Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Јас сум од луѓето што не памтат родендени ич. И мојот би си го заборавила да не беше на Нова Година. Многу работи во врска со бројки не памтам.:) Па, ако некој го тестира моето другарство на тој начин, многу веројатно е дека ќе паднам. Истото е и со други работи со кои имам приметено луѓе дека ме/не тестираат. И сум паднала на такви глупости. :) И другарствата ни умреле буквално, ради такви глупости. :) Оти,можда не ќе ви го памтам роденденот, ама, во 3 сабајле може комотно од кревет да ме скорнете и да дојдам ако треба. Не знам баш дали сите оние што се памтачи на родендени ги имаат тие карактеристики. :) Џаст сејинг.

Убаво времево денес. Убав е и денов. :$

marama, Peco, kuc and 16 others like this.
  2. fina erika

fina erika Популарен член

@Peco Кафенцево за душа да ти се фати богами.
    @simonka93 Среќен роденден со мало доцнење се најубаво :^::party:
    Ај добро утро и од мене уште го лигавам утринсково кафенце ај повелете, не за друго туку нешто не ми се фаќа работа од сабајлево малку ескивирам а шефиц ми вика уште пиеш кафе, јас сега почнав а не па уште пијам,море сега се симнувам доле и пушам едно цигарче и јас еднаш кривина да фатам.
    Едит;Имате нешто слушнато за новово работно време или не
    Имајте ми убав ден :sun: ќутете сабајле беше посвежо кога одев на работа а предходно:sweat:

Peco, kuc, Skorpija25 and 14 others like this.
  3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Заминува Август..
    Брзо поминува времево..
    Уште 4месеци Нова година :^)

Добро утро или ден!
    Јас избањата, намирисана, намачкана одмарам и чекам доручек :emo: аха ќе дочекам јадење ако сама не си зедам, сама дома, одмарам па ќе си пржам патлиџан и јајце + сирење, маслинки уз, десерт малини :smirk:

Зимница од мајка се прибира сеуште, помагам околу се, а се прави од се по малку-многу..
    И сега ајвар ми се пријаде и кисели краставички, море и модар патлиџан :doh:

@eli25 за венчаница Ал Апарел-Наташа Карчева, женче број 1 (најдете ја на фб)
    Само си ги гледам невестите на TLC, сакам пак да бидам невеста, не дека сакам да се премажам и циркусот околу пак доживеам, туку сакам фустан да си бирам, имам неколку замисли :wasntme:

marama, Peco, mal.ecka and 19 others like this.
  4. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Таман работа некој да прекине другарство затоа што му го заборавиле роденденот.
    Се случува и тоа, секој од нас има проблеми и не може да мисли на се.
    Ама убаво е чувството кога тие што ти се најблиски ќе се сетат.
    За останатите не е ни толку битно.
    Во право е жапче другарство е многу повеќе,ама денес ретки се таквите кои се секогаш тука.
    И јас сум била една од тие што секогаш биле тука за другарки,а они за мене не,ама со тек на време животот не учи како треба понатаму.

5. referentka

referentka Moderator Staff Member

И јас не тестирам другарства.
    Сакам фер плеј во односот и ако истиот го нема, тогаш едноставно прекинувам дружба.
    А да седнам , да размислувам ,,сеа ваќа ќе сторам за да видам таа како ќе реагира,, -НЕ !

Сега дури и ми е сосема јасно дека другарствата се или од детството и имаат длабоки корени, или поновите се од интерес.

Од утре ние имаме ново работно време, значи од утре почнува да се спроведува:)

Памтам родендени и бројки и се што е поврзано со бројки.
    Ама за секого не се будам во 3 ноќта спремна за помош:)

6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Добро утро!

Јас паметам родендени, па до некаде ми е криво кога некој нема да се сети на мојот...Не дека ќе преречам некому или ќе се скарам заради тоа, ама со другарките се знам над 15 год, па за тоа време би требало да знаат...Се заборава, да, ама па секоја година...

Има уште од мафините, ко воли нек изволи :D

Убав ден

agios, marama, Peco and 21 others like this.
  7. fina erika

Oхоооооооооо многу работи ти се пријадоа :lol::lol:

Dadusicka, stetoskop, Lejla8 and 3 others like this.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Од колку до колку е новото работно време?

