Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.804
    Допаѓања:
    109.713
    Имаш едно средство се вика Саво, тоа ти е ефтина варијанта, имаш и малце поскапо на Кнауф, а можеш истото да го постигнеш и со варикина. Прскаш со прскалка и оставаш да работи едно 2 саата, ама од дома сите ќе ги избркаш, трљаш после со волнено нешто, нешто што не е мазно, да е рапаво, да е старо и да е за фрлање, немој со четка не е исто. После мој совет ти е со прашок обичен да си поминеш со четка или ваљак и тоа низ неколку води што се вика, и бар 2 години ќе си заштитена. Е сеа уште еден совет, ако можеш тој агол да го заштитиш со стиропор најдобро, ќе се решиш трајно, ако не секоја година до 2 вака ќе се онадиш со вариќини, средства и ку*ци и палци :P

На WORRIED.BT, mareane, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.754
    Фала архиТЕТКЕ !!!

На mareane, Petar80 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Анет не зборувам за тие сиромашни многудетни семејства, мада се согласувам со тебе, туку сепак за нашите простори е ова нешто ново, не знам дали и фондот може да покрива таков зафат како во странство пример, туку ете дали нашите мажи би го направиле тоа?
    Сметам дека кај нашите мажи не сеуште е развиена "свест" до тој степен сами да изберат и да се оддлучат на таков чекор.

На Bozica1980, Eli23, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.754
    На Балканец , уште поточно на Македонче васектомија ???
    Јок !!!
    Ти нему гордоста ќе му ја стопираш.

На WORRIED.BT, danichap, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    фала колешке
    @referentka да не пишувам мноу многу пошто долго е, а исто како и колешката @AngelOfArh што те советува , јас ти праќам линк во прилог
    http://energetskaefikasnost.info/kako-da-ja-kontrolirame-vlagata-vo-prostorijata/

На danichap, Petar80, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.902
    Допаѓања:
    203.112
    Тој проблем со влага во ќош од спална ние го решававме летово - искршивме ѕид до цигла (за џабе, се беше суво), оставивме да се суши неколку дена, мачкавме некое средство против влага, како малтер, после 24 часа уште еден слој. па тек после 24 часа малтерисување. После две недели сушење на ред беше глетовање и молерисување. Ако ми се појави пак влага, ќе се утепам.

Вазектомија и Балканци - не е само кај нас проблем, секаде е. Ретки се исклучоците како тој Англичанецот. Може имал швалерка па да не ја затрудни :P

На mareane, Esmeralda-MD, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @bittersweet среќен роденден на малата Лети! среќно и безгрижно детство

На Petar80 и bittersweet им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.804
    Допаѓања:
    109.713
    Ја се заборавам, ќе се запишам и заборавам :D Среќен роденден на Лети @bittersweet, нека има долго и безгрижно детство, годинава можеби не ама следната ќе прославите, можеби и со уште еден член, сигурна сум дека мама ќе успее на крај да се избори и со овој проблем, па тогаш ќе бидете уште повесели. Тебе Битерке ти посакувам да оздравиш што побргу и да заборавиш побргу, знам еднаш ти посакав опоравување ама морав пак. Инаку другарка ни @danichap ме извести за твоите предвидувања дека акни на лицето значат девојче, чул те господ, оти цела сум рапава во лицето :D

На danichap, mareane, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.754
    Старите викаат демек ,,девојчето што го носиш ти ја зема убавината,,
    Ти кажаа пол ?
    Јас еве не те познавам, ама мислам дека ќе родиш дечко...
    Го знаеш оној експериментот за пол со мокрача во чаша и сода бикарбона ??

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @AngelOfArh ќе ти скршам филм и јас прво тромесечие имав акни па еве го маже е. Всушност се кај мене укажуваше на женско и такво чувство имав и по тие календари кинески излезе женско, ама се покажа неточно. :lol:

@bittersweet среќен роденден на принцезата, да расте здрава и среќна, со мама и тато и големите батковци! :party:

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.754
    Читам, ама неможам крај да најдам па да прашам просто ....МилаП родила пред време ???

