Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Струмичани и гевгеличани јас не ги разбирам...ми треба речник :tmi:

На Esmeralda-MD, Annath, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  2. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    срекен роденден на принцезата голема да расте, само радост, здравје и срека да ја прати

На Petar80 и bittersweet им се допаѓа ова.
  3. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    А Кумановчани?

На Petar80, vitamina, Abrakadabra и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.153
    Допаѓања:
    124.240
    Цеца во Битола велт за сестра.

На toogood, Petar80, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.788
    Допаѓања:
    323.737
    Куде Баба Цану ?

На Petar80, Annath, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    мене најјако ми е кога ќе речат куде њума

На Bozica1980, Petar80, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    На едно работно место, имавме натпис: Овде се зборува Англиски и Кумановски ! :rofl:

На stetoskop, Esmeralda-MD, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.153
    Допаѓања:
    221.740
    Сте се распишувале де ти ова де ти она ...:rofl: уште посабајлечки.
    Јас да ве придружам уз кафе и некоја цигара па ќе одам на шетнам, убаво време не е на одмет, можеби и некој шопинг ќе закачам 8)

Туку @Petar80 зборовите на @referentka не се измислени, напротив се употребуваат доста често .. а колку само ги има од таквата низа гла да те фати8-|

@danichap не можам да ти пишам лп ќе можеш да ми пишеш :angel:

На Esmeralda-MD, ozbilnazena, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Рашетарка или покуќарка.За некоја што само по гости шета.За таква не сум,ама една Тарашмаалка што сум,само акам и шетам.Најмногу по продавници.
    Еве да ви докажам,сабајле си бев во Матица,има попусти,тарашкав по книгите и си се подновив со неколку нови,за престојната есен.
    Да си отидете и вие.
    Ај поздрав и добро утро,добар ден, за кого како.

На green.eyes, Bozica1980, toogood и 11 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Одамна ве читам но ниκаκо да ви се пρидρужам. Еве дојде денот ;) Таκов хаос напρајв в κујна од сабајлечκи ( опρавдано, пρаев еκлеρи), и таман собρав се на κуп настρвена да мијам, вода ниκаде, последните κапκи ги фатив и еве ме, κапучиното е готово, телефонот в ρаκа, еκлеρите се сκоρо готови,.децава се загледаа цρтан, па што дρуго ми пρеостанува! :) А и плус понеделничκите утρа неκаκо уште ми се болни, ми фали она утρинсκо пиење κафе од на нога пρед огледало дуρ се шминκам, па она штρаκање на штиκлите по пат, соблеκување на џемпеρот на пола пат зошто излегло сонцето, и баρ пρвите два тρи саати од на ρабота.... па сето тоа непρеκинато поздρавување и пρеговоρи со κоρисници, пρебρојувањето на паρи, штρаκањето на печатот, и дуρи тρепниш стомаκот те пρедупρедува не си поρучала, очите велат земи едно κафе.... иаκо тρи години κаκо оваа ρутина ја заменав пρво со тρудничκо па поρодилно боледување, за на κρајот и да ме поздρават со отκаз, сепаκ, понеκогаш,.во неκој понеделниκ, κога ρано пρед сонце ги спρужиρам алиштата, децата уρлаат со мене на теρаса а под џемпеρот имам пиџами и ρазмислувам што да биде за ρучеκ, поминува неκоја забρзана за на ρабота, оставајќи зад себе тρаги на паρфем и ехо од чеκоρи со штиκла.....

Ај добаρ ден од мене, ваљда ќе се вρати вода за да зготвам ρучеκ, аκо не ќе поρачаме нешто!!

На green.eyes, Cka, Bozica1980 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.839
    Допаѓања:
    101.391
    За нашиве дијалекти не знам ама со српско босанските добро се ушалтувам.
    Тако ти је то бона , кад нису хтјела да седиш кучи ко прааава домачица.!
    Ова за Рефка инаку кај нас жени што одат по маала на кафиња се викаат, "маларуша"
    Бубале патем тебе тешко е човек да те тагне и јас си гледам во жени што одат на работа.
    Колку е некогаш животот неправеден и безвезален.