9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

И јас не би за секого :)

Peco, Skorpija25, stetoskop and 6 others like this.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

На прва двократното работно време ми се виде супер.
    Ама на одлежано некако ич од повеќе човечки и практични причини.
    А и по европска култура на работење никаде не постои или ретко.
    Се надеван дека втората смена ќе донесе повисоки дневници.
    Ама не ми се допаѓа и има и други начини како да се спроведат нештата, а ќе кошта помалку од државната каса.

marama, stetoskop, Lejla8 and 4 others like this.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Паметам родендени на блиски (најблиски) луѓе и не се сеќавам да сум заборавила... На некои намерно заборавам да честитам бидејќи не заслужиле. А фамилија се. Ама кога не и текнува еднаш во месец/два да пише на фејсбук/скајп или било каде два збора, а работи на компјутер, не чувствувам потреба да честитам и тоа е тоа. Некако лицемерно и далечно ми е. Јас сакам кога работите се прават од срце, а не дека ТАКА ТРЕБА.

На фб немам роденден, не сакам таму честитки а честитам понекогаш на луѓе кои ми се драги, ама ете по сплет на околности не комуницираме на тел, па честитам таму.
    Ми имаат заборавено роденден, ми останувало атер порано, сега веќе не. Не се тестира другарство така апсолутно, ама најдобрата другарка да ми го заборави роденденот никако нема да ми е сеедно. Односите ќе останат непроменети, ама тој ден ќе ми биде со мисла дека ете таа ме заборавила.

Сабајле пољубив врата во ДМ, мислев од 09 работат ама оно од 10 било:doh:. И Њу Јоркер исто, а за купаќА сакав да прочешлам таму. Ама јас во десет бус за дома. Па подвив опашот на автобуска. Остана џебот непочешан:D.

Заврши турнејата вон и во Македонија. Сега да се лансирам на друга планета ако може, оти од утре треба да се работи, а јас се одвикнав ептен. Се тешам два дена работни, па пак ќе се одмори еден ден:$.

@eli25 , @emkaemka ти дала убав предлог за ателје. Цимерката го шиела кај нејзе невестинскиот, мене ми е многу убав и нежен. 470евра и зела. Задоволна е она и од пристапот и од услугата.

Завезов... автобусот ме инспирира(facepalm).

Last edited: Aug 31, 2017
    marama, Peco, kuc and 18 others like this.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Ова ли е новото работно време?

Lejla8 and Sesil like this.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Тоа е.
    Па и една сабота работна им насамариле.
    Искрено се надевам дека се ќе им биде платено екстра.
    Административците како келнери станаа. Па оди подесувај го цел живот во смени.
    Да, има и во приватен сектор ама друга е природата, нефлексибилноста и неменливоста во поглед на производство и така на така. Ама ова?! Ова се може да се реши електронски ако не сме толку ригидни, строги, досадни бирократи.

Dadusicka, stetoskop, Lejla8 and 3 others like this.
  14. fina erika

Изгледа да но нели треба веројатно со официјална телеграма потпишана од министерот за да официјално бидат запознаени вработените и да се отпочне со истото

Lejla8 likes this.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Зошто Лилит екстра да им се плати? Работат после 22 часот, работат ноќна? Речиси цел приватен сектор работи и втора смена без екстра плати.

Ane-Goki1, mal.ecka, kuc and 17 others like this.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

^^ Ако приватниот сектор работи така, не значи сите треба така да работат. Тенденцијата е да и приватниот сектор да почне да работи така. :) Не да имаме ситуации каде, ко што излегоа податоците за колку пари заработуваат директорите, за една фабрика стоеше податок дека директорот заработува повеќе одошто сите негови вработени севкупно. Ако им е лошо во приватниот сектор, не би навивала да си пукнат и тие во државниот. :)

17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Позади мене седи некој иден доктор претпоставувам8-| и го слушам коментира и оп кога безклеточниЦИ вика. Е, тој сакам да ме лечи во иднина мене како клеточнИК:toivo:.

