Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Недела најдосаден ден ми е:!:
    После некоја ноќна забава иако касно се вратиле децава фатиле патот, а јас сум се повампирила, станав толку рано ко аргат да ќе одам на нива. Доручек немав за кого да правам, на налепницата на фрижидер стоеше, ќе не нема дома одиме на планина горе:?:За мене и моја половина има нешто во фрижидер.

Вчера од спратот на свеки ги натерав децава да симнам еден двосед и маса доле во подрум, подрумот под дневна со наведениве работи дојде ко соба... Еден локал од парфимеријава правеше измена на сталажи и старите ми ги даде газдава, не да се стари светат во лила боја изработени од некој фин медијапан, делот од скапи парфеми заштитен со стаклени ветрини си ги употребив за зимница, уникатните шишенца од напитокот кој го добив од тета и неколку шишиња сортно вино подарено од некоја берба.
    Утрово мм слезе доле и ми вели, подрумов си го направила како соба само уште телевизор ти фали:?:
    Е, и тв ќе донесам ако треба за наше љубавно гнездо:D
    На господинот не му се допадна вели од толкава куќа ја да живеам во подрум:?:
    Тебе ќе ти уплатам доживотно во хотел со пет:*: собна услуга и једна црнкиња:devil::angel:
    Што црнкиња:?: да те масира кад се укочиш од лежечки живот, јеботе ко да си из племенитог рода:?:
    Е, ко почна да ми кажува за предци војводи, за предци ратни знаменосци, за херои паднати борци зажалив што спомнав од кој род е :D Старово го барам на домашни број госпоѓа није доступна, тато се јави вели отиде со пензионерки на викенд тура по градови:?:Како бре пред два дена се жалеше нозе ја болеле не може да мрдне а за шетање ништо не и е :devil: Море на стари години аздиса женава ни ајвар не замеша оваа година.Ја жени решив оваа година не се давам со тоа пиперките, пет тегли добив од дада, три од старата кума, комши радознали Мите дојде сабајле на по една долговечна ми донесе една да сум пробала што е ајвар:nod:
    И така, недомаќинкава до крај на сезона за ајвар ќе има тегли со истиот колку сама да сум правела:$

Среќен роденден на Лети:l::^::party::party:
    Да е здрава и жива и само радост да ви дари:angel:
    Битер, како си ми? Резултат си добила, ја би да идеш на повеќе мислења, поучена од животни искуства од доктор до доктор има разлика:hug:
    vitamina, вечно да бидеш насмеана:hug:Секоја желба реалност:sun:
    Ќе дојде повод кога ќе ги кренеме чашите не за да залечиме некоја болка, ќе наздравиме за да се редат многу среќни моменти:d::d:Што да не, живот пред нас е :sun:
    За вас дами:f::f::f::f::f:Пријатно неделно попладне:hug::hug::hug:
    Се привратив да ја искарам danichap,сега сум те читнала и повеќе никогаш да го нема она пустото да не се караме јавно.Татко, мајка ,фамилија на убава локација се што трба има не е пусто, него среќно нека биде весело со мама и тато па кај и да е ќе стигне и бато :angel::angel:Што да не :)Не се лути а мама а јас исто:hug::hug:
    Побрзо да оздравиш и мене некако грло ко да ме гребе:?:променливо време.

Последна измена: 4 октомври 2015
    На ph.orhideja, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, DVAANGELA и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Значи секогаш ми измамиш насмевка кога те читам,толку сликовито,толку со позитивна енергија,секоја чест.Иако не е соодветна темата,сепак еден огромен поздрав до тебе,:*:hug::f:

На ozbilnazena, ph.orhideja, DVAANGELA и 5 други им се допаѓа ова.
  3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ne se sobni.
    Esenski margaritki.
    Prepolni cvet.

На DVAANGELA и Petar80 им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    101.402
    Хај ди хааааај!!!!