И да Ве прашам нешто
    Колку земаат шнајдерките за шиење капут...бар отприлика цена да знам

Последна измена: 5 октомври 2015
    На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.029
    Здраво девојки :f:
    Јас денес сум дома, ама дури сега стасав да ѕирнам на темава (facepalm)!!! Раскревав тоа алиштата што синоќа до 1 часот ги пеглав (facepalm)... Па ручек, пазарење... Сега второ кафе си сварив :coffee:, сама дома, уживанција (poolparty)...
    За васектомијата... Мислам дека ретко кој маж, било каде во светот, ќе го прифати ова како вид на контрацепција!!! Најверојатно тоа е всадено во гените, за опстанок на човештвото...
    За дијалектите... Нашава мала Македонија има прекрасни дијалекти!!! Секој дел си има нешто „свое“ и единствено :clap:... Немам ништо против секој да си зборува на свој мајчин јазик, баш ми е мило што луѓето не се „срамат“ преку говорот да си го покажат потеклото :clap:!!! Но, понекогаш за некои изрази морам да „барам“ превод!!! Ми се има случено една девојка да ми рече „Дај ми гребено да измазнам космето“ (Беровско - Пехчевски дијалект)!!! Е тоа значело - дај ми чешел да се исчешлам!!!
    Кумановци!!! Број 1 дијалект во МК :clap:!!! Барем според мене!!! Секој збор им е „извртен“, но прекрасно звучи!!!
    Инаку по скопски за жена што оди по куќи се вели „матичарка“!!! Ова ми е од свекор ми!!!
    Матичарката оди по куќи, се гледа во маало, се знае за секого :D...

Последна измена: 5 октомври 2015
    На Esmeralda-MD, anel, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентелмен.:hai::hai::hai:

Лети ви праќа на сите гушки за убавите роденденски желби, убава таа на тато а неумна на мама.:rofl::rofl:
    Ние си ги заспавме дечките и сега ќе си дремиме со мадам до ниедно време, ептен е ноќна птица и тоа на мајка и се метнала, дечките како татко им спанковци ми се.|-)|-)

Туку бев денес на специјалист, типов улалалааааааа ала Џорџ Клуни у најљепше дане, му викам да знаев дека сите сппецијалисти вака изгледаат порано ќе дојдев, тој ми вика да не изгледаше мт како кватербек (амерички фудбалер) ќе ти одговорев вака морам да бидам ептен професионален.:P:D
    Ме испрегледа, брцна тоа апаратите и каде треба и каде не треба:sweat: и ми предложи да ги отстрани само фибромите без да вади матка ама дека има можност повторно да се вратат а бидејќи трета операција ќе ми била да не размислувам веќе за деца, тоа не ме загрижува си имам три ангелчиња/ѓаволчиња ама сепак ќе чека резултатите од прегледот за конечен одговор.

@Sky-butterfly брат ми има направено вазектомија, снаа ми лошо поднесува било каква контрацепција имаат три деца и си заврши работа, најдобра контрацепција на свет.
    Мм исто денес баш кога се враќавме од лекар спомна дека тоа би било најдобро решение и за нас, пошто очигледно не не бива со пазење, контрацепција не можам да пијам додека дојам и тој е решен да си направи вазектомија.
    Инаку оној ден ги носев децата во игротека и додека чекавме да влезиме дојдоа една фамилија евреи, оние со сврдлиња од страна што се, ги броев 11 комада и се машки, сите такви со сврдлиња, со капчиња на глава, панталони црни, бела кошула и сакоа, женава целата искривена од толку раѓања и пак трудна беше, ете на тој му треба вазектомија.:wasntme:

За дијалекти дека растена тука секакви дијалекти од мала сум слушала во црква кога сме оделе и сите ги разбирам, сите ми се интересни ако не разберам некој збор си прашувам а сум приметила дека многумина мене не ме разбираат дека зборам скопски као моите што збореле.

