Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Ребека, ако ти си навредена, не зборувај во име на другите. Ако не ја знаеш темава од претходно, тогаш за некој месец овде не можеш да донесуваш заклучоци.

Ane-Goki1, Dust, Peco and 8 others like this.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Јас како личност која има основна култура и почит кон другите, не можам а да не бидам навредена од таков муабет, кажан од страна на возрасен маж. Уште понавредливо е тоа што други членови ставија "ми се допаѓа" на тоа мислење.

Не зборувам само за мене, но тоа не е тема на муабет.

Пишувам во оваа тема веќе некое време и после таа дискусија, слободно можам да кажам дека некои членки пишуваат многу ретко или воопшто не пишуваат.

LadyC, wannaBeMomma and Lejla8 like this.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Не е страшно, ќе заживеат другите теми низ форумов :)

LadyC, Ane-Goki1, sanjaeva and 14 others like this.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Тoлку нaвреденa a уште пишувaш :D
    Јaс дa сум ќе си oдaм истo кaкo другите :D

Ane-Goki1, dunika, Dust and 12 others like this.
  5. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Јас не прочитав никакви навреди од „машкиот член“. @Peco си го кажа своето мислење и како се чувствува, што е негово право. На никој не му е забрането да пишува. Темава ја следам од почетокот и не се сложувам дека пишувал по една реченица, самиот си кажа зошто сега толку малку пишува. И многу ми е интересна констатацијава дека нема содржајни постови, не мислам само на тебе @Rebecca_R , зашто и други го пишале истото. Какви содржајни постови барате во тема за секојдевни муабети? Па и информациите кој изел наутро банана и појадувал не се баш дел од содржаен пост, па секој ден ги читаме така? Не мислам дека ако некој напише километарски пост многу кажал. Постови од два-три реда како оние на @Peco и еве ќе ги издвојам @Bozica1980 и Жапчето (не можам да ја тагнам) мене па баш ми се содржајни и интересни. Малку пишуваат, а многу кажуваат и тоа е умешност. Инаку мислам дека ова е само период на колективна мрза и темата ќе се врати во форма.

6. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Колку грмеше сабајле, 3 пати презаспивав и станував. Се исклучив што беше вклучено, освен фриждерот.
    И сеуште преросува. Ама измеѓу росење е спарно едвај се дише.

Гледам по маркетите полно училишен прибор, ех сеа да сум ученик, и главна грижа да ми биде дали ми е напишано домашното. :angel:

За зимница се мислев што да правам. Па освен ајвар, кисели краставички и туршија не правам ништо друго. Едвај и тоа изедивме, ако случајно дојде кусо во продавници има се, не мора да се трупаат залихи и да се фрлаат.
    #esen

пополето

7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Ма од инат не си одам јас, ќе си одам кога мене ќе ми биде кеиф! :emo: Реков јас, не сакам помпезни заминувања и збогувања јер некој член мисли дека јас треба да си одам.
    Навредлив е муабетот кажан од страна на возрасна личност и ништо повеќе од тоа.

Покрај секојдневните муабети на темава сум читала и сум учествувала дискусии за нечиј проблем или дискусии на дадена тема, пример, темата на Лилит, дали е насилство кога партнерот те тера на секс а тебе не ти се сака.

8. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се додека "принудениот" не пружа активен отпор не се смета за силување/насилство.:!:

Во брак или во врска колку може во денешно време некој да те принудува, ќе ти се улизне дај ми, ајде ќе си започне да те потфаќа сигурно нема да примени толку голема сила и закана по живот. :^)После тоа ако не си добие тоа што си сака , си тера ако некој не сака има други кои сакаат, а Богами се наоѓаат и такви со кои може да се изведат разни акробации и комбинации па така ќе се разбие сексуална монотонија во брак/врска.:|

Инаку вие пак почнавте со палење прачки, :Dрешете ја анкетата и смирете ги страстите.:D

Еее тетко Бриџит душа твоја да избркаш некого од катчево.:devil:

Ме дрма ПМС, цел ден само јадам, ја надбљудувам косава и се чудам што си направив, што се запустев.(facepalm)
    Времево :rain:не ме бендисува, ми влијае на енергија, притисок , сакам :sun:, не сакам високи температури ама ведро небо и сјајно сонце сакам , одма подруга енергија имам.8-|

LadyC, marama, Ane-Goki1 and 10 others like this.
  9. manja666

manja666 Популарен член

Холаа!
    Го барав времето а сега есенска депресија ме мава. Два дена немам станато од кревет.
    Не сум во пмс, никој ништо не ми згрешил а со сите се искарав и вчера плачев како дете.
    Денес ко воз да ме згазил, безволна сум.

Темава некогаш е интересна некогаш е крајно досадна. Исто ко што сме ние. Ние ја правиме каква и да е.
    Јас не престанав да пишувам ама во последниве три недели ова ми е второ мислење овде.
    Не сум лутка ни навредена само мислам дека не ми е местото тука. Пишувам сам кога ми е ептен досадно, како сега на пример.

Ги сакам Симонка и Мистер Рајт пак. И уште неколку. Ама форум е па нема што трагично да сфаќам кога ги читам по други теми.

И така.
    Вие арни?

Last edited: Aug 29, 2017
    LadyC, marama, MacenceEna and 8 others like this.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

Ми се собраа куп родендени, прослави, се испотрошив како никогаш до сега, за ден два ќе ми рикнат и телефонот и компјутерот, ќе треба бубрегот да го продадам. Цена во инбокс.

Темата ми беше интересна, почнав да пишам и јас, ве фати малерот и отиде јабана. Толку сум преморена што не ни приметувам кој го нема на темата.

