Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.292
    34 у пубертет носев.
    Како?! Диетисуваше?!
    38 и пак во гзов вирам на сите страни и пукам. Ако облечам 40 во струк и листови ми се големи.

Ах...блазе си ви вам слабите. Ем лоши, ем слаби. ]:) :D Космичка неправда!:D

На Skorpija25, marama, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Диета ами, од нервоза веќе не слабеам туку се поправам.
    38 со голем г'з може само ако си пониска, јас од височките сум па во 34 г'з има колку да не е ич :( Ама мислам и дека до фармеркиве е. На други што пробував 36 ми беа таман.
    Слаба-лоша, таман си е, уште да најдам статија да потврди :D

На Skorpija25, Peco, fallenangel и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.865
    Допаѓања:
    173.427
    Добар ден..:hug:
    1ви септ. никогаш не ми беше омилен ден..
    На 31.08 пред мнооогу години е починат дедо ми, па секогаш одевме до Тетово на гробишта..
    Во мое време, мене не ми даваа да изберам тетратки, моливчиња, гумички ... што знае дете што да избере..
    Тетратките беа било какви, па што мора мики маус, може некоја глупост.. Молив си е молив, ако купев после школо некој друг одма паника зошто купувам кога имам.. Ама мамооо па сите имаат од зелените моливчиња, сакам и јас.... Тебе не ти требаат ќерко, убави ти се и овие ...
    И така беше за се останато ..
    Додека не почнав во средно и се сменив за 180 степени.. Па драми беа тоа(facepalm)

Денес притисокот ми е мноооогу низок. Плус цел ден ми се врти, ќе се утепам некаде..
    Земав резултати од крв, не ми се сјајни ама не се ни толку лоши..
    Сакам да си легнам до него и да си спијам спокојно .. ама нема..

Тргнав да помагам на еден пријател на татко ми, поранешен соработник .. Арно рекле, дури и кога имаш најдобра намера, ќе наебеш|(
    Ма не помагам веќе, нека му ја мислат..

Мозоков 300 на саат ми работи иако сум како пијана.. до вечер кој знае што ќе ми истекне
    Утре Солун, за 8ми септ си викав пак на југ.. кога веќе не можам цела недела да спојам:|

Ајде:hai: да продолжам со работа:yawn:

На bittersweet, Skorpija25, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.784
    Допаѓања:
    145.319
    Прваче немаме годинава, ама кога имавме ептен беше тешко.:sweat:
    Залепен и научен само со нас . Претходно не одеше во градинка, па тие проблеми ги поминавме во прво одделение. Имаше некој уплав, кој знае од што. И сега да го прашаш не знае. Па додека се разубедиме помина пола полугодие и после магично престанаа проблемите. Повлечено е и мирно дете е . Се надеваме така да остане.

Од другата недела ќе одиме по тетратки. Не може било какви , мора он да избере. Ќе поставуваме книги. Веќе ме предупредија оти пак ми почнуваат обврските со пишување состави и што ли не. Овие три месеци одмор се и за нас и за него.
    А заминуваат како ништо.
    Колку е поразлично образованието тогаш и сега.

Среќен почеток на првачињата. Само со лесно да им биде, како песна. :f:Сега годините ќе минуваат уште побрзо. Оделение по оделение и еве ти ги матуранти.

На bittersweet, Peco, fallenangel и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, арни? Јас супер, банана, кафе, читам што има. Ме мрзи да работам а во моментов и немам работа. Ми се оди некаде, може на Матка или до Македонско село. А има и други опции. :D
    Со плажа, море/езеро и песок завршив за оваа година, викенд на планина - може. :D

Од подготовки за школо, омилен дел ми беше купување тетратки. Секогаш бирав тетратки според предметот, за македонски А4 со некои букви и ракописи, за математика исто А4 со некои бројки, за историја - згради, биологија - растенија, хемија - шишиња итн. Корицата од тетратката мораше да биде поврзана со предметот, а ако нема таква опција, тогаш ако е зелена или виолетова книгата и тетратката мораше да биде таква. :D

На bittersweet, marama, fallenangel и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.865
    Допаѓања:
    173.427
    Нас никогаш не ни дозволија А4 формат во основно... а колку сакав такви големи тетратки;(
    #ТраумиОдОсновно:D