На mareane, toogood, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.153
    Допаѓања:
    124.240
    Море како ми се седи малку дома да се одморам да се олабавам да не ми звони алармот, да се влечам цел ден по пижами.. Ама само некое време. Не сум легачки тип, ќе почне да ми брчи мозокот 200 на саат после 2 недели.

На toogood, Annath и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добар ден мили жени.. И мажи наравно. Да не се чувствувате дискриминирано :)

Туку, морам да споделам со вас. Вчера мм доаѓа дома и ми вели правел муабет со еден човек во зрели години (Англичанец) и овој му кажал како пред некоја година направил вазектомија (хируршки зафат кај мажите за да не можат да прават бебиња, просто кажано)
    Човекот си има две деца, ама ете се оддлучил на ваков чекор. Не е некој швалер, посветен маж и татко е, ама ме изненади како кажа како нешто најнормално.
    Обично жените мора да си мислат, ама овој чекор за мој ментален склоп ми е некако радикален. А го гледам и мм се замислува :D дека зборевме на тема контрацепција деновиве. Мада и неговиот прв коментар беше дека би се чувствувал дефектан.

Што мислите вие на оваа тема, а и мажите дали би се оддлучиле на таков чекор?
    Кога подобро размислиш и многу разумна, трезвена одлука е, не е страшно бидејќи веќе имаш деца и си сигурен дека си завршил со правење деца, ама бидејќи маж се оддлучил на тоа се уште ми треба време да ја сварам информацијата :lol:

На теми дијалекти, најлош и тежок за слушање е кумановски (и тој крај таму). Без љутиш.

Охридски сакам:)

На bittersweet, MacenceEna и Annath им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.839
    Допаѓања:
    101.391
    Скај дојди ми на гости можда после нема да ти биде толко тежак.:P

На Bozica1980, Sky-butterfly, stetoskop и 2 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.153
    Допаѓања:
    124.240
    мене сосема ми е нормално маж да направи васектомија. Плус може пак да се врати повторно . Не е трајно ако сака може пак да го оправат! За разлика од жените кога ќе ги подврзат јајоводите нема шанси да се врати назад.

На kukla21, toogood, MacenceEna и 2 други им се допаѓа ова.
  16. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добар ден

Наминав да ве поздравам само. Го убедив мм да кречиме , а испадна и кабли преместување, и гипс картон на некои места и уште еден куп работи. Маж ми си викна три екипи во исто време и си замина на работа, ама пак и јас им сварив кафе и се преселив кај комшивката:D. Не можам да ги одстојувам( и ова ми е прифатено од некој дијалект) цел ден.

@bittersweet , среќен роденден на малечката, само убавини во животот да ја пратат. И тебе ти посакувам што побезболно да го поминеш тоа што треба( се надевам нема да мора) и побрзо да се опоравиш.
    happy-birthday-clip-art-f5d15b2b5edb2b7335094ab76fe26f5a.jpg
    Инаку деновиве доста се зборуваше за шопинг, па да ве израдувам со нешто ново:D
    FB_IMG_1443991161344.jpg

Е сега проблем е што не го собира во кола, ќе мора и тоа да се менува:rofl:

Имајте убав ден, јас да ги ѕирнам мајсторите:)

На green.eyes, mareane, toogood и 13 други им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro vi utro,i ubav den na site.

Ste udrile po dijalektite.
    Jas gi srekavam i po gradovite toa izrazite za selskite vizitarki?ne se koristat samo po selata.

