Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.317
    Допаѓања:
    259.540
    Баба ми и една другарка се убедени дека некој магија ми направил(facepalm). И мајка ми, која не веруваше во гледарики и триста чуда. Кога ќе си дошла, ќе одела да виде што е работата. Ми вели дај прочитај на Феминава кај да одам:D. Ја пратив кај Дуле од Велес, за него најдобри критики има:rofl:.
    Ќе си умрам од нив :worried:(facepalm).

На eli25, sweet-cherry, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.447
    Дуле погодува...
    Како, не знам..
    Ама језиво е :x

На Skorpija25, WORRIED.BT, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.222
    @Bozica1980 многу сексиљави купаќи. Ептен ми се допаѓаат, ќе одам и јас после да ѕирнам :D

@JuLleE не трошете време на гатачи, се тоа е превара. Имам комшика бајачка и кога бев со години болна дојде да ми бае. Од кога на се што кажа и кажав не се налути и после не ми правеше муабет. Пред некој ден ја прашала мајка ми зашо уште не сум мажена и оваа мојава блесава и рекла да дојде да пушти белег. Нормално не дојде :D Јас се водам со позитивни мисли кога очекувам нешто да ми се случи.:hug:

На Sesil, WORRIED.BT, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    154.484
    Jumbo мене ми донесоа за роденден една огромна врши многу работа.
    Добар ден, слабо читам деновиве ми го исцеди детено интернетот кубурам до крај на месец, моментално на wifi на плажа, малава си спие на лежалка мераци се навикна да ја заспивам у гужва јас малку да искулирам, нешто напорни се и двајцава денес ме пукнаа од сабајле.
    Ај уште некој ден па назад во секојдневие :envy:

На Skorpija25, duffi, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.317
    Допаѓања:
    259.540
    Даст не зезај. Јас не верувам иако наоѓав триста чуда, ја фаќав и свекрва ми на дело. Наоѓав изврзан стегач за коса во моја чевла, изврзани црни хулахопки во мои алишта. Мене ми е смешно и за неверување.
    Ама моиве готово, уште тоа да пробале(facepalm):rofl:.
    Што кажува Дуле, иднина ли предвидува? Јас сум психа, ќе ми каже нешто лошо дека ќе ми се случи, оди после оправи ме:rofl:.
    Мама нека оде, штом запнала(facepalm).

На Sesil, Skorpija25, WORRIED.BT и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.614
    Допаѓања:
    177.884
    Јас немам коцки :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

(не ти се смеам тебе, сам за себе се смеам)

На duffi, Lejla8, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.824
    Допаѓања:
    99.318
    Иста мајка да не имаме:D. Само што таа не сака сама да оди, секаде треба со неа јас да сум обесена|(. Затоа никаде не сме отишле:D.

Денес се заакав во Лидл. Ќеифови ќе се подновам нешто од Есмара, летнав натаму. Аха, ќе се подновам... Кам во мојот град е поголем од Лидлот овде(facepalm). Се вратив како посрана со едно блузиче на риги и тоа на сила купено:envy:.
    Па на враќање едно топло, топло...ми се стемни:doh:.

Вечер ќе се прави пита од јаболка. Многу одела со сладолед8-|. Одам да проверам рецеКтата дали се купени сите намирници, оти на лепе очи отидов во маркет:D.

На Sesil, Skorpija25, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  8. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    7.562
    Да не те разочарувам од Дуле од Велес. Една моја пријателка веќе 10 години чека да и се исполни тоа што и го кажал Дуле....
    Живи лаги:(

На Skorpija25, Lejla8, kuc и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @CameliaMiller најголеми видов во Џамбо, мислам дека беа 400, ама не ми изгледаа баш квалитетни. Материјалот тенок, рачките исто, не беа којзнае колку цврсто шиени, не ми направија кеиф мене.

На duffi, Lejla8, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.447
    Иднина..
    Се што му кажа на бившиот му се исполни..
    Ама му погоди и 2 работи од минатото.. лоши работи, не ги знаеше скоро никој..
    Јас еднаш закажав и не отидов..
    Језиво ми е..
    Не верувам во такви работи ама не е првиот на кој му погодил..