На Skorpija25, Peco, fallenangel и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Здраво жени, и по некој маж.
    3680 km подоцна - си дојдов дома, да не ме мислите :D

А таму изненадување - резултат од пап тест. И пак од ново јакнење имунитет, по една рака витамини дневно и органска храна. Ни благо, ни кафе, ни алкохол, ни стрес. Пак.
    Па да видиме за некој месец кој ќе биде слаб. :D

Каква иронија, баш кога си купив 3 kg кафе.
    IMG_4413.JPG

На bittersweet, PUPICA, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ах, бе! Убави едни луѓе. Лесно ви е на вас. :doh: :D
    Чуден ми е денов. Ко затишје пред бура е. :bug:

На Skorpija25, Peco, fallenangel и 14 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Мене што мие досадно си правам математика што ќе ми биде толно зимоска што не:D
    Тоа поларното од Декалтон ќе мие мало а мие најомилено;(
    Кој ќе иде натака нека каже една мала нарачка:D
    Знам кој оди ама ќе начекам тогаш8)

На Skorpija25, Peco, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Јас отспав една тура после работа,сега сум за никаде,се мислам дали да работам нешто,хаос ми е дома,или кај мајка на кафе,а зедов на зедов на фемина се улкучив и не ми се мрда|(
    Одлуката допрва ќе падне(highfive)

На bittersweet, Skorpija25, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.708
    Ако ме прочитате уште еднаш да се жалам од свекорчо, да ме натепате :rofl:
    Денес направи мармалад и од сливи и од праски...Моја обврска беше само да соберам и да измијам тегли...Затоа сега палачинки ќе правам :D

На bittersweet, PUPICA, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    :hai:
    Честитки до новите две мамички,многу се израдував ^_^
    Да имате убава и лесна бременост @Skorpija25 @monik55 :l:
    Не сум од оние кои би се вратиле во детството.
    Сметам дека во секој период од животот има по нешто убаво.
    Но постот на Референтка ме врати во детството.
    Се потсетив на тоа колку убаво детство сме имале што ретко кои од денешниве деца го имаат.
    И на бетон сме седеле и сме играле секакви игри сме се враќале дома испотени и пак сме биле поздрави од денешните деца.
    За разлика од нас,денешните деца повеќе се зависни од технологијата и многу се радувам кога ќе видам на улица деца како ги играат игрите што некогаш сме ги играле ние.
    И за крај но не најмалку важно денес е еден од најубавите денови во мојот живот,денот кога е родена мојата мајка,личноста која што ми е најголема поддршка
    Па да ве почастам
    images (5).jpg Cocktails_mit_Schirmchen-2svvr04syoqqtu6s6f75s0.jpg

На bittersweet, Skorpija25, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.212
    Ние само по лектира смеевме А4 формат, па имав една со дебели корици од 5то до 8мо сите лектири во една ми беа

На први септеври секогаш кога ќе станев огромен студ осеќав колку и да беше топло. Само во забавиште и прво оддление ми беа трауматични првите училишни денови, наредните беа сите исти еден со друг, Влегуваш во училница, седнуваш со најдобрата другарка, муабет со неа и тие од околните клупи. Па учителката/класната посакува добредојде, се слуша звончето и после сите до еден во сендвичара :D

Teтратки и останат школски прибор бирав сама. Со мама за рака одевме на пазарот. Тезгите со школски прибор недела пред и по 1ви септември работеа цел ден секој ден и бирав шо сакам, тетратки, моливи, гуми, пенкала. Ранец ми се купуваше убав, квалитетен, еднаш на 4 години, во прво, петто и прва средно.
    Учебници некогаш купуваме стоејќи во редици во книжара некогаш делеше владата бесплатно, а некогаш нит владата делеше ни имаше по книжари, па професорите наоѓаа стари правеа некоа скрипта, па копиравме сите. Дневници речиси секоја година немаше до крај на септември пошто на 1ви се распишуваа тендери па по цел месец шалабајзерски теравме ... и така...

