Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ние пошто сме природно нај-пре-нај-убави, не мора да се замараме толку со сите тие шминки и четки:D (#групноТЕШЕЊЕ) :D Човек ќе заборави кое беше за да се стави пред, кое беше после, кое беше за околу очи, кое беше „никако околу очи!!!“ :D :whew:
    Јутар, народецу.

На Skorpija25, Peco, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    261.509
    Добро утро. Нашминкани сте? :rofl:
    Јас во 7ипол станав да јадам и пијам кафе на раат :mm:
    Ќе одите ли со децата на настанот на стопанска банка по повод почетокот на учебната година?

На Skorpija25, Peco, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Нека е здрав и жив, лесно и убаво да му е на училиште, умно прваче да е и се убави оцени да реди! :)

Добро ви утро!
    Прашинке пуна си догодовштини. @Dust :lol:
    Јас гледам доларов до кај оди и си викам само до кога? Што се здеси бе ми е јасно волку низокго немам видено...(facepalm)
    За шминки врска немам,а ако имате потреба од совет за нокти тука сум да ви кажам. Опседната сум со тоа и се знам. (fingers)
    Пијам кафе кој е за- бујрум. :)

На Lejla8, Rebecca_R, sanjaeva и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ќе одите ли со децата на настанот на стопанска банка по повод почетокот на учебната година?[/QUOTE]
    Еј денеска беше :^)..од колку саат?
    Јас сакав ама на работа суммм;(...
    Ајде добро утро и убав ден

На kuc, Lejla8, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, се пакувам за Охрид :inlove: едвај чекам. Дете кај мајка, маж по работа, а јас седам и јадам колач со афион. Сите јадачки желби ми ги исполнија па и оваа. Срам ми е да кажам колку јадам во последно време :). Шминка малку ставам ни лицево не ми трпи по јака шминка. Сама се средувам за секаде од секој ден до свадби и прослави. Што да речам кога сум од тие природно убавите :D8).
    Убав ден

На WORRIED.BT, Peco, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Како ќе реагирате доколку за ваша регистрација блиска особа која работи на маж ви купил само нешто ситно (бонбониера, букет и сл) а за неа он да дава за регистрација пари пр 300 е?
    Дали ќе ве налути тоа? Еве сега имам таква ситуација и искрено не знам дали имам право да се лутам, а се изнервирав.

На kuc, Lejla8, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  7. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Sini mi e los i svoeglav, ama moze da bide uste polos :)koga ednas ke recam da izlezam na kafe so drugarka .
    Sabota mi se seta negde , mi se odi kaj moite , no nema .Ova prvoto od sinojkesnata praksa nema da go primenam,zatoa sto Jony ne mi e doma pa da mu go ostavam, a za ova vtroto ke sanjam.
    Kakva kunja imam zamisla da si napravam:d::muscle:.
    :coffee::beer: za site za ubav pocetok na vikendov, pomalce masini , peglanje , alista cistki ,poveke uzivanje i taka toa pak ke treba sledniot vikend ne vi bega.

На Skorpija25, kuc, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Добар ден, конечно и јас на раат да ве поздравам.
    Повеќе можам од работа да пишувам, од дома тешко, само ве читам. Деновиве некако турбо ми летнаа, што дека на одмор сум... од понеделник пак на 'рмбање, и за жал, нема да можам детето на школо да си го однесам. Пу јаз'к на тие што го сменија први со четврти, не за друго, први на 16 ќе се одработува. Башка што ќе имаат уште три работни саботи цела учебна година без да заменуваат денови, а не знам уште колку ќе се со замена на денови што губеле.
    За шминките и јас сум иста, поим немам што и како... некни се заакав во ДМ, ќе се подновував со шминки, поим немам што да купам, се ѕверам во тоа рафтовите, види ова, види она, и се што сум читала тука од глава ми испарило. Коректори, прајмери, чуда, не знам што се. Само пудра/ЦЦ крем, моливче, карминче, маскара... друго ретко, пошто и онака немам пригоди за екстра свечена шминка, башка што не ми се свиѓа ова контурирањево или слично, сите на травестити личат (сори ако некоја се пронајде).

@malerozna, околу 1000 евра е операција на приватно, ама да си знаеш, прво што даваат за јадење после тоа е сладолед ;)

Кафе сакав да пијам... ама ќе почекам... денот е пред мене, допрва ќе треба да се расонувам...

Убав викенд!

На azelea, Skorpija25, dunika и 21 други им се допаѓа ова.
  9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.103
    Допаѓања:
    43.441
    Добро утро.
    Една оса ми попречува пиење кафе. Се низ масава а јас паничарка. :worried:
    Ве читам за шминкање.
    Треба да знаеш да ги користиш правилно производите .
    Шминки купувам редовно. Денес ќе си ја средам конечно и мојата шминкерница. Два регали, столица. Корпи. Лампи.

Користам прајмер, хајлајтер и се пропратно. Контури, пудра, е сенки многу ретко. И не се осеќам ко на свадба да одам. Секојдневна шминка :makeup:

Сега да фатиме патот и во Икеа.