На Sesil, Skorpija25, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  11. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Ај добар ден , убав ден.:sun:

Давајте сите ваму гаќите вие што имате одвишок, тезга ќе отворам, ќе продавам:!:и така сум невработена, ќе си терам бизнис на црно да земам некој денар.:rofl::lol::rofl:

Моја крвна група си ти,:handshake: боди мразам оти ме стега на бутовите:$, хулахопките ми се кинат, а маиците ме нервираат од памукот, ме кострежат.:|

Во магии не сакам да верувам:!:оти верувам во Господ и дека тој е поголем од секое зло:!:.

Мајка ми е подруг тип па верува.|(Последно што ми тропна беше денес. Ме фаќаат силни болки во желудникот веќе цел месец, на лекар ми проверија се од ехо до бактерија но нема ништо, а болките ме кинат. Мајка вика нагазено тие од оние комшиине сигурно тоа нивното бебе го лечеле од болки и грч во стомак и плачот тебе ти го фрлиле.:^):o Ако размислам стварно бебево не плаче точно еден месец, глас не му се слуша инаку урлаше низ цело маало дури морничаво е ко ќе помислиш.:drunk: Вака ко што ве читам ќе почнам да си вртам филмови за вуду магии. :drunk::headbang:По бајачи не одам, страв ми е од тоа што ќе ми го речат, пошто повеќе мислам се работи за сугестија отколку предвидување на иднина, гледање на работи и сл. :x8-|

Не верувам дека лек за нешто што не ни оди ќе се најде по бајачки, едноставно така ни било шкртнато. Се имам изнамачено доста за се што сум посакала, за нешто вредело, за нешто не ама нема кој да ми даде на тацна па морам да се борам како знам за своето место под ѕвездите.:angel:

Додека пиевме кафе со мајка зборевме за тоа што останав без работа, ( таа повторно ми постави дијагноза за моите болки дека се од стрес и нервоза од претходно работно место, пошто таму навистина бев малтретирана многу од шефот ) како шефот мој ме споредуваше со мојата колешка која е ќерка на богаташи , плива во пари и на 29 години има среден живот, стан, брак, дете, кола, работа , блика од здравје, а ја ко немам ништо од тоа па ме третираше ко шуга да имам па затоа е така|((баш поради тоа што ме понижуваше и ми збореше гадни работи го мразев шефот признавам):!::devil::envy:се до моментот кога им тропнав во лице, и вас моите да ви биле родители немало да бидете тоа што сте сега, ниту до пола немало да постигнете од животот од тоа што јас на мои години со мој труд сум го постигнала.:!:Често се нервирав за се од пари за факултет, па за облека, па за стипендии, па за стаж, па за работа, па полагања и затоа тек сега здравјето ми е во хаосот, тек сега и чувствувам последици од сите нервози ама џабе.

Поенатава на муабетот ми е не е дека вие направено едноставно такви се околностите, на некој му тече мед и млеко и има се на тацна, друг мора да се измачи или ќе го добие тоа што го сака или ништо, колку можеш даваш се од себе ама тоа е тешко се стигнува до крајна цел.

Подобро не форсирајте ништо препуштете природен тек на работите, нека коцките сами се наредат, среќата и убавите работи доаѓаат бавно но во вистинско време и на вистински начин , барем јас така сакам да верувам дека е.:!:

На НаталиЛили, sweet-cherry, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.816
    Кригли не се само за пиво
    Да ве разладам малку
    IMAG1698_1.jpg

На PUPICA, Skorpija25, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    На Skorpija25, Lejla8, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  14. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ај добар ден, што муабети сте истерале брееееј. Мене денес прв ден од одмор едвај го дочекав.
    Гаќи и бодиња само од Стружанка, "бабски" со висок струк и задникот цел прибран. Боди носам од септември до јуни без исклучок. Зимно време викам да ме нападне некој манијак додека ме соблече ќе му се отсака :D:D
    Гатачи и бајачи сме прошле се знајно и незнајно во периодот додека лечевме стерилитет. Работите се наопаку ни одеа. Кога реков јас е не можам веќе и си тргнав по друг пат картите почнаа на убаво да ни се отвараат. Сум кажала и друг пат и пак ќе кажам. Кога ја внесовме ѕверката дома истовремено и среќата ни дојде. За неколку месеци ни се средија работи со години што не ни беа средени. А тоа ниту еден гатач не ни го кажа.

