Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Добро утрооооо

Каква промена на времето за разлика од вчера. Убаво, е свежо, приврнува по малку ... Нас во план шетња ни беше ама ништо ради времето па ај решивме да се доспиеме ама и тоа малце тешко, мм не презаспива ако стане, бар не некое време и гњави колку да не му биде досадно.
    Врне, да ги соберам алиштата нели, да не почне и ветер да дува па лом да ги стори? Е не остај ги да се накиснат. |(
    Таман задремав еве го пак со прашање, памтиш ли кога ставивме последен пат Алгостоп на аквариумот да знам дали да ставам сега? |(
    Мислев ќе седне пред компјутер и нема да досаѓа еве го пак. Да одам ли да купам појадок нешто, што сакаш ти? ]:) Толку од спиењето, повеќе после ручОк.

LadyC, Rebecca_R, kuc and 20 others like this.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@zhap4e не да бев будна кога почна да врне, туку седев надвор за воздух да земам, цркнав внатре од склет што стана, па со клима подремав уште некое време :sweat:

Ми преседнаа промениве и точка!

Прашина, џогер, правосмукалка се пуштаат кај мене по потреба и кога ми се сака, не сум од домаќинките, параспур бев јас од оние на кои шетање им е во преден план :emo: а околу мене шузнам немам некоја што се дичи дека џогира по 3пати дневно, па мене едно незгодно да ми падне :^)
    Машини пуштање секој ден, во тој дел сум домаќинка :makeup:

EuHenIa, kuc, stetoskop and 16 others like this.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Мажти и јас исти:D

kuc, stetoskop, Petar80 and 3 others like this.
  4. ines.h

ines.h Популарен член

Kakva nok, sklet me fati od zesko i klima pustiv ,Jony vikase za deteto demek da ne pustam ama vo druga soba bev go odnela :D.Toa pomina posle toa dete vristese pistese stopedeset pati stana , sto mu bese neamv poim odma si napravivi kojznae kolku filmovi vo glava.Taka zdrvena od sto me buta od krevet , so sklet so msili vo glava ni spiev ni son vidov kako treba , za posle toa da se smurti vremeto uste tolku pa dozd slusam , posledica na seto ova e spienjeto do 10 :30 site trojca ni red imame vo spienje ni ke go dobieme najverojatno do period za vo gradinka.Trebase da se odi negde nadvor no odlozivme .Nedela den pred rabotna nedela , den pred kupista obvrski .

kuc, stetoskop, Petar80 and 10 others like this.
  5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Здраво и од мене.Уживам на тераса од рано сабајле,дожд и кафенце за милина,ова дури нема почнато да студи е убавина.Муабетот од сношти не ми беше која поголема е домаќинка,туку дека баш оние кои најмногу се фалат со домаќинлук,а притоа ѓи гледаш редовно скоцкани и нон стоп излезени,е од нив намладост си набивав комплекси.Чинам и муабетот со Лејди беше тоа.Многу труд вложував,непроспани ноќи,а на човек не личев,и пак како што кажуваа дека се постигнуваат не можев.Во тој контекст беше/Се разбира дека нема некој да дојди да ми ѓи заврши работите.Но сето тоа е ите како исцрпувачки,данокот се плаќа покасно,тоа на себе го осеќам.И не мислев да навредам никого со коментарот за помош и грб,убаво е да се има,тогаш животот е полесен,но барем да си ја кажат реалноста,касно го увидов тоа.На старост ми текна дека сум вредела барем малку :rofl:

Espadrila, kuc, vitamina and 23 others like this.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Морнинг! :hai:

Свекрва ми од почеток ме учеше да се штедам и да ги ставам нашите потреби пред прашината и правосмукалката. Па си ја послушав.:D
    Не личи да бидам непослушна снаа. :P

Не живееме во кочина ама се завршува неопходното секојдневно. Прашина секој ден да бришам не ми паднало на памет.
    Ич не ги пратам домаќинските групи , ама да знаат оти ручекот ми е најчесто на готово од мајките веројатно таму на клада или бесилка ќе ме стават.:tmi:

Пробав синоќа да продолжам на некој жур мур ама ме фати страв од лактови и размавтени раце на сите страни. Што очекував јас , нема луѓето како кукони да стојат. :D

Немам некоја посебна обврска за денес. Па може да си прилегнам пак. |-)

На моменти се фаќам како несвесно си го галам меше. Дури и кога сум надвор.
    Раката сама натаму оди.:inlove:

Espadrila, Rebecca_R, kuc and 26 others like this.
  7. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Добар неделен ден.
    Уживанција.

И ја направив слатко од капини. Да не речете само ептен сум домаќин.

kuc, stetoskop, Petar80 and 12 others like this.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Нај домаќин,блазе си и на таа што те има :),патем така и синковциве си ѓи учам,не е срамота да се знае;)

kuc, stetoskop, Petar80 and 6 others like this.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Дoбaр ден!

И нaшиoт плaн зa шетњa се пoмести...
    Времетo oд сaбaјле ни нaпрaви узбунa...дувaше и секaше пa срипaвме дa сoбирaме ствaри oд двoр и бaлкoн...сме презaспaле и стaнaвме нaкaј 10...
    Мрзoвoлни и нервoзни...
    Истерaвме пазарлук и рикверц дoмa...

Лaзaњи нa репертoaр денес..
    И се надевaм рaбoтнa aкцијa вo двoрoт кoј имa тенденцијa вo џунглa дa прерaсне..

ines.h, kuc, vitamina and 15 others like this.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Гарант збориш за таа што умаше поставени прашање *колку пати неделно метете со правосмукалка, дека маж и викал требало секој ден* коментари милион, не се ни осудив да ги отворам страв ме фати :D
    Како летна претпладнево кога дојде 1 саат, ојде денот треба за на работа да се спремам :doh: , мразам пњглање ама морам 2, 3 работи за мене и синко да поминам немам што да облечам а он прв ден во школо.

