Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Ќе ме сметате за улава,ама едно време во младоста,по цела ноќ имав чистено,затоа што преку ден бев на работа,имав голема тежина на душа за да постигнам се(facepalm),

На Skorpija25, dunika, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Не знам кое годиште си, но порано беше поинаку. Толку брзо време не стаса на живот, темпо кое не се постига и додека да здивнеш ќе споулавиш... Не е исто. Сега нема време човек со човек да се види, мажите си ги гледаме само во кревет на спиење ( што се вели) а не да имаме време цел ден да чистиме секој ден.

Инаку @simonka93 истото и јас ги замолив. :D

На Skorpija25, dunika, fallenangel и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Еве ме и мене :hai:
    После трета кога сум легнала спиев од 8 до 20часот.
    И сега ќе си дежурам,не ми се спие нормално и се живо ме боли, како воз да ме прегазил.
    Работава се јаде некако само уште да не беше еден што си мисли којзнае кој е па само да дава упатства и да контролира.
    Ми се одмилува работата кога работам со него.
    Не му преќутувам, ама пак не престанува :@
    Друго ништо посебно нема тетката дојде и уште потепана сум.
    Се од убаво поубаво,се изнафалив :D

На Skorpija25, dunika, fallenangel и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    А колкацки се комодите сеа? - Две фиокички. Па не 2 пати, 20 ќе ја пребиршам, на секое помини - замини ако тоа ми е критериум за домакилнак. Нека бришат 2 пати од поранешните регали да ги видам. :makeup:

Ич не си набивам коплекси од домакински муабети. И посебно мразам коа правам муабет со некоја ептен ,,домаќинка,,. Па коа ќе почне, две перални пуштив, прашина избришав, сметив, и садови измив. И порано си викав алал да им е, сеа си викам па шо направила плус од мене - ништо. Мене кој ме пере - никој т.е пералната пардон, кој мене ми мети - никој, кој ми брише прашина - пак никој. Се сама. Значи не прави ништо плус од мене, само се занешава дека сработила многу.

На Skorpija25, dunika, fallenangel и 18 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.198
    Мислев кој знае колку имам за читање ,ама тивки сте биле.
    Вечерва со пријатели на седенка,ама на крајот ми се јави малата повраќала.Дојдовме,сега се потсмири,па ќе видам.Аман од овие стомачниве вируси,страв ме фаќа...

Од такви домаќинки преку тасета ми е.Ако сакаат и по три пати нека чистат,нека бришат...Ама тоа муабетењето за тоа те тоа ми е ептен бљак,како другите непрани одиме...

На EuHenIa, stetoskop, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Знаеш како се постигнува а да немаш цел тим позади себе, доаѓаш од ноќна смена и не си легнуваш како @Ane-Goki1 од 08- 20 часот туку се тушираш.за.5 минути кога ќе си дојдеш во 08.45 дома ако спијат децата ќе се напијеш едно кафе ако не се прави доручек, се пресоблекуваат од пижамите, пута три, се собира постелнина, се пушта машина, полниш машината за садови, играш со децата, мислиш што за.ручек, ставаш ручек, полниш уште една машина за перење и сушара, јадете, пак машина за садови, почнува дремка да ги фаќа па се радуваш дека може ќе отспиеш 2 саата, во меѓувреме си наполнила 100 чаши со вода со ваква цевка, таква цевка, држиш куриња за мочање 100 пати, бришеш газови, собораш играчки по 100 пати во денот за да не си ја скршиш главата ни ти, ни децата, си дремнала 1 саат, те будат гладни се, жедни се, досадна им е, доаѓа.време за вечера, пак се истото и со душа чекаш мажот да си дојде од работа за да можеш да се комираш 3 часа зошто вечерва пак си на работа....а работа од кога ќе си легнат колку ти душа сака, прашина, купатила за чистење, правосмукалка, џогер, пеглање.....што убаво ќе беше да имав тим...

На EuHenIa, stetoskop, Arendelle и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Е па и јас тоа сакав да го кажам,само што тогаш бев помлада и полесно издржував,сега ми е потешко да го држам истото темпо,мислев дека и оние кои ми се фалеа се сами прават,но не беше баш така,најчесто позади себе имаа помош,додека јас бев преуморна,децата и работата и се др,сега од како пораснаа ми е полесно за разлика од порано.Потполно те разбирам,зашто сум врвела низ истото.

На stetoskop, Skorpija25, fallenangel и 11 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.303
    Допаѓања:
    259.351
    И јас не знам зошто толку си го мачеш телото и здравјето? Знаеш дека се исцрпуваш нели? Трета смена не е воопшто здрава. Јас не знам како издржуваш без толку спиење.

На bittersweet, fallenangel, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Знаете колку е најубаво време на свет ова, сега? Не знаете де, спиете :rofl::clap:

На Skorpija25, fallenangel, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Гуд мoрнинг.
    Зoштo дa не мoже еднa женa дa пoстигне дoмa вo чистење? Штo другo имa oд oбврски кoгa ќе си дoјде oд рaбoтa, стoкa дa не требa дa нaхрaни, нa нивa дa oди, зa 5 или 6 децa дa се грижи...
    Штo пишувaм вo 6 сaбaјле вo неделa (facepalm) А стaнaв зa мoчaње :D
    @zhap4e Месечaриме еве :yawn:

На Skorpija25, dunika, fallenangel и 12 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    85.084
    Не да заврна се истури и дождот ме разбуди да презаспивам тешко после како пијана сум:nod:
    Денеска скара беше договорена дали ќе се реализира ќе видеме во зависност од времето ...
    Пак за чистење се зборува шо е битно дали сум чистела да не треба случајно на вести да кажат ...
    Ај добро ви утро и убав ден да станам кафе да варам ....
    image.jpg

На Rebecca_R, Skorpija25, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  12. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Dobro utro !!!iako e tmurno i ladnicko:(denes sum nesto happy hmmmm:wasntme:Moze deka ke si go vidam mazeto posle tolku vreme...:):)

На kuc, Annath, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Убаво утро на сите. Денес овде конечно сонце и малку да се прошета. Кафенце испиено денот убав, па ве поздравувам сите.