На Sesil, Skorpija25, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.419
    Допаѓања:
    143.300
    Ич не ми се збори ни за гаќи, ни за боди.
    Пиво е веќе друг муабет. Па и без кригла.

IMG_4365.JPG

На Skorpija25, Peco, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Кафе, цигара и фемина пред работа, ајде повелете, без поглед е, вратата од гаража ја гледам.:rofl::rofl::coffee::smoke::smoke::smoke:

Деца веќе оддамна заспани, се изморија уште накај дома испозаспаа, само ги сместивме по кревети, без бањање поминаа вечерва, мафе истерано со мм, сега и он спие јас на работа.;(
    :):)

Верувам во Господ со тоа не може да верувам во магии, бајачки, едното со другото се поништува.
    Верувам дека луѓе од мака на секоја врата ќе тропнат ама онакви луѓе што слепо веруваат во гладачи не разбирам.
    Имаше случај во Скопје пред не знам коллу години кога гледач ги носеше на гробишта и таму ги е*ел,.им ја.тргал црната магија,(facepalm)
    Стварно колку треба да си забегана, каква мака да имаш за да веруваш дека со е*ење на гробишта ќе ти се подобри животот?:?:

Многу пати го имам слушнато тоа дек лесно ми е мене, демек се подмачкано ми одело во животот, така кога ќе ми речат не знам дали треба да ги дополнаѓ во фалбите или да почнам да кажувам колку ми е лесно па да си одат плачејќи.:)

Зборот ми е никогаш не можете да знаете дали и колку му е некому "лесно",секој си знае за себе.:)

Ај доста фулозофирам дојде време на работа да се оди, да кажам или не колку не ми се оди.:lol:

На Dust, Sesil, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    Имам едни другари пар значи за вакви работи за по бајачи и ред триста глупсти измислени се ...излегуваме на кафе и го задевам детето ,а она немој урочена ,пресечена беше ја носев кај една баба во кокошарник и баеше (facepalm) ние се погледнавме со мм |(
    Си ги сакам многу двајцата ама кога одам кај нив ни чевли слекувам,ни јадам ни пијам шубе ми е можи нема ништо но од кај знае човек
    21век ,кај замина светов ,а не дека нема луѓе што не се занимаваат со тие работи но јас велам како е Господ не е никој..
    Чекам маж за ручек да си дојде пинџур ќе се јади ...

На Sesil, Skorpija25, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.530
    Цела недела веќе средувам плакари, нели е малку рано, ама пола и повеќе летна гардероба не ме збира :^)
    Сум купила вакум кеси и што убаво сум си направила место на полиците :)

На внуците сме им дале задача пелетите да ни ги качат на таван, па бам бум, бам бум по скалите и трас само слушаш кога ја оставаат вреќата :D богами имаат работа:muscle: :sweat:

За ручек печам компири и излупив краставици, мм рибче ќе донесе и ќе се гоштеваме :$

@marama кажи ми таа ламбата со пеперутки која работи на допир ја бива ли, 1290ден што е??

На Sesil, Skorpija25, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.987
    Без оглед на моите религиозни убедувања, разбирам човек да е верник.

Ама гатачи/бајачи/вражари... :rofl:

И немојте - маката ќе те натера.
    Имав мака од која поголема не постои, дома, и не, не бевме на баење. Аман.

На Sesil, Ane-Goki1, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    @CameliaMiller јас пред одмор купив голема ( но не е толку колку што бараш ти, ја за тоа куфер носам :D) од плавите ко со најлон што се. Не е квалитетна ич, одма се искина ( може не е предвидена за тропалки, лажалки, шишиња, млека, пешкири, пелени, купачи, гардероба за малиот, пумпи за душеци, гуми и сл) . :rofl:
    Е не ми текна да стаам штрафцигер и чекан. :rofl:

Муабетов ми дојде од наша блиска што увек носи триста тракатанци (докулатки) у ташна, а едно ситно женче мало, па некој и го извадил од мантил на пешачки кај Буњаковец, коа му се здала да го брка со штрафцигерот главеечки мислам избегал од неа. :rofl: :rofl: :rofl:

Последна измена: 25 август 2017
    На sweet-cherry, Petar80, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.