Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Вечно биди насмеана златна:hug::hug::hug:
    Е ние во тогашно време немавме јасна слика што носиме:D
    Ни 3д ни 4д така си го извадивме ко девојче:D
    Посовремена технологија мило, ај нека е здраво и живо :angel:

На danichap, mareane, toogood и 4 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Ова денес првпат ми беше кај комшивка да отидам на кафе.
    Веќе сум пишувала да не се повторувам, нит одам нит викам...
    Ама не оти не сум друштвена туку оти си имам обврски по дома

На mareane, m.i.g, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Иста сум и јас. Никаде не сум била на кафе, а кај мене има дојдено само една комшивка, а еве уште некој месец две години ќе правиме во станот. Тоа до човекот си е. Јас не можам да живеам на штрек дали некој ќе ми упадне без да ѕвони.

Не ни помислив дека си мааларка, ти сама така си се нарече. ;)

На mareane и Annath им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Онака се шегував на своја сметка...

На danichap, mareane, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  5. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    @AngelOfArh Јас еднаш ти кажав дека навивам за женско и стојам на тоа, ама не ти се нафаќам за виртуелна кума :!: Не сакам еден ден син ми да ме кара како сум се ородила со таква убава девојка, па сега он мора настрана да стои :lol:

@bittersweet така ме изнасмеа со коментарот
    морав да излезам надвор да не си ги разбудам мажите дома. Каков бре Џорџ Клуни, гледај си таму маж ти он си има тетоважи :angel: Моја неостварена желба ми се. Кај маж ми најдов се што посакував освен тетоважи. Ама изгледа на добар пат сум да го убедам да си стави една (неколку де :lol:)

:bow: Уште неможам да го разберам тоа уште очи неизмиена кај комшиката на кафе. Па јас ако немам обврски во моментов може она да има. Јас сум жива брука кога станува збор за комшии. Повеќе од година ипол како сме во станов, а јас пола од комшиите не си ги знам. Комшиката со која сме на ист спрат, едн ѕид не дели ја сретнав пред влез пред некој ден и ми текна дека ја немам видено од после нова година.:wasntme:

На green.eyes, danichap, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  6. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    :hai:

Како овде фино се нижат темиве, ама вака понеделнички многу различни области сте потфатиле. :wasntme: Од спинална, преку дијалекти, вазектомија, мувла до камати...Не може човек ритам да фати:D, особено ако има флегма ден.

И баталете контрацепција, дај кажете деца како се прават.:rofl: Ова шега на моја сметка, да не фати некој да извади нагледен материјал.:P

Ама не секогаш по утрото денот се познава. Барем во мој случај. Утрово со лепша половина бевме бурлески. :tmi: Се успавме, не 10-15 мин, цел саат и 20 мин.:$ И весело почна неделата.:lol: Се прашувам како ли ќе заврши! Викендот пријатен, малку шетање и пазарување, многу филмови. Си организиравме Индијана Џонс маратон. :wasntme:

Јас не би да и’ прогнозирам на Ангелче, каква гатачка сум, никогаш не сум погодила:D, но од досегашно искуство, ниедна трудница не згрешила кога сама ќе каже „предосеќам дека е...“. Така да, Ангелке ти најдобро си знаеш.:)

@bittersweet драго ми е што се враќаш во кондиција и добро расположение. Среќен роденден на ќеркичката.:^::^::^:

Еве едно попладневно кафе од мене. Чај немам.;) Убав ден девојки.
    coffee.jpg

На green.eyes, toogood, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.500
    Допаѓања:
    180.569
    Добар ден дружино
    Гледам уште се врти темата контрацепција епа јас си почнав пилули и сум како 13 прасе да ви кажам
    Имам дилема овие денови до кај гинекологот ке тркнам да се доинформирам убаво Дилемата ми е ова ,во упатството пишува вака ако се почне прв пат да се користи контрацепција од прв ден на циклус веке си заштитена со првата таблетка ама мене тоа ич не ми е логички како бе почнуваш од 1 ден некаде кај 7-8 завршен циклус и за толку кратко време не е можно да си заштитен ама ај ке ми реши гинекологот дилемата ке ми се среди и циклусот се надевам
    Денес сум рашетарка кај нас така се вика коа шеташ по комшии додуша јас бев баба ми да ја зирнам
    срекен роденден на малата принцеза на @bittersweet ич да не се косиш за роденденот мала е сега и ништо не разбира џабе ке правиш голем роденден ете гледаш ен е се така црно на крај ке испадне добро само без нервози чувај нервите
    @AngelOfArh јас мислам дека ке е маже ама какво и да е само да е живо и здраво

