1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.208
    Честитки девојки, лесна бременост да имате.
    Ептен мерак ме фаќа за бебе ама пустото се нема со кој. :D

Денес мајка ми ја терав мусака да прави, па од жал што ја мачев ова време вечерам.

На fallenangel, Ane-Goki1, zhap4e и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.599
    Допаѓања:
    177.647
    Помина 12, веќе е петок :D

Со колку кила пиперки? :D

На Ane-Goki1, Dust, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    152.174
    @Peco бре:)...лaјк...

Амa знaеш штo мислев...дa не требa дa стaнувaм сo aлaрм...дa си пoспиев утре...

Инaку oд пoнеделник стaртувaме 6 и 30 будни...првa ќе ве пoздрaвувaм нaсaбaјле...

На Ane-Goki1, Dust, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.032
    Сеуште не сум видела колку килограми ми подготвил тато...
    Секоја година по телефон ми кажува една бројка, а кога ке ги видам вреќите останувам... :o
    Сите зимници ги правам со татко ми... Ептен ми е другар, пече, мели, меша, затвара... Само не сака да лупи пиперки, се вади на „дебели ми се прстите“ :rofl:
    Ма срцка ми е, тато мој :hug: Два дена сами ке се друживе, се и сешто ке си се изнаразговараме...
    Сите мислат дека не зезнале сами да го правиме ајварот, а вистината е дека нас ни е супер :)

(waiting) Утре имам работа, трета смена добра ноќ :hug:

На Ane-Goki1, zhap4e, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.599
    Допаѓања:
    177.647
    Те разбрав јас многу добро што мислеше @WORRIED.BT само се шалев :)

И јас ќе спијам, добра ноќ |-)

На Dust, kuc, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Утре сите состав на тема ,,Како го поминав летниот распуст,, да напишете. Пардон за во понделник ви е, ама средете си ја домашната на време :lol:

На Ane-Goki1, Dust, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Јас се наспав, а едвај дремнав :^)

Возбудена сум, утре/после ќе ме шетаат далеку и пари ми ,,дадоа,, троа повеќе и смеам сите да ги потрошам (poolparty) ептен сум хеееепииии :rock:
    Само да успеам да најдам тоа што сакам, се тешам во голем трговски ме носат (fingers)

Недела на свадба, уште од сега ми се враќаат нозете, а уште потажна сум што на сликата ќе бидам како крошна и сите ќе ме загледуваат :doh:

1ви Септември! Одсекогаш сум го сакала денов, едвај чекав да си појдам во школо, ама од 2ри натака се каев..

И така идам Кенди да играм и јагоди да јадам :D

На Peco, Ane-Goki1, zhap4e и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.351
    @emkaemka најубава ќе бидеш :f:Крошна бе, кај ти текна:D И јас така си викав дебела сум, па ме потсетуваа дека сум трудна:)
    Добро утро! Будна од 4 како вампир, ама наспана бев за чудо. Сега ми се спие, а треба да се подготвам за работа.

На Dust, Lejla8, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Крофна најубава:*

На Dust, Lejla8, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    IMG_1759.JPG Петок и кафе,што повеќе сакате:)Рипајте ајде:coffee:

На Peco, Ane-Goki1, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.774
    Цел одмор наместо да си поспијам ко за инат од 7 се будам.
    Ај добро утро.
    0463fff2-bd34-4022-8184-3b9fdcf26730--How-to-make-Turkish-Coffee-7.jpg

На Peco, Ane-Goki1, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    152.174
    Дoбрo утрo!
    Oд мене тaзе свaренo и без шеќер турскo... 15042458463101067554868.jpg
    @emkaemka нaјубaвa нa свaдбaтa ќе бидеш ..и нaјубaвo ќе си пoминеш...зaр имa нештo пoубaвo oд трудницa?!
    Три недели пред дa се пoрoдaм сo синкo нa свaдбa бев...гoлемa кo тенк и нa штиклa...се изнaигрaв...бaш oд тaa свaдбa имaм сликa вo темaтa кaкви бевме кo трудници....