На green.eyes, danichap, Umbrella22 и 20 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.754
    Другарки мои, даваат кредит до 100 000 денари без жиранти и без камата на 12 месеци во ТТК
    Еве прилика на кој што му треба да си купи
    Ретко кога банка дава без камата

На Cka, mareane, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.167
    Допаѓања:
    124.284
    хахаха не е без камата само не сте свесни дека ја плаќате. Поставена е како годишна стапка на вкупни трошоци.

На stetoskop, mareane, Mishela и 2 други им се допаѓа ова.
  16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    43.245
    @bittersweet среќен нека и е роденденот на малата лепотица . Жива здрава да е ... сите желби да и (ги) се исполнат .

На danichap, anel, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.754
    На почеток место 100 000 ке ти скратат нешто и земаш 96 000
    Не сваќајте биквално дека е без камата...
    Разгледав, некако поволно ми дојде..

На mareane, Eli23, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Машко женско тоа е што е направено, да расте здраво во мешето:angel:
    Моиве ко бев бремена со првото сите ми велеа женско носиш доле ти е:?:
    Одам на доктор и никогаш не прашав кој пол е, сам докторот некаде во пети не се сеќавам баш точно
    рече не можам добро да го фатам ако не е девојче машко е :D
    За второто сите женско носиш демек технологија поразвиена, ај еден доктор женско е, ај тој фати негде по државите замена дојде женско е, одам во странство кај печалбариве мои и таму удрив преглед ќерка излезе.
    Као папочна врвца пол скривала:?:
    Си се пуштивме со свеки моја по продавници и си купивме се што треба за девојче.
    Дојде време ме носат на пораѓај, чекај чекај ќеркава никако да излезе, излезе докторката го прати мм дома нема шанси до утре не седи за џабе. Отиде човек што ќе ми е, со првото во земја кај не знаев јазик го внесе докторот поарно да не го внесеше, што ми треба јазик кога за нап да дадам и без јазик го разбирав се дуеше ко жаба во образите:DИ така, ал да гледам маката моја ал да го гледам него, па и на цела мака да одговарам добра сум добра сум, а да потраеше уште малку мислам без прсти ќе ме оставеше од неконтролирано стискање демек ме држи за рака и сега ќе летне ќе излезе:DЧек бре да скратам (facepalm)
    И така ви велам, ни технологијава ни женско предвидување не беше точно не, си го извадивме од болница син на мајка со розево оделце променет дотеран ко девојче :angel:
    Едни образи ко погача, сите нека ти е жива и здрава ќерката а таа моча нагоре:D
    Ја со дијалектов попримен од овде од онде, некогаш и сама не се разбирам:?:

Него, колегава на кого сум му кума и го крстив цело магаре, ми донесе чоколадна торта и уште едно парче го кријам од самата себе:smirk: Планирам покасно да навратам во теретана кај внуков инаку му ебавме мајката, од 6о -та ќе ја заминам и 70 -та8)

На stejsi2005, green.eyes, Abeja и 18 други им се допаѓа ова.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @ozbilnazena хаххха ме изнасмеа од срце. Ние имаме јасна слика од 4д за доказ дека е машко, мм гордо ја покажува на најблиските. :$:D

На mareane, Esmeralda-MD, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    @referentka против мувла, Саво ми е пробано. Работи по упатството на него и немаш гајле дури и наредна година, бар кај мене така беше. И ќе ви се јавува мувла кога купувате од оние прозорците што дихтуваат убаво, нека зјае еден прст па да видиш дали ќе има мувла. Само планирај некаде да го изнесеш малото оти многу јако мириса.
    По мој дијалект мааларка или селска визитарка би те нарекле.
    Кумановци ми имаат најјак дијалект и ги обожавам. Дали оти комшии па ми е увото навикнато, не знам.

Васектомија здравје после петото ќе размислиме. :shake::lol:

Најдов нес кафе заборавено. Се вратив во живот.

На lunicka, mareane, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.