Убав преубав неделн ден.Не застанав денес од сабајле во кујна,напладне се прошетав малку,попладне ручек и капење ,малку пеглање ...и отиде денов.
    Маж ми се стиска и препотува ,го фаќа некој вирус,кенка и цимолка,му дадов лекови и ќе го пратам на спиење.:angel:
    Си се товам со апчиња за смирување,си спијам како бебе,еве и сега ми се преклопуваат очиве.
    Имам едни комшии стари во последно време навистина си имаат мака.Секој ден ми врти дедото,имаш ли ова,купи ми она,денес дојди да ја дигнеме бабава падна.Ај отидов ама таа тешка жена ги искинав рацеве и половинава,сега мене ми се тресат.Многу се потресувам кога ќе почнат да плачат дека се гладни и нема кој да ги гледа.Не е да немаат пари,си имаат пензија ама треба некој да ги послуша.Им однесов од ручекот и некое јаболче ,бабата болна ама си има жената апетит.
    Да не остари човек така,без никого....:|
    Имајте убава вечер,среќен роденден на малата Летиција (колку аристократски ми звучи:D),@bittersweet да бидеш горда мајка.Не се потресувај за роденденот,наша генерација не ни славеле родендени па и ние сме пораснале.Ќе има уште многи други на кои ќе се сеќава.:party::party::party:
    @toogood ако веќе ги фатил мраз не верувам дека можеш да направиш нешто да ги спасиш.Ај напролет со нови сорти на цвеќиња ќе си го разубавиш дворот.

На green.eyes, ozbilnazena, ph.orhideja и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Се дотерав и пичам на свадба.(hollest)
    Цел ден :puke: ич не ми се оди само ми се лежи, ама морам греота да те планираат, а да не појдеш.
    Ќерето милион мани ми најде на гардеробата и ич не ми е гајле.
    Хулахопките не ми ги бендиса оти биле од оние курвинските со трака црвена позади.:D
    Пријатна вечер имајте жени.

На joy1, referentka, LUCERKA и 7 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.292
    Допаѓања:
    278.083
    Здраво на сите!Се прибрав дома и наместо правосмукалка да фатам јас одма на форумов ,мм вика брзо брзо види да не пропуштиш нешто:wasntme:
    Два дена се расправам со ајварот кој го измислил страм да му е.Го стуркав и сега цела вечер ќе одмарам а куќава утре попладне по работа ќе ја зачистам,мислам ќе прооди(facepalm)
    Битерче среќен роденден на малата Лети :^:ќе има време за поубави родендени и така првите децата не ги паматат јас велам првоте родендени се за возрасните само
    Референтка фала на одговорот се надевам дека точно си чула толку толку ама некако штом не се спомнува по медиуми ко да не ми се верува

На green.eyes, ozbilnazena, ph.orhideja и 10 други им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.215
    Допаѓања:
    124.434
    Hello !! Ми дојде мојот период од годината. Под ќебе, на тв филмче милина.

На joy1, ozbilnazena, Petar80 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Бев да прошетам покрај октомврското море, и барем за миг да се освежам од тешкиот период што ми следи.
    Како и да е се надевам за подобро.
    Радости, таги и носталгии, имам преплав од емоции, пеиодов ми е блантав.
    Како и да е искористив морски воздух и огромна топка сладолед :)
    Се на се убав носталгичен ден.

Ве поздравувам со денешниов пејсаж што го сликнав пред враќање.
    CYMERA_20151004_195110.jpg

На green.eyes, ozbilnazena, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    @vitamina, а тман се наканивме со бродон да те посетиме ( со мезе и се накрцано) ццццц...сеа каде да пловиме? :rofl:

На ozbilnazena, referentka, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Вие само дојдете, мојата куќа е секогаш отворена за луѓе како вас :) дури масата и скарата сеуште си стојат во дворот ;)

На green.eyes, ozbilnazena, Mrs.Bass и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    Здраво девојки :f:
    Цел ден се спремам да пеглам, а уште не сум почнала (facepalm)... Некако ме мрзи :D... Еве на Вас можам искрено да Ви кажам 8), знам дека ќе ме разберете!!!
    Денес цел ден со облека се расправав... Летно - зимско... Ииии... ова да го чувам или фрлам, со години не сум го облекла!!! И така, многу малку тргнав на страна, скоро се си оставив... Некако тешко се разделувам со некои парченца облека... Не се знае, можеби некогаш ке си ги облечам...

cuvanje-nepotrebnih-stvari.jpg
    @bittersweet среќен роденден на ќеркичката :^:, само убавини да ја следат во животот!!!