Петoк е....дa се истуркa денoв рaбoтен сaмo...среќa 2 чaсa пoкрaткo рaбoтaм денес...

На Peco, emkaemka, Ana Marija 1 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    За жал никогаш нема да се случи.

На Lejla8, Emy867 и zhap4e им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Од денеска сум м'ж. ^_^ Не правам операција, ама. Такви формалности...нејќам.:D

Први септември. Ем петок. Денов ко створен за листање на сите можни хороскопи. Осеќам дека ова е месецот кога конечно ќе се обогатам:D и се' ќе ми биде нај-најубаво и по најубаво од нај-најубаво:D Ко и прошлите месеци,нели. :$
    Јутар, красни народецу.
    Кај и да е и сезоната на топло чоколадо и пудинг ќе ја отворам ]:)

На Peco, Sesil, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Браво бе Жабо!
    И јас ти се приклучувам кон топло чоколадце и пудинг. Баш вчера пазарев и си купив да си правам денес. :D
    За родендени не се изјаснив вчера. Памтев, честитав на сите блиски и на другарки и другари, но и они памтеа. Но се тоа прекина кога се омажив. Дали дека сите уште се немажени и неженети ( поготово машките) некако се стивна. Стивнаа и искачанките, стивна и она често гледање.
    Не сум се вреѓала кога немало да честитаат, реално на сите може да ни се случи во икс ситуации. Ама затоа па повеќе ме болеше нивното повлекување зашто не бевме веќе на иста бранова должина. Нив ги интересираа журки и пиенки, раскажуваа со кој биле и како се провеле, а мене се тоа некако изживеано, нели у брак веќе, некои др работи ме занимаа. И така се некако стана само една прашина.
    Сега се дружам најмногу со особи кои имаат фамилии, со кои имам да споделам искуства и моменти, а сите тие другарства кои беа подолги од 15 години ги снема. И поарно.
    Идам да пијам кафе дека мн филозофирам нерасонета. :D
    А да. Добро ви утро :)

На Sesil, Ane-Goki1, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.269
    Допаѓања:
    85.088
    Добро утро станата сум од 7 сега се прибрав бев излезена сега едно кафенце да си сварам ...
    Вчера пишав последен ден од месецот ,а денес не се осека дека почнала учебнава година нема дечиња по улици дотерани врева да прават...
    Извлекување на Аргета има денеска последно ,ај да даде Господ да ми падне нешто ако не си речам сама кој ќе ми кажи..
    Пиперки со домати ќе пржам тоа на мени за денеска..
    Ај убав ви ден !!!

На Peco, Sesil, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Доброутро.
    Денес ден празник за верниците од муслиманска вероисповед, честитки за празникот. На денешен ден деца трчаа по улиците, прв училишен ден нели. Па заитани мајки де ваму де таму, насекаде ги имаше. Утринскиот бурек не ми ја кажа приказната која ја очекував.
    Роденден не памтам на никого освен на татко ми.
    Комшиски муабети, напишано ливче рано утрово на колата, "Ќе се донесуваат дрва, ве известуваме да ја поместите колата, за евентуални штети врз возилото не одговараме доколку не се помести". И така вртам ливчето од другата страна и пишам "Ќе се помести".
    Памтам беше некаде 2000та, истиот овој комшија лежеше пред асвалтерката да не ја асвалтира улицата. Ќе му се одземе од дворот. А "дворот" на мое име, ама ајде де. Шубаво беше заминат за странство на печалба. Жената се фали од него, арно му е таму, вика. Печали многу.
    Убав денов за на планина, може и некоја печурка да се најде
    Тие што патувате денес, патиштата се суви и проодни низ целата држава, за оние во странство не одговараме.