На bittersweet, Rebecca_R, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ај добар ден.
    Први септември на децава сега ништо не им значи..
    А и на мене.. само ме потсеќа на тремата која ја имаше на првиот час, па муабетењето со соучениците, класната....
    Книги купувавме на старо од плоштад, а ранец имав само 3 за цело школување, секогаш квалитетни ми купувале....
    моливите тато само со нож ни ги остреше, помалку се кршеле така:^).
    Тетратки какви што сакаше он, што мора па слика да има:wasntme:. .. економист е човекот.
    Епа затоа денес за моиве се нај да е, мора.

На bittersweet, Ane-Goki1, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Кога почнавме за образование мака и со униформи,се порачуваат на почеток,дури стигнат второ полугодие е,и само месец два износени,наредна година мали(facepalm),важно пари се дале.Годинава можеби нема да е така:?:

На Ane-Goki1, Rebecca_R, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Кај нас 6 години за униформи се збори и никако да се одобрат, незам дали е добро или лошо:^)

На Sesil, Dust, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Деца како деца,не ѓи сакаат униформите,но некако полесно е со нив.Само пантолон или фармерка,долна тренерка,треба,од горе униформата и средено е за на училиште.Е сега зависи кое училиште по колку пари ќе ги договори.Маиците со кратки-350ден,џемперчиња горни 550ден,сето тоа помножено со 2,да има да смени,овие цени беа кај нас ланска год,за оваа не се знае.Па и не е ефтинко,поготово ако се две деца.Но се балансира со тоа што не се купува облека често,ако се извалка флекоса и сл,но пак е трошок,пак облека треба и за вон училиште.

Последна измена: 1 септември 2017
    На Ane-Goki1, Rebecca_R, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Истите цени беа и кај нас, мислам и за тоа не се сложија. Се споредуваме со Аеродром, ама далеку многу далеку сме од Аеродром.8)

На Dust и Lejla8 им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.379
    Допаѓања:
    78.125
    1ви септември ми беше омилена дата. Нови алишта, тетратки, книги кои веќе ги знаев на памет, итам кон школскиот двор. Таму другарчиња, наставници, леле деца колку сте пораснале, ние пресреќни, едвај чекавме да пораснеме.
    Во гимназија слично, еден куп предмети, па и сабота на школо... ама нели си бевме деца, супер беше.
    Сега иди тешкото, кога пораснавме. Животот си врви, факс, работа, зимници, дрва, куќа, обврски натегнале. Камо да бев дете пак, прво одделение, ветувам нема да се нервирам и да плачам.
    Се би дала да ми се врати детството пак.

Честитки за моник и скорпија
    Се мислам и мене дека ми е време веќе. Лете ми лете тридесете.

На Skorpija25, Sesil, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Си читaм .. и се прaшувaм пoштo е зa мене битен 1 Септември , зa дa кaжaм и јaс нештo :rofl:
    Дoдекa учев oдвaј чекaв дa дoјде првиoт уч.ден зa дa се испoфaлaм кaде сум билa, штo ми купиле... a пoкaснo симпaтијa, дечкo...Мислaм декa нa тoј ден сите мелaт кaкo прaзни воденици, сите збoрaт вo еден глaс и никoј никoгo не слуша..или не гo пaмти кaжaнoтo.
    МиуМиу беше мнoгу кул вo деветoлеткa. Се пoнaшaше кaкo и нa 25 aвгуст дa билa вo шкoлo :emo:
    Сегa ...пa истo. Не се вoзбудувa мнoгу :D
    Пo тетрaтки бевме, купивме.
    Oбичните не ги бивa, oвие скaпиве сaми пишувaaт :rofl:

Туку...битен ми е денoв.
    10 гoдини oдкaкo рaбoтaм вo фирмaвa (oфицијaлнo е 15.07, aмa бев пријaвенa пред дa пoчнaм дa рaбoтaм, пa јубилејот е денес - вистинскиoт) :party:
    Вo сoцијaлизмoт давале сaaти Рaкетa (кoлегaтa тaкa викa), зa спoмен и дoлгo сеќaвaње..a штo ќе дoбијaм јaс, ќе ви кaжaм 8)

И, не се пoфaлив. Сoбрaлa МиуМиу пaри и си купи...не мoжaм дa зaкaчaм сликa.
    Ај друг пaт ќе се фaлaм.
    Бaтери aзис.

На НаталиЛили, bittersweet, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.