Последна измена: 5 октомври 2015
    На MacenceEna, danichap, Esmeralda-MD и 5 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.807
    Допаѓања:
    109.730
    Јас бев убедена дека е машко, ама мене интуицијата не ми е јака страна, обично излегува спротивно. Пред ехото дури и му се обраќав во машки род на стомакот, не ме прајте луда си зборам така со стомакот кога сум сама дома, ај уште ова да завршам, ај уште она :lol: Сега се предомислувам и се си мислам женско е :D Теткава луда веќе купила розево ќебе, мама плави чорапчиња пак, што ќе биде на крај ќе видиме. Што и да е да е живо и здраво, и јас се слагам тоа :D

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, danichap, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.500
    Допаѓања:
    180.569
    @AngelOfArh имав една колешка порано викаше она па какво е направено такво е не се мења сеа :D

На Petar80, tessie, kristina.k и 6 други им се допаѓа ова.
  10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    А жена која по кафето си чека и ручек, Лижибутка:!:

Свекор ми имаше една братучедтка која така ќе си фатеше од куќа на куќа и додека седеше цело време леле имам работа леле имам работа:?:Кој да ја знае нејзината навика, јас млада невеста ќе ја послужам со кафе, благо, често и доручек ручек кај нас ќе фатеше.Свекор ми ја викаше лижибутка:D
    Затоа што не само кај нас, него и по комшилук,таков и бил табиетот ќе ти се бапне ко темпирана за време на доручек или ручек си го научила времето.
    Е свекор ми ко ќе седневме на маса да ручаме ќе речеше, чекај да ја почекаме лижибуткава кај и да е си го знае времето ќе дојде:D Што нема жени:)Со комшилук имам здраво закрпено, за радознали Мите сум ви кажала преку ограда се дере тој се дерам јас, кафе, ракија, пиво, било мое било негово испиено е.
    На страна неговите мани да ме види нешто да заработам прашува помош дали треба акот не му се јаде.
    Од друга страна стринка ми е, појди ми дојди ми ја кај неа таа кај мене род ми е, што е мака што е радост кому ако не мене. За други немам мноху време, не обожавам рекла казала, со мене штом за неа со неа за мене такви па ич не ми требаат си гледам своја посла, понекогаш и ден мал ми е...
    Ме заглавија до касно на работа, тепам време жени:x

На green.eyes, Petar80, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  11. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ima li nekade postirano koj knigi se na popust vo Matica?

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Женички дај кажете некоја идеја рецепт за нешто вкусно со јаболка. Исто може и идеја за со банани. Ги имам по дома а нешто ми понестанаа идеи, да не експериментирам со нови интернет рецепти, дајте нешто испробано. Баш сакам да плеткам нешто в кујна, уживам! Па ајде бидете добри;)

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ајде добар ден.
    Од сабајле 3 пати седнувам пред компјутер и не успевам да ве дочитам, камо ли да пишам.

Кафето преска го испив дури. Некако навика ми стана во 3 да го испивам.

Бубале душо, јас еве неколку месеци како сум дома, од кои скоро 2 без прекин и мислам ќе збудалам.
    Нит сум напраила фризура нит сум напраила фризура нит сум се дотерала ко што треба. Така да од една страна ми е убаво дома, ама ми фали дотерана да отидам на работа. Секој период очигледно си носи свое.

Рефке, МилаП имаше царски рез пред некој ден ( дали вчера, дали завчера - морало така ).
    Ангел, и јас се согласувам дека како ти чувствуваш тоа ќе испадне на крај. Јас цело време знаев дека е женско, а сите ме убедуваа дека е машко. Демек ниско ми бил стомакот, сум се разубавела, морало да биде машко. Испадна дека е женско, а конечно после пораѓај ќе ти кажам. :rofl: Инаку јас немав ни едно мозолче, дури и чудно за мене.