На green.eyes, ozbilnazena, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Дали и вашите мажи ништо не можат да завршат сами, мора се да му помогнеш, придржиш, објасниш. УПМ

@bittersweet колку што разбрав сте се собрале најблиските во ресторан, сте се почестиле. Па и јас така направив за малото и тоа за да заштедам, а воедно го прославивме и на големото роденденот иако им се разлика скоро еден месец. Па никому ништо. Сите среќни весели.
    Да сте живи, здрави тоа е најбитно. Ќерка ти ќе и фалиш ти ако не си на роденден, а не ако нема балони или свирки или што и да е модерно по белиот свет.
    Нека и е среќен роденденот и уште мноооогу наредни да си дочека со најмилите околу неа.

На green.eyes, ozbilnazena, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Хахаха и јас. Цел ден планирам да пеглам и само наоѓам изговори. Сега филмче гледам, нема пеглање :)

На ozbilnazena, Annath, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Јас не се сеќавам кога сум фатила пегла последен пат :lol:

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.332
    Допаѓања:
    261.420
    Пред саат време баш си помислив ова ќе го пишам на фемина. Кај мене до таму е дојдена работата што вчера ми се јави да ме праша дал да купи патлиџан, јас не го чув и не купил. А како ми се јаде салата ми вика, па што не купи тогаш го прашувам? па сакав да те прашам ама ти не се јави(facepalm)
    Се што работам јас го правам сама а се он што прави мора и јас да му го држам стравот:@ Така сме ги воспитале:$:)

16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.014
    Не е алергија, поштено сум си настината и претпоставувам од што ми е. Кога малава почесто станува навечер приметувам дека сум испотена и одма менувам пижама/маичка. Поради доење, хормони ваљда. Порано не беше така.
    Кога она спие до сабајле и ја спијам, па може не ни осеќам и се суши на мене. Исто и при бањање. Малата ќе ме натопи, морам првен нејзе да ја средам и ќе си постои на мене. Да не зборам за туширање/бањање со отворена врата.
    Кога ќе размислам имам уште неколку вакви ситуации низ куќа. Од сега повеќе пазење. Ај, ќе мине.

Море игра пеглата кај мене...и јас што требаше да зачистам :tmi:
    Туку му реков на мојов утре да се јави кај мајку му да не иде:?:. Да каже дека не ми е добро и ќе останам во кревет цел ден. Стварно нема да имам сили да седам во дневна цел ден, а не ми е од помош некој дете да ми вртка кога секој пола саат треба да претрчувам за да ја надојам, сменам пелена, смирам поради вознемиреност...
    Вака барем ќе си лежам во спална да закрепнам а детето до мене.

17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас преморена, да се пријавам тука како шт ое редот, па на спиење.
    Дојде денес мајка ми на гости на помош, па да направиме нешто благо, оти нели гости ќе иделе откако ќе се породам. Нешто да се замрзне, друго е домашно, а друго купечко.
    Перење и пеглање, стандард шема.
    @bittersweet среќен роденден на малата, жива, здрава и весела.

На ozbilnazena, DVAANGELA, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.246
    Допаѓања:
    81.808
    Манастирите се всушност помали цркви; но главната разлика е тоа што во манастирите секогаш има оддел за живеење на монасите и монахињите, а во црквите нема такво нешто и тие си се само објект за јавна религиозна служба.

Ова вака факултетски, ко по дефиниција. :)

На ozbilnazena, AngelOfArh, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Kade e ova? Mnogu ubavo izgleda.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Добрс ви вечер некој вече спијат...јас ноќна птица :) цел ден шетам и уживав во убсвиот ден затоа ме немаше...Ии сега вака си мислам па јас денот неможам да си го замислам а да не се уклучам :) вечерва добив повик од моја најдобра другарка од 6 год 20 год сме другарки иако јас студира во друг град и се омажив се гледавме и слушавме редовно...но таа почна да работи и еве 7 месеци нема дојдено...а и се слушаме 1 на три недели по 2-3 мин....знам работи 6дена неделно на лента во три смени и патува секој ден но порано и по 2 саати сме биле на моб...кафиња сме пиеле по телефон она направи две и јас хаха сега знам мн е зафатена и само недела слободенн ден ...но барем во 7 месеци 1 ден 1 саат нели може да одвои за мене? 45мин градовите се оддалечени...ми фали искрено ...сум рекла па јас да дојдам нема време спие и на работс оди..тоа.јас ќе кажам кога се сака се бара начин сее друго се изговори...

На vitamina, mareane, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.