LadyC, stetoskop, Petar80 and 10 others like this.
  11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Метев секој ден ретко на два дена,прашина секој ден,машина секој ден,чисти пери,пак неисчистено.Така 2 години,додека не останав бремена,ме надвладеа умор,малаксаност,докторката препорача помалку активности,па си ја послушав:devil:
    Мислам дека никогаш повеќе нема да се замарам со тоа.Еве денес поминав како мачето со опавчето и му пуштив на бејбиот музика:sun:и сите 4 у вис:emo:

@duffi
    И јас сум таква,несвесно раката само на стомак,некогаш глупаво се чувствувам,ама на малата и треба љубов:inlove:

Lejla8, ines.h, kuc and 14 others like this.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Исецкав руска салата пошто немав попаметна работа. Од кога ја завршив ми се гледаше чудна па ми текна дека вариво заборавив. Ајде назад во продавница, грешката е поправена, па и една со павлака смешав. Домаќинка ипол ;)
    Кафе пијам на раат и се мислам да пеглам или да си легнам.
    А може и ќе се поддотерам за утре, мајка на прваче сум или што сум ;) и баш сега ми цркна фенот. Ме виде дека вчера читав по форумов за преси за коса и ми откажа љубов. Ќе видиме како ќе се очовечам утре сабајле :|

Last edited: Sep 3, 2017
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Многу тивки сте денеска... или се спремате за утре...:wasntme:
    Прашина избришана, правосмукалка пуштена, 3 машини испрани и исушени...и сега да дојде некој и да ми ги испегла..:nod:
    #секојсосвоето#

Annath, Peco, Sesil and 13 others like this.
  14. *Ane*

*Ane* Популарен член

Mmmm ja sakam da peglam:):):) za utre se spremivme:) ali konecno mazeto ke mi dojde za 3saati:) mnogu nekako mi se vidoa ovie 20dena...hhhh

Annath, Peco, Lejla8 and 5 others like this.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Ви кaжaв декa вo петoкoт слaвев 10 гoд. oд рaбoтењетo вo фирмaтa.
    Сегa сме пoкaнети дo МиуМиу нa вечерa кaј директoрoт. Дo душa требaше ручек дa биде aмa немoжaв ѕверкaвa дa јa приберaм. Еве сегa јa чекaм нa aвтoбускa.
    Сaкaм и јaс тaкa, мoетo дa е пoбитнo oд туѓoтo. "Извини мaмo си имaм плaн зa денес"
    Oк.
    Утре ми е ден зa чистење, пa пoштенo ништo не фaтив пo дoмa. И...ми пишa Л декa утре не мoже дa дoјде. Супер штo не ми кaжa нa време, ќе се зaнимaвaв сo крпaтa цел ден. Вaкa, не знaев :D
    Другo, сум oслaбелa 4-5 килa пa се зaнесувaм небaре Лимa сум. Ќaр oд тoa? Зрaчaм, пунa себе :rofl:

16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

(y) Ајде доаѓај.. спремна ми е даската...а и пеглата.:D

Annath, Lejla8, stetoskop and 2 others like this.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Не паметам некогаш во скоро време да ми било вака досадно и самоубиствено што би рекле..
    Надвор пред 1 недела ни дојде есента па температурите видно се чуствуваат свежи и лагодни, не дека имавме лето и сонце ама ај..
    Денов ко година.
    Капак на се толку сум настината што молам господ само малово да не го прифати :(
    Од вчера почна грло ама ај се држев се до нокеска во 12 кога станав и не можев да заспијам никако од носот буквално се гушев. Од грлото ни б од болка ама главава и носот ми се самоубиствен хорор
    Стнав во 1 и земав да правам пареа на нос и да варам супа со троа бибер тоа што имав низ дома природен лек де..
    Сум заспала во 3 за да во 6 станам и капут спиење..
    Малово и оно малаксано спие од времево..
    Нема милост бе се истури од сабајле рано и не прекинува ;(
    Плачам за свеж воздух..
    Земав денес капки и сите пропатни салтанати па ќе видиме вечерва како ќе е..
    Гомна да ми дадат ќе изедам ништо не осеќам и мирисам :(
    Ова вака жалење троа испадна оти јас последен пат болна бев пред 2 години..
    Дождот не утепа психички силата ни ја зема..
    Седеме со маж ми и само зборуваме некој бош планови за иднина и кога за доле..
    8-|
    Ем ми иска ем ми стиска ми се здосади од авиониве..
    Ви ѕаир вели да платам цела карта за бебево а тоа што седи во мој скут во еден газ место не се рачуна.
    Срам да им е и арам.
    И така се се вртиме у круг кога зошто како на крај сепак останувам на тоа седи си мадро на газот иако и самите ми рековте дека овде кај шо сум сум еден човек а на друго место друг.
    Се гледа колку ја мразам земјава нели?!
    Аман да престане да земам воздух се гушам во 4 ѕида :(

Annath, sanjaeva, dunika and 8 others like this.
  18. *Ane*

*Ane* Популарен член

More vecer ke peglam bogami hhhh

Annath, sanjaeva, Lejla8 and 2 others like this.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Вечер за вечер... таман се израдував ;):)

Annath, Lejla8 and stetoskop like this.
  20. *Ane*

*Ane* Популарен член

Ke me izmoris so alistata :):) so ne kaza vcera:)

Thread Status:
Not open for further replies.