Имајте убав ден.
    Мојата шминкерница некако вака ќе изгледа
    IMG_20170902_105359.png

На Skorpija25, dunika, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  10. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.270
    Допаѓања:
    22.068
    Добро утро
    Какао испиено уште од сабајле , на рати спијам ако може да се нарече спиење , дали 3 саати ќе ми се поврзат се на се.Ама не се жалам.Барем не сеуште :D

Погоре кога прочитав за осата околу кафето на @MacenceEna ми текна дека кога бевме мали и кога пчела или оса леташе околу нас викавме сол сол сол оти од сол бегале.Демек осата ќе не разбере дека викаме сол :D
    Така МаченцеЕна викај и сол сол сол , ќе избега :lol:

Имајте убав ден (fingers)

На bittersweet, Peco, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Денот почна во 5 со јако еспресо. Па после симит конечно за доручек. За шминкање сега преферирам слаба шминка, т.е. туш, маскара, пудра, руменило, кармин.ама не мн.јако. Многу е битно лицето. Сестра ми пр. има стакло лице. И сите ја прашуваат што пудра користи. Ама не е до тоа...... Го гледам станот и ми се оди да му правам една генералка. Ама ќе си седам мирна. Маж се нафати.

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Да си честитам што сум пропуштила, среќни родендени на сите што славеа и што слават, а да не заборавам, @monik55 и @Skorpija25 со лесно, да си имате школска бременост и двете, со лесно да си се породите!

Иначе јас хајлајтер користев на времето на факултет кога се шминкав, паметам, една бела сенка со кремаста структура за да ставам на јаболчниците да ги изразам убаво... тогаш тоа, сега ништо. Остарев? :^)

На Skorpija25, bittersweet, Espadrila и 14 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.303
    Допаѓања:
    259.373
    Имате некогаш чуство дека погрешивте и донесовте погрешна одлука? Јас да.
    Бившиот ми маж пак ми префрли за канцеларијата дека сум згрешила, а тогаш никаде го немаше со подршка. Напротив.
    Како наближува судското рочиште он се подобар е.
    Демек тебе те бива, а си ја испушти шансата.
    Татко ми пак, како капак, требаше да отвориш.
    Мене пак, да ви кажам откако си отидов сум многу помирна и смирена, без кавги и секојдневни психички малтертирања од свекрва ми и маж ми. И ова го сметам за успех. Но, не велам дека не згрешив. Може требаше да соберам сили и да ја отворам. Ама сама требаше.
    Секако си го препишувам како неуспех, но тогаш сметав дека постапувам исправно.
    Си се искажав, ама ми се крена притисокот утрово од нив двајца.

На dunika, bittersweet, marama и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.793
    Допаѓања:
    99.003
    Твоето внатрешно чувство самото ти кажува колку ти е правилна одлуката што си ја донела. Ако велиш дека имаш мир зошто мислиш дека имаш погрешна одлука? Мирот не си го менувај за ништо. Во мал град приватно да отвориш не е којзнае каков успех, или огромен предизвик кој си го пропуштила.

На bittersweet, WORRIED.BT, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    261.509
    Јуле, да отвореше и под претпоставка дека сега ќе беше зафатена со работа тоа ќе му пречеше на твојот.
    Олабави се малку. Скрати со дијагнозите и со тоа што би било кад би било :)

На dunika, bittersweet, WORRIED.BT и 14 други им се допаѓа ова.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Хелоу женски

Еден брзински поздрав,се утепав од одмарање.:D

На bittersweet, Peco, marama и 12 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Еден ветеринар отвори ординација. И, многу,ама многу му се радував тогаш. Сега, би потпишала петиција да си оди..што подалеку (не баш,ама,така е зборот). Не можам да го издржам ова цмилење на кутрињана дур им се прави што им се прави. Мислам не срцево, кожава ми ја сецкаат. Језа.

На fallenangel, Aleksandar1212, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, арни? Јас фино, банана, круша и кафе. Чистев. Сега се мислам дали да работам или да гледам серија. Можеби и кафе ќе пијам. Полесно ми е кога имам обврски, план и распоред. :D

Кога се пари во прашање, никогаш не можеш да знаеш дали е црно или бело. Едно е што личноста работи, ама можеби нема пари во моментот поради икс причини: кредит, реновирање, студент кој се запишува на факултет, од тоа што си напишала не можам да знам.

Подарокот за свадба се дава од срце, ама баш ради вакви ситуации треба да биде не толку "голем". Ситуацијата малку без врска, вие сте дале а тој/ таа со празни раце, не бива. Сепак, кога е брат/сестра, братучед/ка, кум/а, старосват/ица, подарокот треба да биде повеќе од букет и нешто благо.

На fallenangel, LadyC, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  19. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Da si stavam edna stoperica na gz , kilometraza nevidena ke pokaze .
    Susulejka posle site mi se krivi koga ke se umoram.A utrovo vo prethodniot post pamet vi solev da odmarate poveke, :Dmozi deka jas neznam pa gledam posle toa kako e .
    Rucek- stek przen ,przena mesavia od tikva i modar so pecurki plus kompir :tmi:
    Vikend kaj ubav pa i kratok (wtf)

На Skorpija25, mareane, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Среќен нека му е роденденот,и со лесно школската година на првачето :f:

На Aleksandar1212 и Rebecca_R им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.