Досадно ми е]:).

marama, Dadusicka, stetoskop and 6 others like this.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Зависи кај ќе си се наместиш.
    Приватен сектор плаќаат или ако не плаќаат даваат слободни денови екстра.
    И не мислам дека е ок така да работи и приватен сектор, ни па државен. Ама ете помирени дека е така, нека пукнат и овие од администрација за инает. Нека го даде државата позитивниот пример.
    Замисли Јуле да работиш така, па и со мало дете, друга ќе ти е мислата.
    На прва и јас мислев како тебе, ама ако се ставиш во позицијата и не е баш така.
    Ако не им чини нека дадат отказ, на кој му се работи ќе работи е изјава глупост. Ако јас се прашувам, ми се работи да фарбам огради и да уживам или ќе работам како психолог про боно ако треба, да сликам на платно или да фотографирам, да пишувам итн ама за повеќе заработка за преживување и удобност треба друго кое ќе го работам и да не се лажеме ИЧ нема да ми се работи од желба, ами од морам. Не е животот филм, а реалните професии се други од замислата дека е работа од соништата.
    Стресот пролонгиран со работа на смени си го зема цехот. Не е ист биоритамот иако не е ноќна смена со работата во повеќе смени и во една смена. Ако јас се прашувам, сите што работат во смени треба да имаат бенифициран стаж, особено па тие со ноќните.
    Инаку збореа за газдата на Реплек со платите.
    Некои работни позиции низ Европа се возможни да се обавуваат од дома, се што ти треба е лап топ и добра интернет конекција, некои кратат работно време, а ние стануваме се поригидни и помасовни. А работата во смени ќе бара и нови вработувања се разбира. И што сме направиле?! Ништо! Само сме ги задоволиле партиските потрчковци.

П.С. градинки во две смени не се решение. На дете му треба родител, а не негователка. Времето поминато со своето дете ниедни пари нема да го купат и точка!

П.П.С. Ко дете чии родители работеле едниот државна работа, а другиот на времето во една голема компанија на која Љубчо и ја еба мајката, ме чуваше баба ми, но никогаш нема да забораван колку ми било тешко што неретко моите не оделе на зимање оценки, родителски, од тренинзи не ме зимале, на часови јазик и музичко не ме зимале и враќале како другите деца. Ме болело и ден денес се сеќавам на емоциите. Викендите и одморите не биле доволни! И тоа едниот бил екстра платен за прекувремени, а другиот за дежурства се му било платено. Ама ете...празнината со играчки не се купуваше... неизмерна љубов и внимание имало во остатокот од времето ама кога ти стоиш сам во дадени моменти и си така мал, не е едноставно. Среќа не било буквално секој пат така, ама имало денови кога не можеле и морало да биде така, ама на дете тоа не може да му ср објасни. А се што требало е еден час порано да бидат дома. И сега административци таманка во втора смена да испуштат значајни денови од животите на своите деца!

19. fallenangel

fallenangel Популарен член

Добар ден.:)

@simonka93 среќен роденден, секоја желба да ти се исполни.:f::hug:

Родендените им ги памтам само на најблиските, мама, љубовта, внуците, за сите други на кои не ги памтам им ги памти фб, па не изостанувам да не честитам.:D

Новово работно време не ми се допаѓа конкретно за во суд си зборам, (n)за другиве институции немам проблем. :handshake:
    По мене крајна цел за воведување на две смени е да се воведат нови административци во втора смена, без притоа да се бркаат оние партиски војничиња кои добиле на овој или оној начин решение за неопределено.8-|
    Реално вработени во администрација секогаш биле вишок, доколку има вистина во тоа што го спомна Рашковски тие што зимале плата без да одат на работа ќе треба да ги вратат парите.:!:

Не се споредува сменско работење во администрација со приватен сектор. :!:
    Во приватен сектор отсекогаш постои сменско работење дури и ноќна смена се оди па никој не ги прашува дали им е тешко, ниту пак ги жали.:!:

На крај дали има некој од Кавадарци на катчево, да се пријави во ЛП, 8-|:)сакам да се информирам за нешто, ако не е проблем?

20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Dadusicka, sanjaeva and Lejla8 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.