Слободен ден во октомври некогаш ако ми дадат. До тогаш секојдневно од темно до темно ќе се работи. Да сум жива и здрава, ум никогаш нема да ми дојде. Може еден ден. Ама па за еден ден не ми ни треба

11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Прашинке давај тоа сирењето органско,што ли џери ќе беше,не можам да го фатам.Куќава ја окупирав со лепаци стапици и сл зарзаватки-како мајтап да си игра со мене(facepalm),ако не ме полуди добро ќе е.А и двајцава што ги имам дома кој од кој поголемо дете:@,дали малово ќе порасни и дали и најголемиот ќе порасни.Се ми се чини маживе вечно деца ќе си останат,чаре?да се подетинам и јас-кога не можиш да ѓи победиш,придружи им се :tmi:.Се гледа дека касам:devil:,ама не нив,туку душава си ја јадов:?:.Врни,одам кафе и :smoke:на тераса,повелете кој е за :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:.

LadyC, bittersweet, marama and 19 others like this.
  12. nina123

nina123 Истакнат член

Хело хело, поздрав од мене. Денот каков таков турбулентно помина со работни обврски, сега ќе одмарам и ќе дремам, нема што да,се прави врни истура. Почнав да се плашам, како да ме фаќа некоја депресија, монотонија,ни ми се шета,ни ми се седи дома. Тоа е, ќе помини. |-)

LadyC, Ane-Goki1, Skorpija25 and 15 others like this.
  13. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Ме збуни Нина, бев да проверувам да не заврнало, зашто детето ми е надвор.Овде не врне, ама тешко е и спарно. @Sesil спомнала зимница, а и јас ја мислам деновиве. Направивме салца, планирам кечап викендов, ајвар лут мора, благ не, детево не јаде, јуфки свеки ми направи, краставички и мислам тоа ќе биде. Само тоа и јадеме.

14. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Превише галама креваме околу зимницата, а во текот на цела година се може да се најде по продавниците. Јуфки на пример правам со мајка ми, и си земам од нејзините кога ми треба, 1-2 годишно, на мм коа ќе му текне да јаде. Да треба сама да правам никогаш не би ги направила, да вртам на машинка, да ги спростирам на сонце да се сушат, па да ги собирам, преместувам, утредента пак да ги вадам надвор и сето тоа само за 2 оброка се на се, а остаток да се фрли - no way. Има готови јуфки, има макарони, има куп тестенини.
    И зошто зимно време не правиме ,,летница,, (обратно од зимница :D ) eве на пример слатко од мандарини, да се најде за летото де?
    #ијасдомаќинка

LadyC, bittersweet, marama and 18 others like this.
  15. referentka

referentka Moderator Staff Member

Јас сум од тие што ја сакаат есента поради зимницата.
    Тие сите ритуали околу рецепти, качиња за зелка,40 дена за ликери,24 часа за руска...сето тоа ме весели и исполнува.
    А да признаам,многу јадам и сакам да менувам рецепти за зимница.
    И не само класична зимница туку и месо и чварки..праз во земја..
    Сезоната за почеток со консумирање ми/ни е 05.12...
    До мај месец Ви тврдам дека комората се празни и дека неморам да излегувам за намирници надвор.
    Има СЕ.
    Ама мене најинтересно ми е моето.
    Обожувам зимница.
    Кога ќе се вратам од одмор само за тоа ќе Ви троооолам и тоа со слики:D..ако тролам,тролам до крај:D.

Кафе пијуцкам...на Алфа турската серија си ја чекам..онаа со Фериде..и секој ден се прашувам како е толкуу глупава:^)

LadyC, bittersweet, marama and 20 others like this.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

И јас не би се нафатила да правам јуфки ко за цело зимо. :whew: Ама, сакам руска салата, сакам кисели пиперки, сакам домашни краставички, сакам кисела зелка за сарма...:$ е, сега, тоа што се' помалку ги јадам и смеам да ги јадам е друга приказна. Па, ништо чудно и тоа да не се прави во иднина. Ги разбирам луѓето што се со мали деца... сигурно нив им е по кејф да прават, оти, и нас ко деца ни беше ќејф да мрцкаме домашно слатко, лутеница, ајвар и што не. :mm:

LadyC, bittersweet, marama and 14 others like this.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Најнеомилениот дел од годината додека бев кај мама - време за зимница. Јуфки, тарана, ајвар, малиџано, лутенцица, туршија, руска, пинџури, печи, лупи, сецкај, вари, помагај...сега ништо од тоа, јес. А сакав да јадам. Сега ниту правам ниту ми недостига, во цело зимо мислам дека само 3 тегли кисели краставички купив и толку. Тестенини какви што сакаш, не мора јуфки да се, е за ајвар криза ме фаќа ама се снаоѓам. Се одвикнува човек.

18. +++

+++ Популарен член

А да не си излегол веќе Мишко а ти за џабе бараш? :D Зошто може и тоа да се случи. Сега извини малку за прашањево но има ли измет наоколу во собата?

fallenangel, Dust, stetoskop and 2 others like this.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Домаќински муабет и ете не. :rofl:

LadyC, Ane-Goki1, Skorpija25 and 10 others like this.
  20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Зимоска-кај мене на:руска,модри со лук,лутеница,ајварче,црвени пиперки со лук,толчен пинџур ЛУТ,барени пиперки,летна манџа,везенки со лук,макала,чварчиња....и по некој аперитив со тон муабети.
    Ама летоска на мохито и сангрија кај некоја модерна домакинка.
    Добро,може и пиво и кикирики:D

@Bridget ќе ти приличи пак пластичното во фриз како да е полно со лукосани пиперки...ќе ти се пријаде..:)

LadyC, bittersweet, marama and 15 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.