Последна измена: 1 септември 2017
    На Peco, Sesil, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  18. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @Skorpija25 со лесно да си износиш бременоста.На Моник и честитав во друга тема ама може и тука пак со лесно нека им ,сакам и јас да сум трудна:P.
    Aј добар ви ден на сите.
    Го испив утринското кафенце ама како да не сум го испила не ми се фати за душа некако.
    Вчера сум правела пита со зеље што убава испадна се нафукавме со мм,леле леле што домачица бев,(hollest)
    си земав и за на работа денес не за друго петочки денес веќе незнам што да јадам веќе.
    Синоќа сонував гол маж ми влегол во собата, од кај па сега на сон ми дојде нит го знам, нит го познавам.
    Ај сега во соновник ќе видам што значи тоа.
    Имајте ми убав ден сите:sun::f:

На Peco, Sesil, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Да бев школарче, денес гарант ќе бев возбудена.

Ќе се трткав пред огледало со ташна на грб, ќе ми облечеше мајка ми нови алишта, косата задолжително во прцел..

Толку сакав да учам што и на книгите се радував.На глава им се качував на татко ми и мајка ми уште во август да ми го купат комплетот па тоа барање посатава, па стикерчиња со име презиме и предмет за на корица беа дел од ритуалите во кои уживав до бескрај.

Во детската соба имав лист залепен на зид на кој беа испишани лектирите, и задолжително како се прочитуваше книгата, така се заокружуваше.Дури и натпревар имавме помеѓу другарките кој ќе ги прочита сите и најбрзо, па Радица секогаш мамеше дека ги има читано, па ја потпрашувавме за да ја разоткриеме:D.

Толку бев прокупирана , што си барав најубави моливчиња со убави шари а најмногу се радував кога од странство ќе ми пратеа моливчиња со ,,пуфче,, на врвот...
    Во ташниче се уредно спастрено...наточени боички, молив и задолжително едно пенкало како знак дека навлегувам во возрасни кога ќе можам на лист хартија да шарнам со пенкало.

Пред школо се редевме двајца по двајца.Секогаш ми беше криво што бев во втор ред, во први беше Оле и Маца, тие беа подобри од мене во учење :envy: и немаше нешто што незнаат-живи енцилопедии:!:
    Позади нив јас со Стефанија :envy:
    Може учеле и знеле, ама јас бев пак повисока од нив две (hollest)...и поубаа:inlove:.

...
    ...
    Имињата и настаните не се измислени.
    Едната е наставничка, другата мажена во Швицарска, третатаа си е*а мајката со една битанга.
    Често мислам на нив.

Пола генерација станаа директори, Министри, битни фацки во етерот:clap:

...а колку бевме мали, мрсулави, искинати и сиромашни.

Како црквени глуфчиња...собиравме денарчиња за да купиме лижалче од Димси за да секој што дал паричка го лиже по 1 минута:(..многу сакав последна да бидам, оти во среде имаше мастика која си ја жвакаше последниот
    ..и сите бевме здрави...

Сега се е поинаку;(

Добро утро луѓе драги, имајте убав петочки ден.
    Јас се припремам за викенд:dance::dance:

На manja666, Peco, fallenangel и 32 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    99.086
    Ороскопот за сеКтември многу ветувачки^_^. Пари ќе вријат, љубоФ серЈозна, здравје пропратено со некоја главоболка...оти нели не може баш се да е идеално:rofl:.

Први септември го однејќев од времето кога работев во школо и кога го дочекував со стрес собиран цело лето бидејќи секоја година јас до 31ви август ноќта не знаев дали ќе тргнам пак на работа или не. Никој да не почувствува таква неизвесност, погрозно чувство нема.

Ама сепак, како бивша учитАлка:D да им посакам на сите дечиња среќен почеток на учебната година, многу нови знаења кои ќе бидат основа за големи животни достигнувања понатаму.

Ќе удрам сега една дооолга бања со новата купка(poolparty).
    Убав ден на сите, уште поубав викенд:f:.

На Peco, fallenangel, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.