Денес за ручек домаќинкава ќе праи ќофтиња. Да ви кажам прво дека ми се повраќа од живо месо. Не обожавам да го допирам, мирисам нит ништо. Ретко го јадам, ако е убаво поспремено.
    Е сеа, од сабајле трауми за цел живот ќе ми останат, :?::rofl: морав со рака да го месам меленото месо и плус лижнував да видам за сол како е. :puke: И се јавувам на мајка ми да и се пожалам, мислам дека на жената животот и го продолжив од смеа.
    Се на се, јас од исходот сум задоволна, уште да дојде дегустаторот дома да видиме дали ќе ме биде за домаќинка или ќе ме остава за ку(Р)варица хахаха :rofl::rofl::rofl:

За дијалектите немам коментар. Моите се од Порече, имаат таму некојси дијалект, ама не е нешто неразбирливо. Е сеа јас по навика си користам по некој збор, па на колешките на работа им сметало ( зашто сум викала ваѓам, поише и една ден.) :?: Не им имало логика, а мене па ме заболе за нивната логика. Битно да се разбереме. ( Колешките што ме читаат тука нека не се лутат одма. )
    Почнав и јас со долгиве постови, ама се собирало од сабајле се што сум сакала да кажам. :rofl:
    Отиде во СДК мислењево. :rofl::rofl:

На green.eyes, Petar80, Mrs.Bass и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Со јаболка сум јадела вкусна лејна пита ( мрзлива пита демек ), ама рецепт не знам. Ако има некоја од поискусниве да сподели, јас гарантирам дека уживањето во дегустација е незаменливо.

На Petar80 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.560
    Допаѓања:
    174.793
    Ma jok,samo neka dojde,eve i ja sam tuja.

На Petar80, lunicka, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.560
    Допаѓања:
    174.793
    Pod ora.
    E aj sg?

На Petar80, lunicka, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.289
    Допаѓања:
    278.035
    Леле ама сте се распишале денеска па и сто теми сте смениле.
    За вазектомијата стварно не е лоша идеја само ова нашиве балканци ќе се сложат само ако со закон донесат за задолжително
    За мувла и јас имам една како помошна кујна(од тараса заградена) и поради лоша изолација ми се јавува мувла Еднаш го средив со варикина пак се јави и сега сум баталила таму никој не гледа
    Бубале добро ни дојде баш ми е мило што се повеќе трудници имаме во темава ќе има мекици почесто
    Рецепт за со јаболка не ми текнува нешто сама искомбинирај како лења пита и во додаток со цимет вкусно ќе биде
    Ангелче јас од почеток имав чувство дека носам девојчиња и двата пати и не прашав ни на ехо (а бидејќи не ми кажаа сами уште повеќе бев сигурна оти демек за машко и сам др ќе ти каже да те израдува:x) и имиња си имав смислено и интуицијата а и желбата не ме излажа.:inlove:

На Petar80, bittersweet, ozbilnazena и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    А не разбрав, оти ќе ми биде многу убаво па ќе го засакам ли?:wasntme: Или ќе ме карате?:lol:

Туку, јас и нема права многу да зборувам на тема дијалекти. Јас имам некој посебен дијалект.
    Син ми збори на тетовски, дај ми ГА топка итн. Јас се го коригирам, ама поради градинка така и тој се научи.
    Мм на штипски, а јас мешавина. Од сите нешто земав :D

На Petar80, bittersweet, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.741
    Жени жени.. цел ден со едно око ве читав дур трчав низ градот по обврски.
    Се на се супер провод .. одлична вест и јако сонце, се запотив дур трчав низ улиците и семафорите.

Многу муабети паднале машала ;) само така да продолжиме.

@♡BuBaLe♡ добре ни дојде во тамата :hug: :sun: и пишувај ни почесто.

На тема дијалекти јас сум прва луѓе, многу тешко се справувам со постовите дур напишам на литературно, еден пост дур го склопам време ми треба 8-|.. тоа е кога не сме учеле во македонија со години, а кога сме иделе сме зборувале и зборуваме по драстичен дијалект, неможам да се замислам да зборувам литературно.. кај нас тоа е мисловна придавка.

@AngelOfArh јас те замислувам со женска принцеза во раце :mm: .

Вазектомија подржувам доколку некој си го минал и направил своето, во спротивно сум за не најнормално. Секој со својот памет, не судам никому. Правете онака како што мислите оти е најдобро за вас.

@bittersweet мило ми е што си подобра, дај боже да биде се во ред и според констатациите на докторот :hug: држи се.

Јас обожавам тетоважи но за жал ги немам, во прва прилика се мислам да ставам ама никако со години да ја начекам.:makeup:

Одам да правам нешто за јадење.. кефој сум :sun:
    Поздрав

На green.eyes, Petar80, Mrs.Bass и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    177.502
    Добар ден
    Сте ја гледале рекламата за кока кола?

За вазектомија, јас би се согласил доколку е навистина реверзибилен зафат.

На Petar80, bittersweet, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.