во таков случај би се налутила и јас, нема потреба од такво мачкање очи. Возрасни луѓе сме а тоа се сериозни теми за кои се зборува отворено. Штетата е направена, а како личноста ќе се носи со вестите, тоа веќе е друго прашање.

kuc, CameliaMiller, nina123 and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.