Jas sum obicno domasarka,ama ova vo posledno vreme pocnuva da me gusi.
    Porano barem za do a rabota izleguvav.Preku glava mi bese od luge,guzvi i galalmi i izbegnuvav kafici.Ili ke odev na plivanje,pa malku spa,ili so potesen krug prijatelki kafence.
    Eve veruvale ili ne,od tolku "divoka" vo zgradava samo ednas imam pijano kagfe so edna komsika.Tula ziveam skoro sedum godini ama samo zdravo i tolku so se vika.
    Ic ne go sakam ona?idi mi dojdi mi po cel den.Da ti e strav da otklucis vrata,da nemas privatnost vo tekot na denot.
    Nit nekade odam cesto i nenajaveno nit sakam da mi dojdat.
    Namesto po kuki,ke izlezam ke prosetam nadvor na vozduh ili nekade okolu bliskive mesta.

Inace na zapadu nista novo.
    Denes za rucek pleskavici i staviv vo zemjen sad da se pecat iseckan zelencuk.Morkov,tikva,modar patlidjan,crven matlidjan i crveni piperki.Zaciniv so vegeta,sol,celer,origano,i malku nelut bukavec.
    Mnogu sakam pecen zelencuk.Ovaa kombinacija mi ima nezamenliv vkus,probajte.

:hai:

@bittersweet sreken rodenden na malata Leti.Ke imate uste bdosta zaednicki rodendeni za pametenje.:hug:

На green.eyes, mareane, toogood и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Не е трајно? Јас мислам дека е.

Едит:
    Сега прогуглав и видов дека може да се врати на старо зависно од зафатот. Само скапо е.

На mareane, Eli23 и Annath им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.788
    Допаѓања:
    323.737
    На темава имаме архитектки (архи ТЕТКИ)...и тоа за две знам сигурно
    Сакам да поставам прашање , може не е за Вас, ама ако знае некој друг еве одоворете ми.
    Има еден агол во станов каде што постојано (особено зимо време) има мувла (не е многу, ама ме нервира па постојано го поместувам мебелот и бришам).
    Тој дел од станот ,,виси,, т.е. нема никој под нас, нема зид.
    Што да сторам ?
    Има ли некое средство ?

Вита јела зелен бор чекам брзи одговор... (се сеќавате на Сара Кеј?)

На mareane, ALISA0000, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.898
    Допаѓања:
    203.080
    Здраво и од мене, после убавиот сончев викенд. Се надевам дека максимално го искористивте :D
    Јас онака понеделнички работно од сабајле... кога станав ме пречека магла, знак дека стигнала есента... ама за среќа сонце излезе, коски да стоплиме. Испратив маж на службен пат, дете во градинка, и одвај чекам да заврши работново време да испружам нозе дома (пошто нели викендов од чистење и рашетавање одмор не видов) 8)
    @bittersweet, нека и е среќен роденденот на малата, жива и здрава да е, голема да расте! Најбитно е ти да се опоравиш, оти како што кажаа погоре, најважна за малата си ти, и заедно да ги славите нејзините родендени до 101 и назад.

Заборавив што имав да кажам, оти постов почна да го пишувам во 11:15, а сега колку е :o
    За дијалекти - сакам да ги слушам само има некои што потешко ги разбирам особено кога зборат брзо, но нема врска, интересни ми се. Мојов охридски за ништо не го давам, иначе ако ме чуете како зборам, нема шанси да погодите дека сум од Охрид. Не знам, отсекогаш сум зборела литературно, сега после толку време во Скопје влечам накај скопски, ама не до толку.
    Скај, вазектомијата е дефинитивно реверзибилен процес... скоро никогаш не прават трајно „подврзување“ за разлика од кај жените. Мене не ми е чудно што маж се решил на таков чекор, дури сум за, посебно за оние многудетни семејства кои се сиромашни и без покрив над глава. Обично жените во тие семејства се подредени, на мажот не му е гајле за плодни и неплодни денови, битно тој да си заврши работа. Кога веќе кондомите се избегнуваат максимално, т.е поим се нема за што служат, барем трајна вазектомија да ги спаси од мизеријата. Може звучи сурово, ама мене посурово ми е да родиш куп деца и да немаш да им пружиш покрив над глава и парче леб.

Ме натеравте да се отворам вака понеделнички :tmi:

На Bozica1980, mareane, toogood и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.