На Rebecca_R, kuc, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    @Petar80 А каде тоа сонце???
    Кај нас заврна,сега тмурно,облачно,направив поручек море и ручек,јадев,испив турско јако во пижами под ќебе со фемина.Денес ќе се одмара.
    Си одбрав количка,креветче за бејбиот и внуками сака малата обавезно да имала хранилка:!:
    Оти внуками од сите можни бебешки додатоци само хранилка немала и за неа се фати,ако таа немала барем бебето да има,душа:l:
    Под голем стрес сум на работа,да можев веднаш ќе си заминев,ама морам уште 2 месеци цели,не ми признава боледување а само нерви се полнам таму:envy:

На kuc, stetoskop, Petar80 и 17 други им се допаѓа ова.
  15. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Добро утро добри луѓе
    Мислев викендот ќе го преспијам како што е дождливо и тмурно јас будна во 8:30|(
    Претходниот викенд со пријатели на дм Трајче со трајчевица и Петре (другар на Трајче од ист град во Мк) бевме излезени и Петре кажа има роденден наредната сабота кај него на тераса ќе се пие.ок.се јави Петре пак во петок вечер кажа сабота неможе да се седе пошто Трајчевица работи втора смена ќе биде изморена затоа во недела.Си пишувам јас со трајчевица вчера ми кажа сабота работи само 5 саата и не е изморена во 9 беше таму.Работа за Трајчевица дм и најде во друг град.Значи нешто е матно.Девојчето не е од мк и ми праќа видео слики сите пијани а со нив и нивни колега Јане мој сосед од мк(оженет со 2 деца а тука има некоја од нејзината земја).И денес треба да ни се јави Петре (дечкото ништо не е крив пошто нов и Трајче му помага и му кажува што да прави) Дм несака да одеме оти вчера не не повикаа ќе му каже ми излезе работа, јас велам да одеме ама да си го потпраша Трајче што е проблемот на Јане па не не повикаа??? Се плаши јас да не пренесам и Мк што он има друга тука или што???
    Незнам како паметно да се постапи а ми е жал за дм го гледам разочаран оти ова му се има случено и претходно и вчера брзавме поклон да купеме...:muscle::muscle::muscle::muscle::muscle::muscle::muscle: сите ќе ги потепам

На MacenceEna, Lejla8, Sesil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    261.492
    Кога беше бебе ѕверов чистењето ми беше кошмар. Она лепенка за мене, од правосмукалка плачеше од страв па морав се со најава и помош да правам. Сега го имам цело време на светот, и јас некогаш двапати смукам во денот, и неколку машини пуштам ама тоа не ми одзема повеќе од 2ч и не го гледам ко нешто за фалење.

Дождот ме разбуди со главоболка, си призаспав па сеа сум ок :) #многуважноинфо

На kuc, Petar80, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро.

Колку силно згрми околу 6.30 сабајлево,сите од кревет рипнавме.
    А што убаво си сонував.Ја сонував @RainBow дека била на одмор на некој егзотичен остров,имала некаква статија објавено.
    Гладна кокошка просо сонува.:!:

Требаше зимница втор дел да спремаме,ама времево не ни е во прилог.Уште поарно за мене,секое мускулче од телово ме боли.Ај,следен викенд рековме,ама заборавивме дека планираме да се бањаме,продолжен викенд иде(poolparty).

На kuc, stetoskop, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.818
    Што убаво ќе беше таму да бев, а не кај што навистина бев.:doh:

На kuc, stetoskop, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Леле мене ми се темни што ме чека:(
    Плус на се колешки боже сачувај и ако нешто одма плачење кај главната.
    Па во најголемата зима одење на работа трудна:(

На kuc, stetoskop, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.771
    Допаѓања:
    141.839
    Добро утро. Го обожавам септември.

Имаше една глупа бугарска песна на времето со текст: ако осем часа учим, ако осем часа спим, осталите осем, осем гаџа завртим.

Јас си сфатив дека уствари тпе е премногу слободно време. Секако спиев по 4-5 саати и ми беше доволно, 8 саати на работа, еден саат пешачење и реално тоа беше премногу слободно време у денот. Затоа си планирав што се ќе направам за тие 8 саати секој ден.

Ми беше совршено чисто (секако 2ца возрасни не валкаат) читав книги, учев, се гледав со друштво... маж задоволен, зготвено скоро секој ден.

А сеа со дете кое е залепено за мене гледам само оно да е намирено. Готвам 3 оброци секој ден и не смеам сама да ја оставам оди трча и паѓа и тоа се на глава. Здравје да порасне пак ќе ми биде чисто. Сега сето време ми е за дете посветено.

Имаше една на фб се она шминкана нокти направени еднаш неделно фризер... после кажа дека живее со мајка и свекрва кои не одат на работа и и чуваат деца... аха. Океј. Па се помирив дека и ваква несредена и дома нечисто ми е океј се додека ми е дете океј.

На kuc, stetoskop, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.